X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Adaś wstał po drzemce i buczy. Chodzi i buczy. Czy moge nazwać go Buczkiem, czy będzie to nietaktem? ;-)
    mój też wstał i cały czas chodzi i jojcy....czy mogę go nazwać Jojcarz? :)

efcia, anna maria, Sabina, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mi sie zawsze wydawalo, ze zakochaniem w tym wieku rzadza feromony. Jak sie one nagle spotkaja to nie bedzie mialo znaczenia jakiego koloru czy religiI są jego wlasciciele co nie znaczy, ze to od razu zwiazek na cale zycie ale zaciazyc mozna:-)
    hehehehehe, to fakt :)

Bozia3, SolarPolar, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mi sie zawsze wydawalo, ze zakochaniem w tym wieku rzadza feromony. Jak sie one nagle spotkaja to nie bedzie mialo znaczenia jakiego koloru czy religiI są jego wlasciciele co nie znaczy, ze to od razu zwiazek na cale zycie ale zaciazyc mozna:-)
    w sumie potem też tak jest, ale w starszym wieku mózg trochę zaczyna działać ;)

SolarPolar, Sabina, moremi, Dziobak, Bozia3, iwcia77, krycha.stara, efcia, Berenika, satori, BISCA lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, nadrobiłam, zmęczyłam się.
    U mnie na obiad jak zawsze skromnie, pasta ze szpinakiem i jogurtem i serem...Zupełnie nie mam apetytu, żołądek zalewam głównie herbatą.

Rano zaliczyłam klinikę.
    To znaczy, sensu stricte zaliczyłam wizytę u gina, w 15 dc, która okazała się pustą gadką, bez USG.. Rzecz jasna prywatnie, acz bez jakichś super konkretów co do ciągu dalszego. Ot, decyzja że nie bawimy się w insemki tylko zostanę invitrówką. Bo insemek potrzeba statystycznie "trzy", za każdym razem musiałabym ściągać kijanki z Danii, do dupy pomysł.
    To co jest niefajne, to że nie wiem ile za to komercyjne podejście zapłacę.
    Nie dostałam też oświadczeń do rezygnacji z rządowego. Takich rzeczy w mojej klinice nie lubię, dlatego część drogi powrotnej do domu odbyliśmy z małżem w milczeniu.

Nie wiem jak ogarnę zakupienie materiału z Cryosa, rzygać mi się chce i czterema kończynami się chyba będę przed kompem zapierać. Nie chcę i już..

No ale jak to zrobię, to w nowym cyklu (za jakieś 2 tygodnie) zaczynam się szprycować, jestem już 35-latka to zapłodnią wszystkie jajka jak rozumiem. Idę długim protokołem bez wyciszania - a to też dobre, bo nie znoszę MArvelonu który mi ostatnio w tym celu przepisali.

Idę się położyć na łóżku i pokontemplować swoją obecną sytuację, patrząc w sufit.
    Dziękuję za uwagę.

*** Reni **** u mnie luty powinien być miesiącem transferowym. Także ten. Zadanie domowe mam do zrobienia w kwestii kijanek, ale jak je odrobię to ruszamy...

Sabina, moremi, ComeToMeBaby, macduska, Dziobak, *aga*, SolarPolar, iwcia77, Mega, beates, Reni, krycha.stara, efcia, caffe, satori, BISCA lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Adaś wstał po drzemce i buczy. Chodzi i buczy. Czy moge nazwać go Buczkiem, czy będzie to nietaktem? ;-)

Te Dziobak! A chcesz w dziub? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 16:51

Dziobak, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tamt "chłopak córki" na tapecie...
    Wolę sie nie wypowiadać jako, że mam 17latke w domu i oczywiście ma chłopaka :P i naprawdę nie jest lekki temat :P nie nadążam za młodymi, raz jest cudownie, euforia, smiechy na całego a za chwilę mordobicie, płacz, afera...

Hanka chora na maxa... spi od 14tej... angina może? bo gardło fatane ale temperatura cos z aniska jak na te przypadlosc bo tylko 37
    Niech spi, cebula z czosnkiem i miodem na syrop nastawiona... woda z sola morska do płukania gardla tez stoi... czekamy co dalej ;)

Zdrówko laski... popijam piwo :P ktos ze mną? :P

Dziobak, Magda*, *aga*, iwcia77, efcia, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No ja nie wiem. Jak nie lubisz bigosu to go nie zjesz, chocby nie wiadomo jak upajajaco pachnial. ;-)
    Jedne lubią brodatych, ale w życiu nie spotkalyby się z wasaczem. ;-)
    To są takie subtelne przenośne, bo nigdy nie napisałam wprost, jak to z sympatiami w naszej rodzinie. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:25

Magda*, krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga tura sanek za nami. Na dworze - 9, wytrzymalismy godzinę. Znaczy nie wytrzymałem ja, nogi mi zmarzly w jesiennych butach, ale innych na nogi nie wloze, bo kostka jeszcze gruba.
    Adaś zadowolony i cieplutki, siedział sobie ze swoją kumpelaska w sniegu i kopal lopatka, a ona się turlala. Eh, te skandynawskie kombinezony, można w nich wszystko robić na śniegu.
    Teraz kominek, kawka i bajka w tv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 17:26

Sabina, *aga*, Magda*, macduska, iwcia77, efcia, Iwone, moremi, Berenika, satori, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chleb wyszedl przedni :) będę go robić :) a pizza o rany, super ! Takie to lubie ;)
    Wszyscy się zajadaja :) a ja zaraz pekne ;)

*aga*, Dziobak, Magda*, macduska, iwcia77, Mega, efcia, moremi, Berenika, satori lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni dołączam do Ciebie żebyś sama tych faworków nie jadła...usmażyłam ich multum :-)

Widzę że obiady różne...ale weekend i nikt nie zrobił gołąbków :-P
    U mnie kasza z gulaszem i ogórkami kiszonomi...z przewagą ogórków nad kasza i miesem ;-)

Anulka ja dość często łapię anginę i nie mam przy tym gorączki nawet jak ropna powstanie, każdy organizm reaguje inaczej. U mojego dziecka angina jak i kłopoty z oskrzelami zawsze zaczynają się od bólów brzucha, nie wiadomo czemu.
    Zdrowia dla córy :-)
    Piwo to bym wypiła ale grzane...idealnie by pasowało do kocyka i filmu ;-) , takie z żółtkiem ewentualnie z sokiem malinowym :-)

Sabina, Mega, Reni, krycha.stara, efcia, Iwone, moremi, satori, BISCA lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo :-)
    Jest tu Wacia? :-)
    Jak juz wspominalam mam nowy piekarnik i upieklabym cos
    Najlepiej prostego,chodzi za mna ciasto ,takie z formy najlepiej z kawalkami albo jablek albo banana.
    Podrzucilybyscie jaki przepis :-)

macduska, iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tez 200gram serka kremowego,
    Daloby sie cos z tego ukrecic?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    Hallo :-)
    Jest tu Wacia? :-)
    Jak juz wspominalam mam nowy piekarnik i upieklabym cos
    Najlepiej prostego,chodzi za mna ciasto ,takie z formy najlepiej z kawalkami albo jablek albo banana.
    Podrzucilybyscie jaki przepis :-)

Cudne przepisy - chlebek bananowy.

Sabina, iwcia77, Magda*, *aga*, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Anulka ja dość często łapię anginę i nie mam przy tym gorączki nawet jak ropna powstanie, każdy organizm reaguje inaczej. U mojego dziecka angina jak i kłopoty z oskrzelami zawsze zaczynają się od bólów brzucha, nie wiadomo czemu.
    Zdrowia dla córy :-)
    Juz 38 u Hanki wiec rosnie ale ja nie zbijam do 39
    Cebula czosnek miód poszły w ruch
    Herbata z lipy zaparzona czeka az lekko wystygnie
    Licze na brak antybiotykow...

A bol brzucha to standard przy chorobach u dzieciakow, dzieci czesto chorobe lokalizuja na poczatku wlasnie w brzuchu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No ja nie wiem. Jak nie lubisz bigosu to go nie zjesz, chocby nie wiadomo jak upajajaco pachnial. ;-)
    Jedne lubią brodatych, ale w życiu nie spotkalyby się z wasaczem. ;-)
    To są takie subtelne przenośne, bo nigdy nie napisałam wprost, jak to z sympatiami w naszej rodzinie. ;-)
    Zarowno smaki jak i upodobania zmieniaja sie z uplywem lat. Uwielbialam kiedys watrobke a teraz nie wezme do ust. Jako mlode dziewcze podobali mi sie bruneci typu Nuno z zespolu Extreme a wyszlam za blondyna z szarymi oczami. Takze wiesz. Choc fakt rodzice moga ulepic swoja plastelinke na swoja modle. Nie mniej czasami nie mamy wplywu na to jaka droga pojda nasze dzieci. A co zrobisz jak Adas zakocha sie w slicznym Nordyku? Tfu tfu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 18:48

iwcia77, krycha.stara, efcia, Iwone, moremi, Berenika, caffe, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 16:33

iwcia77, Iwone, moremi, Berenika, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Zarowno smaki jak i upodobania zmieniaja sie z uplywem lat. Uwielbialam kiedys watrobke a teraz nie wezme do ust. Jako mlode dziewcze podobali mi sie bruneci typu Nuno z zespolu Extreme a wyszlam za blondyna z szarymi oczami. Takze wiesz. Choc fakt rodzice moga ulepic swoja plastelinke na swoja modle. Nie mniej czasami nie mamy wplywu na to jaka droga pojda nasze dzieci. A co zrobisz jak Adas zakocha sie w slicznym Nordyku? Tfu tfu .
    Z naturą nie będę walczyć. Siła wyższa, najważniejsze żeby był szczęśliwy. Mamy fajnych 2 wujkow i super 2 ciocie ( tak sie nam złożyło), i jest git.
    Preferencje rasowe to inna para kaloszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 19:07

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Dziobak nie bierz do siebie to taka hipotetyczna sytuacja. Ja osobiscie nie widze problemu gdyby moj syn przyprowadzi Azjatke, Murzynke, Arabke itp. Mysle iednK ze mialabym duzy problem gdyby przyprowadzil mi do domu np Antosia - tego bym nie uniosla chyba.
    Ja mam odwrotnie. Chociaż synowa Arabke, to co innego, niż zięć Arab przecież.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 19:00

Magda*, Iwone lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Aż mi głupio że Wy jesteście takie fit i ekologiczne a ja szkoda gadać .

Przestań wszystko to jeden farmazon!

Jedzą niezdrowo, dupy im puchną aż miło, cellulit się przelewa, wątroba siada

nie wierz we wszystko co piszą w internetach

graphics-grandma-and-grandpa-338160.gif

Dziobak, SolarPolar, Magda*, Magdala, ivf-ivf, *aga*, Sabina, krycha.stara, efcia, beates, Mimbla, Iwone, moremi, paszczakin, iwcia77, satori, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hamburgery zrobione i zjedzone :) o matko jaka jestem pełna
    Co do chorób dzieci to ostatnio koleżanka mnie zaskoczyła. Zawsze myślałam że zapalenie oskrzeli czy płuc to kaszel i gorączka. A jej córka kiedyś rano zakaszlała RAZ jeden jedyny i jej sie to kaszlniecie nie spodobalo. Poszła z nią do lekarza i okazało się że mała miała bezobjawowe zapalenie oskrzeli, które nieleczone przeszło w zapalenie płuc. Była w szoku, nawet lekarka była zdziwiona bo dzieciak nie wyglądał na chorego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 19:11

Sabina, malgos741, moremi, Berenika, iwcia77, satori, BISCA lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 12969 12970 12971 12972 12973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ