X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    To jeszcze raz ja, bo widze, ze nikt nie pisze, a moi wszyscy spia, to nuda...
    Kupilam dla Adasia i chlopa czapeczki Mikolaja, bo chcemy sobie trzasnac focie pod palma w swieta. Dla dziecka kupilam rozmiar dzieciecy ( w koncu ma niecale 1,5 roku ). Odpakowuje czapeczke ( byla zafoliowana ), wpycham dzieciakowi na glowe - nie wchodzi. Adas zniesmaczony, sciaga za ciasna czape. Corka w pospiechu wyciaga swoja stara czapeczke, kupilam jej kiedy byla w 2 klasie. Czapka pasuje na Adasia... Dacie wiare, ze moje najmlodsze dziecie ma taki wielgachny leb?? A rozmiar ciuchow 80... Glowonog mi sie trafil... ;)

Mój młodszy syn też z tych wielkoglowych :-)

Dziobak, kapturnica, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, teraz będziesz miała za jednym zamachem i Lenkę i Klarę :)

ja pier.olę, hahahahaha ale byłyby jaja :) w sumie to już jaja są, dwa u Ciebie ;)

Buduj szybko tę hacjendę pod brzuskami, bo się juz niedługo nie pomieścicie z czwórką dzieci w mieszkaniu hehehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 15:00

Magdala, peppapig, moremi, efcia, Luna76, SolarPolar, kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, Mega, ania.g, macduska, iwcia77, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięło mnie na ciasteczka owsiane zaczęłam robić a tu nie mam głównego składnika...płatków owsianych. A tak się napaliłam.

moremi, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina, Mega, Mimbla, iwcia77, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Witam sie pieknie.
    Z tym koniem to tez sie zastanawiam o co cho?
    No i Lenka i Klara...No prosze Cie Bozia nie trac mocy. Ja trzymam. Najwyzej jedna oddasz (dla mnie).

Chlopaki Kaptowe fajne, a mnie sie starszy podoba. W sensie to dobry brat i syn musi byc. Tak mu z oczu patrzy.

No i wspieram Dorbie w trudnych poczatkach. Dla mnie kosmos ;-)

Moremi jak Ignacy? Ze jeszcze masz czas na ciastka??

Baby milej niedzieli.
    U mnie jest tak slodko i milo, ze chyba cos sie spie.doli niebawem.
    Trudno mi (ciagle) uwierzyc (a pare lat juz minelo), ze moze byc tak milo razem.
    W poprzednim zwiazku ciagle jak na bombie...Moze juz wycerpalam limit. ;-)

Calus ogromny.

moremi, Magda*, efcia, Luna76, SolarPolar, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, Mega, Mimbla, macduska, iwcia77, malgos741, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Dobry :-)

Witam sie pieknie.
    Z tym koniem to tez sie zastanawiam o co cho?
    No i Lenka i Klara...No prosze Cie Bozia nie trac mocy. Ja trzymam. Najwyzej jedna oddasz (dla mnie).

Chlopaki Kaptowe fajne, a mnie sie starszy podoba. W sensie to dobry brat i syn musi byc. Tak mu z oczu patrzy.

No i wspieram Dorbie w trudnych poczatkach. Dla mnie kosmos ;-)

Moremi jak Ignacy? Ze jeszcze masz czas na ciastka??

Baby milej niedzieli.
    U mnie jest tak slodko i milo, ze chyba cos sie spie.doli niebawem.
    Trudno mi (ciagle) uwierzyc (a pare lat juz minelo), ze moze byc tak milo razem.
    W poprzednim zwiazku ciagle jak na bombie...Moze juz wycerpalam limit. ;-)

Calus ogromny.
    Mam czas, bo mąż gotuje, robi zakupy, zajmuje się kotami, sprząta itd. Ze stałych punktów programu ja tylko pranie robię, ale on wiesza :-)
    My też już kilka ładnych lat ze sobą. Gdy się poznaliśmy ja byłam świeżo po trzydziestce, a teraz przed czterdziestką ;-)
    I dlaczego MUSI się spie.dolić? Nic nie musi. Zobacz jak np. Efcia ze swoim.

Magda*, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, iwcia77, malgos741, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 zł...

http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,500-zlotych-na-dziecko-budzi-watpliwosci-Minister-rozwiewa-je-specjalnie-dla-nas,wid,18025111,wiadomosc.html

najlepszy fragment dla mnie akurat:

Przykład 4

Mam dwoje dzieci, jedno pełnoletnie, drugie małoletnie (6 lat). Czy w tym przypadku moje 6-letnie dziecko będzie traktowane jak pierwsze, czy drugie dziecko? Jakie są prognozy na szansę otrzymania od państwa dodatku?
    Z przytoczonej kilka akapitów wyżej ustawowej definicji wynika, że o dziecku może być mowa tylko "do momentu ukończenia przez nie 18. roku życia".

Gdyby zinterpretować to wprost, to wniosek mógłby być taki, że dziecko pełnoletnie nie jest już w świetle prawa "dzieckiem". Kobieta, która napisała do naszej redakcji traktowana byłaby więc jako matka jednego dziecka, choć w rzeczywistości ma ich przecież dwójkę.

Henryk Kowalczyk przyznaje, że takie rozumowanie jest prawidłowe. - Taka rodzina jest traktowana jako mająca jedno dziecko - wyjaśnia. - Jeśli więc dochód na członka rodziny przekracza 800 złotych, to świadczenie nie zostanie przyznane.

kapturnica, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny podczytuję Was po trochu. Dziś mi mały znów trochę gorączkuje i kaszle. Gorączka mała do 38 więc nie podaje leków. Podałam syrop przeciwwirusowy i mam nadzieję, że do jutra się wygruzdra. Dziś obiad wielce wykwintny mieliśmy: placki ziemniaczane :) Udanej niedziwli dziołchy. Bozia trzymam kciuki :)

efcia, moremi, kapturnica, Sabina, gosia7122, Mega, iwcia77, malgos741, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:05

efcia, moremi, BISCA, Sabina, megan8, Magda*, ania.g, macduska, iwcia77, pierwiastka, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:06

Luna76, efcia, moremi, BISCA, Sabina, iwcia77, pierwiastka, Bozia3, caffe, satori lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie, polar 45 bedzie mial w sierpniu 2016. Siwych wlosow tez malenkawo ( to a propos wypowiedzi Bozi) w tym jeden na ...... A jajek jakies szczatki tak wiec teges.

Polar a Ty od ilu lat sie starasz o potomka?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    No to miód na moje skołatane serce ;-)
    Ja mam 40 od czerwca :-)

efcia, Luna76, moremi, ivf-ivf, iwcia77, pierwiastka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    500 zł...

http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,500-zlotych-na-dziecko-budzi-watpliwosci-Minister-rozwiewa-je-specjalnie-dla-nas,wid,18025111,wiadomosc.html

najlepszy fragment dla mnie akurat:

Przykład 4

Mam dwoje dzieci, jedno pełnoletnie, drugie małoletnie (6 lat). Czy w tym przypadku moje 6-letnie dziecko będzie traktowane jak pierwsze, czy drugie dziecko? Jakie są prognozy na szansę otrzymania od państwa dodatku?
    Z przytoczonej kilka akapitów wyżej ustawowej definicji wynika, że o dziecku może być mowa tylko "do momentu ukończenia przez nie 18. roku życia".

Gdyby zinterpretować to wprost, to wniosek mógłby być taki, że dziecko pełnoletnie nie jest już w świetle prawa "dzieckiem". Kobieta, która napisała do naszej redakcji traktowana byłaby więc jako matka jednego dziecka, choć w rzeczywistości ma ich przecież dwójkę.

Henryk Kowalczyk przyznaje, że takie rozumowanie jest prawidłowe. - Taka rodzina jest traktowana jako mająca jedno dziecko - wyjaśnia. - Jeśli więc dochód na członka rodziny przekracza 800 złotych, to świadczenie nie zostanie przyznane.

tak myślałam :-)
    Czyli jak oni przesuna termin wypłaty tego zasiłku o 1,5 roku, to Hubi dostanie tylko przez rok, bo stanie się pierwszym dzieckiem :-(

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mam czas, bo mąż gotuje, robi zakupy, zajmuje się kotami, sprząta itd. Ze stałych punktów programu ja tylko pranie robię, ale on wiesza :-)
    My też już kilka ładnych lat ze sobą. Gdy się poznaliśmy ja byłam świeżo po trzydziestce, a teraz przed czterdziestką ;-)
    I dlaczego MUSI się spie.dolić? Nic nie musi. Zobacz jak np. Efcia ze swoim.

Morcia, az sie zawstydziłam 0blush2.gif
    to prawda Magdala nic nie musi sie spie.dolić
    my jesteśmy ze sobą 20lat i wciąż sie kochamy i naprawdę nie jest to przyzwyczajenie, jak niektórzy myślą, nie wiem czy można kogoś kochać jeszcze bardziej, ale u nas tak jest, mamy wrażenie ze z wiekiem miłość jest jeszcze wieksza
    znajomi stawiają nas za wzór małżeństwa, zwłaszcza ci są po rozwodach, a my poprostu dobraliśmy sie jak przysłowiowe 2 połówki jabłka

ale najlepsza była akcja jak córa kiedyś wróciła ze szkoły i pyta sie nas, czy my jesteśmy normalni czy jacyś inni

my O.o w szoku o co jej chodzi, wiec zaczeła opowiadać, że mieli temat o kłótniach w rodzinie, wszyscy opowiadali jak to jest u nich w domu no i nie było za fajnie, wiec dziecko moje sie przestraszyło, ze z nami coś chyba nie tak ;D

u mnie w domu rodzinnym też zawsze było wszystko ok, żadnych kłótni ( moi rodzice nawet nie umieją sie kłócić)
    za to u mojego one były na porządku dziennym, wiec pewnie przez to chce stworzyć normalna rodzine

no dobra, to skoro tak sie nachwaliłam to teraz sie coś spieprzy ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 17:05

moremi, kapturnica, ivf-ivf, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, beates, Dziobak, megan8, paszczakin, Mimbla, gosia7122, Magda*, ania.g, Magdala, iwcia77, Alis, peppapig, malgos741, pierwiastka, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia - porządek i olowek.

Luna76, moremi, BISCA, efcia, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 07:07

moremi, ivf-ivf, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, efcia, Mimbla, gosia7122, ania.g, iwcia77, malgos741, pierwiastka, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się własnie spier..liło i to w dzień IUI. Do dziś ani słowa nie zamieniliśmy. Mój chłop zrobił głupotę, przez niego miałam problemy i stres, powiedziałam mu (w zasadzie napisałam w sms'ie, bo był na treningu) kilka dotkliwych słów prawdy, zabrałam swoje graty i pojechałam do swojego domu. Od tamtej pory cisza...
    Jedno wiem na pewno: kiedyś było inaczej, zabiegał o pogodzenie się, tym bardziej im większa była jego wina :-(

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, może pierwsza wyciągnij rękę do zgody, lub chociaż do rozmowy. W złości ludzie robią i mówią rożne rzeczy... jeśli się kochacie to warto schować dumę do kieszeni i pogadać :-)

kapturnica, Luna76, SolarPolar, Sabina, gosia7122, Mega, efcia, iwcia77, BISCA, malgos741, pierwiastka, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy z małżem kapustę z grzybami do słoików juz pod kątem świąt, trochę śmierdzi, ale już tak świąteczne się zrobiło :-) ciekawe czy obronimy w tym roku choinkę przed kotami :-)

kapturnica, BISCA, Sabina, Mimbla, gosia7122, Mega, ania.g, efcia, iwcia77, malgos741, pierwiastka, caffe, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawie 7 lat razem, 5 po ślubie. Ale uważam, ze jak na razie z czasem jest coraz lepiej a nie gorzej. I to.mnie cieszy :) I mam nadzieję, że tak pozostanie :)

SolarPolar, Luna76, ivf-ivf, Mega, *aga*, kapturnica, moremi, Magdala, efcia, iwcia77, BISCA, beates, Alis, peppapig, malgos741, pierwiastka, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechaliśmy do tesciow. Chyba mnie dziś po.balo ze namowilam meza na wyjazd do galerii. Czuję się jakby mnie czołg przejechał, mimo że byliśmy w małej i malo obleganej galerii. Małej kupilismy kolejną bluzke i spodnie :) mężowi książkę, a sobie - w prezencie urodzinowym .... sitko do mąki. Jestem beznadziejna XD

ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, efcia, iwcia77, BISCA, Alis, peppapig, malgos741, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 12545 12546 12547 12548 12549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ