35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Uwaga, chwale się! Córka ma na semestr 5.0! 4 z matmy, ale 6 z hiszpańskiego, reszta piątki.
Ona lekko niezadowolona, mam nadzieję, że za matme się weźmie, ale dumna jestem!
Ale garnek mi rano spaliła, Nooo...
Nikt nie jest doskonały.
Gratki!ivf-ivf, Dziobak, sandra80, *aga*, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Dajesz! Kora też dobra. Ja lubię takie maleństwa sobie ponakladac zanim podpalke wrzucę.
Bo mam ubieranie dwa wory, miałam ozdoby świąteczne robić, ale nie wyszłoto sobie spalę, a nowe uzbieram... Szybko się rozpalają bo suche jak wiór.
Dziobak, moremi, efcia, Sabina, iwcia77, Kisiel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DZIOBAK, żeby moja miała takie noty w ogólniaku... gratulacje kochana, piekny wynik !!!
u nas ledwo 4,0 wyszłoale wybaczam bo to pierwszy rok w dodatku po chu***** gimnazjum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 15:06
ivf-ivf, macduska, Dziobak, *aga*, efcia, Iwone, iwcia77, Kisiel, Berenika lubią tę wiadomość
-
*aga* wrote:Jak wszystkie jak wszystkie
A ja to co...cholera jasna po co ja czytałam te wszystkie posty , odrazu ovu za starą mnie wzieło
Anulka super niech moc będzie z Tobą
aga luzik... ostatnio napisalam ze bedziesz parą z anulka, wiec ...
anulka piekna krecha, niech ciemnieje, trzymam kciuki
Bry
*aga*, Sabina, beates, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ta żywica chyba dobrze kominowi nie zrobi.
no i- nie zaczną strzelać?
Drzewo też przecież strzela. Ja pale sosna i swierkiem,i jest git. Jak sie dba o komin, to się nie ma co martwić. Świeżym drzewem przecież nie palimy.ivf-ivf, efcia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A ile może być żywicy w suchej szyszce? Jest w ogóle? Niech się wypowie jakiś szyszkolog.
Drzewo też przecież strzela. Ja pale sosna i swierkiem,i jest git. Jak sie dba o komin, to się nie ma co martwić. Świeżym drzewem przecież nie palimy.
No, mądrze gadasz, aż miło posłuchaćmój chłop ciągle cos pitoli o kaloryczności drewna, że tylko buk, dąb... Ja kupiłam 4 metry brzozy i też styknie.
Dziobak, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:No, mądrze gadasz, aż miło posłuchać
mój chłop ciągle cos pitoli o kaloryczności drewna, że tylko buk, dąb... Ja kupiłam 4 metry brzozy i też styknie.
Twoj mąż ma absolutna racje.
My też brzoza palimy.
Iglastych nie używam. Nie da dobre dla komina.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ivf-ivf wrote:No, mądrze gadasz, aż miło posłuchać
mój chłop ciągle cos pitoli o kaloryczności drewna, że tylko buk, dąb... Ja kupiłam 4 metry brzozy i też styknie.
ivf-ivf, efcia, Iwone, Reni, Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Twoj mąż ma absolutna racje.
My też brzoza palimy.
Iglastych nie używam. Nie da dobre dla komina.
Tak, ale jak się rekreacyjnie w kominku pali to jaki jest sens kupowania dębu, który w okolicach Wawy potrafi 400 za metr kosztowac... W tej cenie mam 3-4m brzozy.Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Twoj mąż ma absolutna racje.
My też brzoza palimy.
Iglastych nie używam. Nie da dobre dla komina.ivf-ivf, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Najlepiej liściastymi. Ale iglaste aż takich szkód nie wyrzadzaja kominowi, jeśli są suche, a komin czyszczony.
Mi jeden kominiarz to samo mówił, ze jak drewno sezonowane jest i suche to moze być.Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Tak, ale jak się rekreacyjnie w kominku pali to jaki jest sens kupowania dębu, który w okolicach Wawy potrafi 400 za metr kosztowac... W tej cenie mam 3-4m brzozy.
Osike sprobuj. Ma podobna wydajnosc jak brzoza, ale nie wydziela tyle sadzy. Likwiduje tez sadze juz istniejaca w kominie.
Iglaste produkuja sadze tlusta. Trudna do usunięcia. ☺ivf-ivf, moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
ivf-ivf wrote:Tak, ale jak się rekreacyjnie w kominku pali to jaki jest sens kupowania dębu, który w okolicach Wawy potrafi 400 za metr kosztowac... W tej cenie mam 3-4m brzozy.
My też dużo palimy, cena jednak gra rolę, a sosna najtańsza.ivf-ivf, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość