X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nadrabiam wątek i nadrobiłam, ale cofnę się do tego posta.

powiedz mi, droga koleżanko, czy ty właśnie imputujesz tu komuś, że się nabija z ludzi i ich poglądów? dyskusja nie toczy się wkoło tak bronionej przez Ciebie Kożuchowskiej i jej poglądów na życie tylko tego, że teraz rządzący i ich środowisko mówi, że napro jest cacy a invitro ble. Bo tam w tym invitro mordujom. A napro działa cuda i tym należy się zająć. I jeszcze dofinansować- przecież był taki projekt, mówili o tym w tv, aż zawrzało. Nie wiem na jakim to jest etapie.

Wg mnie brakuje trochę uściślenia: że po pierwsze napro nie jest dobre dla każdego, nie każdemu zdziała cuda, z kolei w invitro giną tylko zarodki, które i tak naturalnie by nie przeżyły i takie rzeczy zdarzają się w naturze. Ciągle. Jeśli wiedza nie była podawana ludziom wybiórczo wówczas mieliby oni szansę samodzielnie nad tym wszystkim pomyśleć i wiedzieć kiedy ich ktoś robi w konia pisząc artykuł "już po dwóch miesiącach stosowania terapii naprotechnologią udało nam się zajść w ciążę po długich staraniach- naprotechnologia czyni cuda". Brak rzetelności dziennikarskiej mnie wkurza, bo ludzie, którzy nie są tematem zainteresowani na tyle, aby dowiedzieć się więcej uwierzą po prostu na słowo i będą potem gadać że napro czyni cuda a w invitro morduje się ludzi.
    jakies dodajesz swoje myśli, których zupełnie nie było w dyskusji.....weź troche wyluzuj.....
    a po drugie - dlaczego pisanie, że po dwóch miesiącach napro sie udało - to robienie ludzi w konia? Może w jej przypadku tak było naprawdę?

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Syty glodnego nie zrozumie. Lubie osobiscie ivf-ke i inne syte dziewczyny, ale sa pewne problemy, z ktorymi glodny jest sam i syty nijak go nie pocieszy.

Krycha, ja biję się w pierś i wiem, że masz rację w tym co piszesz. Tylko nir kumam tego, jak można z gówna bata ukrecic, a mi tylko chodziło o prawo do decydowania o swoim leczeniu... lepiej mi karton pozycz :-)

krycha.stara, kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Syty glodnego nie zrozumie. Lubie osobiscie ivf-ke i inne syte dziewczyny, ale sa pewne problemy, z ktorymi glodny jest sam i syty nijak go nie pocieszy.
    dokładnie tak
    Alcooliques21.gif

krycha.stara lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    tak tylko się cichutko przyłączę do dyskusji o Naprotechnologii

w swojej desperacji niespełnionej matki po raz drugi, spotkałam się z taką panią, spec nad spece, wychwalana na forach, koleżanka mnie wkręciła, bo łatwo nie było
    i co?
    i pierwsze pytanie: czy jest pani wierząca I PRAKTYKUJĄCA!
    drugie pytanie bez czekania na odpowiedź po pierwszym: czy mają państwo ślub kościelny

jedno moje 'nie' spowodowało że pani skończyła się uśmiechać, związała usteczka w ciup i wydukała że w takim razie nie może mi pomóc, bo to jest niezgodne z jej sumieniem i że żaden SPECJALISTA napro mi nie pomoże.

Nie wiem, czy może miała wytyczne od samego Boga?
    nie pamiętam czy kiedykolwiek wcześniej czy później poczułam się taka malutka, głupia i nic nie ważna.... i serio się spłakałam
    a czekałam na tę wizytę jak na zbawienie

to tyle ode mnie
    Ja tez mialam podobne "przyjemnosci" z profesorem Barczentowiczem. Ten przynajmniej jest tez ginekologiem, ale zostawilam u niego 1000 PLN, cud sie nie wydarzyl a potem przez pol roku nie moglam sie dodzwonic do kliniki, nikt tez nie odpisal na mail.

Nie uwazam, ze wszystko powinno isc wylacznie w kierunku IVF - gdybym miala czas, pieniadze pewnie szukalabym innych rozwiazan i czakala - bardzo w tej kwestii imponuje mi klinika Bozi - oni tam naprawde szukaja przyczyn. A dopiero na koncu skorzystala z IVF i uwazam ze KAZDY powinien miec do tego prawo, dostep i dofinansowanie, jakos ze jest to metoda co by nie mowic sprawdzona.

Nie uwazam, ze naprotechnologia powinna byc finansowana z budzetu Panstwa, poniewaz jest to metoda zbyt mglista i ze zbyt mala skutecznoscia. Uwazam natomiast, ze Panstwo powinno finansowac BADANIA nad innymi metodami, o podlozu NAUKOWYM a nie DUCHOWYM. Dziekuje za uwage. :)

krycha.stara, ComeToMeBaby, dorbie, SolarPolar, caffe, kapturnica, Bozia3, Sabina, efcia, pierwiastka, paszczakin, malgos741, moremi, Berenika, satori lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jak dla mnie to jest właśnie sedno sprawy...grunt to dokładnie poznać swój organizm, trafić na dobrego lekarza prowadzącego, który nie od razu wyśle na in vitro, a ewentualnie skorzystać z in vitro - w razie takiej potrzeby....Niech będą otwarte wszystkie możliwości - jedne siedzą na ovu, inne pójdą w napro, jeszcze inne tylko w kliniki - nie ma co krytykować innych...grunt, żeby efekt był...
    Mozna się śmiać ze stawek finansowych za wizyty napro - ale przecież tam w tej wizycie jest USG, badanie itp - to czym to sie różni od monitoringu???? Inna mogłaby wyliczać koszty in vitro i nazywac frajerkami te, które w to inwestują....
    Dajmy żyć ludziom według ich własnych wyborów...

No kurde, o to mi szło :-)

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jakies dodajesz swoje myśli, których zupełnie nie było w dyskusji.....weź troche wyluzuj.....
    a po drugie - dlaczego pisanie, że po dwóch miesiącach napro sie udało - to robienie ludzi w konia? Może w jej przypadku tak było naprawdę?
    wiesz, bo tak się prowadzi dyskusję. można dodać swoje myśli.
    po drugie- cofnij się do początku tej dyskusji, jeszcze wczoraj, tam pisałam, dość obszernie, co mam na myśli w przypadku tych dwóch miesięcy.

krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Oc. Wina lac? :-)

Jak wrócę ze szkoły :-)

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ech, no i musze, no. Bo nie tylko w Polsce i czasem nawet nie 30, a 20%. I co z tego? Ano tyle, ze in vitro daje 20% tym, co z naprotechnologia maja 0%, wiec jakby nie bylo, roznica jest. Bo nikt mi nie wmowi, ze zdrowi ludzie dla kaprysu kluja sie w brzuch! Robia to, jesli nic innego nie dziala, czyli podnosza szanse z 0% do 20-30%. Na marginesie: u zdrowych par szansa na ciaze w cyklu tez oscyluje w granicach 25%, takze ten...
    a skąd wiesz, że napro daje 0% szans?

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, miałam dużooo czasu to walnęłam opis ;) a i ekran mi się w końcu nie rozmywał :)
    Byłam u Julii i zaniosłam ubranka. Już ją wypuścili z tego inkubatoro cieplarki i teraz tylko czekam aż się zwolni miejsce na porodowym i będziemy dziś razem :) Jest taka maleńka ale podobno już dała popalić na noworodkach :D

Alis, ComeToMeBaby, BISCA, Simba, sandra80, dorbie, kapturnica, efcia, pierwiastka, paszczakin, Sabina, Dziobak, malgos741, Mega, Berenika, satori, mama78 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Krycha, ja biję się w pierś i wiem, że masz rację w tym co piszesz. Tylko nir kumam tego, jak można z gówna bata ukrecic, a mi tylko chodziło o prawo do decydowania o swoim leczeniu... lepiej mi karton pozycz :-)
    tylko nie dostrzegłaś że nikt nikomu nie zabrania i nie o to ta cała dyskusja.
    czy nie miałaś jechać po dzieci do szkoły? :P

paszczakin lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    tylko nie dostrzegłaś że nikt nikomu nie zabrania i nie o to ta cała dyskusja.
    czy nie miałaś jechać po dzieci do szkoły? :P

A Ty nie masz nic do roboty? :-P

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a skąd wiesz, że napro daje 0% szans?
    nie zrozumiałaś.

" in vitro daje 20% tym, co z naprotechnologia maja 0%"- oznacza to to, że ci, którzy z napro mają 0% (w domyśle ci bez jajowodów, plemników itp.) idą na invitro bo im napro nic nie da i wówczas z 0% zwiększają swoje szanse do powiedzmy tych 20%.

krycha.stara, moremi, Berenika lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A Ty nie masz nic do roboty? :-P
    a jak powiem że nie to co? :P
    ja mam podzielność uwagi ;) ale po dzieci nie muszę jechać. a bym pojechała.

krycha.stara, Simba lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja nigdzie nie pisalam ze napro to podstawa. Dla mnie podstawa to porzadny lekarz i badania, ktorych w Polsce nie ma - chyba ze za kase. Wiedza na temat okresu, owulacji, sluzow tez jest przydatna ale nie napisalam, ze to jest podstawa w leczeniu. Napisalam ze wolnoc Tomku w swoim domku, dotyczy to kazdego aspektu zycia i wlasnych wyborow. Nie krytykuje ani napro ani iv, uwazam ze wszystko jest dla ludzi .
    Jeslim chodzi o polityke i lezenie krzyzem - wole, bo Ty bedziesz zakefiona w domu siedziec i modly piec razy dziennie do allaha wznosic.
    O Jezu! Naprawde?
    Na Mahometa! Myslisz Polar ze my mamy tak ch.ujowo? Lub bedziemy miec?
    Jak mi znajomi chcieli koce przysylac kiedy w BE byl 4 stopien zagrozenia terroryzmem, to odpowiadalam (majac przed oczami PISdocyrk), ze wole koszmarny koniec niz niekonczacy sie koszmar.

krycha.stara, BISCA, Reni, paszczakin, Dziobak, moremi, beates, satori lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a jak powiem że nie to co? :P
    ja mam podzielność uwagi ;) ale po dzieci nie muszę jechać. a bym pojechała.

Dla Twej wiadomości, zaraz wychodzę :-P weź się za jakąś robote no! ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie uwazam, ze naprotechnologia powinna byc finansowana z budzetu Panstwa, poniewaz jest to metoda zbyt mglista i ze zbyt mala skutecznoscia. Uwazam natomiast, ze Panstwo powinno finansowac BADANIA nad innymi metodami, o podlozu NAUKOWYM a nie DUCHOWYM. Dziekuje za uwage. :)

Ja uważam, że każda metoda wspomagania rozrodu powinna być finasowana z budżetu Państwa, ponieważ z niepłodności robi się już choroba cywilizacyjna.
    Jeśli są pieniądze na finansowanie operacji zaćmy dla osób po 90rż(nie mówiąc już o operacjach wad zastawkowych u osób w tym wieku, no może młodszych ;-), to dlaczego nie ma na leczenie niepłodności. Patrząc ekonomicznie, kto będzie pracował na te emerytury?
    Nie uważam, że satrszym osobom się nie nalezy, ale chodzi o sens tego leczenia, które jest obarczone dużą śmiertelnością i czesto skróceniem życia tych starsych osób wskutek powikłań, a nie wcale przywróceniem im sprawności.

ania.g, kapturnica, Bozia3, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dla Twej wiadomości, zaraz wychodzę :-P weź się za jakąś robote no! ;-)
    dla twojej wiadomości: pracuję na komputerze. no!

c5e015d88e.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ale czemu wy dyskusje prowadzicie o ideologii? przecież nikt nikomu niczego nie zabrania. tu rzecz idzie o robienie ludziom wody z mózgów.
    Nie wiem dlaczego inni nie rozumieją motywów Twoich wypowiedzi, ale ja je rozumiem dokładnie tak ja napisałaś w powyższym cytacie.

PS.

I wszytkie mówio to samo, ale chyba nie rozumiejo co mówio.

BISCA, ComeToMeBaby, krycha.stara, Simba, Reni, Sabina, moremi, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie wiem dlaczego inni nie rozumieją motywów Twoich wypowiedzi, ale ja je rozumiem dokładnie tak ja napisałaś w powyższym cytacie.

PS.

I wszytkie mówio to samo, ale chyba nie rozumiejo co mówio.

Amen

Ide do Chinczyka na lancz

krycha.stara, caffe, Simba, ComeToMeBaby, ania.g, Sabina, malgos741, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no- to idę zrobić kawę :)
    bo jeszcze byłam na zwolnionych obrotach niejako :P ktoś reflektuje?

krycha.stara, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12823 12824 12825 12826 12827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ