X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chyba i ja się wezmę..:) okna umyte, powidła śliwkowe bezcukrowe się smażą, prasowanie zrobione - normalnie przykładna Zosia.....ze mnie....czas na zadbanie o endometrium..;)
    Boziu, zabierasz sie do sprawy w odwrotnej kolejnosci! jakies okna, prasowanie i inne pierdoly, a przeciez endometruim jest tu chyba najwazniejsze :)

samira, Bozia3, inessa, bliska77, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie bursztynku już hoduje, hoduje....;)

inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 września 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie bursztynku już hoduje, hoduje....;)
    no ja mysle ! :)
    a w ogole to nie moge zrozumiec jak cos takiego jak okna moglo Ci przyjsc do glowy? ADHD normalnie....

bliska77, Bozia3, inessa, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa dzięki za pamięć ;-)
    spadam dziewczyny, bo mój M już nade mną stoi.............

Mango, Bozia3, Iwone, inessa lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam radośnie sobotnio
    wstaliśmy o świcie, bo jedziemy na grzyby, tzn w grzyby nie wierzę ale na pewno spacer będzie miły

co do wina, to ja pół butelki nie obrobię, bo bym była wstawiona co wieczór a wtedy z sexu nici, więc i duże endo się nie przyda :)

postawię na orzechy i morele

trzymam kciuki za wasze zapylane właśnie jaja!!! skutecznego przytulania
    no i fajnego weekendu

Iwone, inessa, Rzutka, bliska77, samira, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u nas wyszło zza chmur słoneczko :D
    DObrego wekendu Wam życze :)
    Mój M ma jutro imieniny wiec coś trzeba wymyślić dla niego :)
    Lucky udanego grzybobrania a wykres coraz piękniejszy :D

bliska77, Iwone, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wina dziewczynki to ja w pierwsze fazie cyklu wypijam po 1 kielichu i ostatnie endo miałam w 10 d.c 9,8 mm.Myśle,że więcej nie ma sensu.
    Hejka w mijającym pierwszym tyg.urlopu,który spędzam w domu na nudach.

inessa, bliska77, Mango, Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Reni, dawaj tego sikacza ;)

Miłego dnia :)

inessa, Rzutka, bliska77, Lucky, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39,
    mam pytanie..dlaczego bierzesz do tej pory wiesiolek?? Powinno sie go brac do owulacji..z niepokalankiemto nie wiem ale jesli chodzi o wiesiolek to na pewno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 09:15

inessa, bliska77, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna wiesz Rzutka ma racje wiesiołek tylko do owulki sie bierze niepokalanek cały cykl a jak jest ciaża to i jego sie odstawia !!!
    A tak wogóle Anna mimo,ze w domku to odpoczywaj sobie :D

Reni lepiej sie czujesz,ze nie zrobiłaś sikacza??? :D

bliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, wpadłam w między sprzątaniem jednego pokoju a drugiego, dziś dzień też zajęty, z córcią niebawem na balet jedziemy-uparła się że chce spróbować :-) potem do teściowej na imieniny (to już dla mnie nie jest takie przyjemne)a jutro znajomi przychodzą, także sprzątanie, szykowanie itp
    miłego dnia babeczki

inessa, Lucky, samira, Bursztyn, Iwone, Andzia33, anek42 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daje Wam linka poczytajcie dla mnie szok :
    http://torun.gazeta.pl/torun/1,48723,14641344,Test_za_kase_i______Kochanie__jestem_w_ciazy__Cieszysz.html#MT

Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello czuję się lepiej więc czekam do @

Mango, inessa, Lucky, bliska77, samira, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twarda babka z Ciebie Reni :)
    ja zrobię we wtorek, bo OF za szybko wyznaczył mi termin @

Aniu, wiesiłek po owulacji powoduje mikroskurcze, jest absolutnie niewskazany. Trzymaj się

niestety grzybów za wiele nie było, za to pajęczyn masa, normalnie jesteśmy jak rodzina spidermanów :)
    powietrze leśne jak zawsze boskie, no i taka wspólna wyprawa, czyli poranek jaki lubię
    teraz śniadanie a potem ze ścierą latanie

bliska77, Iwone, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 11:49

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę pozytywne skutki "kuracji" stymulującej.

Po poronieniu, a tym samym bez brania any, nie miałam praktycznie śluzu w żadnej fazie. A teraz to się zmieniło. Nie ma już takiej suchości i nie trzeba się wspomagac nawilżaczami 04icon_rotfl.gif

Odbieram to jako dobry znak, bo niewątpliwie takowym jest :)

Zastanawiam się też nad tym czy czasem nie opóźnić o 1 dzień brania luteiny. Bo wychodzi na to, ze owu jeszcze nie było, a od jutra powinnam ją brać (16dc). wizytę może uda się mieć w poniedziałek (17dc) i wtedy jeśli pęcherzyk będzie normalny, to nastąpi detonacja i dopiero potem luteina. A jeśli z pęcherzyka nici, to biorę od razu.
    Mam nadzieję, ze jeden dzień opóźnienia nic nie zaburzy w i tak już zaburzonych cyklach.

Z drugiej strony zastanawiam się czy opóźniać czy nie bo nie wiem jak ta luteina wpłynie na owu. Bo mój organizm (mimo stymulacji odnoszę takie wrażenie) upiera się nad późnymi owulacjami, czyli po staremu.

Lucky, Bursztyn, inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w ogóle sądzicie o moim wykresie? Tak jest przed owu, czy ja w tym cyklu taka "zdołowana" będę ? :P

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - a czemu już nie robisz testów owulacyjnych? Wiedziałabyś dzień wcześniej. Ja bym zrobiła tak jak mówisz - przesunęłabym o jeden dzień - bo może Ty masz mieć owulkę później i nic w tym szczególnego? 17-18dc to nie jest znowu taka późna owulacja...a ewidentnie jesteś teraz przed (więc nie zajmuj się luteiną, tylko kogutem ;) )

caffe, Lucky, Bursztyn, inessa, Andzia33, Mango, anek42 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe - a czemu już nie robisz testów owulacyjnych? Wiedziałabyś dzień wcześniej. Ja bym zrobiła tak jak mówisz - przesunęłabym o jeden dzień - bo może Ty masz mieć owulkę później i nic w tym szczególnego? 17-18dc to nie jest znowu taka późna owulacja...a ewidentnie jesteś teraz przed (więc nie zajmuj się luteiną, tylko kogutem ;) )
    Robiłam test w środę chyba i był (-), zero śladu drugiej kreski. Wczoraj też zrobiłam i już się pojawił cień. Zrobię dzisiaj ok 14 i zobaczę co będzie.

Pierwszy cykl bezowulacyjny był taki "poszarpany", poprzedni wydawał się ok ale też był bezowulacyjny. Ten jest całkowicie inny od poprzednich.
    Ja zawsze miała późne owu przy standardowych cyklach 36 dniowych. I mój organizm uparcie nie chce się przestawić, tak mi się wydaje. Rozumiem gina, że chce mi cykle wyregulować i tu jego metoda zażywania luteiny od 16dc jest słuszna, w innym przypadku przy długich cyklach nie powinno się jej brać od 16 dnia.
    Gdybym miała monitoring wczoraj to bym wiedziała co z jajkiem, a tak to nie wiem. Mam nadzieję, ze wyzdrowieje gin i uda się mieć wizytę w poniedziałek. A jeśli zaproponuje wtorek to nie wiem co zrobię... Pewnie od wtorku wezmę lutkę, ona w jeden dzień owu ewentualnego nie zahamuje chyba. Bo gorzej jest ją brać gdy jaja dopiero zabierają się do roboty. Nie wiem czy się mylę czy nie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2013, 11:32

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kogutem działamy ;)

I nawet fajnie, bo też o tym wszystkim myśli i dba o to żeby "ściółkę" dostarczać ;) A to jest dla mnie bardzo ważne, że nie tylko ja myślę ;)

A po tych lekach normujących cykle to jakoś blokada "niechcenia mi się" odchodzi w zapomnienie. I bzykac mi się chce nie tylko dlatego, że trzeba, ale tak ze mnie samej to wypływa ;) I może to wyglądać tak, ze robię to żeby zajść w ciążę, ale w tych dniach to mogłabym o każdej porze :P i w czasie wcale nie skupiam się na zajściu :P Tylko M mi przypomina, żebym poleżała po :P i pyta czy się już zaaplikowałam :P

Lucky, inessa, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ