X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinda889 wrote:
    może masz problemy z przyswajaniem i zadna dawka ci nie pomoze?
    nie wiem, nie sądzę. ale faktem jest, że w tym roku słońce mnie prawie nie widziało.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Wacia - jak u was sytuacja? Co z Młodym?

Jutro klinika.

Mimbla, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jutro klinika.
    ach, ok, zakodowałam sobie że dzisiaj.
    to trzymam kciuki dalej.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była na kolację wątróbka duszona z cebula i jabłkami.

Doooobre było.

pinda889, malgos741 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa ciekawa jestem co Ci przepisza. Ja mam 18 i dwóch gienkow zalecilo mi 2000 jednostek tez mi się wydaje mało

moremi lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie gin przepisał "na wszelki wypadek" witaminę D w kroplach, ale nie mam pojęcia ile tego brać. Poziomu nie badałam.. Przepisał mi, bo ponoć większość populacji ma niedobór albo niewystarczająco, zwłaszcza jak jest zima :/. Nie powiem, coś w tym musi być - bo np. dziś jeździłam po świecie i niebo było szare. Po prostu szare, zaciągnięte, bez jednego promyka słońca....

Kometa, powiem Ci że kosztowała mnie ta buteleczka 3 złote. Ponoć krople są skuteczniejsze niż kapsułki, no i ma to status "leku".
    Chyba dzisiaj przestudiuję ulotkę. Jak chcesz podam Ci później nazwę.

Waciu, jutro będę myślami z Tobą.

macduska, ComeToMeBaby, malgos741, Mega, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Mnie gin przepisał "na wszelki wypadek" witaminę D w kroplach, ale nie mam pojęcia ile tego brać. Poziomu nie badałam.. Przepisał mi, bo ponoć większość populacji ma niedobór albo niewystarczająco, zwłaszcza jak jest zima :/. Nie powiem, coś w tym musi być - bo np. dziś jeździłam po świecie i niebo było szare. Po prostu szare, zaciągnięte, bez jednego promyka słońca....

Kometa, powiem Ci że kosztowała mnie ta buteleczka 3 złote. Ponoć krople są skuteczniejsze niż kapsułki, no i ma to status "leku".
    Chyba dzisiaj przestudiuję ulotkę. Jak chcesz podam Ci później nazwę.

Waciu, jutro będę myślami z Tobą.
    Jedna kropla to 1000 jednostek. Moja Młoda bierze ;)

Mimbla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już wrócę to też sobi zrobię poziom witaminy D. Tego jeszcze nie badałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 20:48

malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kometa ciekawa jestem co Ci przepisza. Ja mam 18 i dwóch gienkow zalecilo mi 2000 jednostek tez mi się wydaje mało
    tak??!! Ja właśnie przeczytałam w necie, że w przypadku niedoborów poniżej 20 kuracja odbywać się powinna pod nadzorem lekarza i osoby dorosłe powinny przyjmować (w zależności od masy ciała) 7-10 000 jednostek przez 3 miesiące i kontrol. Przy czym kobiety w ciąży do 4 000 jednostek dziennie. Co jednak ważne kobiety w ciąży powinny utrzymywać stan w okolicach 30-50 ng/ml (taki to powiedzmy w miarę optymalny), a mi do tego bardzo daleko.
    2000 to jest nic przy takim niedoborze.

malgos741 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jedna kropla to 1000 jednostek. Moja Młoda bierze ;)

Ooo. Dzięki wielkie bardzo. Czyli od jutra wystarczy po jednej kropli ;-). Teraz już coś więcej rozumiem.

Sabina lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Ooo. Dzięki wielkie bardzo. Czyli od jutra wystarczy po jednej kropli ;-). Teraz już coś więcej rozumiem.
    nie żartuj
    na jedno krople nie warto butli odkorkowywać

Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wcześniej zgłębiałam temat wit. D3.
    I w końcu się zdecydowałam na badanie, bo racja że większość populacji w tej szerokości geograficznej od jesieni do wiosny powinna sobie suplementować 1-2000 jednostek dziennie, o ile latem nałapie wystarczająco dużo słońca (już jakies 15 min dziennie na odsłoniętą skórę rąk, nóg, bez filtrów wystarcza).

Mój lekarz klinikowy na kwalifikacji pytał czy suplementuję D3. Odparłam że nie. Zapytał czy badałam poziom. Nie. To proszę przyjmować 1 tabl. dziennie. Ok- ale w aptece pytają jaka dawka. Pytam jakie są. podaje mi jakieś setki, 1000, 2000. Myślę sobie- wypośrodkujemy. Brałam tysiaka od listopada do grudnia. W grudniu po stymulacji hormonami do invitro, zmianie farby do włosów i używaniu innego szamponu- przestały mi lecieć włosy w nadmiarze. Po powrocie do siebie miałam kontrol u dermatolog. Opowiadam jej to zjawisko- ona uważa, że mogły bardziej podziałać hormony niż wit. D3, bo brałam małe dawki, ale kazała i tak suplementować (sama bierze 2 000 jednostek dziennie + wit. K2 do tego). I kazała skonsultować do tego z ginem hormony. Jak badałam sobie kiedyś LH, FSH (które teraz dostałam w stymulacji) to były w normach, więc nie wiem- chyba że do tej pory coś mi się pozmieniało- chociaż FSH było potrzebne do kwalifikacji i było ok. Pójdę i skonsultuję, ale jednak okazało się, że z wit. D3 nie jest u mnie dobrze. A wit. D3 ma również ogromny wpływ na włosy i skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 21:02

iwcia77, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się uzupełniać jedzeniem braki wit d3 kupiłam nawet olej lniany, źródło wit ae i d właśnie i omega itd, ale przełknąć to to masakra jakaś, muszę do salatek dodawac, ble

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja już wcześniej zgłębiałam temat wit. D3.
    I w końcu się zdecydowałam na badanie, bo racja że większość populacji w tej szerokości geograficznej od jesieni do wiosny powinna sobie suplementować 1-2000 jednostek dziennie, o ile latem nałapie wystarczająco dużo słońca (już jakies 15 min dziennie na odsłoniętą skórę rąk, nóg, bez filtrów wystarcza).

Mój lekarz klinikowy na kwalifikacji pytał czy suplementuję D3. Odparłam że nie. Zapytał czy badałam poziom. Nie. To proszę przyjmować 1 tabl. dziennie. Ok- ale w aptece pytają jaka dawka. Pytam jakie są. podaje mi jakieś setki, 1000, 2000. Myślę sobie- wypośrodkujemy. Brałam tysiaka od listopada do grudnia. W grudniu po stymulacji hormonami do invitro, zmianie farby do włosów i używaniu innego szamponu- przestały mi lecieć włosy w nadmiarze. Po powrocie do siebie miałam kontrol u dermatolog. Opowiadam jej to zjawisko- ona uważa, że mogły bardziej podziałać hormony niż wit. D3, bo brałam małe dawki, ale kazała i tak suplementować (sama bierze 2 000 jednostek dziennie + wit. K2 do tego). I kazała skonsultować do tego z ginem hormony. Jak badałam sobie kiedyś LH, FSH (które teraz dostałam w stymulacji) to były w normach, więc nie wiem- chyba że do tej pory coś mi się pozmieniało- chociaż FSH było potrzebne do kwalifikacji i było ok. Pójdę i skonsultuję, ale jednak okazało się, że z wit. D3 nie jest u mnie dobrze. A wit. D3 ma również ogromny wpływ na włosy i skórę.
    ja dzis miałam maske ze spermy
    myślisz ze tam jest ta de cos tam?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Staram się uzupełniać jedzeniem braki wit d3 kupiłam nawet olej lniany, źródło wit ae i d właśnie i omega itd, ale przełknąć to to masakra jakaś, muszę do salatek dodawac, ble
    przy poziomie 18 nie uzupełnisz jedzeniem, tam są za małe dawki.
    zaleca się też tran aby uzupełnić wit d i a- ale tam podobno dawki są malutkie. nieadekwatne do niedoborów. jeśli miałabyś poziom optymalny, powiedzmy koło 50tki to wtedy z jedzenia możesz sobie uzupełniać aby utrzymać poziom. a i tak suplementacja jest zalecana od jesieni do wiosny.
    wierz mi- przewaliłam sporo stron o wit d3 szukając konotacji z włosami.
    w najbliższym czasie podejdę do lekarza i wypytam go co on na to.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    olej lniany! mniam!

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinda889 wrote:
    ja dzis miałam maske ze spermy
    myślisz ze tam jest ta de cos tam?
    zedrzyj z twarzy i idź do laba. sprawdzą ci.

pinda889 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej lniany jest paskudny, aczkolwiek nie aż tak niedobry jak wiesiołkowy... Ech, dziewczyny, odrzuca mnie na samo wspomnienie. To były czasy naiwnej wiary w różne cudne środki i suplementy.

Mój mąż dodaje sobie mielone nasionka lnu rano do owsianki. To jest trochę smaczniejsze niż olej, trochę pachnie jak orzechy.

d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Olej lniany jest paskudny, aczkolwiek nie aż tak niedobry jak wiesiołkowy... Ech, dziewczyny, odrzuca mnie na samo wspomnienie. To były czasy naiwnej wiary w różne cudne środki i suplementy.

Mój mąż dodaje sobie mielone nasionka lnu rano do owsianki. To jest trochę smaczniejsze niż olej, trochę pachnie jak orzechy.
    jakie cudne? jestes dokładnie tym co jesz...znasz jakąs lepsza metode dbania o równowage organizmu?tylko nie mów że tabletki

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Solar, u nas 1 pani na 5 dzieci to jest super dobrze. To taka w sumie prywatna opieka nadzorowana przez gmine. W moim pracowym zlobie (dostalam miejsce, ale nie tam gdzie chcialam) sa 3 panie na dwadziescia pare dzieci..

Belgia to pod wzgledem dzieciakow (wg mnie) inny swiat, inne zwyczaje. Wiecie, ze tu mozna 3 letnie dziecko autobusem szkolnym juz wysylac? W tym drugim zlobku co ogladalam babka mi mowila, ze jutro bedzie miala nowa dwojeczke (i tez w sumie 5 dzieci)- 2 i 3 miesieczniaka.. Oprocz Simby i mnie nie znam NIKOGO, kto dziecko +/- roczne dziecko w domu mial. A znajomych bez dzieci mam sztuk 1, reszta zadzieciowana..

Ostanio znajoma brytyjka mi opowiadala, ze ona dziecko z duzego, normalnego zloba odbierala codziennie wyjace w nieboglosy ze zmeczenia, bo nie moglo tam spac.
    Ja tych duzych to juz w ogole nie ogarniam- jak jest 30 dzieci to one spia w grupach, po kilka? A co jak jedno sie drze jak opetane? Przeciez reszta sie obudzi, nie?

Ale my mamy juz postanowione na 99%- mlody zostaje w domu.. Damy rade..

Paszcza u mnie w państwowym żłobku są 4 panie na 25 dzieci,mnie zawsze zadziwia jak przychodzę a tam zawsze cicho jest .Młoda nie ma kłopotów ze spaniem ,śpi po 2 godziny.Za to w domu spanie to koszmar ,w dzień nie chce spać a jak się uda 45 minut to maks.Wieczorem też walczymy do 21 ,21.30 a rano nie chce wstać.
    Macdu trzymam za Twojego syna ,nas 2 lutego biopsja tarczycy czeka u córki więc wiem co czujesz.
    Pozdrawiam Wszystkie.

ivf-ivf, Iwone, Sabina, paszczakin, Magda*, moremi, anna maria lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 13098 13099 13100 13101 13102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ