X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie tak do końca chyba....uznaje naturalne planowanie rodziny...więc to niby uczy robienia dzieci, jak i "unikania" obcowania w te dni....Tylko, że to może miało odzew i działało ze sto lat temu...teraz zaczyna być kuriozalne....
    ja wiem, że wg kalendarzyka teoretycznie mozna planowac kiedy nie będzie z tego dzieci, ale założenia KK sa takie żeby współżyć w celu poczęcia. Czytałam na ten temat w różnych źródłach i nie chce tu cytować jak dla mnie skrajnych rzeczy i abstrakcyjnych. Bo nie bez powodu to się nazywa NPR, a nie naturalna antykoncepcja.

Bozia3, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czas chyba skończyć dyskusję :P kazdy niech się zajmie swoją dooopą :) i robi co mu pasuje.

Bozia3, samira, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    dziewczyny a nie wiecie czy w każdym H&M jest dział mama potrzebuje na "gwałt" spodni bo sie nie mieszczę :-P
    ja proponuję tez C&A tam jest super dział dla ciężoróweczek ;) i maja duzy wybór spodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 16:29

grosza, szczęśliwa 2, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale czas chyba skończyć dyskusję :P kazdy niech się zajmie swoją dooopą :) i robi co mu pasuje.
    No i AMEN

ale jeszcze dodam ze przez te NPR-y i inne cuda wianki co niektórzy mają tak "upragnioną" w domu drużynę piłkarską i nie mają co do gara włozyć ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 16:29

caffe, Mango, szczęśliwa 2, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Na pewno jest w Porcie łódź
    Kochana jak się czujecie :)

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    No i AMEN

ale jeszcze dodam ze przez te NPR-y i inne cuda wianki co niektórzy mają tak "upragnioną" w domu drużynę piłkarską i nie mają co do gara włozyć ...
    ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Reni ma rację ciężkie tematy to problem, ale zauważyłam, że jestem w mniejszości więc zamykam dziób i już się nie odzywam...zresztą mam podwójnie prze....bo dosyć, że wierząca praktykująca to do tego nauczycielka...no katastrofa!!!!!
    poza tym to hipokryzja pragnąć dziecka, a krytykować wielodzietne rodziny...no tak nie mają co do garnka włożyć, ale mają dzieci!

samira, Mango, Lucky, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedługo pomykam zaprowadzić syna na pierwszy trening judo - chodził na karate ale kiepścizna była i postanowiłam zmienić zobaczymy czy mu się spodoba :)

samira, Bozia3, Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    Dziewczyny Reni ma rację ciężkie tematy to problem, ale zauważyłam, że jestem w mniejszości więc zamykam dziób i już się nie odzywam...zresztą mam podwójnie prze....bo dosyć, że wierząca praktykująca to do tego nauczycielka...no katastrofa!!!!!
    poza tym to hipokryzja pragnąć dziecka, a krytykować wielodzietne
    rodziny...no tak nie mają co do garnka włożyć, ale mają dzieci!
    ale ja mam jedno dzieco i chce teraz drugie i jesli się uda to będzie po 18 latach to chyba nie ma w tym nic dziwnego ze pragnę ...
    i to nie jest krytyka (bo wile takich rodzin podziwiam) acha tz. maja dzieci napłodzić a potem się skażyć ze nie maja za co je wyżywić tak ??,no super powiedz mi kto w tych czasach decyduje się na tak duża gromadkę ,i nie mówie tu o takch rodzinach co naprawdę chcą i maja na to środki podstawowe )ale takich co stosują takie metody a potem się dziwią ze ooo znów ciąża
    druga sprawa samą miłoscią do dzieci nie zapewnią im podstawowych potrzeb...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 16:55

szczęśliwa 2, grosza, caffe, Olena, Bozia3, Lucky, inessa, Iwone, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedna sprawa ,ja tez jestem wierząca ale nikt mi nie będzie narzucał nic w tej kwestii a szczegółnie księża to propagujacy którzy w wiekszosci sory ale walą się po kątach i pedofilą fuj i ja mam takich słuchać...(oczywiście niewszyscy księża)
    sory jak kogos uraziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 17:06

szczęśliwa 2, caffe, Mango, Bozia3, inessa, Iwone, Bursztyn, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja niedługo pomykam zaprowadzić syna na pierwszy trening judo - chodził na karate ale kiepścizna była i postanowiłam zmienić zobaczymy czy mu się spodoba :)
    ale do dupy trenerzy czy synowi się nie podobało ??
    mój jak był mały to chodził na karate ale tak wiekowo było nie teges bo od małego do nastolatka tylko jedna grupa była...

caffe, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie wytrzymam i musze powiedziec - niech kosciol zajmie sie dusza i wiara w boga , reszta to ziemska sprawa i kaplan nie ma nic do tego czy beda dzieci in vitro czy poczete w naturalny sposob . Jesli oni maja dzieci na boku to powinni odejsc z kaplanstwa a nie nauczac nas czy cos robimy etycznie poprawnie. Niech kazdy uczciwie z kaplanow zrobi sobie rachunek sumienia. Nie mowie ze kazdy ksiadz jest taki sam, mialam ta rzadka przyjemnosc spotkac w swoim zyciu 2 ksiezy z powolania - a uwierzcie mi spotykalam ich wielu . Jeden jest nawet mozna powiedziec znany nam wszystkim- a wtedy chodzil z koleda. Zostal delikatnie wyrzucony z domu przez mojego ojczyma poniewaz stwierdzil ze niemcy mieli pomysl na ludzkie smieci tworzac obozy koncentracyjne,po jakims czasie zalozyl radio...wiecie ktory. Inny podczas spowiedzi przed malzenskiej spytal sie jak bede to robic w nic poslubna,a jesli juz to robilam to jaka mialam przyjemnosc podczas penetracji...nic dodac...odeszlam od spowiednika, a ze musialam miec ten papierek poszlam do innego ksiedza gdzie spowiedz odbyla sie wedle schematu. Taki wiec temat kosciola jest baaaardzo drazliwy

szczęśliwa 2, samira, caffe, Bozia3, inessa, gosia7122, Iwone, Bursztyn, bliska77, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    poza tym to hipokryzja pragnąć dziecka, a krytykować wielodzietne rodziny...no tak nie mają co do garnka włożyć, ale mają dzieci!

Dorka Ty nie zamykaj dzioba bo po to jest forum,żeby sobie na nim pisać :-) czy jestes w mniejszości czy w większosci nie ma znaczenia
    i zbyt wszystko co piszemy przyjmujesz jako atak , niepotrzebnie
    a samirka ma racje i dużo jest osób co stosuje NPR i maja gromadki dzieci, jeśli są z tym szczęśliwi i ich stać to my im tylko kibicujemy ale nie zawsze jest tak różowo :-)

samira, caffe, Bozia3, Lucky, inessa, Iwone, Bursztyn, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja proponuję tez C&A tam jest super dział dla ciężoróweczek ;) i maja duzy wybór spodni :)
    dzięki samirka tego nie wiedzialam :-)

samira, caffe, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Kochane nie wytrzymam i musze powiedziec - niech kosciol zajmie sie dusza i wiara w boga , reszta to ziemska sprawa i kaplan nie ma nic do tego czy beda dzieci in vitro czy poczete w naturalny sposob . Jesli oni maja dzieci na boku to powinni odejsc z kaplanstwa a nie nauczac nas czy cos robimy etycznie poprawnie. Niech kazdy uczciwie z kaplanow zrobi sobie rachunek sumienia. Nie mowie ze kazdy ksiadz jest taki sam, mialam ta rzadka przyjemnosc spotkac w swoim zyciu 2 ksiezy z powolania - a uwierzcie mi spotykalam ich wielu . Jeden jest nawet mozna powiedziec znany nam wszystkim- a wtedy chodzil z koleda. Zostal delikatnie wyrzucony z domu przez mojego ojczyma poniewaz stwierdzil ze niemcy mieli pomysl na ludzkie smieci tworzac obozy koncentracyjne,po jakims czasie zalozyl radio...wiecie ktory. Inny podczas spowiedzi przed malzenskiej spytal sie jak bede to robic w nic poslubna,a jesli juz to robilam to jaka mialam przyjemnosc podczas penetracji...nic dodac...odeszlam od spowiednika, a ze musialam miec ten papierek poszlam do innego ksiedza gdzie spowiedz odbyla sie wedle schematu. Taki wiec temat kosciola jest baaaardzo drazliwy
    podpisuję si epod tym

jak twój palec Promyczku ??

caffe, Olena, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Dorka Ty nie zamykaj dzioba bo po to jest forum,żeby sobie na nim pisać :-) czy jestes w mniejszości czy w większosci nie ma znaczenia
    i zbyt wszystko co piszemy przyjmujesz jako atak , niepotrzebnie
    a samirka ma racje i dużo jest osób co stosuje NPR i maja gromadki dzieci, jeśli są z tym szczęśliwi i ich stać to my im tylko kibicujemy ale nie zawsze jest tak różowo :-)
    masz racje niech Dorka pisze to dyskusja nie kłótnia ,przecież ;)
    ,

caffe, szczęśliwa 2, Bozia3, inessa, Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    dzięki samirka tego nie wiedzialam :-)

a proszę,ja tam czesto ciuchy kupuję i zachodzę często na ten dział i dziecięcy żeby obejrzeć :)

szczęśliwa 2, Bozia3, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i stwierdzam co by nie mówić płodność,aborcja,NPR i inne,kościół,polityka ,in vitro to bardzo drazliwe tematy.........

szczęśliwa 2, Bozia3, gosia7122, inessa, caffe, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin też coś mówiła o tych zrostach, ale byłam w takim stresie, że ledwo kojarzyłam ;) Prolaktyny jeszcze nie badałam, więc nie wiem co w trawie piszczy. Właściwie teraz zabieram się za konkretne badanie, bo do tej pory liczyłam na naturę :(
    Syntia wrote:
    Też mam dwa mięśniaki :/ Konsultowałam to z dwoma lekarzami i jednogłośnie zalecają nie usuwać przed ciążą gdyż zrosty po usuwaniu nie służą rozciągającej się w ciąży macicy. No więc próbuję i próbuję i tak sobie próbuję zajść w ciążę. Mi jeszcze dochodzi podwyższona prolaktyna więc może być ciekawie...

szczęśliwa 2, Bozia3, Lucky, inessa, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    i stwierdzam co by nie mówić płodność,aborcja,NPR i inne,kościół,polityka ,in vitro to bardzo drazliwe tematy.........
    Bo sprawy duchowe są bardzo ważne - pewnie dla większości...a trudno teraz odnaleść się w Kościele w obecnej postaci. On musi przejść szereg reform..bo to zakrawa już na kpiny...skotniały system XVIII wieczny. Obecny Papież myślę, że to dobry kierunek i coś zrobi rozsądnego...Bo jest to ludziom bardzo potrzebne...
    A to o czym pisze Samirka....o tych wielodzietnych rodzinach głodujących - to ja nie widzę w tym wielkiej pobożności i oddania się "łasce Bożej" - raczej jest to dla mnie obraz niezaradnej życiowo kobiety, z którą facet (często pijak) robi co chce - a ona się nie potrafi obronić...i tak sobie płodzą te dzieci...a co to ma wspólnego z wiarą? Zwykle nic..:)
    No ale - co mnie to w sumie obchodzi...:)
    Samirka - super fryzura...:)

gosia7122, szczęśliwa 2, samira, inessa, caffe, Iwone, bliska77, grosza, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ