35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:To jeszcze raz ja, bo widze, ze nikt nie pisze, a moi wszyscy spia, to nuda...
Kupilam dla Adasia i chlopa czapeczki Mikolaja, bo chcemy sobie trzasnac focie pod palma w swieta. Dla dziecka kupilam rozmiar dzieciecy ( w koncu ma niecale 1,5 roku ). Odpakowuje czapeczke ( byla zafoliowana ), wpycham dzieciakowi na glowe - nie wchodzi. Adas zniesmaczony, sciaga za ciasna czape. Corka w pospiechu wyciaga swoja stara czapeczke, kupilam jej kiedy byla w 2 klasie. Czapka pasuje na Adasia... Dacie wiare, ze moje najmlodsze dziecie ma taki wielgachny leb?? A rozmiar ciuchow 80... Glowonog mi sie trafil...
Mój młodszy syn też z tych wielkoglowychDziobak, kapturnica, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia, teraz będziesz miała za jednym zamachem i Lenkę i Klarę
ja pier.olę, hahahahaha ale byłyby jajaw sumie to już jaja są, dwa u Ciebie
Buduj szybko tę hacjendę pod brzuskami, bo się juz niedługo nie pomieścicie z czwórką dzieci w mieszkaniu heheheheheWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 15:00
Magdala, peppapig, moremi, efcia, Luna76, SolarPolar, kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, Mega, ania.g, macduska, iwcia77, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry
Witam sie pieknie.
Z tym koniem to tez sie zastanawiam o co cho?
No i Lenka i Klara...No prosze Cie Bozia nie trac mocy. Ja trzymam. Najwyzej jedna oddasz (dla mnie).
Chlopaki Kaptowe fajne, a mnie sie starszy podoba. W sensie to dobry brat i syn musi byc. Tak mu z oczu patrzy.
No i wspieram Dorbie w trudnych poczatkach. Dla mnie kosmos
Moremi jak Ignacy? Ze jeszcze masz czas na ciastka??
Baby milej niedzieli.
U mnie jest tak slodko i milo, ze chyba cos sie spie.doli niebawem.
Trudno mi (ciagle) uwierzyc (a pare lat juz minelo), ze moze byc tak milo razem.
W poprzednim zwiazku ciagle jak na bombie...Moze juz wycerpalam limit.
Calus ogromny.
moremi, Magda*, efcia, Luna76, SolarPolar, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, Mega, Mimbla, macduska, iwcia77, malgos741, pierwiastka, satori, Simba lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Dobry
Witam sie pieknie.
Z tym koniem to tez sie zastanawiam o co cho?
No i Lenka i Klara...No prosze Cie Bozia nie trac mocy. Ja trzymam. Najwyzej jedna oddasz (dla mnie).
Chlopaki Kaptowe fajne, a mnie sie starszy podoba. W sensie to dobry brat i syn musi byc. Tak mu z oczu patrzy.
No i wspieram Dorbie w trudnych poczatkach. Dla mnie kosmos
Moremi jak Ignacy? Ze jeszcze masz czas na ciastka??
Baby milej niedzieli.
U mnie jest tak slodko i milo, ze chyba cos sie spie.doli niebawem.
Trudno mi (ciagle) uwierzyc (a pare lat juz minelo), ze moze byc tak milo razem.
W poprzednim zwiazku ciagle jak na bombie...Moze juz wycerpalam limit.
Calus ogromny.
My też już kilka ładnych lat ze sobą. Gdy się poznaliśmy ja byłam świeżo po trzydziestce, a teraz przed czterdziestką
I dlaczego MUSI się spie.dolić? Nic nie musi. Zobacz jak np. Efcia ze swoim.Magda*, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, gosia7122, iwcia77, malgos741, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
500 zł...
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,500-zlotych-na-dziecko-budzi-watpliwosci-Minister-rozwiewa-je-specjalnie-dla-nas,wid,18025111,wiadomosc.html
najlepszy fragment dla mnie akurat:
Przykład 4
Mam dwoje dzieci, jedno pełnoletnie, drugie małoletnie (6 lat). Czy w tym przypadku moje 6-letnie dziecko będzie traktowane jak pierwsze, czy drugie dziecko? Jakie są prognozy na szansę otrzymania od państwa dodatku?
Z przytoczonej kilka akapitów wyżej ustawowej definicji wynika, że o dziecku może być mowa tylko "do momentu ukończenia przez nie 18. roku życia".
Gdyby zinterpretować to wprost, to wniosek mógłby być taki, że dziecko pełnoletnie nie jest już w świetle prawa "dzieckiem". Kobieta, która napisała do naszej redakcji traktowana byłaby więc jako matka jednego dziecka, choć w rzeczywistości ma ich przecież dwójkę.
Henryk Kowalczyk przyznaje, że takie rozumowanie jest prawidłowe. - Taka rodzina jest traktowana jako mająca jedno dziecko - wyjaśnia. - Jeśli więc dochód na członka rodziny przekracza 800 złotych, to świadczenie nie zostanie przyznane.kapturnica, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny podczytuję Was po trochu. Dziś mi mały znów trochę gorączkuje i kaszle. Gorączka mała do 38 więc nie podaje leków. Podałam syrop przeciwwirusowy i mam nadzieję, że do jutra się wygruzdra. Dziś obiad wielce wykwintny mieliśmy: placki ziemniaczane
Udanej niedziwli dziołchy. Bozia trzymam kciuki
efcia, moremi, kapturnica, Sabina, gosia7122, Mega, iwcia77, malgos741, pierwiastka, Bozia3, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Nie, polar 45 bedzie mial w sierpniu 2016. Siwych wlosow tez malenkawo ( to a propos wypowiedzi Bozi) w tym jeden na ...... A jajek jakies szczatki tak wiec teges.
Polar a Ty od ilu lat sie starasz o potomka?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:500 zł...
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,500-zlotych-na-dziecko-budzi-watpliwosci-Minister-rozwiewa-je-specjalnie-dla-nas,wid,18025111,wiadomosc.html
najlepszy fragment dla mnie akurat:
Przykład 4
Mam dwoje dzieci, jedno pełnoletnie, drugie małoletnie (6 lat). Czy w tym przypadku moje 6-letnie dziecko będzie traktowane jak pierwsze, czy drugie dziecko? Jakie są prognozy na szansę otrzymania od państwa dodatku?
Z przytoczonej kilka akapitów wyżej ustawowej definicji wynika, że o dziecku może być mowa tylko "do momentu ukończenia przez nie 18. roku życia".
Gdyby zinterpretować to wprost, to wniosek mógłby być taki, że dziecko pełnoletnie nie jest już w świetle prawa "dzieckiem". Kobieta, która napisała do naszej redakcji traktowana byłaby więc jako matka jednego dziecka, choć w rzeczywistości ma ich przecież dwójkę.
Henryk Kowalczyk przyznaje, że takie rozumowanie jest prawidłowe. - Taka rodzina jest traktowana jako mająca jedno dziecko - wyjaśnia. - Jeśli więc dochód na członka rodziny przekracza 800 złotych, to świadczenie nie zostanie przyznane.
tak myślałam
Czyli jak oni przesuna termin wypłaty tego zasiłku o 1,5 roku, to Hubi dostanie tylko przez rok, bo stanie się pierwszym dzieckiem
-
moremi wrote:Mam czas, bo mąż gotuje, robi zakupy, zajmuje się kotami, sprząta itd. Ze stałych punktów programu ja tylko pranie robię, ale on wiesza
My też już kilka ładnych lat ze sobą. Gdy się poznaliśmy ja byłam świeżo po trzydziestce, a teraz przed czterdziestką
I dlaczego MUSI się spie.dolić? Nic nie musi. Zobacz jak np. Efcia ze swoim.
Morcia, az sie zawstydziłam
to prawda Magdala nic nie musi sie spie.dolić
my jesteśmy ze sobą 20lat i wciąż sie kochamy i naprawdę nie jest to przyzwyczajenie, jak niektórzy myślą, nie wiem czy można kogoś kochać jeszcze bardziej, ale u nas tak jest, mamy wrażenie ze z wiekiem miłość jest jeszcze wieksza
znajomi stawiają nas za wzór małżeństwa, zwłaszcza ci są po rozwodach, a my poprostu dobraliśmy sie jak przysłowiowe 2 połówki jabłka
ale najlepsza była akcja jak córa kiedyś wróciła ze szkoły i pyta sie nas, czy my jesteśmy normalni czy jacyś inni
myw szoku o co jej chodzi, wiec zaczeła opowiadać, że mieli temat o kłótniach w rodzinie, wszyscy opowiadali jak to jest u nich w domu no i nie było za fajnie, wiec dziecko moje sie przestraszyło, ze z nami coś chyba nie tak
u mnie w domu rodzinnym też zawsze było wszystko ok, żadnych kłótni ( moi rodzice nawet nie umieją sie kłócić)
za to u mojego one były na porządku dziennym, wiec pewnie przez to chce stworzyć normalna rodzine
no dobra, to skoro tak sie nachwaliłam to teraz sie coś spieprzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 17:05
moremi, kapturnica, ivf-ivf, ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, beates, Dziobak, megan8, paszczakin, Mimbla, gosia7122, Magda*, ania.g, Magdala, iwcia77, Alis, peppapig, malgos741, pierwiastka, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
No u mnie się własnie spier..liło i to w dzień IUI. Do dziś ani słowa nie zamieniliśmy. Mój chłop zrobił głupotę, przez niego miałam problemy i stres, powiedziałam mu (w zasadzie napisałam w sms'ie, bo był na treningu) kilka dotkliwych słów prawdy, zabrałam swoje graty i pojechałam do swojego domu. Od tamtej pory cisza...
Jedno wiem na pewno: kiedyś było inaczej, zabiegał o pogodzenie się, tym bardziej im większa była jego wina
-
Lunka, może pierwsza wyciągnij rękę do zgody, lub chociaż do rozmowy. W złości ludzie robią i mówią rożne rzeczy... jeśli się kochacie to warto schować dumę do kieszeni i pogadać
kapturnica, Luna76, SolarPolar, Sabina, gosia7122, Mega, efcia, iwcia77, BISCA, malgos741, pierwiastka, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Robimy z małżem kapustę z grzybami do słoików juz pod kątem świąt, trochę śmierdzi, ale już tak świąteczne się zrobiło
ciekawe czy obronimy w tym roku choinkę przed kotami
kapturnica, BISCA, Sabina, Mimbla, gosia7122, Mega, ania.g, efcia, iwcia77, malgos741, pierwiastka, caffe, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy prawie 7 lat razem, 5 po ślubie. Ale uważam, ze jak na razie z czasem jest coraz lepiej a nie gorzej. I to.mnie cieszy
I mam nadzieję, że tak pozostanie
SolarPolar, Luna76, ivf-ivf, Mega, *aga*, kapturnica, moremi, Magdala, efcia, iwcia77, BISCA, beates, Alis, peppapig, malgos741, pierwiastka, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDojechaliśmy do tesciow. Chyba mnie dziś po.balo ze namowilam meza na wyjazd do galerii. Czuję się jakby mnie czołg przejechał, mimo że byliśmy w małej i malo obleganej galerii. Małej kupilismy kolejną bluzke i spodnie
mężowi książkę, a sobie - w prezencie urodzinowym .... sitko do mąki. Jestem beznadziejna
ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, efcia, iwcia77, BISCA, Alis, peppapig, malgos741, Bozia3, caffe, satori, Simba lubią tę wiadomość