X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiadają w okolicy
    Mocne chłopy to nie słabe
    Taki to bez rękawicy
    Lewą ręką zgniecie żabę

Chłop żywemu nie przepuści!
    Jak się żywe napatoczy,
    Nie pożyje se a juści!

Jak nam kiedyś napomknęli
    Że są w stawie dwa piskorze
    Tośmy cały staw spuścili
    Chociaż wielki był jak morze

Chłop żywemu, nie...!
    Aha-aha!

Gdy sie kropnie pół siwuchy
    I z gospody wyjdzie w gali
    No, to nie ma tu dziewuchy
    Której byśmy nie szczypali!

Jak się żywe napatoczy,
    Nie pożyje se a juści!

Wczoraj w klubie śmy wytłukli
    Szwagier szyby, ja zaś wazon
    Szwagra nerwi, ja nie lubię
    Że tak muchy po nich łażą

Chłop żywemu!

Łazi toto takie marne
    Aż że dziwno drodzy moi
    Ani tego włożyć w garnek
    Ani nie da się wydoić

Jak się żywe napatoczy,
    Nie pożyje se a juści!

Hej, kąkolą się kąkole
    Hej, soczyście rośnie trawa
    Gdy ze szwagrem tak bez pole
    No, to żywe nie ma prawa

Chłop żywemu!

Wkoło spokój, wkoło cisza
    Gorąc na czterdzieści stopni
    Władek patrzaj leci mysza
    Ulżyj sobie, weźże kopnij

Jak się żywe napatoczy,
    Nie pożyje se a juści!

Dziobak, Magdala, BISCA, Jastra lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Skąd wniosek, że czytam wybiórczo? Przeczytałam wszystko i nie pisałam tego personalnie do Ciebie. Po prostu to, że pan Gieniek nie strzyże swojego psa co miesiąc i nie kąpie go szamponach specjalistycznych oraz nie karmi go karmą z najwyższej półki - a stawia na jego naturalny los - czyli je to, co oni, biega swobodnie i nie lata z nim do weterynarza z każdą pierdą - nie oznacza, że jest gorszy od miastowych. Żyje po prostu inaczej - tak jak dawniej się żyło i uważam, że te zwierzęta może mają krótsze życie i brutalniejszą śmierć, ale często są bardziej zahartowane, silne, niezależne i wolne - dla mnie to oznacza większe szczęście - ja bym wybrała taki los dla swoich zwierząt - gdybym miała wybór - niech żyją krócej, ale lepiej.... I nie mówię tu o zaniedbaniach ewidentnych typu bicie, głodzenie itp -bo to się dzieje wszędzie......

nadal nie o to chodzi i nie chodzi o kąpiele i psi kawior

chodzi o to, że psy na łańcuchach o suchym chlebie, bez możliwości pobiegania i brutalnej śmierci
    trzeba być skończonym sk*rwysynem, żeby tak psu, który wiernie służył swojemu pożal się Boże panu, odpłacić na koniec brutalną śmiercią. Rzeczywiście wielkie szczęście.
    Kończę dyskusję, bo się nie zrozumiemy. Jeżeli uważasz, że życie krótsze, na łańcuchu o spleśniałym chlebie i w rozpadającej się budzie jest szczęsliwsze, to mamy chyba inną definicję szczęścia i nie dogadamy się. Pewnie, że te zwierzęta są zachartowane, jakoś muszą przetrwać.

anulka1978, Dziobak, moremi, Mimbla, Berenika, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wlasnie, bo ojce tak robili i ojce ojcow tez.
    Co do posiadania dzieci i biedy tez sie nie zgodze z Bozia. Bo bieda czesto pokrywa sie z nieuswiadomieniem, zlym wykształceniem, zaniedbaniami. I kazde kolejne dziecko poglebia tylko taki stan. A juz "Bog dal, Bog pomoze" przyprawia mnie o skurcze szczek. Bo male sa szanse, by z 12 rodzenstwa w popegeerowskiej wsi wyrosly dzieciaki, ktore beda w przyszlosci pracowac na nasze emerytury. Raczej zasila rzesze utrzymankow mopsu.
    a Ty wyrosłaś z bogactwa?
    I znów za przykład posłuży moja znajoma para - w tym momencie żyją na badzoooo wysokim poziomie - mimo, że z pl się nie ruszyli. Jedno i drugie pochodzi ze wsi zabitej dechami - i z biedy. Usamodzielnili się bardzo szybko, bardzo dużo uczyli się na studiach (dobrych) pracując jednocześnie wieczorami - teraz mają super życie. Nie ma na nic reguły...a postawa "Bóg dał, Bóg pomoże" czy mój ojciec też tak robił - to nie ma nic wspólnego z biedą czy wykształceniem - to raczej społeczna czy psychologiczna postawa. Jak młody człowiek jest z takiej rodziny - to przy jego silnej woli i charakterze może się wyrwać i zawalczyć o sobie, albo zostać i żyć jak ojciec...jego wybór.

kapturnica, ivf-ivf lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak znaczy sie tak.Moja matka po podstawowce, ojciec jakas zawodówke skonczyl.
    Mieli czworke dzieci(nas), ojciec moj patol totalny bo pil i bil zwsze i wszedzie.Byla bida z nyndza bo nie raz nie dwa matka nie miala co do gara wlozyc.
    Cala nasza czworka pokonczyla lepsze lub gorsze szkoly, wyszla z biedy i zyje na zadowalajacym poziomie. Nie pijemy, nie bijemy dzieci.
    A powinnismy no nie ?
    Przypomne ,że my miastowe ;)
    \

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:09

Bozia3, ivf-ivf, krycha.stara, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nadal nie o to chodzi i nie chodzi o kąpiele i psi kawior

chodzi o to, że psy na łańcuchach o suchym chlebie, bez możliwości pobiegania i brutalnej śmierci
    trzeba być skończonym sk*rwysynem, żeby tak psu, który wiernie służył swojemu pożal się Boże panu, odpłacić na koniec brutalną śmiercią. Rzeczywiście wielkie szczęście.
    Kończę dyskusję, bo się nie zrozumiemy. Jeżeli uważasz, że życie krótsze, na łańcuchu o spleśniałym chlebie i w rozpadającej się budzie jest szczęsliwsze, to mamy chyba inną definicję szczęścia i nie dogadamy się. Pewnie, że te zwierzęta są zachartowane, jakoś muszą przetrwać.
    Reni to Ty się unosisz i nie czytasz ze zrozumieniem - oraz dokonujesz wybiórczej interpretacji. Mowa była o różnicy traktowania zwierząt na wsi i w mieście - od tego się zaczęło. Ja tylko napisałam, że traktowanie złe zwierząt odbywa się niezależnie od geografii - i tu i tu jest skur...stwo. Tylko inaczej to wygląda. Napisałam również, że przy normalnych ludziach dbających o zwierzęta, jak o siebie - styl wiejski jest dla mnie bardziej naturalny i bardziej mi się podoba. Nigdzie nawet słowem nie wspomniałam o łańcuchach i suchym chlebie. I nie wiem, czemu w kółko to podkreślasz - wychodzi na to, że tylko to widzisz i tylko na wsiach, natomiast wyrzucane psy na śmietnik, bo się księżniczce w domu nie spodobał, albo oddawanie zwierzaka bo się znudził, albo wywożenie do lasu - tego już nie widzisz - a przecież to nie robi pan Gienek - tylko wykształcony, zamożny , uświadomiony i rozwinięty człowiek miasta. Myślisz, że takich sytuacji jest mniej niż na wsi???

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziobak znaczy sie tak.Moja matka po podstawowce, ojciec jakas zawodówke skonczyli.Mieli czworke dzieci, ojciec moj patol bo pil i bil.Byla bida z nyndza bo nie raz nie dwa matka nie miala co do gara wlozyc.
    Cala nasza czworka pokonczyla lepsze lub gorsze skzoly, wyszla z biedy i zyje na zadowalajacym poziomie. Nie pijemy, nie bijemy dzieic.
    A powinnismy no nie ?
    no o to właśnie chodzi.....:) I tu takich przykładów jest więcej...choćby nasza Iwcia.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:09

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tu gadu gadu, a w ciążę nie ma kto zajść

Sandra co tam jak tam?
    O której wizyta?

BISCA, moremi, Lucky, krycha.stara, Mimbla, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I nie wiem, czemu w kółko to podkreślasz

no bo o tym od rana była mowa

moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no o to właśnie chodzi.....:) I tu takich przykładów jest więcej...choćby nasza Iwcia.....
    Dlatego nie warto życ stereotypami.
    Że jak na wsi to krotki lancuch i pusta micha.I do tego batem popedzanie zwierzakow.Ze jak czlowiek pochodzi z patologicznej rodziny to musi tez byc patolem.

Bozia3, anulka1978, ivf-ivf, krycha.stara, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Przynajmniej zamiast bynajmniej.
    Dzien dobry, bynajmniej.

Nadejszla wiekopomna chwila.
    Dzis o 16ej zostane...sasiadka Paszczaka :)
    I to jest wiadomość dnia...przynajmniej będzie się można napić wieczorem - bo jest okazja...bynajmniej nie na umór....;)

Simba, paszczakin, malgos741, efcia, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego nie warto życ stereotypami.
    Że jak na wsi to krotki lancuch i pusta micha.I do tego batem popedzanie zwierzakow.Ze jak czlowiek pochodzi z patologicznej rodziny to musi tez byc patolem.
    Kapta, sorry ale stereotypow nie da sie uniknac - sama uwazasz ze ciapate to brudasy ;)

Reni, Dziobak, paszczakin, moremi, BISCA, krycha.stara, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba trzymam kciuki do tej 16tej.
    Jakiego czasu?

Simba, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wystarcza statystyki, nie musze w to angazowac emocji.

Reni, Dziobak, moremi, krycha.stara, Mimbla, Magda* lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I to jest wiadomość dnia...przynajmniej będzie się można napić wieczorem - bo jest okazja...bynajmniej nie na umór....;)
    :)

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba a co odczuwasz? Cieszysz się? Czy martwisz kredytem? Czy jedno i drugie? No co tam CI w duszy gra? :)

Iwone, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Magdala Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymczasem na fb niejaki Simon Watson 41l sprzedaje swoja "magiczna sperme" po £50 za kubeczek. Podobno świeżo, legalnie i ze sterylna strzykawka do zapodania gdzie trzeba.
    Robi to od lat 16tu, ma juz 800 potomkow. Troje wlasnych dzieci.

kapturnica, paszczakin, moremi, malgos741, efcia, pierwiastka, satori lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    u mnie wszystko na ostatnią chwilę.
    Wczoraj o 21 okazało się, że mój syn nie ma białej koszuli. Tzn.ma, ale za małą. Chwilę później jechaliśmy do tesco, bo tylko tam można było ją kupić.
    Dziś od rana zamieszanie, bo syn nie umiał znaleźć krawata, a jak już go znalazł, to nie wiedział jak go zawiązać. Ja też nie mam wprawy, więc przeszłam przyśpieszony kurs na youtube. Co ja bym bez neta zrobiła?!
    Uwielbiam takie akcje... :D
    Całe szczęście masz Tesco... to jest cos za czym troszeczke tęsknię... zrobienie zakupów po godz 17 :P

Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kapta, sorry ale stereotypow nie da sie uniknac - sama uwazasz ze ciapate to brudasy ;)
    Przeca poznalam kilku.I byly brudasy ;)

Simba, ivf-ivf, krycha.stara lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba to cudowna wiadomość
    czyli jak będę miała objazdówkę po Europie, to dzień zaoszczędzę, bo Paszczak za miedzą ;-) więc pojadę do Krychy na parówki i krówki, może da mi jakiś talerz wylizać i trafię na kawior

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:36

Simba, Bozia3, paszczakin, BISCA, krycha.stara, iwcia77, Mimbla, malgos741, efcia, satori lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie każde dziecko musi skończyć studia i zajmować się kulturą i sztuką - wiele ludzi jest szczęśliwych i i bez tego....na podstawowe życie stać większość ludzi....i dlaczego zabierać im radość z macierzyństwa - bo biedni??? Gdyby tak myślano w okresach głodu, biedy i wojny - społeczeństwo by wyginęło....
    Nie no znowu nie tak... chodzi mi o to ze dziecko - kazde - ma prawo do rozwoju, do nauki, do obcowania z kulturą etc... oczywiscie nie kazde dziecko chce czy posiada potrzebę ale... ma do tego prawo... ma prawo pojsc do kina... na lodowisko... na basen... nie uwazasz?
    Zapraszam do nas, jak zobaczysz jak żyją na kupie w 17 osob, wszedzie błoto i gnój, dzieci zasmarkane, obdarte to może inaczej spojrzysz na sytuację... ja przyjezdzajac tu byłam w cięzkim szoku że tak w ogole można... uposledzeni płodza uposledzonych... gimnazjum to szczyt mozliwości bo po co wiecej... bimber, ruskie fajki i jest impreza, czego chciec wiecej..... owszem byłam w pieknych wioskach, zadbanych, mam znajomych ktorzy cudownie zyja na wsi, maja czysciutku, dbaja o dom, dzieci, zwierzeta.... sa normalni.... rozsadni... nie wiem, moze ja patrze na to wszystko jakos inaczej, moze jestem dziwna... może tak byc... :)

Dziobak, krycha.stara lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 12941 12942 12943 12944 12945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ