X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dostaje raz dziennie zupke z warzyw(marchew, pietrucha,dynia,brokul,kalafior,ziemniak)ale po kilka lyzeczek i potem dojada cyc.Na deser jablko tarte, banan, deserki miezzane tez kilka lyzeczek. I wprowadzam co 2gi dzien troche mannej z nestle albo wymiennie ryzowa na moim mleku.
    to juz calkiem rozbudowany jadlospis,mam na mysli ilosc warzyw w zupce.
    Chetnie je?te pare lyzeczek go satysfakcjonuje?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, zmiluj sie...

Dobra, jak sie mrozi kapuste na golabki? Bede jutro robic...

Magda*, kapturnica, Mega, Simba, Iwone, krycha.stara, macduska, Jastra, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy usypia malego.Jak dobrze ,że Dawid jest tak pomocny.Matce kazal sobie w necie poklikac ;)

Magda*, Mega, Simba, Iwone, krycha.stara, Sabina, Jastra, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Starszy usypia malego.Jak dobrze ,że Dawid jest tak pomocny.Matce kazal sobie w necie poklikac ;)
    U mnie tez corka juz Adasia uspila. Duze dzieci to skarb!

pinda996, Mega, Simba, Iwone, Sabina, krycha.stara, Jastra, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale słodziak <3
    Kcem :)

Magda*, Iwone, Sabina, Berenika, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dostaje raz dziennie zupke z warzyw(marchew, pietrucha,dynia,brokul,kalafior,ziemniak)ale po kilka lyzeczek i potem dojada cyc.Na deser jablko tarte, banan, deserki miezzane tez kilka lyzeczek. I wprowadzam co 2gi dzien troche mannej z nestle albo wymiennie ryzowa na moim mleku.
    super menu

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    to juz calkiem rozbudowany jadlospis,mam na mysli ilosc warzyw w zupce.
    Chetnie je?te pare lyzeczek go satysfakcjonuje?
    Zaczynalam po jednym skl i co2dni dodawalam kolejny.Nic mu nie dzialo sie, kupy ladne.Chetnie je.Karmie go do momentu jak widze ,ze mu podchodzi.Jak zaczyna zaciskac buzie to wie ,ze ma dosc.I srednio zjada pol do 3/4 takiego malego sloiczka co sa zupki i deserki dla dzieci.Gotuje ,miksuje i pasteryzuje w takie sloiczki to mam z glowy zupki na 3,4dni :)

Mega, Magda*, Sabina, Berenika lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    napewno....nieosiagalny dla reszty

krycha.stara lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Powiem Ci ,ze dobrze bylo miec wczesnie jedno bo teraz pomoc bezcenna :) A maly daje sie starszemu bez problemu uspic :D

Mega, Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Reni, zmiluj sie...

Dobra, jak sie mrozi kapuste na golabki? Bede jutro robic...
    Paszcza kiedyś dała bardzo szczegółowy opis z wkładaniem głowy do lodówki i takie tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:29

Dziobak, Simba, efcia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zaczynalam po jednym skl i co2dni dodawalam kolejny.Nic mu nie dzialo sie, kupy ladne.Chetnie je.Karmie go do momentu jak widze ,ze mu podchodzi.Jak zaczyna zaciskac buzie to wie ,ze ma dosc.I srednio zjada pol do 3/4 takiego malego sloiczka co sa zupki i deserki dla dzieci.Gotuje ,miksuje i pasteryzuje w takie sloiczki to mam z glowy zupki na 3,4dni :)
    super
    ja gotuje rosół z kury babci takiej z podworka , długo gotuje bo tak podobno tzreba, potem dodaje mieso z indyka , jak wszystko gotowe to wywar pzrez sitko zeby nie bylo kosteczek a miesko posiekane do tego przecedzonego wywaru razem z warzywami tzn kasze roznorakie plus amarantus plus dynia z brokulem plus 6 ziemniakow duzych, studze, blenduje, starczy tego na 7 pojemniczkow do zamrazarki plus za 2 dni swieze z tego gotowania

Magda* lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Puszcza kiedyś dała bardzo szczegółowy opis z wkładaniem głowy do lodówki i takie tam ;)
    Ja wiem, ale gdzie tego szukac?? Nic sie przeciez nie stanie, jak przepis na golabki pojawi sie jeszcze fefnascie razy, nie?

Simba, Mega, Iwone, efcia lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, chyba Puszczak ;)

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja wiem, ale gdzie tego szukac?? Nic sie przeciez nie stanie, jak przepis na golabki pojawi sie jeszcze fefnascie razy, nie?
    Nie wiem jak Reni to przetrwa... ;)

Reni, Sabina, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinda996 wrote:
    super
    ja gotuje rosół z kury babci takiej z podworka , długo gotuje bo tak podobno tzreba, potem dodaje mieso z indyka , jak wszystko gotowe to wywar pzrez sitko zeby nie bylo kosteczek a miesko posiekane do tego przecedzonego wywaru razem z warzywami tzn kasze roznorakie plus amarantus plus dynia z brokulem plus 6 ziemniakow duzych, studze, blenduje, starczy tego na 7 pojemniczkow do zamrazarki plus za 2 dni swieze z tego gotowania
    Tomcio ile zebow posiada? U mnie juz papki nie przechodza, chyba ze owocowe deserki ze sloiczka. Ja gotuje normalne zupy dla nas ( w krupniku daje mniejsza kasze niz zawsze ) i Adas dostaje wersje podziabana widelcem i ciutke gestsza, bo je sam. Za to klopot z kolacjami i sniadaniami, bo nie chce jesc chleba. Ile mozna jesc kaszke, jajecznice i parowki??

Iwone, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nie wiem jak Reni to przetrwa... ;)
    No bez jaj, ze 3 dni o golabkach mowy nie bylo! Da rade!

Mega, Iwone, efcia, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Powiem Ci ,ze dobrze bylo miec wczesnie jedno bo teraz pomoc bezcenna :) A maly daje sie starszemu bez problemu uspic :D
    to nie u nasniestety,ale moze mloda za mloda ..

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    to nie u nasniestety,ale moze mloda za mloda ..
    A ona ile ma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Tomcio ile zebow posiada? U mnie juz papki nie przechodza, chyba ze owocowe deserki ze sloiczka. Ja gotuje normalne zupy dla tea nas ( w krupniku daje mniejsza kasze niz zawsze ) i Adas dostaje wersje podziabana widelcem i ciutke gestsza, bo je sam. Za to klopot z kolacjami i sniadaniami, bo nie chce jesc chleba. Ile mozna jesc kaszke, jajecznice i parowki??
    napewno mniej niz Adas....ja tego tak dokładnie nie blenduje , tzn z wiekszymi kawalkami ziemniaczka musi dac sobie sam rade

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinda996 wrote:
    napewno mniej niz Adas....ja tego tak dokładnie nie blenduje , tzn z wiekszymi kawalkami ziemniaczka musi dac sobie sam rade
    Adas wcale nie jest jakis zebaty przesadnie. 4 na gorze, 4 na dole i ida trzonowe teraz. Norma, szeroka jak wszystkie u dzieci.

‹‹ 13079 13080 13081 13082 13083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ