35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć.
Wacia!!!
Hmm... Czuję się dziś jak Kopciuszek. Przyszywam do dekoltu sukienki, którą miałam założoną w Sylwestra, koraliki, które jakimś cudem (...) się odpruły. Hmm. Siedzę już i układam nanizane na nitkę te malusie cosie fastrygując co kawałek aby przyczepić do podłoża (?), układając w nieskoordynowane wzory, jak w nierozprutej części dekoltu. Miałam do naprawy jakieś 4cm x 3cm a dłubię to już z 1,5godziny i na szczęście zbliżam się do finiszu. Jakie to szczęście, że jestem z natury bardzo cierpliwa. No i... te zdolności manualne
Nie ma to jak sobie posłodzić "z rana ". My też w łóżku. Zbierzemy się chyba dopiero przed wyjściem na imprezę imieninową. Założenie mam takie: ubieram się jak na Syberię.Sabina, malgos741, efcia, Dziobak, Mega, moremi, macduska, BISCA, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś klopsiki z mięsa mielonego podawane z ryżemw sosie pomidorowym, sałatka z sałaty lodowej, pomidorów, ogórków, ziół i sosu czosnkowego.
Taki jest plan.ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś rosol i sałatka Waldorf. Chłopaki spia ( jak zwykle), córka na komórce ( jak zwykle, pewnie z Waciakiem juniorem ), a ja po ćwiczeniach startuje z depilacja. Dla każdego coś miłego!
ivf-ivf, Mega, moremi, efcia, macduska, BISCA, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Caffe, sprawdzę to na pewno. Już z resztą napisałam maila na ten temat do wychowawczyni i czekam na odzew.
Tak czy siak, to ja bym jednak rewolucję w szkole zrobiła, dodatkowo dlatego też, że za nią płacisz.
A nad karą dla córki się zastanów co będzie skuteczne, bo odcięcie internetu, czy komórki nie jest takie dobre do końca, a tylko wzmoży jej bunt. A jeśli ma kieszonkowe, to sobie kupi drugą kartę, pożyczy od kogoś aparat i guzik będziesz o tym wiedziała.
Moim zdaniem, coś się zadziało takiego, że ona tak postępuje/odreagowuje/zwraca na siebie uwagę.
Musisz poszukać powodu tego zachowania, bo same kary go nie rozwiążą.ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, efcia, ania.g, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Wiesz, bo to nie jest możliwe żeby szkoła nie informowała czy to o bieżących ocenach, czy to o zagrożeniach. Myślę, że młoda obiecała w szkole, że przekaże Ci oceny i tego nie zrobiła z wiadomych powodów.
Tak czy siak, to ja bym jednak rewolucję w szkole zrobiła, dodatkowo dlatego też, że za nią płacisz.
A nad karą dla córki się zastanów co będzie skuteczne, bo odcięcie internetu, czy komórki nie jest takie dobre do końca, a tylko wzmoży jej bunt. A jeśli ma kieszonkowe, to sobie kupi drugą kartę, pożyczy od kogoś aparat i guzik będziesz o tym wiedziała.
Moim zdaniem, coś się zadziało takiego, że ona tak postępuje/odreagowuje/zwraca na siebie uwagę.
Musisz poszukać powodu tego zachowania, bo same kary go nie rozwiążą.
Mądrze gadaszcaffe, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
A tak z innej beczki.Powoli zaxzynam rozgladac sie za krzeselkiem do karmienie.Jest jeszcze czas ale ja nie lubie odkladac na ostatnia chwile.Stad moje pytanie.Miała któraś z Was to krzesełko do karmienia ? http://allegro.pl/krzeselko-graco-contempo-lake-i5399615681.html
A moze jakies polecacie ze swojego doswiadczenia? -
Dziobak, Dziobak, Dziobak!
Houston we have a problem.
Prawdopodobnie Junior ma skaze białkową. Niestety ja ją miałam w dzieciństwie i to zwiększa szansę na wystąpienie tego problemu. Na razie jest taka szorstka skóra na policzkach z drobnymi krostkami. Podobne są na rączkach i nóżkach, no i wzdęcia i śluz w kupie (w tym roku jeszcze nie było nic o kupie). Jutro może uda mi się podskoczyć do lekarza, ale juz dzisiaj nie przyjmuję mleka.
Pytanie - co mogę, a czego nie mogę jeść? I czy próbowałaś jakiegoś mleka roślinnego. Bo kawa (ku.wa zbozowa!) bez mleka jest beznadziejna.
Pani premier, jak żyć?Sabina, Mega, malgos741, Dziobak, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyWwwwitammmm popołudniowwwwo.
Wwwwłaśnie wwwrrróciłam z Orszaku. Dwie godziny na 14 stopniowym mrrrozzzie. Brrrr
Jeszcze jak się szło to było ok, ale stanie w miejscu to masakra. Brrrrr...
Ogólnie Orszak był fajny, byli Królowie, konie, nawet jeden wielbłąd, diabełki, aniołki, żydzi, śmierć, pastuszkowie i inne stworzenia.
.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 16:33
moremi, BISCA, Mega, Sabina, Magda*, malgos741, Dziobak, ivf-ivf, kapturnica, efcia, Aasiula, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo ja bym jeszcze napisała..
Aniu to córka dała czadu.
Tak jak mówi Caffe, szkoła ma obowiązek powiadomienia Cię o propozycjach wszystkich ocen na miesiąc przed radą klasyfikacyjną. Przynajmniej tak jest w mojej szkole. Nie wiem czy w tej prywatnej jest podobnie. Takie rzeczy ustala się w statucie szkoły.
Z drugiej strony dziwne mi się wydaje, żeby przez cały semestr nie było wywiadówek?
Mega, Sabina, moremi, malgos741, ivf-ivf, kapturnica, Aasiula, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:U mnie dziś rosol i sałatka Waldorf. Chłopaki spia ( jak zwykle), córka na komórce ( jak zwykle, pewnie z Waciakiem juniorem ), a ja po ćwiczeniach startuje z depilacja. Dla każdego coś miłego!
Dziobak, to my jeszcze rodziną będziemy jak tak dalej pójdzie!Dziobak, moremi, kapturnica, BISCA, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Dziobak, Dziobak, Dziobak!
Houston we have a problem.
Prawdopodobnie Junior ma skaze białkową. Niestety ja ją miałam w dzieciństwie i to zwiększa szansę na wystąpienie tego problemu. Na razie jest taka szorstka skóra na policzkach z drobnymi krostkami. Podobne są na rączkach i nóżkach, no i wzdęcia i śluz w kupie (w tym roku jeszcze nie było nic o kupie). Jutro może uda mi się podskoczyć do lekarza, ale juz dzisiaj nie przyjmuję mleka.
Pytanie - co mogę, a czego nie mogę jeść? I czy próbowałaś jakiegoś mleka roślinnego. Bo kawa (ku.wa zbozowa!) bez mleka jest beznadziejna.
Pani premier, jak żyć?
Z kancelarii Pani Premier.
Szanowna Pani, informuje, ze ze skaza bialkowa da sie jak najbardziej zyc. Nie ma co dramatyzowac, tylko nabyc balsam odpowiedni na atopie ( ktora to najprawdopodobniej wystapila ) i odstawic nabial. Mozna pic mleko sojowe, kozie, owsiane, wszystkie syfiaste w smaku, a na dodatek soja moze uczulac. Radzi sie na poczatku odstawic wszystko, by zaobserwowac roznice.
Z pozdrowieniami
Premier
moremi, kapturnica, Sabina, BISCA, efcia, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość