X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Wacia!!!

Hmm... Czuję się dziś jak Kopciuszek. Przyszywam do dekoltu sukienki, którą miałam założoną w Sylwestra, koraliki, które jakimś cudem (...) się odpruły. Hmm. Siedzę już i układam nanizane na nitkę te malusie cosie fastrygując co kawałek aby przyczepić do podłoża (?), układając w nieskoordynowane wzory, jak w nierozprutej części dekoltu. Miałam do naprawy jakieś 4cm x 3cm a dłubię to już z 1,5godziny i na szczęście zbliżam się do finiszu. Jakie to szczęście, że jestem z natury bardzo cierpliwa. No i... te zdolności manualne :-D

Nie ma to jak sobie posłodzić "z rana ". My też w łóżku. Zbierzemy się chyba dopiero przed wyjściem na imprezę imieninową. Założenie mam takie: ubieram się jak na Syberię.

Sabina, malgos741, efcia, Dziobak, Mega, moremi, macduska, BISCA, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś klopsiki z mięsa mielonego podawane z ryżemw sosie pomidorowym, sałatka z sałaty lodowej, pomidorów, ogórków, ziół i sosu czosnkowego.

Taki jest plan. :-)

ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, sprawdzę to na pewno. Już z resztą napisałam maila na ten temat do wychowawczyni i czekam na odzew.

caffe, kapturnica, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rosol i sałatka Waldorf. Chłopaki spia ( jak zwykle), córka na komórce ( jak zwykle, pewnie z Waciakiem juniorem ), a ja po ćwiczeniach startuje z depilacja. Dla każdego coś miłego! ;-)

ivf-ivf, Mega, moremi, efcia, macduska, BISCA, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał być rosół ale to będzie raczej wywar pod pomidorowa. Rozmrażam tez cycka kurczącego i myśle co z nim zrobić. Może zrobię go w cieście naleśnikowym.

BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Caffe, sprawdzę to na pewno. Już z resztą napisałam maila na ten temat do wychowawczyni i czekam na odzew.
    Wiesz, bo to nie jest możliwe żeby szkoła nie informowała czy to o bieżących ocenach, czy to o zagrożeniach. Myślę, że młoda obiecała w szkole, że przekaże Ci oceny i tego nie zrobiła z wiadomych powodów.
    Tak czy siak, to ja bym jednak rewolucję w szkole zrobiła, dodatkowo dlatego też, że za nią płacisz.

A nad karą dla córki się zastanów co będzie skuteczne, bo odcięcie internetu, czy komórki nie jest takie dobre do końca, a tylko wzmoży jej bunt. A jeśli ma kieszonkowe, to sobie kupi drugą kartę, pożyczy od kogoś aparat i guzik będziesz o tym wiedziała.

Moim zdaniem, coś się zadziało takiego, że ona tak postępuje/odreagowuje/zwraca na siebie uwagę.

Musisz poszukać powodu tego zachowania, bo same kary go nie rozwiążą.

ivf-ivf, Mega, kapturnica, moremi, efcia, ania.g, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, bo to nie jest możliwe żeby szkoła nie informowała czy to o bieżących ocenach, czy to o zagrożeniach. Myślę, że młoda obiecała w szkole, że przekaże Ci oceny i tego nie zrobiła z wiadomych powodów.
    Tak czy siak, to ja bym jednak rewolucję w szkole zrobiła, dodatkowo dlatego też, że za nią płacisz.

A nad karą dla córki się zastanów co będzie skuteczne, bo odcięcie internetu, czy komórki nie jest takie dobre do końca, a tylko wzmoży jej bunt. A jeśli ma kieszonkowe, to sobie kupi drugą kartę, pożyczy od kogoś aparat i guzik będziesz o tym wiedziała.

Moim zdaniem, coś się zadziało takiego, że ona tak postępuje/odreagowuje/zwraca na siebie uwagę.

Musisz poszukać powodu tego zachowania, bo same kary go nie rozwiążą.

Mądrze gadasz :-)

caffe, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Mądrze gadasz :-)
    i to na trzeźwo ;)

ivf-ivf, moremi, efcia, Mega, paszczakin, Mimbla lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    i to na trzeźwo ;)
    O laboga... ;)

ivf-ivf, moremi, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    O laboga... ;)
    poczekam do godz. 16.00 bo tera tak trochę nie bardzo ;)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a rozmawialas z nia dzis ????Ciekawa jestem jakie podala argumenty w zw z takim zachowaniem.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki.Powoli zaxzynam rozgladac sie za krzeselkiem do karmienie.Jest jeszcze czas ale ja nie lubie odkladac na ostatnia chwile.Stad moje pytanie.Miała któraś z Was to krzesełko do karmienia ? http://allegro.pl/krzeselko-graco-contempo-lake-i5399615681.html
    A moze jakies polecacie ze swojego doswiadczenia?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, Dziobak, Dziobak!
    Houston we have a problem.

Prawdopodobnie Junior ma skaze białkową. Niestety ja ją miałam w dzieciństwie i to zwiększa szansę na wystąpienie tego problemu. Na razie jest taka szorstka skóra na policzkach z drobnymi krostkami. Podobne są na rączkach i nóżkach, no i wzdęcia i śluz w kupie (w tym roku jeszcze nie było nic o kupie). Jutro może uda mi się podskoczyć do lekarza, ale juz dzisiaj nie przyjmuję mleka.
    Pytanie - co mogę, a czego nie mogę jeść? I czy próbowałaś jakiegoś mleka roślinnego. Bo kawa (ku.wa zbozowa!) bez mleka jest beznadziejna.

Pani premier, jak żyć?

Sabina, Mega, malgos741, Dziobak, efcia, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wwwwitammmm popołudniowwwwo.
    Wwwwłaśnie wwwrrróciłam z Orszaku. Dwie godziny na 14 stopniowym mrrrozzzie. Brrrr
    Jeszcze jak się szło to było ok, ale stanie w miejscu to masakra. Brrrrr...

Ogólnie Orszak był fajny, byli Królowie, konie, nawet jeden wielbłąd, diabełki, aniołki, żydzi, śmierć, pastuszkowie i inne stworzenia.
    .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 16:33

moremi, BISCA, Mega, Sabina, Magda*, malgos741, Dziobak, ivf-ivf, kapturnica, efcia, Aasiula, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, Ty jesteś urodzoną królową! :-)

Sabina, BISCA, macduska, ivf-ivf, kapturnica, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To samo jak powiedziałam :)

moremi, malgos741, ivf-ivf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja bym jeszcze napisała..

Aniu to córka dała czadu.
    Tak jak mówi Caffe, szkoła ma obowiązek powiadomienia Cię o propozycjach wszystkich ocen na miesiąc przed radą klasyfikacyjną. Przynajmniej tak jest w mojej szkole. Nie wiem czy w tej prywatnej jest podobnie. Takie rzeczy ustala się w statucie szkoły.
    Z drugiej strony dziwne mi się wydaje, żeby przez cały semestr nie było wywiadówek?

Mega, Sabina, moremi, malgos741, ivf-ivf, kapturnica, Aasiula, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

hanghead.gif

moremi, malgos741, BISCA, Mega, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U mnie dziś rosol i sałatka Waldorf. Chłopaki spia ( jak zwykle), córka na komórce ( jak zwykle, pewnie z Waciakiem juniorem ), a ja po ćwiczeniach startuje z depilacja. Dla każdego coś miłego! ;-)

Dziobak, to my jeszcze rodziną będziemy jak tak dalej pójdzie! :-D

Dziobak, moremi, kapturnica, BISCA, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dziobak, Dziobak, Dziobak!
    Houston we have a problem.

Prawdopodobnie Junior ma skaze białkową. Niestety ja ją miałam w dzieciństwie i to zwiększa szansę na wystąpienie tego problemu. Na razie jest taka szorstka skóra na policzkach z drobnymi krostkami. Podobne są na rączkach i nóżkach, no i wzdęcia i śluz w kupie (w tym roku jeszcze nie było nic o kupie). Jutro może uda mi się podskoczyć do lekarza, ale juz dzisiaj nie przyjmuję mleka.
    Pytanie - co mogę, a czego nie mogę jeść? I czy próbowałaś jakiegoś mleka roślinnego. Bo kawa (ku.wa zbozowa!) bez mleka jest beznadziejna.

Pani premier, jak żyć?

Z kancelarii Pani Premier.

Szanowna Pani, informuje, ze ze skaza bialkowa da sie jak najbardziej zyc. Nie ma co dramatyzowac, tylko nabyc balsam odpowiedni na atopie ( ktora to najprawdopodobniej wystapila ) i odstawic nabial. Mozna pic mleko sojowe, kozie, owsiane, wszystkie syfiaste w smaku, a na dodatek soja moze uczulac. Radzi sie na poczatku odstawic wszystko, by zaobserwowac roznice.

Z pozdrowieniami
    Premier

moremi, kapturnica, Sabina, BISCA, efcia, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12790 12791 12792 12793 12794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ