35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dostaje raz dziennie zupke z warzyw(marchew, pietrucha,dynia,brokul,kalafior,ziemniak)ale po kilka lyzeczek i potem dojada cyc.Na deser jablko tarte, banan, deserki miezzane tez kilka lyzeczek. I wprowadzam co 2gi dzien troche mannej z nestle albo wymiennie ryzowa na moim mleku.
Chetnie je?te pare lyzeczek go satysfakcjonuje? -
kapturnica wrote:Starszy usypia malego.Jak dobrze ,że Dawid jest tak pomocny.Matce kazal sobie w necie poklikac
pinda996, Mega, Simba, Iwone, Sabina, krycha.stara, Jastra, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dostaje raz dziennie zupke z warzyw(marchew, pietrucha,dynia,brokul,kalafior,ziemniak)ale po kilka lyzeczek i potem dojada cyc.Na deser jablko tarte, banan, deserki miezzane tez kilka lyzeczek. I wprowadzam co 2gi dzien troche mannej z nestle albo wymiennie ryzowa na moim mleku.
Sabina lubi tę wiadomość
-
Magda* wrote:to juz calkiem rozbudowany jadlospis,mam na mysli ilosc warzyw w zupce.
Chetnie je?te pare lyzeczek go satysfakcjonuje?Mega, Magda*, Sabina, Berenika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:Reni, zmiluj sie...
Dobra, jak sie mrozi kapuste na golabki? Bede jutro robic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:29
Dziobak, Simba, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Zaczynalam po jednym skl i co2dni dodawalam kolejny.Nic mu nie dzialo sie, kupy ladne.Chetnie je.Karmie go do momentu jak widze ,ze mu podchodzi.Jak zaczyna zaciskac buzie to wie ,ze ma dosc.I srednio zjada pol do 3/4 takiego malego sloiczka co sa zupki i deserki dla dzieci.Gotuje ,miksuje i pasteryzuje w takie sloiczki to mam z glowy zupki na 3,4dni
ja gotuje rosół z kury babci takiej z podworka , długo gotuje bo tak podobno tzreba, potem dodaje mieso z indyka , jak wszystko gotowe to wywar pzrez sitko zeby nie bylo kosteczek a miesko posiekane do tego przecedzonego wywaru razem z warzywami tzn kasze roznorakie plus amarantus plus dynia z brokulem plus 6 ziemniakow duzych, studze, blenduje, starczy tego na 7 pojemniczkow do zamrazarki plus za 2 dni swieze z tego gotowaniaMagda* lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:Puszcza kiedyś dała bardzo szczegółowy opis z wkładaniem głowy do lodówki i takie tam
Simba, Mega, Iwone, efcia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ja wiem, ale gdzie tego szukac?? Nic sie przeciez nie stanie, jak przepis na golabki pojawi sie jeszcze fefnascie razy, nie?
Reni, Sabina, efcia, BISCA lubią tę wiadomość
-
pinda996 wrote:super
ja gotuje rosół z kury babci takiej z podworka , długo gotuje bo tak podobno tzreba, potem dodaje mieso z indyka , jak wszystko gotowe to wywar pzrez sitko zeby nie bylo kosteczek a miesko posiekane do tego przecedzonego wywaru razem z warzywami tzn kasze roznorakie plus amarantus plus dynia z brokulem plus 6 ziemniakow duzych, studze, blenduje, starczy tego na 7 pojemniczkow do zamrazarki plus za 2 dni swieze z tego gotowaniaIwone, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Tomcio ile zebow posiada? U mnie juz papki nie przechodza, chyba ze owocowe deserki ze sloiczka. Ja gotuje normalne zupy dla tea nas ( w krupniku daje mniejsza kasze niz zawsze ) i Adas dostaje wersje podziabana widelcem i ciutke gestsza, bo je sam. Za to klopot z kolacjami i sniadaniami, bo nie chce jesc chleba. Ile mozna jesc kaszke, jajecznice i parowki??
-
pinda996 wrote:napewno mniej niz Adas....ja tego tak dokładnie nie blenduje , tzn z wiekszymi kawalkami ziemniaczka musi dac sobie sam rade