35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:WItajcie kochane moje u nas dziś piękne słoneczko a ja tragicznie się czuje niestety mam wznowe choroby jelit i refluks
ALe za to mam już gotową strone internetową
Zaraz ide po leki do lekarza brbrbbrbr
Dobrego dnia każdej z Was życzę i pamietam o Was
Zainteresuj się jeśli chcesz i sprawdź czy spełniasz warunki do tego, żeby się o takie dofinansowanie ubiegać.Lucky, Bursztyn, Reni, bliska77, Bozia3, inessa, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Weź też pod uwagę fakt, że będąc osobą bezrobotną, zarejestrowaną w UP masz możliwość ubiegania się o bezzwrotne środki finansowe na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej (samozatrudnienie). Są to w poszczególnych województwach różne kwoty, ale tak. ok. 20.000zł
Zainteresuj się jeśli chcesz i sprawdź czy spełniasz warunki do tego, żeby się o takie dofinansowanie ubiegać.
bliska77, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość
-
Caffe dobrze mówi
a to jest to co na pierwszą działalność? bo też jest coś takiego..
można też wyciągnąć kasę na działalność jak zatrudnisz osobę bezrobotną przez rok dostaje się jakąś tam kase ale nie pamiętam już jak to jest
warto się tym zainteresować zawsze to coś!
caffe wrote:Weź też pod uwagę fakt, że będąc osobą bezrobotną, zarejestrowaną w UP masz możliwość ubiegania się o bezzwrotne środki finansowe na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej (samozatrudnienie). Są to w poszczególnych województwach różne kwoty, ale tak. ok. 20.000zł
Zainteresuj się jeśli chcesz i sprawdź czy spełniasz warunki do tego, żeby się o takie dofinansowanie ubiegać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2013, 13:14
Bursztyn, bliska77, Bozia3, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykobieta jest najbardziej płodna w dniu, kiedy faza księżyca jest w takim samym momencie jak w dniu jej narodzin. Jaki był księżyc w dniu twoich urodzin możesz sprawdzić na każdym portalu astrologicznym. Odkrył to czeski doktorek jakiśtam i skuteczność porażająca! podobno niechciane ciąże to z tych cykli księżycowych...kobieta nie wie, że mozę dojść do zapłodnienia w innym terminie niż fizjologiczna ovu.
najlepiej jak cykl księżycowy pokryje się z tym fizjologicznych...podobno wtedy 100% skutecznościReni, bliska77, Bozia3, inessa, Rzutka, samira, Andzia33, Iwone, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja urodziłam się 2 dni po pełni, w tym miesiącu to w sobotę będzie więc...mimo, że niby dawno po ovu będziemy działać :)może księżyc pomoże, skoro kościół nas tylko poróżnił
Reni, Bursztyn, bliska77, Mango, Bozia3, inessa, samira, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka a jak to sprawdzic - ta ksiezycowa owulacje!
W Boga nie wierze ale w matke nature i owszem! Nie przejmuj sie, czytam zawsze nasze wynurzenia i jako osobo postronna w tych dyskusjach koscielnych nie zauwazalym wrogosci czy poroznienia. Nikt na pewno sie nie obrazil.bliska77, Bozia3, inessa, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIstnieje kilka metod wyznaczających dni płodne i niepłodne. Stosuje się je, aby zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko lub aby uniknąć ciąży. Niektóre metody umożliwiają wybór płci dziecka.
Najbardziej rozpowszechniona jest metoda termiczna, w której przez pomiar temperatury wnioskuje się o dniach płodnych.
Znaną staje się też metoda Amerykanki Louise Lacey, zwana koncepcją księżycową czy też poczęcia księżycowego. Bazuje ona na starych przekazach, wg. których fazy zmieniają się w zależności od rodzaju światła Księżyca.
Tutaj szerzej zostanie omówiona metoda kosmobiologiczna (astrologiczna) znana również jako cykle Jonasa. Wydaje się, że jest ona najlepszym sposobem planowania rodziny i świadomego macierzyństwa. Umożliwia ona:
- dobranie dat dogodnych do zajścia w ciążę,
- zwłaszcza gdy zajście w ciążę przeciąga się lub gdy miały miejsce poronienia,
- wybór płci dziecka,
- uniknięcie zajścia w ciążę.
Dr Eugen Jonas, czeski lekarz i naukowiec, jest autorem naturalnej i całościowej metody poczęcia. Prowadził swe badania w Czechosłowacji, w państwowym instytucie Astra. Swą pracę zaczął w roku 1956 i swe życie poświęcił badaniom i propagowaniu dodatkowego - raczej jednak, jak sie okazało, głównego - cyklu płodności kobiet, który przebiega niezależnie od cyklu menstruacyjnego.
Dr Jonas dokonał ponad 30 tysięcy obliczeń. Były one analizowane przez niezależną komisję w Budapeszcie. Została stwierdzona kwota trafności między 98 a 100%. Wielu ginekologów pracuje z tą metodą, a liczne wyniki badań zostały opublikowane w międzynarodowych czasopismach kobiecych oraz astrologicznych.
Dr Jonas odkrył, że również w tym drugim cyklu regularnie odbywa się jajeczkowanie (dodatkowe). Ma ono miejsce wtedy, gdy u kobiety powtarza się faza Księżyca z chwili jej urodzenia.
To tłumaczy wiele niechcianych ciąży, gdy poczęcie ma miejsce podczas dni płodnych indywidualnego cyklu Księżyca, które mogą przypadać w czasie dni niepłodnych cyklu menstruacyjnego, nawet w czasie miesiączki, której dni (w tzw. naturalnej metodzie zapobiegania ciąży) dotąd uchodziły za „pewne” pod względem niepłodności.
Największa trafność poczęć ma miejsc wtedy, gdy oba cykle płodności nakładają się na siebie.
Dodatkową zaletą cyklu kosmobiologicznego jest to, że informuje o płci poczętego dziecka. Wskazuje na to znak Zodiaku, w jakim znajduje się Księżyc w chwili poczęcia. Wg. opracowań dr Jonasa, metoda kosmobiologiczna daje 98% pewności wyboru płci dziecka, o ile czas stosunku będzie dobierany tak, aby wypadał w środku życzonego (żeńskiego lub męskiego) znaku i w najpłodniejszym okresie kobiety.
Gdy więc Księżyc znajduje się w którymś ze znaków żeńskich, jak Byk, Rak, Panna, Skorpion, Koziorożec czy Ryby, poczęta będzie dziewczynka.
Gdy Księżyc znajduje się w którymś ze znaków męskich, a więc w Baranie, Bliźniętach, Lwie, Wadze, Strzelcu czy Wodniku, poczęty zostanie chłopiec. – Księżyc zmienia znak co dwa i pół dnia. – Dla płci dziecka decydujący jest moment faktycznego zapłodnienia komórki jajowej.
Astrologicznie można obliczyć w miesiącu cztery dni płodne cyklu kosmobiologicznego.
Dla obliczeń potrzebne są:
- data urodzenia przyszłej matki,
- godzina urodzenia (dokładnie do minuty),
- miejsce urodzenia (przy małych miejscowościach trzeba podać powiat lub gminę).
Zachęcam do sprawdzenia godziny swych urodzin w Urzędzie Stanu Cywilnego.
Z pomocą metody kosmobiologicznej można wskazać kiedy będą występowały dni płodne cyklu kosmobiologicznego (aż 85% wszystkich zapłodnień w ogóle).
Jeżeli dodatkowo kobieta dostarczy astrologowi swój kalendarz menstruacyjny, czyli gdy będzie wiadomo, kiedy będą występowały dni płodne cyklu menstruacyjnego (tylko 15% wszystkich zapłodnień w ogóle), to można wskazać czy i kiedy możliwe jest nałożenie się obu cyklów.
Wszystko to ułatwia świadome poczęcie, o ile w czasie stosunku występuje faktyczna płodność obojga potencjalnych rodziców.
Oprócz kalendarza dni płodnych można do przodu obliczyć, z jaką płcią dziecka związane są poszczególne dni płodne, co daje możliwość wyboru płci dziecka.polarmiś, Bozia3, inessa, samira, Andzia33, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:A samemu mozna to obliczyc, sa jakies programy, jesli tak to podaj link.
FOch foch foch....
Ja sobie wyliczyłam...i mi wyszło, że w kolejnych sześciu miesiącach powinnam się bzykać podczas okresu...- to jednak trochę za dużo jak dla mnie..bliska77, Bursztyn, inessa, Andzia33, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:FOCH! : Wrzuciłam to dawno już w dziale wspomagacze (ostatni post z linkami)..ale wszyscy olali....
FOch foch foch....
Ja sobie wyliczyłam...i mi wyszło, że w kolejnych sześciu miesiącach powinnam się bzykać podczas okresu...- to jednak trochę za dużo jak dla mnie..bliska77, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny