X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dziobak, rozpalam w kominie, mam full suchych szyszek, można tego jako podpalki użyć?
    Dajesz! Kora też dobra. Ja lubię takie maleństwa sobie ponakladac zanim podpalke wrzucę.

ivf-ivf, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Uwaga, chwale się! Córka ma na semestr 5.0! 4 z matmy, ale 6 z hiszpańskiego, reszta piątki. :-) Ona lekko niezadowolona, mam nadzieję, że za matme się weźmie, ale dumna jestem!
    Ale garnek mi rano spaliła, Nooo...

Nikt nie jest doskonały. :-)

Gratki!

ivf-ivf, Dziobak, sandra80, *aga*, efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dajesz! Kora też dobra. Ja lubię takie maleństwa sobie ponakladac zanim podpalke wrzucę.

Bo mam ubieranie dwa wory, miałam ozdoby świąteczne robić, ale nie wyszło :-) :-) to sobie spalę, a nowe uzbieram... Szybko się rozpalają bo suche jak wiór.

Dziobak, moremi, efcia, nick nieaktualny, iwcia77, Kisiel lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Dziobak, rozpalam w kominie, mam full suchych szyszek, można tego jako podpalki użyć?
    ta żywica chyba dobrze kominowi nie zrobi.
    no i- nie zaczną strzelać? :P

moremi lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nobody is Perfekt :-P

Wyjdź z mojej głowy! Ale już!

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Czyszczony był w tym roku :-) nie strzelają, wiem, ze iglastym podobno nie można... Ale to kilka szyszek do podpałki tylko... :-P

Dziobak lubi tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIOBAK, żeby moja miała takie noty w ogólniaku... gratulacje kochana, piekny wynik !!!
    u nas ledwo 4,0 wyszło :P ale wybaczam bo to pierwszy rok w dodatku po chu***** gimnazjum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:06

ivf-ivf, nick nieaktualny, Dziobak, *aga*, efcia, Iwone, iwcia77, Kisiel, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Jak wszystkie jak wszystkie :-P A ja to co...cholera jasna po co ja czytałam te wszystkie posty , odrazu ovu za starą mnie wzieło :-P

Anulka super niech moc będzie z Tobą <3

aga luzik... ostatnio napisalam ze bedziesz parą z anulka, wiec ... ;-)

anulka piekna krecha, niech ciemnieje, trzymam kciuki <3

Bry

*aga*, nick nieaktualny, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A ile może być żywicy w suchej szyszce? Jest w ogóle? Niech się wypowie jakiś szyszkolog. ;-)
    Drzewo też przecież strzela. Ja pale sosna i swierkiem,i jest git. Jak sie dba o komin, to się nie ma co martwić. Świeżym drzewem przecież nie palimy.

ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A ile może być żywicy w suchej szyszce? Jest w ogóle? Niech się wypowie jakiś szyszkolog. ;-)
    Drzewo też przecież strzela. Ja pale sosna i swierkiem,i jest git. Jak sie dba o komin, to się nie ma co martwić. Świeżym drzewem przecież nie palimy.

No, mądrze gadasz, aż miło posłuchać :-) mój chłop ciągle cos pitoli o kaloryczności drewna, że tylko buk, dąb... Ja kupiłam 4 metry brzozy i też styknie.

Dziobak, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zmien pampersa dziecku a starszej osobie leżącej,zobaczysz różnice ;)

No właśnie mowie, że z dzieckiem łatwiej.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No, mądrze gadasz, aż miło posłuchać :-) mój chłop ciągle cos pitoli o kaloryczności drewna, że tylko buk, dąb... Ja kupiłam 4 metry brzozy i też styknie.

Twoj mąż ma absolutna racje.
    My też brzoza palimy.
    Iglastych nie używam. Nie da dobre dla komina.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kaloryczność drzewa powiadasz? To dlatego Adaś rok temu jadł korę! Bo była kaloryczna!!

ivf-ivf, efcia, Iwone, Reni, nick nieaktualny, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    My też brzoza palimy.

Tak, ale jak się rekreacyjnie w kominku pali to jaki jest sens kupowania dębu, który w okolicach Wawy potrafi 400 za metr kosztowac... W tej cenie mam 3-4m brzozy.

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    My też brzoza palimy.
    Najlepiej liściastymi. Ale iglaste aż takich szkód nie wyrzadzaja kominowi, jeśli są suche, a komin czyszczony.

ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Najlepiej liściastymi. Ale iglaste aż takich szkód nie wyrzadzaja kominowi, jeśli są suche, a komin czyszczony.

Mi jeden kominiarz to samo mówił, ze jak drewno sezonowane jest i suche to moze być.

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Tak, ale jak się rekreacyjnie w kominku pali to jaki jest sens kupowania dębu, który w okolicach Wawy potrafi 400 za metr kosztowac... W tej cenie mam 3-4m brzozy.

Osike sprobuj. Ma podobna wydajnosc jak brzoza, ale nie wydziela tyle sadzy. Likwiduje tez sadze juz istniejaca w kominie.
    Iglaste produkuja sadze tlusta. Trudna do usunięcia. ☺

ivf-ivf, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Otóż to! Jak się ma w salonie z rana 14 stopni, to się nie patrzy czym się pali. ;-)
    My też dużo palimy, cena jednak gra rolę, a sosna najtańsza.

ivf-ivf, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Osike sprobuj. Ma podobna wydajnosc jak brzoza, ale nie wydziela tyle sadzy. Likwiduje tez sadze juz istniejaca w kominie.
    Iglaste produkuja sadze tlusta. Trudna do usunięcia. ☺

Ok, poszukam :-)

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Otóż to! Jak się ma w salonie z rana 14 stopni, to się nie patrzy czym się pali. ;-)
    My też dużo palimy, cena jednak gra rolę, a sosna najtańsza.

Kurde drewno drogie jest to fakt...

Dziobak lubi tę wiadomość

‹‹ 13037 13038 13039 13040 13041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ