X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Tez tak mysle. Nie chce mi sie wierzyc, zebu urzad sam sobie taki balagan wprowadzil :)
    Nie wczytywalam się w te przepisy. Więc nie wiem jak tp będzie. Może będzie część rodzin, która będą musieli kontrolować? Ja znam rodzinę. Mama lat 32, mieszkają w wynajmowanym domu, rodIce bezrobotni. Mama jest w ciąży z 10-tym dzieckiem :O konkret

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobry wieczór
    Mam dziwne pytanie do Mimbli. Jak się nazywała mama Muminka zanim została mamą? Moja ośmiolatka mnie o to męczy.

Świetne pytanie, aczkolwiek chyba je widziałam już, gdzieś kiedyś ;-).
    Czy już przeczytałaś jej na głos wszystkie książeczki o Muminkach?

Głowiło się też nad tym już wielu muminkologów.
    Mama Muminka zanim została Mamą, była, to wiadomo na 100%, ślicznym, puszystym Muminkiem, który płynął na fali wzburzonego sztormem oceanu. Trzymając swoją torebkę w łapce....
    Taki opis znajdziesz w 'Pamiętnikach Tatusia Muminka'. To po primo.

Kto ją wyratował z tego oceanu?

Oczywiście, przyszły Tatuś Muminka :). Zaobrączkowali się, przyszedł na świat Muminek i tak dalej. A poza tym warto zauważyć:

W szwedzkim oryginale jest moomintroll i z tego co się orientuję jak tłumaczyli na polski - to po prostu od pewnego momentu zaczęto tą postać nazywać moominmamma.

A wcześniej była jako moomintroll. Także no - powiedz córce, że Mama Muminka zanim poznała tatusiem, była po prostu Muminkiem, płci żeńskiej ;-). A o zawiłościach językowo- tłumaczeniowych chętnie z Twoją córcią pogadam, za parę lat czy coś...

Proszę daj znać czy ta odpowiedź córcię zadowala ;-).

ania.g, *aga*, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ania Ty robisz taki zdrowotny napój miód, cytryna i wodą? Dobrze pamiętam?
    Dobrze pamiętasz. Na szklankę wody wrzucam z dwie łyżki miodu i sok z połowy cytryny. Coś w ten deseń.

iwcia77, Sabina, Iwone, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiekłam pizzy, opchali się do wypęku. I co słyszę po powrocie do domu?

Mamo co na kolację?

I jak ja mam nie piec i nie gotować?

*aga*, ania.g, Dziobak, beates, iwcia77, Sabina, Mega, Kisiel, BISCA, paszczakin, Simba, moremi, SolarPolar lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dziecko/ciaza-i-porod,xefehf

Takie tam patrzenie w przyszłość.
    A a propos polityki prorodzinnej to czytam że te pińset na dziecko będzie wypłacać gmina i do niej należeć będzie decyzja o sposobie wypłaty - na konto, gotówką lub, uwaga, za pomocą karty prepaid - możliwość wydawania pieniędzy na z góry określone produkty i w określonych miejscach. Hipermarkety już zacierają ręce. Miałoby to zapobiegać wydawaniu pieniędzy dla dzieci na alkohol, papierosy itp. Co myślicie o takich kartach?

To nieprawda, minister ds. Polityki społecznej i rodziny dziś to dementowała, żadnych kart nie będzie. To ten głupek Ziobro taką fame puścił....

ComeToMeBaby, Sabina, Jastra, Simba lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Świetne pytanie, aczkolwiek chyba je widziałam już, gdzieś kiedyś ;-).
    Czy już przeczytałaś jej na głos wszystkie książeczki o Muminkach?

Głowiło się też nad tym już wielu muminkologów.
    Mama Muminka zanim została Mamą, była, to wiadomo na 100%, ślicznym, puszystym Muminkiem, który płynął na fali wzburzonego sztormem oceanu. Trzymając swoją torebkę w łapce....
    Taki opis znajdziesz w 'Pamiętnikach Tatusia Muminka'. To po primo.

Kto ją wyratował z tego oceanu?

Oczywiście, przyszły Tatuś Muminka :). Zaobrączkowali się, przyszedł na świat Muminek i tak dalej. A poza tym warto zauważyć:

W szwedzkim oryginale jest moomintroll i z tego co się orientuję jak tłumaczyli na polski - to po prostu od pewnego momentu zaczęto tą postać nazywać moominmamma.

A wcześniej była jako moomintroll. Także no - powiedz córce, że Mama Muminka zanim poznała tatusiem, była po prostu Muminkiem, płci żeńskiej ;-). A o zawiłościach językowo- tłumaczeniowych chętnie z Twoją córcią pogadam, za parę lat czy coś...

Proszę daj znać czy ta odpowiedź córcię zadowala ;-).
    Bardzo Ci dziękuję :) moja córka jest w pełni usatysfakcjonowana. Muminki czytałam jej jak miała 5 lat. A teraz sięgnęła po nie sama. Ciekawe jakie pytanie będzie miała następne :)

ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77, Sabina, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Mamo co na kolację?

Ja Cię proszę zamieszkaj u mnie. Kompletnie nie mam weny do gotowania ostatnio.

Mimbla, iwcia77, Sabina, BISCA, moremi, *aga*, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Mamo co na kolację?

Wacia, ja mysle, ze oni sa rozpieszczeni na maxa. ;) Albo i bardziej ( jesli to mozliwe ) ;)
    A matce spracowanej na 5 etatach herbate z miodem ktos do lozka poda? Ja sie pytam??

iwcia77, Sabina, BISCA, moremi, krycha.stara lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bardzo Ci dziękuję :) moja córka jest w pełni usatysfakcjonowana. Muminki czytałam jej jak miała 5 lat. A teraz sięgnęła po nie sama. Ciekawe jakie pytanie będzie miała następne :)

Nie ma za co, czysta przyjemność. W razie czego postaram się odpowiedzieć ;-)

O procesie nadawania imion trollom jest też całe jedno opowiadanie w "Opowiadaniach z Doliny Muminków". Bardzo fajna historyjka.

iwcia77, Sabina, moremi, ania.g lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja Cię proszę zamieszkaj u mnie. Kompletnie nie mam weny do gotowania ostatnio.
    Chwyla chwyla. Do Waci jest kolejka, c` nie?

macduska, iwcia77, BISCA, *aga* lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pms :

Mąż mnie zaczepia, robi śmieszne miny.
    Ja na ten widok robię podkówkę.
    Mąż, śmiejąc się: ja pierdzielę, ale ty masz dzisiaj wahania nastrojów!
    Ja, łamiącym się głosem: nie mów mi tak bo się popłaczę zaraz... :-( (w oczach pojawiają się łzy).
    Mąż, pospiesznie: no właśnie o tym mówię, przepraszam, przepraszam, no już dobrze.

Eh. Po sekundzie było już ok. Może mu powiedzieć że mnie jeszcze dawka hormonów od stymulacji do invitro trzyma? :-D

iwcia77, moremi, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wacia, ja mysle, ze oni sa rozpieszczeni na maxa. ;) Albo i bardziej ( jesli to mozliwe ) ;)
    A matce spracowanej na 5 etatach herbate z miodem ktos do lozka poda? Ja sie pytam??

A żebys wiedziała, że pierwsza odpowiedź jaka mi się cisnęła na usta to G...wno.
    Ale popatrzyłam wokół, posprzatane w kuchni, pranie rozwieszone, drzewa do piwnicy nanieśli, lekcje poodrabiali...

A co tam! Chociaż kanapki im zrobię.

Dziobak, iwcia77, Sabina, beates, Mega, BISCA, moremi, ania.g, *aga* lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A żebys wiedziała, że pierwsza odpowiedź jaka mi się cisnęła na usta to G...wno.
    Ale popatrzyłam wokół, posprzatane w kuchni, pranie rozwieszone, drzewa do piwnicy nanieśli, lekcje poodrabiali...

A co tam! Chociaż kanapki im zrobię.
    Ale tylko z serem!
    Nie tam, ze z szyneczka, jajeczkiem, szczypiorkiem, pomidorkiem, szprotka i korniszonkiem? Mozesz ewentualnie chlasnac keczupu. ;)

macduska, iwcia77, Sabina, Bozia3, BISCA, Simba, moremi, SolarPolar, ania.g, *aga*, krycha.stara lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mój pms :

Mąż mnie zaczepia, robi śmieszne miny.
    Ja na ten widok robię podkówkę.
    Mąż, śmiejąc się: ja pierdzielę, ale ty masz dzisiaj wahania nastrojów!
    Ja, łamiącym się głosem: nie mów mi tak bo się popłaczę zaraz... :-( (w oczach pojawiają się łzy).
    Mąż, pospiesznie: no właśnie o tym mówię, przepraszam, przepraszam, no już dobrze.

Eh. Po sekundzie było już ok. Może mu powiedzieć że mnie jeszcze dawka hormonów od stymulacji do invitro trzyma? :-D

Może czujesz napięcie przed transferem <3

iwcia77, ComeToMeBaby, Mimbla, SolarPolar, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale tylko z serem!
    Nie tam, ze z szyneczka, jajeczkiem, szczypiorkiem, pomidorkiem, szprotka i korniszonkiem? Mozesz ewentualnie chlasnac keczupu. ;)

Tak jest!

Dziobak, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobrze pamiętasz. Na szklankę wody wrzucam z dwie łyżki miodu i sok z połowy cytryny. Coś w ten deseń.
    Czyli dobrze pamietalam :) dzięki Aniu, ten parszywy kaszel nie chce mnie opuścić :(

ania.g lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry z wieczora
    nie mam weny do pisania, ani do czytania co tam u Was, może jutro nadrobie

napisze tylko, ze wczorajszy stres w pracy wyjaśnił sie dopiero dzisiaj -na szczęscie po mojej myśli :-)

w domu gorzej tzn nie mogę patrzeć jak moje dziecie cierpi, jej związek sie rozpadł, chłopak nawet nie chce z nią gadać, on słucha tylko swoich kumpli, ktorzy nie wiadomo czemu tak podkoloryzowali to jej spotkanie z kolega, ze ten z nią zerwał

ja sie ciesze, bo on nie jest jej wart, ale córa zakochana, rozżalona, obwinia siebie za całą sytuacje
    no cóż, trzeba przeczekać, jak to mówią czas goi rany, oby szybko, bo mi serce pęka jak na nią patrze :/

Sabina, ComeToMeBaby, ivf-ivf, macduska, Bozia3, Mimbla, Dziobak, beates, Mega, Kisiel, anna maria, BISCA, Simba, paszczakin, caffe, moremi, SolarPolar, ania.g, *aga*, krycha.stara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale tylko z serem!
    Dziobak! Jak mogłaś :( ja chce taką jedna kanapeczke plizzz

Dziobak lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Może czujesz napięcie przed transferem <3
    Myślisz że to już? Hmm. No nie wiem.
    Ale dzięki za serducho.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, oby córka ci się szybko "pozbierała ". Przykro mi.

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 13025 13026 13027 13028 13029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ