35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Czemu? A to nie odmienia się na instruktor?
Instruktaż to udzielanie instrukcji, inaczej – instruowanie. Instruktarz to zbiór instrukcji, zwłaszcza skarbowych Pierwsze z tych słów zapożyczyliśmy z języka rosyjskiego. Drugie pochodzi z łaciny i jest przestarzałe. Zob. Etymologiczny słownik języka polskiego A. Bańkowskiego, tom 1.
Magdala, efcia, Sabina, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Nie
A Asiula zrobiła przysługę i jeszcze zacytowała.
Hanie będę poprawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:49
*aga*, Aasiula, efcia, BISCA, malgos741, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jak mi dziecko zaczyna rzezic jak gruźlik na przerwie na papierosa, to czy ja co moge zrobić oprócz czekania, co z tego będzie?
Czosnkiem go przecie nie nakarmie..
Zaczyna się zlobowy ping pong.. 2 dzieciaki kaszlaly jak go odstawialam w poniedziałek, to do środy pewnie już wszystkie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:26
-
nick nieaktualnyPaszcza Adaś kaszle? To ja bym zrobiła nebulizacjw z soli fizjologicznej. Rany. Już mi pamiętam co się robi z takimi małymi dziećmi.
Edit. Przypomniało mi się, ze jak raz zarazilam Młoda jak wróciłam do pracy, to.smarowalm ja mascia dla dzieci, taka bardzo intensywnie pachnąca. Pulmex? Czy coś podobnego. Dla dużych jest Vick, a la małych takie wynalazki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:44
Aasiula, dorbie, efcia, malgos741, satori lubią tę wiadomość
-
Dzieki Sabinka
Pokasluje.. Mam ten inhalator/nabulizator krowe, co go Kapta pokazywała, ale go jeszcze nie rozpracowalam, jak i co i do czego. Znaczy, nawet go nie odpakowalam
Sól fizjologiczna mam, to może się pofatyguje na strych po ten sprzęt, ma instrukcjeAasiula, pierwiastka, dorbie, efcia, malgos741, iwcia77, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Paszcza Adaś kaszle? To ja bym zrobiła nebulizacjw z soli fizjologicznej. Rany. Już mi pamiętam co się robi z takimi małymi dziećmi.
Edit. Przypomniało mi się, ze jak raz zarazilam Młoda jak wróciłam do pracy, to.smarowalm ja mascia dla dzieci, taka bardzo intensywnie pachnąca. Pulmex? Czy coś podobnego. Dla dużych jest Vick, a la małych takie wynalazki.
Wtedy to frida robila porzadek z katarem i kaszlem*aga*, Sabina, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Doczytalam Was
AGA podaj ręke ja też slomiana wdowa co chwile.Ale poki malego nie bylo to jakos lajtem te rozstania byly.Wszystko sie zmienilo jak Maks przyszedl na swiat.Jak w listopadzie pojechal na 6tygodni to mialam taka zalamke ,ze non stop wylam.Na szczescie tak jak Paszczulek mi powiedziala po 3miesiacu dziecko jest juz calkiem inne w obsludze.I tym razem jest juz znacznie lepiej ale i tak ciezko samemu wszystko ogarniac .Dobrze ze mam starszego syna i on mi duzo pomaga
Peppcia no nie moge 8kg toz to niezly kawal chlopa.Moj 6kilowy to taka waga piorkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:10
*aga*, Sabina, efcia, malgos741, peppapig, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
Dodam ,ze w rossmanie pieluchy ich sa w promocji.Trojki 56sztuk za 19.99.Kupilam pierwszy raz ,sprawdze jak mlody bedzie w nich reagowal.Poza tym wkurwiaja mnie rozmairowki ciuchow dzieciecych
Poszlam i kupilam spiochy na 68 i co ??I sa w sam raz na mlodego a myslalam ,ze beda na dluzej.A siostra z Uk przywiozla mi komplet spiochow 68 to krok sie konczy w Maksa kolanach .Z metrem chyba trza chodzic
No i wybralam wniosek o ten tysiak przez 8miesiecy.Nie wiem jak u Was ale zainteresowanym mowie ,ze oprocz wypelnienia wniosku u nas mam dodac ksero mojego dowodu, dowodu meza no i kopie urodzenia Makssa.To tyle reszte sprawdzaja sami*aga*, efcia, malgos741, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
Zjadłam 5 trufli z wawelu, 3 michałki, 2 łyżeczki nutelli, wypiłam kakao....proszę o rozgrzeszenie bez pokuty
Po leżakuje w wannie z kieliszkiem wina i poczekam na efekty w połączeniu z antybiotykiem....w życiu trzeba wszystkiego spróbować
Sabina, Dziobak, efcia, BISCA, pierwiastka, malgos741, iwcia77, Mega, satori lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór