X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    od rana lektura na kilka stron ale już nadrobiłam,
    Wy tu o kulinariach fryzurach, proszę, bardzo fajnie, człowiek chociaż oderwie się od codzienności.....
    a tak odnośnie włosów, wiecie, że ja jeszcze nigdy swoich nie farbowałam :-)
    na 13.30 jadę na monitoring, ciekawe co tam w trawie piszczy
    Miłego dnia Dziewczynki :-)

Iwone, grosza, Mango, Lucky, samira, Bursztyn, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:42

bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    Wy tu o kulinariach fryzurach, proszę, bardzo fajnie, człowiek chociaż oderwie się od codzienności.....
    Aga - no niech tam coś kiełkuje dobrego :) Ten cykl już się stymulujesz do inseminacji?

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ewrybady ;-)

bliska77, inessa, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo to mnie zaciekawiło..
    dzisiejsza porada dnia

Przykładowo problem z zajściem w ciążę może leżeć po stronie niemożności zagnieżdżenia zapłodnionej komórki w macicy, a nie w samym zapłodnieniu, wówczas same wspomagane techniki rozrodu nie rozwiążą waszego problemu

i tu pytanie czy wiecie w jaki sposób można wspomóc zagnieżdzenie? Czy jest na to jakaś metoda? Czy lekarz jest w stanie coś zrobić? Czy oprócz invitro chociaż nie wiem czy ono tez pomoże ?

Mango, bliska77, inessa, Lucky, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie Reni, ale ja nie znam na nie odpowiedzi. Raczej kombinuję i idę na żywioł ;)
    Witam w nowym dniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 09:07

bliska77, inessa, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzisiejsza porada dnia

Przykładowo problem z zajściem w ciążę może leżeć po stronie niemożności zagnieżdżenia zapłodnionej komórki w macicy, a nie w samym zapłodnieniu, wówczas same wspomagane techniki rozrodu nie rozwiążą waszego problemu

i tu pytanie czy wiecie w jaki sposób można wspomóc zagnieżdzenie? Czy jest na to jakaś metoda? Czy lekarz jest w stanie coś zrobić? Czy oprócz invitro chociaż nie wiem czy ono tez pomoże ?
    Na to pytanie odpowie dobrze zrobione hsg lub laparoskopia. Jak masz kiepskie endometrium wtedy dupa z zagniezdzaniem lub liczne zrosty to tez dupa.pewnie przyczyn moze byc wiecej ale to sa dwa podstawowe.

bliska77, inessa, Lucky, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    Mam nadzieje, ze zjawisz sie z dobrymi wiadomosciami!!!!

Olena, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to mięśniaki też przeszkadzają :(
    Reni wrote:
    dzisiejsza porada dnia

• Syntia Koleżanka

Wysłany: 16 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykluczyć okoliczności utrudniające zagnieżdzenie np mięśniaki, zbyt cienkie endomentrium itp

cd94148501fd4db98eae2d015fe2666e.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Aga, dawaj znać szybko co i jak po monitoringu <3

A dla wszystkich miłego dnia ;)

Olena, bliska77, inessa, Lucky, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe a Ty też dzisiaj? z tego co pamiętam ;-)

inessa, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja mam mięśniaki i to aż dwa. Moja gin twierdzi, że mam próbować z nimi, bo po usunięciu trzeba odczekać rok ze starankami, a mnie się już spieszy :(

inessa, Lucky, bliska77, caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    dziewczyny kiedy wreszcie wykombinujecie te kropki ??
    cos się lenicie
    winka, grzybobrania, kalosze w koronki , Mucki w koszykach a kropek zero :-)

inessa, Lucky, bliska77, samira, caffe, Reni, Iwone, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:28

inessa, Lucky, bliska77, samira, caffe, grosza, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam piękne panie!
    gonitwa od rana, ale miło tu wpaść i się powspierać

Szczęśliwa, wiem, że na samym początku te ruchy mogą być odczuwalne nieregularnie! potem oczekuje się że są codziennie, a na końcu dłuższe przerwy w ciągu dnia należy konsultować z lekarzem, wiadomo że dziecko czasem też śpi :)
    ale teraz jest Ono jeszcze małe i może tam kopać ale nóżki nie sięgają ścianek macicy więc nie czujesz, spokojnie!

trzymam kciuki za Cafe i Agę, dajcie znać co słychać w kurniku
    poczytam co tam powypisywałyście wczoraj i dzisiaj :D

pozdrawiam i życzę miłego tygodnia

inessa, szczęśliwa 2, bliska77, caffe, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    a prosze te dziewczyny które wiedzą lub pamietają ze swojej ciązy jak już się poczuje te ruchy pierwsze to czy one muszą byc codziennie bo u mnie było czwartek piatek sobota a wczoraj coś cienko i dziś tez nic :-(
    to nie wiem czy to normale ???
    a gina mam w następny poniedzialek :-)

zycze powodzenia na monitoringach
    fajnych jaj z wspaniałym materiałem genetycznym :-)
    ja mam koszyki i mucki bo mój kogut szaleje na morzu w Chorwacji.:) i czekam na nasłonecznioną armię...;)

Szczesliwa - jasne, że nie codziennie będziesz czuć ruchy....Ja czułam tak raz-dwa w tygodniu....i w ogóle sobie tym nie zawracałam głowy - wszystko będzie dobrze.:)

inessa, szczęśliwa 2, bliska77, caffe, Bursztyn, Reni, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane w nowym dniu i tygodniu :)
    Aga i Caffe udanego monitorigu :D
    Sczęśliwa niestety ja nie pomoge :(

Mówicie tu o zagnieżdżeniu no ja mam ten problem ale teraz przez moje choroy, wcześniej dochodziły mieśniaki ( tu już nie uwiarza lekarzom,ze jak sie usunie miesniak to trzeba czekać rok albo trzeba przy dużych mięśniakach usunąć całą macice,sa teraz metody zabiegów super, ja miałam dwa mieśniaki które połączyły sie w duży jeden zajmował mi on prawie całą macice do tego był polip, usunieto mi to na początku maja hosteroskopowo, mogłam sie starać w nowym cyklu, wiem tu można poczekać z trzy miesiace ale nie rok). Na dobre zagnieżdżenie dostałam Acard raz dziennie (można brać Aspiryne zamiast acardu)Ale tak jak dziewczyny mówią najpierw trzebz najpierw wyeliminować inne przeszkody. zwłaszzcza polipy które częśto są niewidoczne na USG niestety :( lepsze jest HSG lub histeroskopia ale dla badań czy w środku wszystko w porządku.
    Powodzenia Wam i czekam na zielonosci :D
    Ja niestety po burzliwej nocy, albo mam grype jelitową albo niestety odezwały sie moje jelita nie poszłąm dziś na badanie jutro już musze iść !!!!

bliska77, samira, caffe, Bursztyn, szczęśliwa 2, Lucky, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witam piękne panie!
    gonitwa od rana, ale miło tu wpaść i się powspierać

Szczęśliwa, wiem, że na samym początku te ruchy mogą być odczuwalne nieregularnie! potem oczekuje się że są codziennie, a na końcu dłuższe przerwy w ciągu dnia należy konsultować z lekarzem, wiadomo że dziecko czasem też śpi :)
    ale teraz jest Ono jeszcze małe i może tam kopać ale nóżki nie sięgają ścianek macicy więc nie czujesz, spokojnie!

trzymam kciuki za Cafe i Agę, dajcie znać co słychać w kurniku
    poczytam co tam powypisywałyście wczoraj i dzisiaj :D

pozdrawiam i życzę miłego tygodnia
    Lucky dzieki bardzo :-)

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 16 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam koszyki i mucki bo mój kogut szaleje na morzu w Chorwacji.:) i czekam na nasłonecznioną armię...;)

Szczesliwa - jasne, że nie codziennie będziesz czuć ruchy....Ja czułam tak raz-dwa w tygodniu....i w ogóle sobie tym nie zawracałam głowy - wszystko będzie dobrze.:)
    Bozia dziekuję za ifo bardzo mi pomogłyście , żeby nie przejmować się :-)
    wiem , wiem, że u Ciebie tylko Mucek i koszyk :-) - i to zawsze pełny :-) - czekasz na M jak wróci z nad morskiej wyprawy :-)

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ