X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, zamawiam catering na komunie i muszę w końcu do jutra się zdecydować co chcę.
    Koszt zastawy od nich to 400 zł...ja mam w domu zastawę na trzydzieści parę osób ale to są różne komplety po 6 szt i nie wiem czy wypada takie dać czy zapłacić za jednolite u nich.
    Danie dodatkowe strogonow czy bogracz? Nigdy nie jadłam tej węgierskiej potrawy :-) i nie wiem jak smakuje a krokiety to raczej nie wchodzą w grę.

Obiecuję koniec nie wspominać już o jedzeniu ;-)
    jeny ale bym strogonowa wciagnela !

dajta jakis przepis do cudnych...moze byc i bogracz ;)

moremi, *aga* lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga mi sie by podobala jednolita zastawa...

moremi, *aga* lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z corka z lodu, dzis brykalysmy po calym jeziorze - 3km w jedna, 2 km w druga manke. Teraz idziemy ja i chlop - tak romantyczna sportowa randka w cudnych okolicznosciach przyrody. Jak Bambi i ten taki teges kroliczek fajtlapowaty... ;)

macduska, moremi, BISCA, Jastra, Aasiula, Bozia3, *aga*, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja w zeszlym roku robilam i wypozyczalam z firmy zajmujacej sie wlasnoe wypozyczaniem. Poszukaj, moze masz jakas w okolicy.
    Ale szczerze mowiac jakbym miala nawet z ilus kompletow, ale wszystkie biale, to nie podbijalabym kosztow

Sabina, moremi, kapturnica, *aga* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bogracz jadłam raz w zyciu. Smakował mi.
    Zastawa jednolita jest fajna. Z drugiej strony po godzinie i tak na stole robi się jesień średniowiecza.
    Zależy jak z kasą stoicie.

Ja bym wzięła swoją.

Edit. W Ikei ostatnio kupowałam białe ładne talerze i miseczki pi 2 zeta za sztukę. Moze bardziej Ci się opłaci kupić swoje? Cztery stówy to jednak dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:49

moremi, kapturnica, *aga* lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    senkju wery macz <3
    o to to, o te poparzone paluchy najbardziej chodzi

wypróbuje ten sposób z zamrażarka, jak sie sprawdzi to mamie podeśle

a co dajecie do farszu na gołabki 07icon_smile4.gif

Reni, taki żart oczywiście ;D

Zarty zartami, temat jest bardzo powazny :)
    Ja daje ryz, mieso mielone (albo samo wolowe albo pol na pol wieprzowo-wolowe) duzo cebuli podsmazonej na masle i duzo grzybow :)
    :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od 3dni w ciagu dnia spalo maksimum 2godziny do kupy.W nocy poszedl spac łajza o1szej i wstał juz o7mej.Zaliczyl w dzien 2drzemki po pół godizny i dopiero po południu zasnął i spi ze starszym od 4tej.Skąd on ma tyle sił by tyle czuwać o.O Mnie na bank wykończy ,nie ma bata heh. Czy Wasze niemowlaki też tak miały ze spaniem,że szkoda czasu na sen ??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja z polandii przywleklam 2 kg w udzie :-O ;D
    Ty też się nie liczysz...bo Ty się z tego cieszysz....:)

BISCA, iwcia77, moremi, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moje dziecko od 3dni w ciagu dnia spalo maksimum 2godziny do kupy.W nocy poszedl spac łajza o1szej i wstał juz o7mej.Zaliczyl w dzien 2drzemki po pół godizny i dopiero po południu zasnął i spi ze starszym od 4tej.Skąd on ma tyle sił by tyle czuwać o.O Mnie na bank wykończy ,nie ma bata heh. Czy Wasze niemowlaki też tak miały ze spaniem,że szkoda czasu na sen ??

Kapta, a jak on czuwa, to musisz sie nim caly czas zajmowac (nosic na rekach) ?
    Czy takie male dziecko moze sie soba zajac ?
    Moze troche niezreczne pytanie jak na kandydatke na mame ...

iwcia77, kapturnica, Dziobak, moremi, *aga*, Simba, krycha.stara, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    zaproś teściową - niech znowu tymi sznurkami nad nim pomacha...na jakiś czas pomoże może znowu? ;)

iwcia77, moremi, sandra80 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Żartujesz? Wstąpię na kawę i wyjdę z pięcioma kilogramami na plusie.
    Ale Jack Junior będzie wybawiony na 6 :)

iwcia77, moremi, macduska, *aga*, sandra80 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    nie zajmie się długo....trochę popatrzy w sufit, albo na coś tam, a i tak od razu chce do Ciebie...:)

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nie nosze go zbyt duzo.Staram sie ,żeby sam sie sobą też zajął inaczej bym w domu nic nie zrobiła ,zwł teraz gdy jestem bez męża.Lezy czasem w łóżeczku i gapi na karuzele lub kostkę , albo we wózku obłozony zabawkami.Ale są dni kiedy ma skok i wtedy nie da od siebie odejść i cały czas chce by mu poświęcac uwage.Wtedy padam na ryjka :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 17:46

iwcia77, moremi, Sabina, paszczakin, krycha.stara, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zaproś teściową - niech znowu tymi sznurkami nad nim pomacha...na jakiś czas pomoże może znowu? ;)
    Chętnie tylko ,że chora ;)

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie nosze go zbyt duzo.Staram sie ,żeby sam sie sobą też zajął inaczej bym w domu nic nie zrobiła ,zwł teraz gdy jestem bez męża.Lezy czasem w łóżeczku i gapi na karuzele lub kostkę , albo we wózku obłozony zabawkami.Ale są dni kiedy ma skok i wtedy nie da od siebie odejść i cały czas chce by mu poświęcac uwage.Wtedy padam na ryjka :-/

Wspolczuje Kapturku. Trzymaj sie <3

kapturnica lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jak nie jak tak!
    Adaś w tym wieku spał 2 razy po 30 min w dzień plus w nocy pobudka co 2 godziny na pasze.
    Ale nie każdy model jest taki. Ja reklamowalam, ale coz, nie uznali. ;-)

kapturnica, moremi, Magda*, krycha.stara, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No jak nie jak tak!
    Adaś w tym wieku spał 2 razy po 30 min w dzień plus w nocy pobudka co 2 godziny na pasze.
    Ale nie każdy model jest taki. Ja reklamowalam, ale coz, nie uznali. ;-)
    mój do dzisiaj śpi dwa razy po 2 godz.. potem od 21.00 do 7.00 - budzi się w nocy tylko na picie i na wędrówki ludów..

iwcia77, moremi, BISCA, SolarPolar, Simba, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mój do dzisiaj śpi dwa razy po 2 godz.. potem od 21.00 do 7.00 - budzi się w nocy tylko na picie i na wędrówki ludów..
    2 razy po 2 godziny w dzień? Musi panie jakieś nudne życie macie. ;-)
    U nas jedna drzemka po 1,5 do 2 godz, ale jakby go nie kłaść do na sile, to by pewnie nie spał wcale w dzień. Wtedy chłop by się załamał, bo to na jego dyżur przypada sen. ;-)

iwcia77, kapturnica, gosia7122, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U nas jedna drzemka po 1,5 do 2 godz, ale jakby go nie kłaść do na sile, to by pewnie nie spał wcale w dzień. Wtedy chłop by się załamał, bo to na jego dyżur przypada sen. ;-)
    to Twój ma nudne - bo nawet się nie potrafi zmęczyć..;) mój wariuje, bawi się i chodzi na spacery - idzie spać około 11.00 do 13.00 potem znów się bawi, czyta książki (hehe), i pada około. 16-18.00, potem znów aktywnośc około 3 godzin i spanie. Choć coraz częściej wystarczy mu to jedno spanie wczesne...ale wtedy czasami przesypia 3 godziny, to go juz drugi raz nie kładziemy...

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    u mnie jeszcze lepiej Marysia jak godzinę śpi to cud i ile z tym walki ,wieczorem wariuję do 21.30 a w żłobku śpi 2 godziny nie wiem jak one to robią.

Dziobak, iwcia77, moremi, kapturnica, satori lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 12908 12909 12910 12911 12912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ