35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypinda996 wrote:nieprawda , mięso i piwo mają duzo witamin z grupy B i nie tylko, poza tym mięso jest pozywne...a cukier i mąka jakie witaminy mają oprócz mnóstwa kalorii?
MĄKA Z ORKISZU JASNEGO
Wartości odżywcze, witaminy i składniki mineralne 100 g produktu:
wartość energetyczna 342 kcal
białko 13.9 g
węglowodany 65.5 g w tym cukry 3.2 g
tłuszcz całkowity 1.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g
błonnik pokarmowy 4.7 g
sód 0.001 g
tiamina B1 0.22 mg
fosfor 173.0 mg
żelazo 2.81 mg
Masło
Witaminy A,D,E,K
Płatki migdałowe,
Witaminy
Tiamina – 0,205/0,191 mg
Ryboflawina – 1,138/0,711 mg
Niacyna - 3,618/3,500 mg
Witamina B6 - 0,137/0,115 mg
Kwas foliowy - 44/49 µg
Witamina E – 25,63/23,75 mg
Witamina A - 2/7 IU
Minerały
Wapń – 269/236 mg
Żelazo - 3,71/3,28 mg
Magnez - 270/268 mg
Fosfor - 481/481 mg
Potas - 733/659 mg
Sód – 1/19 mg
Cynk - 3,12/2,97 mg
I tak dalej i tak dalej.
ivf-ivf, pierwiastka, moremi, anulka1978 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypinda996 wrote:jakbys sie żywiłą wyłącznie taka poezją to byc organizm doprowadziła do ruiny...łacznie z cukrzycą , wpadaniem włosów , łamaniem paznokci i megapróchnicą....już nie mówiąc o innych chorobach
A jeśli zachowuje się umiarkowanie to nic nie jest złem . Tak uważam.
macduska, kapturnica, ivf-ivf, pierwiastka, malgos741, moremi, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypinda996 wrote:jakbys sie żywiłą wyłącznie taka poezją to byc organizm doprowadziła do ruiny...łacznie z cukrzycą , wpadaniem włosów , łamaniem paznokci i megapróchnicą....już nie mówiąc o innych chorobach
A kto o zdrowych zmysłach, żywi się tylko i wyłącznie ciastem?Sabina, ivf-ivf, Reni, moremi, ComeToMeBaby, Magda*, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Wiesz. Jakbym piła tyle ile jem ciasta dawno byłabym alkoholiczka. Więc nie man mnie opowieściami o drogocennym wpływie piwa na nasze organizmy. Dla mnie to bzdura. Alkohol to alkohol.
A jeśli zachowuje się umiarkowanie to nic nie jest złem . Tak uważam.
a umiarkowanie to pojęcie względne, sama sie zorientujesz wkrótce jak bedziesz wchodzic na wageSabina, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypinda996 wrote:nic nie pisałam o drogocennym wpływie piwa poza tym akurat dzis pije pszeniczne bezalkoholowe które niemcy robią bardzo dobre.....wg mnie mąka nadaje sie jedynie jako klej do tapet i na tym sie konczy pozytek z niej, dla człowieka jest trucizną....tak samo jak cukier albo jeszcze gorzej
a umiarkowanie to pojęcie względne, sama sie zorientujesz wkrótce jak bedziesz wchodzic na wageuwazam.jednak ze.przesadzasz. Co kilka lat pojawiaja sie artukuly o wielkiej szkodliwosci kolejnych produktow, ktore potem znow sa wykluczane. Dlatego ja na wszelkie tego typu wieści patrze z przymrużeniem .oka
macduska, ivf-ivf, malgos741, kapturnica, Mega, caffe, moremi, Bozia3, Simba, anulka1978 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Jest coś takiego jak ortoreksja, o mało co nie wpadłam w jej sidła
tylko rozsądek nas uratuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypinda996 wrote:pewna bardzo dobrze wygladajaca zona sportowca milionera która mu układa diete
Ja jem i nabiał i mąkę i cukier i czerwone mięso itp... Wszystko z umiarem w rozsądnych ilościach.
Wyglądam nie gorzej niż Lewandowska.
Umiar przede wszystkim. Każdy fanatyzm jest niewskazany.ivf-ivf, Iwone, kapturnica, malgos741, Reni, Sabina, megan8, moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, Simba, anulka1978 lubią tę wiadomość
-
pinda996 wrote:pewna bardzo dobrze wygladajaca zona sportowca milionera która mu układa diete
Zapomniałaś wspomnieć, że jest grubo przed 30 chyba, nic innego do roboty poza prezentowaniem swojego ciała na instagramie, facebooku czy innym Pudelku, wydawaniu milionów męża i treningiem. Trochę to oderwane od rzeczywistościdla mnie najgorszą zbrodnią przeciwko zdrowiu są fajki i %
Dziobak, kapturnica, Sabina, moremi, Magda*, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Zapomniałaś wspomnieć, że jest grubo przed 30 chyba, nic innego do roboty poza prezentowaniem swojego ciała na instagramie, facebooku czy innym Pudelku, wydawaniu milionów męża i treningiem. Trochę to oderwane od rzeczywistości
dla mnie najgorszą zbrodnią przeciwko zdrowiu są fajki i %
to prawda że jest młoda ale w starszym wieku poprzez odpowiednia diete i cwiczenia tez mozna wiele osiagnąc jezeli chodzi o wygląd, w naszym wieku powinnysmy sie tylko odzywiac a nie jeść co popadnie, nas juz na to nie stać jeżeli chcemy jako tako wygladać, nasz metabolizm juz nie przerabia tak śmieci jak jeszcze 15 lat temu...no ale to jest moje zdanieefcia lubi tę wiadomość