X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Z Nagórkami daaawo temu miałąm duzo wspólnego ;) a Jaroty, no cóż, poniekąd lubię :) troszkę czasami tęsknię, zwlaszcza z pizzerią La'Grande :) w przyszłą sobotę wybieram sie do Olsztyna i oczywiście do chłopaków na pizze :P bedzie dzien rozpusty :P
    Ja od chłopaków zamawiam obiady domowe bo weszli jakieś dwa miesiące temu ...są pyszne..znam ich długo bo kiedyś pracowałam obok jak był salon, teraz troszeczkę dalej pracuję ale nie daleko ( dwa bloki dalej) ;)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Oraz prostych. Dla ktorych zycie zwierzecia nie jest wartoscia.
    Nie chce sie Wacia z toba klocic, bo i po cholere, ale statystyki mowia co innego. Znecania sie nad zwierzetami na wsiach jest duzo wiecej niz w miescie, tyle tylko ze przewazajaca wiekszosc tych spraw nie jest nagłaśniana, bo jest wrecz norma. A w miescie kazdy prawie przypadek leci do mediow, stad o nich wiadomo.
    Ja moge wypowiedziec sie tylko na podstawie wlasnych doswiadczen... w mieście raczej (!) psa poddaje sie eutanazji kiedy musi odejść... to chyba taka norma... tak jak szczepienie, obroża p/pasożytom, odrobaczanie...
    W regionach takich "zapomnianych" gdzie czas się zatrzymał (mam wrazenie), psa się po prostu ubija :/ szczeniaki topi lub wrzuca do worka, do smietnika... ale nikt z tego nie robi problemu... tak po prostu jest... to jakas norma... przy tym oczywiscie jest sie katolikiem, mocno broniącym wartości kościoła.... co dla mnie podchodzi jednoznacznie pod hipokryzję... ale... to norma...
    Ja wyciągne dłoń do kazdego cierpiacego zwierzaka... daję kiedy trzeba dom tymczasowy, 1 psa zaadoptowalam (wiecej nie mogę), koty mam przygarniete (oczywiscie wykastrowalam, wysterylizowalam co tez spotkalo sie z wielkim zdziwieniem bo po co...), moje dziecko ślimaka z drogi podniesie zeby auto go nie przejechalo... ale... nie chodzimy do kosciola... jestesmy straszniiiii ;) :P
    nikt tu nikogo nie ocenia przez pryzmat czynów czy wartości samych w sobie... tu patrzy sie na to czy chodzisz do kosciola... a to mnie wybitnie wkurza :/
    kolejny temat rzeka :P

odpowiadam po kolei, doczytując Was

Dziobak, moremi, Mimbla, iwcia77, Berenika lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Witam się po dłuuuugiej nieobecności. Czasami Was podczytuję i kilka razy chciałam coś napisać,ale jak poczytałam kilka postów wyżej, to zadyma jakaś była i rezygnowałam.
    Stęskniłam się za Wami :)

malgos741, anna maria, Reni, *aga*, ania.g, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tak jak czytam to ...Ja mam takiegoo pimpka za siatka.Żre i resztki z obiadu i z kolacji.I chujowa karme z biedronki i lidla.I szczepie go tylko przeciw wsciekliznie.Kapie 4razy w roku, nie czesze i nie rozplywam sie nad jego pieskim (pewnie wg Was chuujowym zyciem ;) ).Nie ma kojca tylko bude wyscielona słomą i kocami, nie dostaje cielecinki tylko kości z obiadu .Baa nawet chleb z pasztetem wrąbie i bułke jak młody w szkole nie doje.Znęcam siee nad nim ?!!??
    Sory ale jak czytam co wypisujecie ,ze pies , kot ma miec to , tamto , stramto to mnie akurat pusty smiech zbiera.Pewnie ja z tych zacofanych zajeViscie bo moj pies nie chodzi w sweterku i nie ma masazy ani obcinania paznokci .
    Ludzie umiar we wszystkim ;)

ania.g, Bozia3, ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kij w mrowisko wsadziłam jakby kto nie widział ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:20

ivf-ivf, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Blagam, nie rozsmieszaj mnie. Akurat duzo jezdze po Polsce, a jeszcze wiecej po xadupiach. Obowiązkowe szczepienia i kary? I kto te kary placi? Ci na wiecznym zasilku i pomocy mopsu? Chlop jest do psa przywiazany? I jeszcze pewnie dobry i ludzki. Pewnie, raz na jakis czas chleb do garnka z dziura wrzuci, to i dobry jest, bo jesc dal.
    Jak chcesz to dam ci adres kilku fundacji zajmujacych sie zwierzetami, z calej Polski, zebys zrewidowala swoje poglady na fantastyczna polska wies. Bo wlasnie tam interweniuje sie najczesciej, bo prawa zwierzat sa lamane. Ba! One tam nie istnieja.
    Jak w miescie na ulicy zaczniesz bic psa, jest szansa, ze ktos sie zatrzyma, zawiadomi policje. A na wsi? Swojego psa leje, widocznie cos przeskrobal, ma prawo.
    Tak to niestety wyglada.
    Odkąd tu mieszkam (ponad 4 lata) weterynarz we wsi był RAZ ... Ja swoje zwierzaki szczepię wioząc je do miasta, odrobaczam sama w domu kupujac tabletki u weta... ale zapewniam Was ze tutaj nikt tego nie robi... a dziurawa buda z dykty w otoczeniu błota i pies cały w kołtunach nie jest tu czymś dziwnym... ja jestem nienormalna... chodze z psami... po co? :)
    Mowiac wieś nie mówie o cywilizowanej wsi... mowie o terenie bylych pgr'ow .... to naprawdę inny świat, bynajmniej dla mnie.... ja swoje miejskie przyzwyczajenia realizuję mimo zmiany miejsca zamieszkania... jestem (ja czy ktokolwiek napływowy) czlowiekiem uksztaltowanym w inny sposob niz "rdzenni mieszkancy" takich terenów, po prostu...

Dziobak, Berenika lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta
    nie, po prostu chyba nie zrozumiałaś naszych wypowiedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:22

Dziobak, BISCA, moremi, Berenika lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Hmm tak jak czytam to ...Ja mam takiegoo pimpka za siatka.Żre i resztki z obiadu i z kolacji.I chujowa karme z biedronki i lidla.I szczepie go tylko przeciw wsciekliznie.Kapie 4razy w roku, nie czesze i nie rozplywam sie nad jego pieskim (pewnie wg Was chuujowym zyciem ;) ).Nie ma kojca tylko bude wyscielona słomą i kocami, nie dostaje cielecinki tylko kości z obiadu .Baa nawet chleb z pasztetem wrąbie i bułke jak młody w szkole nie doje.Znęcam siee nad nim ?!!??
    Sory ale jak czytam co wypisujecie ,ze pies , kot ma miec to , tamto , stramto to mnie akurat pusty smiech zbiera.Pewnie ja z tych zacofanych zajeViscie bo moj pies nie chodzi w sweterku i nie ma masazy ani obcinania paznokci .
    Moje psy tez nie maja sweterkow, bez przesady.... nie śpia na łóżku... i nie mają obróżek z cyrkoniami.... to psy... nie zabawki :) cholera musialabym Ci zdjecie wrzucic ale nie bede wiochy robic i pstrykac komuś fotek przed domem.... zapewniam Cię że Twoje realia odbiegaja od tych o ktorych akurat mówię ja... bułka z pasztetem? nie ma problemu moj pies tez wciągnie :) a i mandarynką nie pogardzi :) karme akurat daje tylko kotom (z biedronki lub lidla), psy mam na diecie BARF...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:23

Dziobak, Berenika lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka pewnie na bylych terenach po Pgr-owskich niektorzy do gara nie maja co włozyc wiec luksusem jest oplacenie leczenia wlasnego a co dopiero zwierzat.

Ale to taka moja dygresja.

Bozia3, ivf-ivf lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

sorry ale nie kwalifikujesz się do znęcaczy
    bo jednak jeść dajesz, ma budę i kąpiesz do
    ahahahaa
    trochę Ci nie poszło ;-)

p.s. w swetrach chodzą psy, które muszą i nie zawsze jest to fanaberia właścicieli

moremi, iwcia77, Mimbla, Berenika lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    sorry ale nie kwalifikujesz się do znęcaczy
    bo jednak jeść dajesz, ma budę i kąpiesz do
    ahahahaa
    trochę Ci nie poszło ;-)

p.s. w swetrach chodzą psy, które muszą i nie zawsze jest to fanaberia właścicieli
    Może go na łancuch wezme ? ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Może go na łancuch wezme ? ;)
    cziłałę? O.o

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Jajniki tfu jamniki tez musza ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    cziłałę? O.o
    Wypraszam sobie.Moj to wielorasowiec z przewaga niezidentyfikowanych genow ;)

Reni, *aga*, malgos741, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry slonce jest :-)

efcia lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anulka1978 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja od chłopaków zamawiam obiady domowe bo weszli jakieś dwa miesiące temu ...są pyszne..znam ich długo bo kiedyś pracowałam obok jak był salon, teraz troszeczkę dalej pracuję ale nie daleko ( dwa bloki dalej) ;)
    Ja chłopaków znam dłuuugie lata :) tęsknię :)
    Obiady widzialam że mają i to nawet przyzwoite sie wydają, takie domowe i za dychę :)
    Jaki tam był salon? obok jakies ciuchy były to wiem bo zaszlam kiedys... materace tez pamietam... ale za nimi jeszcze cos bylo, faktycznie... ale co to nie pamietam :)
    Przypuszczam ze znamy się z widzenia kochana :P wcale bym sie nie zdziwiła :P

malgos741 lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Uznaje to za prowokacje i nie odpowiadam ;-)
    Chyba, ze faktycznie nie zrozumialas o czym mowimy.

moremi lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone fajnie ze jestes :-)

Iwone, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek na grupie wyslalam Ci mojego cziłałe XD

anna maria, Reni, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jajniki tfu jamniki tez musza ???

przy mrozach -15, gdzie psiak jest nisko zawieszony
    jeśli mu zimno, to dlaczego nie?

gdy jest mróz, albo zimno i leje ja swojemu naciągam na grzbiet kurtałkę
    mało tego w związku z wiecznym problemem z uszami naciągam mu kaptur na łeb (nie przeszkadza mu) i naczej nie chce iść na spacer
    siknie i do domu
    szczególnie jak jest po strzyżeniu i ma wygoloną klatę i brzuch
    no tak jest
    jesli jest mu zimno dlaczego mam go nie ubrać?

anna maria, anulka1978, Dziobak, Simba, moremi, efcia lubią tę wiadomość

‹‹ 12938 12939 12940 12941 12942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ