35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:i jeszcze jedno
na początku jest jeszcze spotkanie z instruktorem od śluzu
Sesja wprowadzająca (ok 1,5 godz.) 150,00 zł
Spotkanie z instruktorem ( ok. 1,5 godz.) 150,00 zł
Materiały (podręcznik, karta obserwacji, znaczki - na cały okres leczenia) 100,00 zł
ciekawie to może wyglądać, taka lekcja nauki śluzu, ciekawe co wykorzystują do zademonstrowania różnych rodzajów śluzuReni, moremi lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:No coś za coś, ale czekasz od lipca na drugie podejście, pewnie z przyczyn finansowych. Bo szpital kasy nie dostał, zobacz jak kliniki komercyjnie migiem działają.
a co naprotechnologia tu by zaradziła?
zanim zdecydowałam się na iv szpital przebadał mnie tak jak należy
na hsg czekałam raptem 10 dni
lab jest od ręki
nadal uważam, że płacenie za napro jest czystym frajerstwem
a już kupowaniem książki do napro za stówę
ale ktoś kasę trzepie
widziałyście ją? ja miałam ją za darmo ..masakra
Krycha jak chcesz dorobić to wydrukuj nasz wątek "badania" w formie książkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:36
krycha.stara, Simba, moremi, efcia, Mimbla, Berenika, beates lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a co naprotechnologia tu by zaradziła?
zanim zdecydowałam się na iv szpital przebadał mnie tak jak należy
ba hsg czekałam raptem 10 dni
lab jest od ręki
nadal uważam, że płacenie za napro jest czystym frajerstwem
a już kupowaniem książki do napro za stówę
ale ktoś kasę trzepie
widziałyście ją? ja miałam ją za darmo ..masakra
Krycha jak chcesz dorobić to wydrukuj nasz wątek "badania" w formie książki
Pewnie nic, nie pisałam nigdzie, że jestem zwolennikiem napro, tylko wolnych decyzji, razi mnie nabijanie sie z ludzi i ich poglądów. Tylko tyle.SolarPolar, macduska, Bozia3, kapturnica, Magda* lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Tak szczerze mmowiac pewnie ok 90 procent par, ktore poddaly sie iv nigdy nien byly dobrze zdiagnozowane i leczone w kierunku nieplodnosci. Malo ktory gin na nfz pochyla sie nad problemem. A prywatne leczenie wychodzi tyle co iv.
I np nie wierze by byla nieplodnosc idiopatyczna,
Tak naprawde iv jest dla niewielkiej ilosci par , ktore z przyczyn technicznych ( jak brak jajowodow lub jajek lub plemnikow) nie moga w sposob naturalnym miec dzieci. Cala reszta to przyzwoita diagnoza i leczenie, ktorego nie ma.
Natomiast wolnoc Tomku w swoim domku. Jesli ktos chce napro czy iv to jego sprawa.
Mądrze prawiszivf-ivf, Berenika lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Rzeczywiscie, cieplo tutaj i to juz od wczorajszego wieczora w zasadzie. Ciezko bylo nadrobic i milczec
Krycha, zwykła rozmowa, to co już nie można napisac co człowiek myśli? Bo co, bo nie jest to zgodne z tym co myśli ogół... bo komuś nie pasuje, bo ktoś ma inne zdanie. Kurde, ja wszystkie poglądy szanuje i nikogo nie oceniam przez pryzmat tego co myśli na dany temat. Pluralizm w końcu mamy, ten poglądów chyba też
Reni oć dam Ci snickersa i sama drugiego zjemSabina, krycha.stara, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Plan zajęć OF
Ania.G 04.01.2016 r. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Jastra 5.01.2016
Pierwiastka 9.01.2016 egzamin
Bozia 10.01.2016 egzamin
Bisca 11.01
Jastra 12.01.2016
Reni 19.01.2016
krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Bisca styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Reni luty 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:54
BISCA, ania.g, moremi, Sabina, efcia lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Krycha, zwykła rozmowa, to co już nie można napisac co człowiek myśli? Bo co, bo nie jest to zgodne z tym co myśli ogół... bo komuś nie pasuje, bo ktoś ma inne zdanie. Kurde, ja wszystkie poglądy szanuje i nikogo nie oceniam przez pryzmat tego co myśli na dany temat. Pluralizm w końcu mamy, ten poglądów chyba też
Reni oć dam Ci snickersa i sama drugiego zjem
znowu wdepnęłaś w ciężki temat po prostukrycha.stara lubi tę wiadomość
-
pfffff
a kto nam zabroni wyrazenia swojego zdania?
mi chodzi o to, ze napro mozna miec za darmo, jak sie jest istota choc odrobine myslaca.. moge miec wykres na OF, moge mierzyc temperatre, sprawdzac sluzy i szyjke, system zinterpretuje to za mnie, nawet jesli mi sie nie chce doczytac co oznacza co..
i na penisa mi dofinansowanie tego..? abonament mi na OF ktos oplaci?
IFV nie zrobie za darmo.. nie zrobie w domu.. leki do stymulacji zwyklej kosztuja.. i to jest sprosttutkowosynstwo, ze odbiera sie ta szanse ludziom, ktorych na komercje nie stac, a ktorym seks w 4h przed owulacja (domniemana, nie monitorowana czy prowokowana) gowno da..
krycha.stara, Reni, ComeToMeBaby, Dziobak, Simba, moremi, kapturnica, Sabina, efcia, pierwiastka, Berenika, beates, satori lubią tę wiadomość
-
tak tylko się cichutko przyłączę do dyskusji o Naprotechnologii
w swojej desperacji niespełnionej matki po raz drugi, spotkałam się z taką panią, spec nad spece, wychwalana na forach, koleżanka mnie wkręciła, bo łatwo nie było
i co?
i pierwsze pytanie: czy jest pani wierząca I PRAKTYKUJĄCA!
drugie pytanie bez czekania na odpowiedź po pierwszym: czy mają państwo ślub kościelny
jedno moje 'nie' spowodowało że pani skończyła się uśmiechać, związała usteczka w ciup i wydukała że w takim razie nie może mi pomóc, bo to jest niezgodne z jej sumieniem i że żaden SPECJALISTA napro mi nie pomoże.
Nie wiem, czy może miała wytyczne od samego Boga?
nie pamiętam czy kiedykolwiek wcześniej czy później poczułam się taka malutka, głupia i nic nie ważna.... i serio się spłakałam
a czekałam na tę wizytę jak na zbawienie
to tyle ode mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:56
krycha.stara, ComeToMeBaby, paszczakin, BISCA, Dziobak, caffe, ania.g, Simba, Alis, moremi, kapturnica, Sabina, efcia, Mimbla, pierwiastka, Berenika, beates, satori, mama78 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Krycha, zwykła rozmowa, to co już nie można napisac co człowiek myśli? Bo co, bo nie jest to zgodne z tym co myśli ogół... bo komuś nie pasuje, bo ktoś ma inne zdanie. Kurde, ja wszystkie poglądy szanuje i nikogo nie oceniam przez pryzmat tego co myśli na dany temat. Pluralizm w końcu mamy, ten poglądów chyba też
Reni oć dam Ci snickersa i sama drugiego zjem
kcem -
SolarPolar wrote:Tak szczerze mowiac pewnie ok 90 procent par, ktore poddaly sie iv nigdy nie byly dobrze zdiagnozowane i leczone w kierunku nieplodnosci. Malo ktory gin na nfz pochyla sie nad problemem. A prywatne leczenie wychodzi tyle co iv.
I np nie wierze by byla nieplodnosc idiopatyczna,
Tak naprawde iv jest dla niewielkiej ilosci par , ktore z przyczyn technicznych ( jak brak jajowodow lub jajek lub plemnikow) nie moga w sposob naturalnym miec dzieci. Cala reszta to przyzwoita diagnoza i leczenie, ktorego nie ma.
Natomiast wolnoc Tomku w swoim domku. Jesli ktos chce napro czy iv to jego sprawa.
no dobra Polar, powiedzmy, ze ja sie lapie. Mlielismy fedziesiat tysiecy badan. 5IUI po monitoringach. jesli napro by mialo mi pomoc, to te IUI juz na bank. I co? I penis!Ile mialam czekac na palec naprobozy? Bo przeciez u nas wszystko pieknie, owulacje byly, plemnikow nawet po odwirowaniu miliony, endo jak jedwab, no tylko sie rozmnazac..
Dlatego podeszlam do IVF i jakos po pierwszej probie mam Adasia.. Nie musialam, moglabym dalej sie starac do usranej menopy, ale bylo mi dane wybrac. W Polsce niedlugo dane Ci bedzie krzyzem sie pod oltarzem polozyc i czekac na niepokalane poczecie.. Za wszytko inne zaplacisz Mastercard..krycha.stara, ComeToMeBaby, BISCA, peppapig, Simba, kapturnica, Sabina, efcia, pierwiastka, Mimbla, malgos741, Mega, Berenika, satori lubią tę wiadomość
-
A z tymi statystykami invitro to jest jak z IUI. Ostatnio próbowałam mężowi to wytłumaczyć. Bo on przeczytał, że skuteczność IUI to 5-25% i mówi phi to nawet mniejsze niż naturalnie. No dobra mówię mu, ale myślisz, że zdrowa para robi sobie IUI bo chce wydać kasę, czy też dla przyjemności? To jest statystyka z osób, które mają problemy z zajściem w ciążę i tak jak mówicie, trzeba liczyć to od 0 a nie porównywać z naturalnymi poczęciami, gdzie statystykę zawyżają młode laski.
krycha.stara, ComeToMeBaby, SolarPolar, Simba, Sabina, efcia, pierwiastka, malgos741, Berenika, satori lubią tę wiadomość
-
A tak na poważnie to myślę, że ktoś kto nie ma jajowodow lub plemników po poradę do tych magików nie pójdzie, no nie wierzę, wierzę, że ludzie rozsądne są
A ovu to tak naprawdę napro w cenie abonamentukrycha.stara, BISCA, Simba, kapturnica, Sabina, efcia, pierwiastka, Berenika, satori lubią tę wiadomość