X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdym razie dobrze widzieć, że przestałyście trochę nawijać z tym całym maniakalnym gotowaniem, a dla odmiany jest o psach i wódce....

No i mogę przy okazji (chociaż dialoguję sama ze sobą, wiem) zameldować chyba bardzo nieśmiało
    że w najbliższą sobotę (uwaga...Reni, no niby nie jest to jakieś wielkie wydarzenie ale zawsze)
    *** 16-01-2016 ****
    mam wizytę konsultująco - negocjacyjną w sprawie warunków komercyjnego in-vitro z dawcą kijanki).

Ten cykl spisuję na straty. Nie nadaję się teraz i tak do niczego - poza pracą na możliwie wysokim stopniu abstrakcji: najlepiej z użyciem fraz w rodzaju "spektrum ramana", "nanocząsteczki", czy coś w ten deseń. W przerwach beznadziejne żarty z doktorem habilitowanym magistrem inżynierem, na korytarzu. Koniecznie po angielsku ze słowami com for table oraz wedże table.

Dobranoc, pchły na noc. Idę się umyć po tej Łodzi.

iwcia77, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, beates, BISCA, Jastra, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla- trzymie kciuki za wizyte i cala reszte :)

Mimbla, pierwiastka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mombla super że jesteś.. oo i blisko do wizyty.. będę trzymać kciuki.

iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę. Co jak co ale jakiegoś czerwonego to bym się napiła na dobranoc...
    Dobranoc :-)

iwcia77, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kurdę. Co jak co ale jakiegoś czerwonego to bym się napiła na dobranoc...
    Dobranoc :-)
    nie ty jedna..a u mnie taka susza w barku :(

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś a gdzie masz swoje ivf w planach?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Małgoś a gdzie masz swoje ivf w planach?
    Kwiecień ;)

Mimbla, *aga* lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późno ... dobranoc

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kwiecień ;)

Urocza odpowiedź.. :)
    a tak geograficznie, w którym mieście i klinice?

BISCA, *aga*, malgos741, ComeToMeBaby, iwcia77, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, ja też już idę.
    Zmyłam z siebie brud po pracowitym dniu dzisiejszym i zrobiło mi się zimno.

iwcia77 lubi tę wiadomość

d51054bc0b.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Urocza odpowiedź.. :)
    a tak geograficznie, w którym mieście i klinice?
    Wszystkie dzisiaj jakieś zakrecone. Malgoś chodzi w Olsztynie do Artemidy, ale ivf jest w Białymstoku. Artemida zabiegi wykonuje w USK.

BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • satori Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:35

Sabina, *aga*, pierwiastka, Jastra, ania.g, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie Wacia, nie ogolniam. Ale jesli mi pokazesz chlopa na wsi, ktorego pies nie je resztek z kolacji, jest szczepiony i czesany, ma dlugi lekki lancuch i ocieplana na zime bude ( sloma sie nie liczy) to mu osobiscie wysle worek karmy!
    Ale nie moga to byc ludzie tacy jak wy, wyksztalceni i swiadomi czy uciekinierzy z miasta. Moze sie myle i to nie bedzie trudne.
    Będziesz zaskoczona ;)
    Szczepienia są obowiązkowe. Każdej wiosny weterynarze jeżdżą od drzwi do drzwi i szczepia nie tylko psy Ale i koty. Jak nie zaszczepisz jest kara.
    Może będziesz zaskoczona Ale ciasnych stajni i obor też nie ma. Widać ze Cię długo nie ma w kraju. Teraz w rolnictwie króluje Unia. Mają dopłaty ale też kontrolne . W każdej oborze musi być automatyczne czyszcenie, poidla, przestrzeń życiową. I trzeba robić jak każą.
    I jakbyś nie wiedziała. Jest zakazane trzymanie psa na łańcuchu. Za to też jest kara. U mnie na wsi wszyscy chcieli, nie chcieli, budowali kojce . Także wiesz. Zanim zaczniesz walić z grubej rury sprawdź choć w googlach co się zmieniło.Bo i mnie bieda świętokrZyska , ale zmiany widać gołym okiem.
    Jeszcze.słówko N temat psów. Wacia.ma rację. Psów nie pozbywa się chłop. Bp chłop jest do swojego zwierzęcia przywiązany. Najczęściej pozbywa się Pan z miasta. Bo to klopot, a na wakacje się jechać chciało... Nie raz zdarzało się, ze podjechali za nasz dom, bo.mieszkam na końcu, psa fru z samchodu i z piskiem.opon zawracali.
    Tak.więc jak widać. Nie zgadzam.się z przedmowczynia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 06:22

pierwiastka, Jastra, kapturnica, ania.g, Bozia3, Simba, paszczakin, Mimbla, iwcia77, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym dzien dobry!

kapturnica, satori lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Będziesz zaskoczona ;)
    Szczepienia są obowiązkowe. Każdej wiosny weterynarze jeżdżą od drzwi do drzwi i szczepia nie tylko psy Ale i koty. Jak nie zaszczepisz jest kara.
    Może będziesz zaskoczona Ale ciasnych stajni i obor też nie ma. Widać ze Cię długo nie ma w kraju. Teraz w rolnictwie króluje Unia. Mają dopłaty ale też kontrolne . W każdej oborze musi być automatyczne czyszcenie, poidla, przestrzeń życiową. I trzeba robić jak każą.
    I jakbyś nie wiedziała. Jest zakazane trzymanie psa na łańcuchu. Za to też jest kara. U mnie na wsi wszyscy chcieli, nie chcieli, budowali kojce . Także wiesz. Zanim zaczniesz walić z grubej rury sprawdź choć w googlach co się zmieniło.Bo i mnie bieda świętokrZyska , ale zmiany widać gołym okiem.
    Jeszcze.słówko N temat psów. Wacia.ma rację. Psów nie pozbywa się chłop. Bp chłop jest do swojego zwierzęcia przywiązany. Najczęściej pozbywa się Pan z miasta. Bo to klopot, a na wakacje się jechać chciało... Nie raz zdarzało się, ze podjechali za nasz dom, bo.mieszkam na końcu, psa fru z samchodu i z piskiem.opon zawracali.
    Tak.więc jak widać. Nie zgadzam.się z przedmowczynia ;)

Sabina no weź mnie nie śmiesz
    Pojeździj po wsiach. Po różnych wojewodztwach

Dziobak, moremi, iwcia77, Berenika, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Pozdrawiam zeszpitala
    Dostalam dwie dawki sterydow na plucka mlodego bo szyjka malutka ale jak mala to dowiemsie dzis na usg
    Poza tym tyjemy rowno

Pozdrawiam i wspieram

Co do psow to wypowiem sie na podstawie kilku wsi najblizszych naszej ( zwiedzamy je rowerami)
    Nie widzialam ani jednego kojca. Psy sa na lancuchach, albo spuszczone wałęsaja sie po okolicy
    Co do poidel i ten teges to nie wiem bo w calej okolicy nie ma ani jednej krowy - sie nie oplaca, mleko tanie i dostepne w wiejskim sklepie. Z jajkami tez klopot, jezdzimy do sasiedniej wsi by kupic bo kury to brud i smród- tak mowia moi sasiedzi

Reni, Dziobak, malgos741, moremi, Bozia3, iwcia77, Berenika, efcia, gosia7122, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Lucy, kciuki, zeby szyjka byla jak najdluzsza

Mimbla, milo Cie widziec :-)

O kotach i psach na wsi sie nie wypowiem bo nie znam tego srodowiska, natomiast potepiam wszystkie formy znecania sie sie nad wszystkimi zwierzetami.

Milego przedpiatku :-)

macduska, Lucky, Jastra, Dziobak, malgos741, Mimbla, iwcia77, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Mimbla, Lucky - powodzenia i kciuki :)

Sabinka, co tam u Was? Objawy? Weź no pomarudź trochę, żebyśmy się poczuły jak w ciąży. Do 6 tygodnia jeszcze chwilka, to się doczekamy tak czy tak ;)

Co do zwierząt na wsi, to nie ma na co dzień styczności z prawdziwą wsią, ale takie cuda jak kojce i kontrole, to wiem że tylko tam, gdzie dofinansowanie. Koleżanka z pracy mieszka na wsi i faktycznie jest tak, że tam nie ma sentymentów nad zwierzętami. Jak zostało napisane, tak i ona mówi - pies to pies i jego miejsce jest w budzie. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się wyjątki.
    A co do znęcania, to myślę, że chodziło generalnie o topienie szczeniąt, a nie znęcanie się nad osobnikami "pracującymi" w gospodarstwie.

Byłam wczoraj u siostry - Paulinka niesamowicie mnie rozczula. Nigdy nie widziałam na żywo tak maleńkiego dziecka - Calineczka kochana :)

Czy któraś dziś nas uszczęśliwia jakimiś egzaminami? Bo mi coś brakuje tych emocji :)

Miłego

Lucky, *aga*, pierwiastka, Dziobak, malgos741, moremi, Mega, iwcia77, beates, Berenika, efcia, gosia7122, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Dzien dobry :)
    Pozdrawiam zeszpitala
    Dostalam dwie dawki sterydow na plucka mlodego bo szyjka malutka ale jak mala to dowiemsie dzis na usg
    Poza tym tyjemy rowno

Pozdrawiam i wspieram

Co do psow to wypowiem sie na podstawie kilku wsi najblizszych naszej ( zwiedzamy je rowerami)
    Nie widzialam ani jednego kojca. Psy sa na lancuchach, albo spuszczone wałęsaja sie po okolicy
    Co do poidel i ten teges to nie wiem bo w calej okolicy nie ma ani jednej krowy - sie nie oplaca, mleko tanie i dostepne w wiejskim sklepie. Z jajkami tez klopot, jezdzimy do sasiedniej wsi by kupic bo kury to brud i smród- tak mowia moi sasiedzi

Lucky, bo kojce to raczej na podwórkach ludzie mają a nie przy trasach rowerowych. Takze ten, nic dziwnego, ze ich nie widziałaś.

Co do krów to fakt jest ich coraz mniej. Między innymi własnie ze względu na unijne wymogi wiażace się z ogromnymi kosztami niezaleznie od ilosci hodowanych krów i nisk cena mleka. W mojej wsi krowy ma tylko jeden gospodarz. Za to ma ich chyba ze sto.

Lucky, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I miłego dnia zyczę wszystkim.

Żeby nie było- personalnie nie kłócę się z nikim.

Lucky, Dziobak, malgos741, kapturnica, iwcia77, beates, efcia, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12936 12937 12938 12939 12940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ