35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ivf-ivf wrote:No to ja nie wiem... ja bym Zakopca nie odpuścila
No i harmonia zaklejona... napisał skruszony pięknego sms'a z przeprosinami. W czwartek Zakopane!!!!!!!!!!!!
aaa, i zadeklarował, że okna umyje 8-Diwcia77, pierwiastka, Mimbla, ivf-ivf, Alis, malgos741, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, Sabina, Dziobak, efcia, Mega, moremi, megan8, Magda*, SolarPolar, beates, caffe, satori, Simba, BISCA lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:No i harmonia zaklejona... napisał skruszony pięknego sms'a z przeprosinami. W czwartek Zakopane!!!!!!!!!!!!
aaa, i zadeklarował, że okna umyje 8-Divf-ivf, Luna76, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
-
Cześć i czolem wieczorową porą
u mnie weekend był męczący, praca i impreza u teściów na ich podwójne imieniny, dobrze że z prezentem nie było problemu boi się ucieszyli że im ciasto zrobię, wreszcie chwila dla siebie i kieliszek czerwonego wytrawnego
Sabcia, ivf-ivf, kometa- straszne przeżycia, współczuję
Kapta- udały się Wam dzieci
Magda - Seba słodki i bodziak też
Bozoa - co za wieści, trzymam kciuki
Luna - wspieram
Sandra - zdrowia dla dzieci i dla ciem
za wszystkie trzymam i zaciskam nieustająco
to jak ja po 20 zaraz osiwiałam to mam się zacząć martwić?
ivf-ivf, iwcia77, Sabina, Mega, efcia lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Mimbla wrote:Nie pytałam, bo:
- z tego co wiem, Lutinusa w Czechach nie ma.
- nie zamierzam go wypróbowywać. Mam co prawda receptę niewykorzystaną, ale na pewno jej nie użyję.
Zostaję przy Utrogestanie, bo jego formuła (małe, miękkie kuleczki) mi najbardziej odpowiada.
Ostatni raz, wyrobów dopochwowych z Polski użyłam rok temu. Przy pierwszym transferze świeżaka, po pierwszym inv. To była Luteina i .... wysuszyło mnie okropnie. Nnigdy więcej. Potem lekarz mi przepisywał Prolutex i dupka, a teraz już jestem na samym Utrogestanie i dobrze mi z tym.
Lutinus to nie polski produkt, a w Czechach jest dostępny. O ile mi wiadomo, jest lepszy od Utrogestanu, bo nawet w ulotce jest napisane, że tylko dla kobiet starających się o potomstwo sztucznymi metodami rozrodu. No i bardzo polecany przez kliniki (ale to już może marketing). Mi lekarka zaproponowała Lutinusa lub Utrosestan do wyboru, jak jej powiedziałam, że zakupię lek zagranicą. Przy pierwszej IUI brałam Lutinusa uważam, że jest bdb,bo nie miałam żadnych dolegliwości a przewaga Utrogestanu jest taka, że można go przyjmować również doustnie, no i tabletek w op.
jest więcej.
Po adresie znajdę nr tel. i zadzwonię by zapytać o ten lek.iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Lutinus to nie polski produkt, a w Czechach jest dostępny. O ile mi wiadomo, jest lepszy od Utrogestanu, bo nawet w ulotce jest napisane, że tylko dla kobiet starających się o potomstwo sztucznymi metodami rozrodu. No i bardzo polecany przez kliniki (ale to już może marketing). Mi lekarka zaproponowała Lutinusa lub Utrosestan do wyboru, jak jej powiedziałam, że zakupię lek zagranicą. Przy pierwszej IUI brałam Lutinusa uważam, że jest bdb,bo nie miałam żadnych dolegliwości a przewaga Utrogestanu jest taka, że można go przyjmować również doustnie, no i tabletek w op.
jest więcej.
Po adresie znajdę nr tel. i zadzwonię by zapytać o ten lek.
Hm, to jak byłam w Czechach poprzednim razem, pani mi powiedziała na widok recepty że Lutinusa nie mają i nie sprzedają. To było dokładnie we wrześniu 2015. Może miała na myśli że nie ma na stanie? - Teraz nie wiem. Możesz zadzwonić jak chcesz do tej apteki którą podałam wcześniej i popytać.Luna76, moremi lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Hm, to jak byłam w Czechach poprzednim razem, pani mi powiedziała na widok recepty że Lutinusa nie mają i nie sprzedają. To było dokładnie we wrześniu 2015. Może miała na myśli że nie ma na stanie? - Teraz nie wiem. Możesz zadzwonić jak chcesz do tej apteki którą podałam wcześniej i popytać.
To prawda co piszesz, bo mąż był w innej aptece i powiedzieli mu, że nie ma. W tej koło nas, babeczka powiedziała, że jest ale na zamówienie - 3 tyg. oczekiwaniaMimbla lubi tę wiadomość
-
Widzisz Luna, dla mnie największa przewaga Utrogestanu to nawet nie tylko ta cena, ale fakt że ma postać tak małych kuleczek w gładkiej osłonce. Ja z Luteiną miałam dyskomfort (przez formulację ze skrobią, która mnie wysuszała, to wiem teraz),a Lutinus jest ponoć jeszcze większy... Jestem wrażliwcem, nie znoszę leków dopochwowych, nie chcę podrażnień. Więc dla mnie wybór padł na Utrogestan nie tylko przez cenę - to jest miłe, ale nie jest najważniejsze.
Luna76, moremi lubią tę wiadomość
-
a tak jeszcze w kwestii maużów to zanim poznałam mojego to mnie wszystkie chuopy dzaźniły i każdy miał jakiś feler na charakterze i szybko był puszczany kantem a mój obecny to jakoś tak od razu mi przypadł do gustu
na dodatek ma fajnych rodziców i po tekście ojca że pod moim wpływem się zmienił na lepsze i po zaleceniu matki żeby go trzymać krótko to wiedziałam na bank że dobrze wybrałam
i my też się nie kłócimy choć to dopiero 3 lata to jeszcze wszystko przed namimalgos741, Alis, ivf-ivf, Sabina, iwcia77, moremi, efcia, kapturnica, satori, BISCA lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Magda, Sebastianek duży i fajny
a to ubranko z dzianiny bardzo fajne, szary to mój ulubiony kolor
Mój też, siostro moja rodzona.
Z każdych zakupów wracam z jakąś szarą rzeczą. No co ja poradzę, że są najładniejsze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 21:43
peppapig, malgos741, ivf-ivf, Sabina, iwcia77, Dziobak, efcia, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Bozia, teraz będziesz miała za jednym zamachem i Lenkę i Klarę
ja pier.olę, hahahahaha ale byłyby jajaw sumie to już jaja są, dwa u Ciebie
Buduj szybko tę hacjendę pod brzuskami, bo się juz niedługo nie pomieścicie z czwórką dzieci w mieszkaniu hehehehehemalgos741, iwcia77, macduska, efcia, Mega, moremi, kapturnica, paszczakin, caffe, satori, Simba, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=885648714883500&id=100003151403181
Nie wiem czy dobrze kopiowałam...sorki,że rzuciłam tematem i znikam ale internet mi nawala. Postaram sie nie myśleć o negatywnych skutkach szczepień, swoje dzieci szczepiłam. T trzecie też zamierzam choć mam stracha... -
Dziobak wrote:Bozia jest naszym nestorem.
Szacun za decyzje o rozrodzie; dzis mi sie snilas ( i Chodakowska tez ) i wielce bylas zadowolona z zycia. Czy to znaczy, ze jestes w ciazy czy wrecz przeciwnie?
Maska konia dla starszego?? O co cho?iwcia77, Dziobak, efcia, Mega, kapturnica, paszczakin, caffe, satori, BISCA, Simba, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no kupuje się takie maski - moda teraz taka....konia, krowy, kozy...nakładają na łeb i łażą po mieście szokując moherów...
prosto z tajlandii- chyba se wezme na karnawal do polski
pierwiastka, Bozia3, efcia, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość