35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Gratuluję Sabince ciąży, super!U mnie wszystko ok, czasu niestety mało, bo moja Kinga długo i często cyca ciągnie, ale tez są tego efekty, bo przybrała od narodzin 1600g (przez 6 tyg). Za to ja jestem już tym karmieniem bardzo zmęczona. Karmię piersią ze względu tylko na dziecko, jesli chodzi o mnie dawno już by była butelka tak mnie to denerwuje. Nawet nie mam czasu niestety Was doczytać
Sabina, malgos741, pinda889, Iwone, Berenika, Simba, Magda*, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybrukselka wyszła pysznie
tak jak poprzednio udusiłam czosnek z cebulą na maśle i oliwie , dodałam łyche papryki w proszku wedzonej , troche tez ostrej, dwa kubki smietany kwaśnej i troche rosolku knorr dla smaku, do tego wrzuciłam wycisnieta brukselke i całość poddusiłam..Magda* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak dla mnie zapach smazonej brukselki jest nie do zniesienia...
Wpadnę jak się trochę atmosfera tu rozrzedzi. Inną razą- jak mawiał klasyk.
malgos741, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
pinda889 wrote:dawno cie nie bylo
zaczelam sie martwic
Za to dziś mamę na izbie przyjęć w szpitalu ogarniałam. Polamała rękę. Na rtg są odłamki, wsadzili ją w gips i na oddział ortopedyczny. Pojechałam po wyprawkę szpitalną i znów do szpitala. Jutro będzie miała operację. A potem jeszcze trzy - cztery dni w szpitalu. Dobrze, że wybrała szpital blisko mojego mieszkaniana pieszo mam do niej jakieś 15minut.
-
zrobiłam też dzisiaj badanie poziomu witaminy D3.
mam straszny niedobór... to te 1000jm, które biorę od listopada mi nic nie dadzą (przed badaniem zrobiłam odstawkę ze suplementowaniem), no i 2000 też nie. Zapewne muzę podejść do lekarza po jakąś mega dawkę uderzeniową. Eh.
wynik: 16,92 ng/ml
normy:
< 20 ng/ml - niedobór
20-30 ng/ml - poziom niewystarczający
30-100 ng/ml - poziom wystarczający
> 100 ng/ml - górna granica bezpieczeństwa
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:zrobiłam też dzisiaj badanie poziomu witaminy D3.
mam straszny niedobór... to te 1000jm, które biorę od listopada mi nic nie dadzą (przed badaniem zrobiłam odstawkę ze suplementowaniem), no i 2000 też nie. Zapewne muzę podejść do lekarza po jakąś mega dawkę uderzeniową. Eh.
wynik: 16,92 ng/ml
normy:
< 20 ng/ml - niedobór
20-30 ng/ml - poziom niewystarczający
30-100 ng/ml - poziom wystarczający
> 100 ng/ml - górna granica bezpieczeństwa
może masz problemy z przyswajaniem i zadna dawka ci nie pomoze?