35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mega wrote:Wczoraj moj maz odkrył na laptopie program szpiegowski, w zeszłym miesiącu oddawaliśmy go do naprawy, była wymieniona matryca i cały czyszczony. I teraz nie wiem czy dzieciak cos ściągnął z internetow czy to te specjalisty cos zainstalowały.... Az mnie zmroziło.... Po 3 godz grzebania i bawienia sie antywirusem chyba udało mu sie to badziewie odinstalować....
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Natka J czuje mniej więcej tak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/29f1ab58c49e.jpg
Daj mu czas, oswoi się, a gdybyś chciała oddać to chętne się na pewno znajdąComeToMeBaby, Jastra, Natka_79, BISCA, moremi, Sabina, anna maria, krycha.stara, Mega, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Starszy pewnie czuje się mniej kochany, dlatego zachowuje się inaczej. Dziecko nie umie radzić sobie samo dobrze z emocjami. Pokaż mu że jest nadal bardzo ważny dla Ciebie. Jeśli masz taką możliwość pobądź tylko z nim, poróbcie coś tylko we dwoje. Niech pomaga przy Franku, niech czuje się ważny i potrzebny, wtedy dostrzeżesz różnicę w Jego zachowaniu.
A w tv jedna pani psycholog powiedziała ze starszaki czuja sie mniej więcej tak jakby maz przyszedł do domu z nowa panna i powiedział do zony: kochanie, kocham cię a ta pani bedzie od dzis z nami mieszkać
Dało mi to do myślenia. Wiem ze przezywa stres ale to minie. Martwię sie czy nie mam dla J za mało czasu, więcej nie wykrzeszę. Jeszcze troche i razem beda bawić sie klockami, tylko trzeba przeżyć ten czasSabina, Jastra, Alis, sandra80, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:U J to wszystko tak stopniowo sie pojawia. Zachęcam go do pomocy przy F, jak młodszy spi to skupiam sie na starszym. Niby jest niezle ale J nie chce zostać w przedszkolu, z zasypianiem tez kłopot. Mam nadzieje ze gorzej nie bedzie.
A w tv jedna pani psycholog powiedziała ze starszaki czuja sie mniej więcej tak jakby maz przyszedł do domu z nowa panna i powiedział do zony: kochanie, kocham cię a ta pani bedzie od dzis z nami mieszkać
Dało mi to do myślenia. Wiem ze przezywa stres ale to minie. Martwię sie czy nie mam dla J za mało czasu, więcej nie wykrzeszę. Jeszcze troche i razem beda bawić sie klockami, tylko trzeba przeżyć ten czas
Noooo, faktycznie daje do myślenia... Nigdy tak na to nie patrzyłam, a faktycznie. W oczach dziecka, które ma z tym problem, to może być to samo...
A wcześniej cieszył się na rodzeństwo? Od dawna wiedział że będzie je miał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:23
Sabina, Alis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka_79 wrote:U J to wszystko tak stopniowo sie pojawia. Zachęcam go do pomocy przy F, jak młodszy spi to skupiam sie na starszym. Niby jest niezle ale J nie chce zostać w przedszkolu, z zasypianiem tez kłopot. Mam nadzieje ze gorzej nie bedzie.
A może to że nie chce zostać w przedszkolu to przeciwnie - bo chce być z Wami, z nowym braciszkiem?
Tak mi przyszło do głowy, bo koleżanka miała taki przypadek, ale wynikało to z ekscytacji nowym braciszkiem, więc wywołały to pozytywne emocje.
Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:no kocham Cię normalnie:)))))
a ja mam odwrotnie
u córy bodziak z HM jeden rozmiar starczył na 3 rozmiary bo się rozciągał na długość, bo na szerokośc nie musiał.
A Iwo wyglada jak shar pei,czy jak się to pisze..
Jak można mieć fałdy na przegubach? nawet ja nie mam a jestem gruba!
Moje jest obecnie z wagą w 95 centylu i nie odpuszcza.
Bodziak z HM poszedł w odstawkę bo Iwo wyglądał w nim jak parówka w osłonce..
W ogóle to mamy z niego ubaw. Małż mówi do niego per spaślak - wiadomo, matka całą ciążę na sterydach, młody ma solidny kark i obręcz barkową - to zdanie neurologa, nie moje...
Do tego ma długie ciemne zakręcone rzęsy..
Mówię do małża, że trzeba przyciąć, bo jakoś dziwnie to wygląda - kark na sterydach a rzęsy jak u modelki..
Na siłce mu żyć nie dadzą..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:żarła co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:10
Simba, Bozia3, Mega, Elfik lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:A mnie czemu nie pytasz? Tesz jadłam drugie śniadanie w pracy. Chleb gracham z pasztetem z półki sklepowej dolnej. Nie czytałam skladu
Moze sie dzisiaj wbijemy na pasztet do Megi?
Sabina, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Ooooo sto razy bym wolala! I jeszcze z ogorkiem kiszonym!
Moze sie dzisiaj wbijemy na pasztet do Megi?Mega, Simba, ComeToMeBaby, Elfik, moremi, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jastra wrote:A może to że nie chce zostać w przedszkolu to przeciwnie - bo chce być z Wami, z nowym braciszkiem?
Tak mi przyszło do głowy, bo koleżanka miała taki przypadek, ale wynikało to z ekscytacji nowym braciszkiem, więc wywołały to pozytywne emocje.
My po wizycie, Francesco wazy 4000g, szczepimy 7 stycznia. Pediatra nie miała zastrzeżeń, wszystko ok. Zaskoczona ze F taki inny juz J, ze czarny a J blondasekSabina, kapturnica, Bozia3, ania.g, Simba, moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:no kocham Cię normalnie:)))))
a ja mam odwrotnie
u córy bodziak z HM jeden rozmiar starczył na 3 rozmiary bo się rozciągał na długość, bo na szerokośc nie musiał.
A Iwo wyglada jak shar pei,czy jak się to pisze..
Jak można mieć fałdy na przegubach? nawet ja nie mam a jestem gruba!
Moje jest obecnie z wagą w 95 centylu i nie odpuszcza.
Bodziak z HM poszedł w odstawkę bo Iwo wyglądał w nim jak parówka w osłonce..
W ogóle to mamy z niego ubaw. Małż mówi do niego per spaślak - wiadomo, matka całą ciążę na sterydach, młody ma solidny kark i obręcz barkową - to zdanie neurologa, nie moje...
Do tego ma długie ciemne zakręcone rzęsy..
Mówię do małża, że trzeba przyciąć, bo jakoś dziwnie to wygląda - kark na sterydach a rzęsy jak u modelki..
Na siłce mu żyć nie dadzą..
Paszcza, zdrówka!
Mega, co kupiłaś córce, zeznawaj!
Siadłam. Na chwile. Pranie wisi, mięso do pasztetu usmażone, przemielone, wszystkie składniki już w misce i czekają grzecznie na wymieszanie i transport do piekarnika (jeszcze nie całkiem doprawiłam, ale spróbowałam i nawet niezłe to jest, hmmm, jakieś ukryte talenta kulinarne we mnie drzemią)obiad tez prawie gotowy, a ja zastanawiam sie czy popełnię straszny nietakt jak sobie zrobię trzecia kawę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 13:18
Sabina, Simba, ComeToMeBaby, Elfik, beates, Mimbla, moremi, iwcia77, ania.g, efcia lubią tę wiadomość