X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A tak na poważnie to myślę, że ktoś kto nie ma jajowodow lub plemników po poradę do tych magików nie pójdzie, no nie wierzę, wierzę, że ludzie rozsądne są :-)

A ovu to tak naprawdę napro w cenie abonamentu ;-)

nawet abonamentu nie trzeba, tylko szare wszycho jest.. ale owulacje "wykrywa" tak samo..

krycha.stara, ivf-ivf, Reni, ComeToMeBaby, Simba, Sabina, efcia, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nawet abonamentu nie trzeba, tylko szare wszycho jest.. ale owulacje "wykrywa" tak samo..

No ja tu zeta płacić nie zamierzam :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    chorzy na WZW typu C też nie,
    Maja, tylko trzeba czekac. Czasem i 5 lat, a wtedy to juz sie zawinac mozna.
    Ale program jest....
    W No WZW C lecza pierwszego dnia od wykrycia choroby...

krycha.stara, ivf-ivf lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Maja, tylko trzeba czekac. Czasem i 5 lat, a wtedy to juz sie zawinac mozna.
    Ale program jest....
    W No WZW C lecza pierwszego dnia od wykrycia choroby...

O! święte słowa... podlosc ludzka nie zna granic, i to nie jest żart :-(

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Pewnie nic, nie pisałam nigdzie, że jestem zwolennikiem napro, tylko wolnych decyzji, razi mnie nabijanie sie z ludzi i ich poglądów. Tylko tyle.
    nadrabiam wątek i nadrobiłam, ale cofnę się do tego posta.

powiedz mi, droga koleżanko, czy ty właśnie imputujesz tu komuś, że się nabija z ludzi i ich poglądów? dyskusja nie toczy się wkoło tak bronionej przez Ciebie Kożuchowskiej i jej poglądów na życie tylko tego, że teraz rządzący i ich środowisko mówi, że napro jest cacy a invitro ble. Bo tam w tym invitro mordujom. A napro działa cuda i tym należy się zająć. I jeszcze dofinansować- przecież był taki projekt, mówili o tym w tv, aż zawrzało. Nie wiem na jakim to jest etapie.

Wg mnie brakuje trochę uściślenia: że po pierwsze napro nie jest dobre dla każdego, nie każdemu zdziała cuda, z kolei w invitro giną tylko zarodki, które i tak naturalnie by nie przeżyły i takie rzeczy zdarzają się w naturze. Ciągle. Jeśli wiedza nie była podawana ludziom wybiórczo wówczas mieliby oni szansę samodzielnie nad tym wszystkim pomyśleć i wiedzieć kiedy ich ktoś robi w konia pisząc artykuł "już po dwóch miesiącach stosowania terapii naprotechnologią udało nam się zajść w ciążę po długich staraniach- naprotechnologia czyni cuda". Brak rzetelności dziennikarskiej mnie wkurza, bo ludzie, którzy nie są tematem zainteresowani na tyle, aby dowiedzieć się więcej uwierzą po prostu na słowo i będą potem gadać że napro czyni cuda a w invitro morduje się ludzi.

krycha.stara, BISCA, sandra80, caffe, paszczakin, Mimbla, pierwiastka, Berenika, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    A tak na poważnie to myślę, że ktoś kto nie ma jajowodow lub plemników po poradę do tych magików nie pójdzie, no nie wierzę, wierzę, że ludzie rozsądne są :-)

A ovu to tak naprawdę napro w cenie abonamentu ;-)
    to zależy. od tego jak bardzo wierzą w to co słyszą w kościele. na invitro nie pójdą a chcą bardzo mieć dziecko to co? nie skorzystają, widocznie taka wola boska. I umartwiać się też chyba należy aby dostąpić łaski. No to będą się umartwiać właśnie. Chyba, że im w końcu obleci. Bo jak już menopa przyjdzie to i tak już za późno.

krycha.stara, Mimbla, Berenika lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja nigdzie nie pisalam ze napro to podstawa. Dla mnie podstawa to porzadny lekarz i badania, ktorych w Polsce nie ma - chyba ze za kase. Wiedza na temat okresu, owulacji, sluzow tez jest przydatna ale nie napisalam, ze to jest podstawa w leczeniu. Napisalam ze wolnoc Tomku w swoim domku, dotyczy to kazdego aspektu zycia i wlasnych wyborow. Nie krytykuje ani napro ani iv, uwazam ze wszystko jest dla ludzi .
    Jeslim chodzi o polityke i lezenie krzyzem - wole, bo Ty bedziesz zakefiona w domu siedziec i modly piec razy dziennie do allaha wznosic.

Prawda jest taka, że lekarzom (zwłaszcza z klinik) nie opłaca się wykryć prawdziwego problemu niepłodności par, a inni się na tym nie znają.

ivf-ivf, Lucky, paszczakin lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 17:56

krycha.stara, kapturnica lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Prawda jest taka, że lekarzom (zwłaszcza z klinik) nie opłaca się wykryć prawdziwego problemu niepłodności par, a inni się na tym nie znają.
    Tak tez uwazam.

Lucky, sandra80, Sabina lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nadrabiam wątek i nadrobiłam, ale cofnę się do tego posta.

powiedz mi, droga koleżanko, czy ty właśnie imputujesz tu komuś, że się nabija z ludzi i ich poglądów? dyskusja nie toczy się wkoło tak bronionej przez Ciebie Kożuchowskiej i jej poglądów na życie tylko tego, że teraz rządzący i ich środowisko mówi, że napro jest cacy a invitro ble. Bo tam w tym invitro mordujom. A napro działa cuda i tym należy się zająć. I jeszcze dofinansować- przecież był taki projekt, mówili o tym w tv, aż zawrzało. Nie wiem na jakim to jest etapie.

Wg mnie brakuje trochę uściślenia: że po pierwsze napro nie jest dobre dla każdego, nie każdemu zdziała cuda, z kolei w invitro giną tylko zarodki, które i tak naturalnie by nie przeżyły i takie rzeczy zdarzają się w naturze. Ciągle. Jeśli wiedza nie była podawana ludziom wybiórczo wówczas mieliby oni szansę samodzielnie nad tym wszystkim pomyśleć i wiedzieć kiedy ich ktoś robi w konia pisząc artykuł "już po dwóch miesiącach stosowania terapii naprotechnologią udało nam się zajść w ciążę po długich staraniach- naprotechnologia czyni cuda". Brak rzetelności dziennikarskiej mnie wkurza, bo ludzie, którzy nie są tematem zainteresowani na tyle, aby dowiedzieć się więcej uwierzą po prostu na słowo i będą potem gadać że napro czyni cuda a w invitro morduje się ludzi.

Kometa, nie chce mi się tych wywodów czytać, nakrecasz się. Czytaj uważniej co pisałam, błagam.

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, nie chce mi się tych wywodów czytać, nakrecasz się. Czytaj uważniej co pisałam, błagam.
    nie chce ci się czytać to nie czytaj. co za problem. o uwagę to ja cię proszę od pierwszych postów. potem dyskusja zeszła na inny tor.

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Nakrecaja sie te, co zastosowac musialy (nie mylic z chcialy), a reszta gdyba i wyraza swoje zdanie, ze powinno sie i dobrze byloby, gdyby...

Ok, dlatego mogłabym ostrzej komentować, ale przez szacunek dla tych co "muszą" gryze się w ozor i innym też polecam, jak snickers nie działa ;-)

krycha.stara, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ok, dlatego mogłabym ostrzej komentować, ale przez szacunek dla tych co "muszą" gryze się w ozor i innym też polecam, jak snickers nie działa ;-)
    przecież przed chwilą broniłaś wolności słowa i poglądów.
    teoria o zagryzaniu snickersów trochę się z tym kłóci.
    no chyba, że miałaś zamiar kogoś obrazić, to rzeczywiście- ugryź się w język.

paszczakin lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pejsbuka, chyba założę, będę miała się gdzie oddalic :-) a na razie jadę po dzieci do szkoły. Pozdrawiam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Aniu, opis niesamowity. Ja też nie czułam, żeby mi się szyjka skracała i jakieś rozwarcie robiło. Ale to jest dowód, że 3cia i kolejna ciąża może się rozwiązać błyskawicznie. Ja zawsze w stosunku do siebie nie miałam dystansu, bo ja to z kamienia jestem. Też przecież po odejściu wód wzięłam prysznic i umyłam głowę. A wystarczyły mi słowa mojej lekarki, że pewnie mając te skurcze przez pół ciązy, wcale nie urodze tak szybko i one się wycisza przed samym porodem. A tu może być wszystko, nic się nie przewidzi.
    Jeśli chodzi o kolejną ciążę, to koniec, za duży stres. Ale fajnie mieć kolejne małe dziecko :-)

Adaś już nie zasypia od razu po karmieniu, teraz od ponad godziny czuwa, patrzy macha rączkami, wybałusza oczy jak coś dojrzy ;-)

ania.g, BISCA, kapturnica, Sabina, moremi, beates, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry a ja wcisne swoje parę groszy... właśnie suczkę mą wysterylizowałam. Leży bidna i pomału się budzi. Chciałam,żeby miała małe no ale już jest za stara na dzieci,otyła no i tak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:37

dorbie, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A czemu "musza" w cudzyslowie? Naprawde uwazasz, ze ktos CHCE in vitro, bo to takie proste i przyjemne? Ze nie staje przed dylematem i nie ryczy w poduszke, bo interpretacja sluzu gowno daje, a tu juz 40 na karku?

No sensie medycznym, ze wskazania, już mnie nie chwytsj za słowo i w dyskusję nie wciagaj ;-)

krycha.stara, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja nigdzie nie pisalam ze napro to podstawa. Dla mnie podstawa to porzadny lekarz i badania, ktorych w Polsce nie ma - chyba ze za kase. Wiedza na temat okresu, owulacji, sluzow tez jest przydatna ale nie napisalam, ze to jest podstawa w leczeniu. Napisalam ze wolnoc Tomku w swoim domku, dotyczy to kazdego aspektu zycia i wlasnych wyborow. Nie krytykuje ani napro ani iv, uwazam ze wszystko jest dla ludzi .
    Jeslim chodzi o polityke i lezenie krzyzem - wole, bo Ty bedziesz zakefiona w domu siedziec i modly piec razy dziennie do allaha wznosic.
    I jak dla mnie to jest właśnie sedno sprawy...grunt to dokładnie poznać swój organizm, trafić na dobrego lekarza prowadzącego, który nie od razu wyśle na in vitro, a ewentualnie skorzystać z in vitro - w razie takiej potrzeby....Niech będą otwarte wszystkie możliwości - jedne siedzą na ovu, inne pójdą w napro, jeszcze inne tylko w kliniki - nie ma co krytykować innych...grunt, żeby efekt był...
    Mozna się śmiać ze stawek finansowych za wizyty napro - ale przecież tam w tej wizycie jest USG, badanie itp - to czym to sie różni od monitoringu???? Inna mogłaby wyliczać koszty in vitro i nazywac frajerkami te, które w to inwestują....
    Dajmy żyć ludziom według ich własnych wyborów...

SolarPolar, Lucky, ivf-ivf, macduska, kapturnica, Berenika lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bry a ja wcisne swoje parę groszy... właśnie suczkę mą wysterylizowałam. Leży bidna i pomału się budzi. Chciałam,żeby miała małe no ale już jest za stara na dzieci,otyła no i tak...
    a czy ona chciała? chytryke.gif

krycha.stara, BISCA, peppapig, moremi, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czemu wy dyskusje prowadzicie o ideologii? przecież nikt nikomu niczego nie zabrania. tu rzecz idzie o robienie ludziom wody z mózgów.

krycha.stara, Reni, caffe, moremi lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 12822 12823 12824 12825 12826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ