35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:potwierdzam
kiedyś tylko taki robiliśmy, matka piekła 6 bochenków a właściwie bochnów
7 człowieków 2 tygodnie miało co jeść a z każdymi mijającym dniem był lepszy w sumie bo się cieniej dawał kroić
i ciasta w takim piecu robiłyśmy i podpłomyki i babkę ziemniaczaną... chyba mój ulubiony smak z dzieciństwa
pierwiastka, Magda*, malgos741, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:sama sobie smaka narobiłam
a piec zarwany...cegły ze sklepienia powypadały więc się nie da reanimowaćpierwiastka, Magda*, malgos741, efcia, promoszka, moremi, BISCA, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyherratyczka wrote:Historia jezyka angielskiego
takie tam porównania jezykowe angielskiego z czasow najazdów 1066r az do teraz , wtrety francuskie, łacińskie skad sie wzieły, itp..od Old english aż do teraz do Modern English.....męczące
A wiecie ze ja bym chetnie do szkoly wrocila
Ja niestety nisko wyksztalconatak wyszlo
A wiem ze moglabym wiecejSabina, pierwiastka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:do tej pory ojciec w popielniku mi czasem piecze..... nie da się z niczym porównać
Magda*, pierwiastka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ja lubiłam takie ugotowane ziemniaki, które potem piekło się na blasze pieca...
dobra, koniec tematu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wszyscy uwielbiają mace
pierwiastka, kapturnica, Mimbla, malgos741, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda* wrote:Wow,respekt ,no i gratuluje
A wiecie ze ja bym chetnie do szkoly wrocila
Ja niestety nisko wyksztalconatak wyszlo
A wiem ze moglabym wiecej
zawsze mozesz sie kształcic zgodnie ze swoim talentem i potrzebą MagdoMagda*, efcia lubią tę wiadomość
-
u mnie za dzieciaka to też na święta było zupełnie co innego "po gospodarsku"
w wigilię podział był taki: kobity do garów, chuopy do lasu po choinke, dzieciarnia do robienia ozdób, jak już wszystko było gotowe to kolacja wigilijna na białym obrusie bez dodatkowych "udziwnień" dekoracyjnych, potem opłatek z krowami, końmi i resztą inwentarza a potem kolędowanie przy krojeniu sałatki warzywnej żeby czas do pasterki szybciej zleciał
oj miło wspominam pomimo że prezenty mieliśmy tylko na mikołaja a w święta już nieMagda*, kapturnica, Sabina, moremi, satori, BISCA, Simba, Jastra, iwcia77 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:Cosdo kucharek
Sprawdzony przepis na pralinki potrzebuje
Kupilam takie ladne slikonowe foremki do czekoladek ( swiateczne oczywiscie )
No i chcialabym cos specjalnego razem z Nadia zrobic
robiłam takie: http://smakoterapia.blogspot.com/2012/03/czekoladki-dla-alergika-i-nie-tylko.html
i takie: http://smakoterapia.blogspot.com/2014/11/genialne-pralinki-niespodzianka.htmlMagda* lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnypierwiastka wrote:u mnie za dzieciaka to też na święta było zupełnie co innego "po gospodarsku"
w wigilię podział był taki: kobity do garów, chuopy do lasu po choinke, dzieciarnia do robienia ozdób, jak już wszystko było gotowe to kolacja wigilijna na białym obrusie bez dodatkowych "udziwnień" dekoracyjnych, potem opłatek z krowami, końmi i resztą inwentarza a potem kolędowanie przy krojeniu sałatki warzywnej żeby czas do pasterki szybciej zleciał
oj miło wspominam pomimo że prezenty mieliśmy tylko na mikołaja a w święta już niepierwiastka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Halo wieczorową porą.
Widzę że szum się zrobił wokół dyskusji nad paskudna,perwersyjnie sztuczna choinką i butem materialnym;).hehe.ja tam wybieram buty i torebki ewentualnie..
byłam u gina, endo mam ponoc ladne,beta do weryfy jeszcze ze dwa razy minimum.
No to podsumowujac, jak do Wigilii dożyję..to będzie dobrze.Bo weryfy dalsze-jutro (14dpt) i w wigilijny poranek właśnie, 16 dpt.jak zle przyrosnie no to wiadomo ze dupa...
tzn tego gin wprost nie mówił ale wiem przecież.bete poki co poobserwujemy jeszcze.
Kto nie pozazdrosci takich emocji?
za wizytę 7 minutowa z usg skasował mnie juz prywatnie,z czego wynika ze nasze drugie podejscie w rzadowym już zakonczylismy.
Magda*, pierwiastka, kapturnica, Dziobak, Reni, malgos741, ComeToMeBaby, efcia, Berenika, moremi, satori, ania.g, Bozia3, BISCA, gretka, Simba, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość