35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
w każdym razie dobrze widzieć, że przestałyście trochę nawijać z tym całym maniakalnym gotowaniem, a dla odmiany jest o psach i wódce....
No i mogę przy okazji (chociaż dialoguję sama ze sobą, wiem) zameldować chyba bardzo nieśmiało
że w najbliższą sobotę (uwaga...Reni, no niby nie jest to jakieś wielkie wydarzenie ale zawsze)
*** 16-01-2016 ****
mam wizytę konsultująco - negocjacyjną w sprawie warunków komercyjnego in-vitro z dawcą kijanki).
Ten cykl spisuję na straty. Nie nadaję się teraz i tak do niczego - poza pracą na możliwie wysokim stopniu abstrakcji: najlepiej z użyciem fraz w rodzaju "spektrum ramana", "nanocząsteczki", czy coś w ten deseń. W przerwach beznadziejne żarty z doktorem habilitowanym magistrem inżynierem, na korytarzu. Koniecznie po angielsku ze słowami com for table oraz wedże table.
Dobranoc, pchły na noc. Idę się umyć po tej Łodzi.iwcia77, malgos741, ComeToMeBaby, moremi, beates, BISCA, Jastra, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość
-
Mombla super że jesteś.. oo i blisko do wizyty.. będę trzymać kciuki.
iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Mimbla wrote:Małgoś a gdzie masz swoje ivf w planach?
Mimbla, *aga* lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:Kwiecień
Urocza odpowiedź..
a tak geograficznie, w którym mieście i klinice?BISCA, *aga*, malgos741, ComeToMeBaby, iwcia77, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Urocza odpowiedź..
a tak geograficznie, w którym mieście i klinice?BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyDziobak wrote:Nie Wacia, nie ogolniam. Ale jesli mi pokazesz chlopa na wsi, ktorego pies nie je resztek z kolacji, jest szczepiony i czesany, ma dlugi lekki lancuch i ocieplana na zime bude ( sloma sie nie liczy) to mu osobiscie wysle worek karmy!
Ale nie moga to byc ludzie tacy jak wy, wyksztalceni i swiadomi czy uciekinierzy z miasta. Moze sie myle i to nie bedzie trudne.
Szczepienia są obowiązkowe. Każdej wiosny weterynarze jeżdżą od drzwi do drzwi i szczepia nie tylko psy Ale i koty. Jak nie zaszczepisz jest kara.
Może będziesz zaskoczona Ale ciasnych stajni i obor też nie ma. Widać ze Cię długo nie ma w kraju. Teraz w rolnictwie króluje Unia. Mają dopłaty ale też kontrolne . W każdej oborze musi być automatyczne czyszcenie, poidla, przestrzeń życiową. I trzeba robić jak każą.
I jakbyś nie wiedziała. Jest zakazane trzymanie psa na łańcuchu. Za to też jest kara. U mnie na wsi wszyscy chcieli, nie chcieli, budowali kojce . Także wiesz. Zanim zaczniesz walić z grubej rury sprawdź choć w googlach co się zmieniło.Bo i mnie bieda świętokrZyska , ale zmiany widać gołym okiem.
Jeszcze.słówko N temat psów. Wacia.ma rację. Psów nie pozbywa się chłop. Bp chłop jest do swojego zwierzęcia przywiązany. Najczęściej pozbywa się Pan z miasta. Bo to klopot, a na wakacje się jechać chciało... Nie raz zdarzało się, ze podjechali za nasz dom, bo.mieszkam na końcu, psa fru z samchodu i z piskiem.opon zawracali.
Tak.więc jak widać. Nie zgadzam.się z przedmowczyniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 06:22
pierwiastka, Jastra, kapturnica, ania.g, Bozia3, Simba, paszczakin, Mimbla, iwcia77, Berenika, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Będziesz zaskoczona
Szczepienia są obowiązkowe. Każdej wiosny weterynarze jeżdżą od drzwi do drzwi i szczepia nie tylko psy Ale i koty. Jak nie zaszczepisz jest kara.
Może będziesz zaskoczona Ale ciasnych stajni i obor też nie ma. Widać ze Cię długo nie ma w kraju. Teraz w rolnictwie króluje Unia. Mają dopłaty ale też kontrolne . W każdej oborze musi być automatyczne czyszcenie, poidla, przestrzeń życiową. I trzeba robić jak każą.
I jakbyś nie wiedziała. Jest zakazane trzymanie psa na łańcuchu. Za to też jest kara. U mnie na wsi wszyscy chcieli, nie chcieli, budowali kojce . Także wiesz. Zanim zaczniesz walić z grubej rury sprawdź choć w googlach co się zmieniło.Bo i mnie bieda świętokrZyska , ale zmiany widać gołym okiem.
Jeszcze.słówko N temat psów. Wacia.ma rację. Psów nie pozbywa się chłop. Bp chłop jest do swojego zwierzęcia przywiązany. Najczęściej pozbywa się Pan z miasta. Bo to klopot, a na wakacje się jechać chciało... Nie raz zdarzało się, ze podjechali za nasz dom, bo.mieszkam na końcu, psa fru z samchodu i z piskiem.opon zawracali.
Tak.więc jak widać. Nie zgadzam.się z przedmowczynia
Sabina no weź mnie nie śmiesz
Pojeździj po wsiach. Po różnych wojewodztwach
Dziobak, moremi, iwcia77, Berenika, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Pozdrawiam zeszpitala
Dostalam dwie dawki sterydow na plucka mlodego bo szyjka malutka ale jak mala to dowiemsie dzis na usg
Poza tym tyjemy rowno
Pozdrawiam i wspieram
Co do psow to wypowiem sie na podstawie kilku wsi najblizszych naszej ( zwiedzamy je rowerami)
Nie widzialam ani jednego kojca. Psy sa na lancuchach, albo spuszczone wałęsaja sie po okolicy
Co do poidel i ten teges to nie wiem bo w calej okolicy nie ma ani jednej krowy - sie nie oplaca, mleko tanie i dostepne w wiejskim sklepie. Z jajkami tez klopot, jezdzimy do sasiedniej wsi by kupic bo kury to brud i smród- tak mowia moi sasiedziReni, Dziobak, malgos741, moremi, Bozia3, iwcia77, Berenika, efcia, gosia7122, satori lubią tę wiadomość
-
Dobry,
Lucy, kciuki, zeby szyjka byla jak najdluzsza
Mimbla, milo Cie widziec
O kotach i psach na wsi sie nie wypowiem bo nie znam tego srodowiska, natomiast potepiam wszystkie formy znecania sie sie nad wszystkimi zwierzetami.
Milego przedpiatkumacduska, Lucky, Jastra, Dziobak, malgos741, Mimbla, iwcia77, Berenika, efcia, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
Mimbla, Lucky - powodzenia i kciuki
Sabinka, co tam u Was? Objawy? Weź no pomarudź trochę, żebyśmy się poczuły jak w ciąży. Do 6 tygodnia jeszcze chwilka, to się doczekamy tak czy tak
Co do zwierząt na wsi, to nie ma na co dzień styczności z prawdziwą wsią, ale takie cuda jak kojce i kontrole, to wiem że tylko tam, gdzie dofinansowanie. Koleżanka z pracy mieszka na wsi i faktycznie jest tak, że tam nie ma sentymentów nad zwierzętami. Jak zostało napisane, tak i ona mówi - pies to pies i jego miejsce jest w budzie. Oczywiście jak wszędzie zdarzają się wyjątki.
A co do znęcania, to myślę, że chodziło generalnie o topienie szczeniąt, a nie znęcanie się nad osobnikami "pracującymi" w gospodarstwie.
Byłam wczoraj u siostry - Paulinka niesamowicie mnie rozczula. Nigdy nie widziałam na żywo tak maleńkiego dziecka - Calineczka kochana
Czy któraś dziś nas uszczęśliwia jakimiś egzaminami? Bo mi coś brakuje tych emocji
MiłegoLucky, *aga*, pierwiastka, Dziobak, malgos741, moremi, Mega, iwcia77, beates, Berenika, efcia, gosia7122, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucky wrote:Dzien dobry
Pozdrawiam zeszpitala
Dostalam dwie dawki sterydow na plucka mlodego bo szyjka malutka ale jak mala to dowiemsie dzis na usg
Poza tym tyjemy rowno
Pozdrawiam i wspieram
Co do psow to wypowiem sie na podstawie kilku wsi najblizszych naszej ( zwiedzamy je rowerami)
Nie widzialam ani jednego kojca. Psy sa na lancuchach, albo spuszczone wałęsaja sie po okolicy
Co do poidel i ten teges to nie wiem bo w calej okolicy nie ma ani jednej krowy - sie nie oplaca, mleko tanie i dostepne w wiejskim sklepie. Z jajkami tez klopot, jezdzimy do sasiedniej wsi by kupic bo kury to brud i smród- tak mowia moi sasiedzi
Lucky, bo kojce to raczej na podwórkach ludzie mają a nie przy trasach rowerowych. Takze ten, nic dziwnego, ze ich nie widziałaś.
Co do krów to fakt jest ich coraz mniej. Między innymi własnie ze względu na unijne wymogi wiażace się z ogromnymi kosztami niezaleznie od ilosci hodowanych krów i nisk cena mleka. W mojej wsi krowy ma tylko jeden gospodarz. Za to ma ich chyba ze sto.
Lucky, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny