X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    teoretycznie, bo jak widać po naszym forum te nauki sa do dupy bo nic nie wnoszą no chyba że ktoś ma wszystko tip top jak w zegarku :-)
    a na tych kursach nie ucza np , że facet może mieć kiepskie plemniki i juz dupa blada baby boom nie ma :-)
    zreszta dla mnie takie sprawy powinny być dowolne kto chce niech się uczy, bada mierzy , kto nie chce nie powinien byc zmuszany, a już kościół9 ksiądz) to wg mnie niech się zajmie moją duszą a nie moją dupą :-P
    cóż takie mam zdanie :-)
    Zgadzam sie. Takimi sprawami (zdrowotnymi)niech się zajmą specjaliści, a nie babki, które z nudów i dla kasy czasami wciskają w głowę farmazony.

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty się może zacznij na co innego nadziewać! ;-)

poprawiłam
    nadziewam się i wuj, wtyczka wydaje się byc ok, trza tylko gniazdko podreperować :P

Reni, szczęśliwa 2, Lucky, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zgadzam sie. Takimi sprawami (zdrowotnymi)niech się zajmą specjaliści, a nie babki, które z nudów i dla kasy czasami wciskają w głowę farmazony.
    popieram w 100%!!!!!!
    niestety muszę spadać po dziecko a potem na durne urodziny :-)
    do wieczora

caffe, grosza, samira, szczęśliwa 2, Lucky, Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:34

caffe, samira, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dzięki dziewczyny za miłe opinie o włoskach :*

apropo nauk przedslubnych ,jak chodziliśmy na nie z byłym to było tez z taka babka spotkanie a byłam wtedy juz w ciąży to szybciej z tego pokoju wyszlismy jak weszliśmy hehe takie rzeczy pytała jak nawet gin nie pyta ...nie było mi potrzeba z nia rozmawiać...
    No bo to własnie chodzi o te skrajności i tę pomoc niejednokrotnie pseudo specjalistów.

Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby kazdy szukał pomocy gdzie uważa, ale za rzeczy wazne niech się zabierają osoby wykwalifikowane i znające się na rzeczy i to tyczy się zarówno księży, nauczycieli, lekarzy, sprzedawców, fryzjerów, itd.

samira, Reni, szczęśliwa 2, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu schodzimy na temat ciężki zakazany ;-) była polityka teraz kościół ;-)
    to wszystko wina rządu.. to na pewno był zamach!

caffe, szczęśliwa 2, samira, Lucky, Iwone, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mówię tylko Natanek i wróż Maciej mogą Nam pomóc
    47b20s0.gif
    caffe wrote:
    No bo to własnie chodzi o te skrajności i tę pomoc niejednokrotnie pseudo specjalistów.
    ... za rzeczy wazne niech się zabierają osoby wykwalifikowane i znające się na rzeczy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 15:20

caffe, szczęśliwa 2, samira, Lucky, Bursztyn, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to mówię tylko Natanek i wróż Maciej mogą Nam pomóc
    47b20s0.gif
    No własnie o osoby tego pokroju mi chodzi :P

szczęśliwa 2, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

caffe, Bozia3, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    jedni szukają pomocy u gina inni w kościele a inni jeszcze gdzie indziej...nie krytykuj, skąd wiesz co komu pomoże?

modlitwa może pomoże w ukojeniu bólu i pogodzeniu się z porażką czy przemijaniem - ale mowa była o poradniach przedmałżeńskich...a one w żaden sposób duszy nie uleczą....traktuje się młodych ludzi dorosłych jak niedorozwojów, którzy nie potrafią sami wybrać dla siebie dobrej antykoncepcji...w oparciu o rozmowy np. z lekarzami, tylko wtłacza się na siłę metody kalendarzykowe...a najczęściej jeszcze robi to podstarzała stara panna bezdzietna....

szczęśliwa 2, caffe, samira, Olena, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Reni, Bozia3, samira, inessa, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest w Porcie łódź
    szczęśliwa 2 wrote:
    dziewczyny a nie wiecie czy w każdym H&M jest dział mama potrzebuje na "gwałt" spodni bo sie nie mieszczę :-P

Bozia3, samira, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jesteś podejrzana ;-)

kiedyś mi babka na usg się zapytała czy bolą mnie piersi przed @
    mówię, że czasami bardzo
    powiedziała, że mam dużo gruczołów mlekowych ? i też dlatego
    ale ile w tym prawdy?
    Bozia3 wrote:
    Ja to już kiedyś myślałam o tych Twoich cyckach...i to nie jest chyba normalne tak do końca....może coś masz właśnie z hormonami nie tak w drugiej fazie...bo czemu Cię tak mocno bolą?

szczęśliwa 2, caffe, Bozia3, gosia7122, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Na pewno jest w Porcie łódź
    Dzieki Angela a jak się czujesz ???
    :-)

caffe, Bozia3, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    modlitwa może pomoże w ukojeniu bólu i pogodzeniu się z porażką czy przemijaniem - ale mowa była o poradniach przedmałżeńskich...a one w żaden sposób duszy nie uleczą....traktuje się młodych ludzi dorosłych jak niedorozwojów, którzy nie potrafią sami wybrać dla siebie dobrej antykoncepcji...w oparciu o rozmowy np. z lekarzami, tylko wtłacza się na siłę metody kalendarzykowe...a najczęściej jeszcze robi to podstarzała stara panna bezdzietna....
    Bozia i tu własnie chodzi o wyznaczanie plodności żeby rodzić dzieci i po to jest ta metoda, a nie po to żeby wiedziec kiedy dzieci nie robić :P Kościół nie uznaje antykoncepcji.

szczęśliwa 2, Bozia3, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Natankowa nauka nie poszła w las buahahahah

http://www.tvn24.pl/mroczna-sceneria-i-okultyzm-w-hello-kitty-szkola-rezygnuje-z-kontrowersyjnego-zakazu,354669,s.html

caffe, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:35

caffe, Reni, Bozia3, samira, Iwone, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia i tu własnie chodzi o wyznaczanie plodności żeby rodzić dzieci i po to jest ta metoda, a nie po to żeby wiedziec kiedy dzieci nie robić :P Kościół nie uznaje antykoncepcji.
    Nie tak do końca chyba....uznaje naturalne planowanie rodziny...więc to niby uczy robienia dzieci, jak i "unikania" obcowania w te dni....Tylko, że to może miało odzew i działało ze sto lat temu...teraz zaczyna być kuriozalne....

caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia jesteś podejrzana ;-)

kiedyś mi babka na usg się zapytała czy bolą mnie piersi przed @
    mówię, że czasami bardzo
    powiedziała, że mam dużo gruczołów mlekowych ? i też dlatego
    ale ile w tym prawdy?
    no tak....wyszło, że jestem zainteresowana Twoimi cyckami....;). Nie wiem jak to jest z gruczołami mlekowymi....mnie rzadko bolą cycki...pamiętam tylko jak karmiłam - to niezbyt miłe uczucie jak są "przepełnione" - wszystko CI kamienieje wtedy - ale to Reni doświadczysz sama z Natankiem..;)

Reni, caffe, samira, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siak mam przerąbane

caffe, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ