35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:Caffe,ja jak hera 200 stopni,ale to mniej wiecej bopiekarnik byl kiepski i nie mierzyl temperatury
Kiedyś planujemy zbudować piec m.in. do pieczenia chleba, ale to marzenia teraz...Magda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Jak dobrze pamiętam, to chyba nawet 250 w przepisach skazywano.
Kiedyś planujemy zbudować piec m.in. do pieczenia chleba, ale to marzenia teraz...Simba, Sabina, Berenika, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:A wiecie ze chleb robiony w maszynie nie umywa sie do tego z piekarnika?mimo iz przepis moze byc ten sam ?
Sprawdzone nie tylko przezemnie
Ja wiem, że swojskie wędliny biją na łeb te sklepowe
wczoraj się dowiedziałam (lepiej późno niż wcale), że wędzony karp jest mega smacznyMagda*, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:Jaki egzamin zdawalas ?
takie tam porównania jezykowe angielskiego z czasow najazdów 1066r az do teraz , wtrety francuskie, łacińskie skad sie wzieły, itp..od Old english aż do teraz do Modern English.....męcząceMagda* lubi tę wiadomość
-
Magda* wrote:Wow,z takiego to dopiero musi byc super ,nie ma to jak energia zywego ognia,chleb z takiego pieca musi smakowac wysmienicie
kiedyś tylko taki robiliśmy, matka piekła 6 bochenków a właściwie bochnów
7 człowieków 2 tygodnie miało co jeść a z każdymi mijającym dniem był lepszy w sumie bo się cieniej dawał kroić
i ciasta w takim piecu robiłyśmy i podpłomyki i babkę ziemniaczaną... chyba mój ulubiony smak z dzieciństwamoremi, Magda*, satori, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter