X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się też Inessa, że to zależy od podejścia lekarza. Bo jeśli ma gabinet w swoim domu, to co mu szkodzi zrobić raz na jakiś czas usg w niestandardowych godzinach i dniach przyjęć?

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny jak Wy to robicie,ze Wam się udaje dostać do lekarza na monitoring tak często a już w sobote czy niedziele nie wiem jak to robicie, przecież lekarze zwykle wtedy nie przyjmują??????????????????????????????
    Ja pracuje w szpitalu na oddziale noworodków wiec położnictwo o usg mam na wyciągniecie reki kiedy chce i w sumie każdego lekarza z dyżuru.

inessa, Rzutka, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    Ja pracuje w szpitalu na oddziale noworodków wiec położnictwo o usg mam na wyciągniecie reki kiedy chce i w sumie każdego lekarza z dyżuru.
    Ja pitolę - ale CI dobrze...monitorowałabym się na okrągło - wiedziałabym co i jak ze mną na pamięć...a tak to za każdym razem bulić, to się człowiek troszkę oszczędza z tym oglądaniem...:)

Reni, inessa, caffe, Mango, polarmiś lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Inesko prywatnie i w neidzielę pracuję ale mój gin za niedzielę bierze dodatkowe 50 zł.
    inessa wrote:
    Dziewczyny jak Wy to robicie,ze Wam się udaje dostać do lekarza na monitoring tak często a już w sobote czy niedziele nie wiem jak to robicie, przecież lekarze zwykle wtedy nie przyjmują??????????????????????????????

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tego co piszecie to ja tez za wczesnie wzielam progesteron? :/ dodatni testnowu wyszedl 15 dc a ja 16 dc zaczelam z utrogestanem...1tabletke na noc dowcipnie..mala dawka wiec moze nie zastopowala owulki co?

inessa, caffe lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Caffe ja biore luteinę zawsze od 3 dnia wyższych tempek.Więc poczekaj.

Aga no super wiadomosci,od zrobiło się weselej na ovu.Trzymam kciuki i licze na bliżniaczki.

Wreszcie coś się u nas rusza Aga,Bozia,Lucky,Reni maja super wykresy,[jak kogos pominęłam to wybaczcie]więc wreszcie będzie wysyp fasolek.
    A u mnie niechciany gośc@ i czekamy na płodne.

inessa, caffe, Rzutka, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam a mój nie pracuje w niedziele i sobote a jak ma dyżur to na porodówce.
    Zresztą nigdy zaden lekarz nie zaproponował mi monitoringu, a mnie w tym cyklu pobolewają jajniki po obu stronach tak jak na owulke ale nie wiem czemu tak wczęsnie no i po obu stronach????!!!!!!!!!

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ginka przyjmuje w przychodni na nfz we wtorki i czwartki,ale w pon i pt[sob,niedz-czasami] jest w szpitalu,wiec jak trzeba to pozwala przyjechac cichaczem na monitoring.

inessa, Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaska ja się już przekonałam ,że ból nie zawsze jest prawdziwy.Chodzę na monitoringi od roku i zawsze gdy zaczynamy ,ginka pyta mi się jakie odczucia ,ja mówię np.,że boli prawy ,a ona ,że zmyłka ,bo owulka jest z lewego.A raz miałam owulkę jednocześnie z obu jajników.

caffe, inessa, Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa do poniedziałku,miłego Weekendu Wam życzę i owocnego !!!

caffe, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Dzień Dobry!

Caffe ja biore luteinę zawsze od 3 dnia wyższych tempek.Więc poczekaj.

Andzia u mnie w pewnym sensie progesteron był uzasadniony w 16dc bo mi sie zatrzymała @, a cykle były długie. Także musiałąm brać zeby mieć @.

teraz @ mam i pęcherzyki "drgają" i wydaje mi się, że za wcześnie ta luteina. Ale podpytam gina jak on się do tego ustosunkowuje.

inessa, Mango, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno się jakoś ustosunkuje...;)

inessa, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    na pewno się jakoś ustosunkuje...;)
    hehehehe, mój m wchodzi ze mną na wizyty :P będzie grupen sex :P

Mango, inessa, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ;)))))))))) I życzę wielu wrażeń ;) oraz upragnionej zieloności ;)
    caffe wrote:
    hehehehe, mój m wchodzi ze mną na wizyty :P będzie grupen sex :P

caffe, inessa, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Zazdroszczę ;)))))))))) I życzę wielu wrażeń ;) oraz upragnionej zieloności ;)
    Wtedy to by były jaja hahaha

Mango, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że raczej bliźnięta ;) A widzę przy wykresie, że kapcie już masz ;)
    caffe wrote:
    Wtedy to by były jaja hahaha

inessa, caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • promyk Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Od wtorku chodze przeziebiona a od wczoraj pomimo brania lekow zarazilam dziewczyny. Teraz mamy u domu zespol -ich troje- podczytuje was i trzymam kciuki za zielone swiatelko u was.

inessa, caffe, gosia7122, Bozia3, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak paluszek?

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Rzutka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ja nie rozumiem tego dlaczego lekarze przepisuja progesteron w ciemno...ale to samo przepisala mi lekarka z kliniki nieplodnosci, dobra lekarka wiec kto ma racje lekarze czy my? Oni nie wiedza o tym ze robimy pomiary..i nie uwazam aby chcieli zaszkodzic tylu pacjentkom..torbiele musza powstawac wg mnie przez co innego niz przez podanie progesteronu w 16dc. Tak czy siak zapytam o to lekarza i poprosze o wyjasnienie dlaczego akurat w te dni sie bierze progesteron ;)

inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

ovufriend.pl
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzutka - miałaś próby in vitro nieudane i co lekarze na to? Proponują CI kolejne, czy raczej będziesz próbować naturalnie?

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ