35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak dobrze pamiętam, to chyba nawet 250 w przepisach skazywano.Magda* wrote:Caffe,ja jak hera 200 stopni,ale to mniej wiecej bopiekarnik byl kiepski i nie mierzyl temperatury
Kiedyś planujemy zbudować piec m.in. do pieczenia chleba, ale to marzenia teraz...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Ja lubię chleb, więc pewnie by mi smakowałMagda* wrote:Nie wiem czy moj by ci smakowal,bo moj to taki eksperymentalny,albo zytnio kukurydziany,albo orkiszowogryczany czy cos w ten desen imaki tylko razowe

nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow,z takiego to dopiero musi byc super ,nie ma to jak energia zywego ognia,chleb z takiego pieca musi smakowac wysmieniciecaffe wrote:Jak dobrze pamiętam, to chyba nawet 250 w przepisach skazywano.
Kiedyś planujemy zbudować piec m.in. do pieczenia chleba, ale to marzenia teraz...
Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymało spała uczyła sie a jutro ostatni egzamincaffe wrote:niemożliwe

jak ten zdam to sie bronie,,,przyjade pzred wielkanocą
mam brata w Szkocji od dwóch tygodni ostro mu kibicuje
moze to sie wszystko w koncu jakos ułoży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja nie mam maszyny, wiec nie mam porównania.Magda* wrote:A wiecie ze chleb robiony w maszynie nie umywa sie do tego z piekarnika?mimo iz przepis moze byc ten sam ?
Sprawdzone nie tylko przezemnie
Ja wiem, że swojskie wędliny biją na łeb te sklepowe
wczoraj się dowiedziałam (lepiej późno niż wcale), że wędzony karp jest mega smaczny
nick nieaktualny, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHistoria jezyka angielskiegoMagda* wrote:Jaki egzamin zdawalas ?
takie tam porównania jezykowe angielskiego z czasow najazdów 1066r az do teraz , wtrety francuskie, łacińskie skad sie wzieły, itp..od Old english aż do teraz do Modern English.....męczące
-
potwierdzamMagda* wrote:Wow,z takiego to dopiero musi byc super ,nie ma to jak energia zywego ognia,chleb z takiego pieca musi smakowac wysmienicie
kiedyś tylko taki robiliśmy, matka piekła 6 bochenków a właściwie bochnów
7 człowieków 2 tygodnie miało co jeść a z każdymi mijającym dniem był lepszy w sumie bo się cieniej dawał kroić
i ciasta w takim piecu robiłyśmy i podpłomyki i babkę ziemniaczaną... chyba mój ulubiony smak z dzieciństwa
moremi, nick nieaktualny, satori, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter