X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Anulka pewnie na bylych terenach po Pgr-owskich niektorzy do gara nie maja co włozyc wiec luksusem jest oplacenie leczenia wlasnego a co dopiero zwierzat.

Ale to taka moja dygresja.
    Byc moze ale jesli mnie nie stac to nie posiadam istot ktore generuja koszty, no jakby nie bylo, biorac drugiego psa pierwsze co to rachunek finansowy - czy bedzie nas stac? to dodatkowe 1,5kg mięsa dziennie ... plus szczepienia, ewentualne leczenie, klatka kennel na wyjazdy... paszport... czy wlasnie koszt zwiazany z wyjazdami... takie decyzje powinny byc przemyslane... podobnie jak posiadanie potomstwa... o to kolejny mega temat... posiadanie 8 czy 12 dzieci nie majac na chleb... ;)

Dziobak, moremi, Berenika, iwcia77 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wieki całe
    mów co tam u Ciebie

Iwone, BISCA, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przy mrozach -15, gdzie psiak jest nisko zawieszony
    jeśli mu zimno, to dlaczego nie?

gdy jest mróz, albo zimno i leje ja swojemu naciągam na grzbiet kurtałkę
    mało tego w związku z wiecznym problemem z uszami naciągam mu kaptur na łeb (nie przeszkadza mu) i naczej nie chce iść na spacer
    siknie i do domu
    szczególnie jak jest po strzyżeniu i ma wygoloną klatę i brzuch
    no tak jest
    jesli jest mu zimno dlaczego mam go nie ubrać?
    Moj pies nr 2 to bullterrier... rasa bez podszerstka... gołe jajka... brzuszek... i tez sie przez moment zastanawialam czy mu czegos nie sprawić... na szczęście on kocha zimę i snieg, fruwa jak szalony, jest w ciągłym ruchu i nie marznie dzieki temu :)
    labradorzyca to inna bajka :) futro ma jak niedźwiedź ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja o psach mogę godzinami ;-)
    ale nie będę zanudzać dziewczyn :-D

dodam tylko, że Bule to moja druga miłość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:39

anulka1978, moremi, Mimbla, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze umnie nie mam mrozow :-) ,ale jak jeszcze w Pl mieszkalam i dochodzilo do -20 to sie zastanawialm czy grubej (labce) jakiegos cwytra mynskiego ;-) nie zalozyc,lapy to jej z zimna sztywnialy :-(,rozcierac musialam zeby do domu doszla .

Iwone, Dziobak, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przy mrozach -15, gdzie psiak jest nisko zawieszony
    jeśli mu zimno, to dlaczego nie?

gdy jest mróz, albo zimno i leje ja swojemu naciągam na grzbiet kurtałkę
    mało tego w związku z wiecznym problemem z uszami naciągam mu kaptur na łeb (nie przeszkadza mu) i naczej nie chce iść na spacer
    siknie i do domu
    szczególnie jak jest po strzyżeniu i ma wygoloną klatę i brzuch
    no tak jest
    jesli jest mu zimno dlaczego mam go nie ubrać?
    Mowie o tych yorkach czy jakichs innych mieszankach co to ledwo samo idzie a na grzbiecie ma naciagnieta skarpete ozdobna. Jak masz -15 na dworze sama naciagam dodatkowe waciowe gacie ;)

*aga*, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mowie o tych yorkach czy jakichs innych mieszankach co to ledwo samo idzie a na grzbiecie ma naciagnieta skarpete ozdobna. Jak masz -15 na dworze sama naciagam dodatkowe waciowe gacie ;)

York nie ma podszerstka, ma włos nie sierść i jemu już przy ok -5 powinno zakładać się coś na grzbiet
    sczególnie tym krótko ostrzyżonym

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piekne słońce... czas się zbierac na spacery z psami...

Humor mam dzisiaj lekko nadszarpnięty... wczoraj 4 dpo mega kłucie jajnika, jakies różowe podbarwienie, nawet nie plamienie ale juz widzialam ze cos sie dzieje... dzisiaj to samo... po poprzednim cyklu (to był 3 po odstawieniu anty) mam juz nastawienie do dupy :/ w 8 dpo plamienie a za nim zaraz @ ... i troszkę sie obawiam ze znowu powtorka z rozrywki... cuda na kiju :/

Idę dziewczyny... połażę po polach...

Reni, Dziobak, Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Byc moze ale jesli mnie nie stac to nie posiadam istot ktore generuja koszty, no jakby nie bylo, biorac drugiego psa pierwsze co to rachunek finansowy - czy bedzie nas stac? to dodatkowe 1,5kg mięsa dziennie ... plus szczepienia, ewentualne leczenie, klatka kennel na wyjazdy... paszport... czy wlasnie koszt zwiazany z wyjazdami... takie decyzje powinny byc przemyslane... podobnie jak posiadanie potomstwa... o to kolejny mega temat... posiadanie 8 czy 12 dzieci nie majac na chleb... ;)
    No a jak ktos biedny ,samotny to nawet malego psa nie moze miec czy kota ??A moze mu wlasnie zycie uratuje bo nie trafi szczeniak do schroniska i go nie uspia? Jakby kazdy ty;lko na koszty patrzyl to by i 1dziecka nie mial bo kosztuje :-/
    Nikt tu nie mowi opsie - cielaku 70kg , ktory kosztuje nie malo.Kazdy ma prawo miec zwierzaka czy bogaty czy biedny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:40

anna maria lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    anulka ja o psach mogę godzinami ;-)
    ale nie będę zanudzać dziewczyn :-D

dodam tylko, że Bulle to moja druga miłość
    Poważnie?? jak miło :) bulle kocham ponad wszystko :) to moj drugi prosiak :) tym razem adopcyjny... troszke się obawialam, wiadomo... bull to nie lab :) ale młody był, 15 mcy, dobre geny, piekny rodowod, doszlam do wniosku ze bedą z niego ludzie :)
    I jest z nami 1,5 roku prawie :) swoje przeszedł... mam do niego słabość...

Reni, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    York nie ma podszerstka, ma włos nie sierść i jemu już przy ok -5 powinno zakładać się coś na grzbiet
    sczególnie tym krótko ostrzyżonym
    A bo wogole narobili tych dziwnych ras , jakies bezwłose, z zero włosie i uj wie co.A kiedys to były wilczury , miśki (w górach) i kundle.I był spokoj ;)

*aga*, Reni, Iwone, Bozia3, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Iwone wieki całe
    mów co tam u Ciebie
    Dziękuję, dobrze :)
    Wszystko wróciło u mnie do normy. Starszy syn już się całkowicie spamiętał. Pisze dziś swój pierwszy poważny egzamin zawodowy. Uczy się w technikum elektrycznym.
    Młodszy w 1 klasie sp bardzo dobrze sobie radzi.

*aga*, Dziobak, ania.g, Reni, BISCA, moremi, malgos741, efcia, satori lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No a jak ktos biedny ,samotny to nawet malego psa nie moze miec czy kota ??A moze mu wlasnie zycie uratuje bo nie trafi szczeniak do schroniska i go nie uspia? Jakby kazdy ty;lko na koszty patrzyl to by i 1dziecka nie mial bo kosztuje :-/
    nieeee, to nie tak ;) kurcze piszac i tak po predce starajac sie mysli ubrac w slowa wszystko nabiera jakiegos innego sensu :) jak sie nie ma na prąd czy opał to nie powinno sie miec dzieci, naprawdę... dziecku należy się święty mikołaj, lody na patyku czy rower... moze znowu glupio to zabrzmi... heh... nie twierdze ze trzeba miec wille i 3 samochody... nie... ale podstawowa egzystencja... podstawowe potrzeby... to powinno byc zapewnione...
    I w przypadku dzieci i zwierzat... miłość, czas, cieplo, jedzenie, picie, leki, poczycie bezpieczestwa, wypoczynek.... u dzieci dochodzi jeszcze rozwój, kultura, nauka... dzieci maja do tego prawo przeciez :) to nie ma byc "nie wiadomo co"... podstawowe potrzeby :) o tym mowię :) o rozsądku... :)

Lecę... bo nie wyjdę :) pa!

Dziobak, moremi, Berenika lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi pasi. :-)

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Ja chłopaków znam dłuuugie lata :) tęsknię :)
    Obiady widzialam że mają i to nawet przyzwoite sie wydają, takie domowe i za dychę :)
    Jaki tam był salon? obok jakies ciuchy były to wiem bo zaszlam kiedys... materace tez pamietam... ale za nimi jeszcze cos bylo, faktycznie... ale co to nie pamietam :)
    Przypuszczam ze znamy się z widzenia kochana :P wcale bym sie nie zdziwiła :P
    Salon był obok po lewej stronie ... czasami chłopaki ściągali mnie w niedzielę bo ktoś zapałkę wsadził w zamek i musieli przewiercić zamek a ja im udostępniałam prąd ;)
    Jak cosik to zajdż do mnie na minutkę ja nie daleko ;) daj znaka...
    wysłałam zaproszenie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:49

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraziłam sobie swojego Aresa w moherowym buraczkowym sweterku i padłam ze śmiechu :D

kapturnica, anna maria, Iwone, BISCA, *aga*, moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Wyobraziłam sobie swojego Aresa w moherowym buraczkowym sweterku i padłam ze śmiechu :D
    Tez mialam kiedys Aresa.Wilczura.Ale mu cos odjeValo i zjadał swoj ogon.Trza bylo uśpic bo psyche mial zryta a przy malym dziecku taki pies to bylo za duze zagrozenie.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wszystko na ostatnią chwilę.
    Wczoraj o 21 okazało się, że mój syn nie ma białej koszuli. Tzn.ma, ale za małą. Chwilę później jechaliśmy do tesco, bo tylko tam można było ją kupić.
    Dziś od rana zamieszanie, bo syn nie umiał znaleźć krawata, a jak już go znalazł, to nie wiedział jak go zawiązać. Ja też nie mam wprawy, więc przeszłam przyśpieszony kurs na youtube. Co ja bym bez neta zrobiła?!

Dziobak, BISCA, Reni, anulka1978, *aga*, moremi, malgos741, ania.g, efcia, satori lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie zrobić omleta z szynka i serem. Reflektuje ktoras?
    Przepis dać? ;-)

anna maria, Iwone, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Idę sobie zrobić omleta z szynka i serem. Reflektuje ktoras?
    Przepis dać? ;-)
    przepis możesz dać, ale ja jestem w takim stresie, że nie dam rady nic przełknąć

Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 12939 12940 12941 12942 12943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ