35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nie wiem jak to się stało
ale już zaakceptowałaminessa wrote:Bursztynku wysłałam już a Bozia i Reni moge dopiero wysłać jak ovu sie uwinie z przyjeciem zaproszenia bo teraz pokazuje,ze nie mam Was wśród przyjaciółekinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmhmm fajnie
jak mogę coś podpowiedzieć to nie wstawiaj bardzo długich postów, bo ludziom nie chce się czytać na forach takich długaśnych wypowiedzi
pomysł super
to co?... moje ulubione słowo z ovu.. kciukamyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 15:13
inessa, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wychodzi na to, że urodziłam się w drugim dniu pełni. W tym miesiącu pełnia jest od 19 -27 września. Dni płodne powiedzmy zaczynają się od 26, 27. Poniekąd się załapię. Dodatkowo od jutra Clo. Jest duża szansa w tym miesiącu
Andzia33, Rzutka, inessa, bliska77, grosza, polarmiś, Iwone, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
wracając do imion
znalezione w necie
"Oto kilka imion-obciachów, które najprędzej przyszły mi do głowy (listę pewnie będę z czasem uzupełniać), i wyjaśnień / skojarzeń, dlaczego uważam to imię za obciachowe:
Faustyna – kojarzy się jednoznacznie. Sztywne.
Alfons – nie trzeba raczej wyjaśniać.
Dżesika – fatalnie brzmi w zestawieniu z jakimkolwiek polsko brzmiącym nazwiskiem. No i ta paskudna pisownia.
Aleksis (Alexis) – osobiście kojarzy mi się ze znienawidzoną „Dynastią”, a do tego śmieszy mnie np. gdy występuje w takich zestawieniach „Alexis i Krzysztof Kowalewscy” – Heloł?
Gerwazy – czasami nie opłaca się powracać do szlacheckich czasów, choćby nie wiem jak przesiąknięte duchem patriotyzmu one były
Ulana – wiecznie pijana.
Bernadetta – brzmi tak samo źle z tych samych powodów, co „Faustyna”
Dżonatan (Jonatan) – I tak, i tak wygląda i brzmi to w Polsce źle. Podobnie jak Dżesika.
Kewin – o zgrozo.
Andżela / Andżelina (Angela / Angelina) – nie wiem czemu, ale zawsze, gdy słyszę te imiona mam automatyczne skojarzenie, że ich właścicielki są prostytutkami.
Melchior – świetnie pasuje do starca. Pytanie tylko czy warto męczyć się tych 70 lat by imię w końcu zaczęło współgrać ze stanem faktycznym.
Fabian – wydaje mi się, że mężczyźni noszący to imię są skazani na bycie zniewieściałymi. Nie wiem czemu tak mam, ale tak mam.
Dolores – kojarzy mi się z panią lekkich obyczajów z „Poranku kojota”
Kryspin – po prostu mi nie brzmi i już. Podobnie jak Ksawery (Xavery?)
Brajan – po co to komu? Jak to zapisać?
Alan – niestety, czasami literki mogą się przestawić i wychodzi brzydkie słowo
Amanda – nie wiem czemu ale też kojarzy mi się z panią lekkich obyczajów, może dlatego, że kiedyś znalazłam za wycieraczką samochodu mego ojca ulotkę z rozebraną panią podpisaną takim właśnie imieniem. „Amanda” ma brzmieć dumnie i salonowo – w rezultacie dźwięczy rynsztokowo."Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 16:07
Olena, inessa, bliska77, polarmiś, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
Witajcie wszystkie staraczki!
Nowe koleżanki również!
U mnie test negatyw,ale tempka w górze ,więc nie wiedziałam co z luteiną i poszłam na betę.Wynik wieczorem,ale sama nie wiem co o tym wszystkim myślec,czuję się okresowo,wszystko mnie boli.ZobaczymyReni, Rzutka, inessa, polarmiś, Iwone, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Jak dla mnie to już jest za dużo z tym księżycem.
jeszcze wyjdzie na to, ze okna będe musiała zastawiać albo odsłaniac bo księżyc jest taki albo siaki, a najgorsze jak się okaże, ze powinien byc na niebie a go nie ma...
pier$^e taki interesWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 16:13
Mango, inessa, bliska77, Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Wychodzi na to, że urodziłam się w drugim dniu pełni. W tym miesiącu pełnia jest od 19 -27 września. Dni płodne powiedzmy zaczynają się od 26, 27. Poniekąd się załapię. Dodatkowo od jutra Clo. Jest duża szansa w tym miesiącu
inessa, polarmiś, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:tak Alan jest najlepsze i teraz nie wiem jakby się starała nie wymawiam już ALan hahaa
teraz to Ola mi się z oralem skojarzyła, wszystko przez Reniinessa, samira, polarmiś, Reni, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość