35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKometa współczuję przeżyć z mamą.
Co do żłobków, to z obserwacji faktycznie tak jest, że dzieciom łatwiej później w przedszkolu. Od razu widać dziecko żłobkowe, bo od początku potrafi wykonywać polecenia, jest bardziej samodzielne, wie, że jest czas zabawy i "nauki" itd.
Oczywiście szkoda jeśli półroczne dziecko musi iść do żłobka, ja nie musiałam tego praktykować z Igorem, bo moja mama się nim opiekowała jak szłam do pracy. Na szczęście w przedszkolu nie miał żadnych problemów z adaptacją, za wyjątkiem pierwszych 3 dni, kiedy płakał jak wychodziłam (oczywiście on szybko przestawał, a ja ryczałam dłużej po wyjściu).
Ale panie w żłobkach/przedszkolach to podstawa dobrego samopoczucia dziecka.Sabina, moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Dobry. Ale spać sie chce. Moze jeszcze przycupne na sofie na godzinke.
A babcie juz nie działają? W kwestii żłobka. Te miejscowe oczywiście.
Ide dzis do konowalow szpitalnych ale bez powodu. Tzn oni mysla, że to będzie kwalifikacyjna wizyta do ivf. Gupki. Za 5700 to sam niech sie zapladnia w tym swoim szpitalu.
Szukam innych opcji. W gre wchodzi Białystok, Katowice i Kopenhaga.
Czuje oddech smierci jaj na plecach i to wcale nie pomaga.
Moze pójdę na jakie studia medyczne skoro już tyle wiem. ☺moremi, Jastra, malgos741, ComeToMeBaby, Mimbla, Bozia3, Magda*, Simba, beates, Kisiel lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
sandra80 wrote:Ślisko jak na lodowisku to się łamiom wszyscy.
Wacia kciuki.
Wysikałam dziś (10-11 dpo) wielkie nic, no ale może ja za bardzo niecierpliwa? Nie, gdzież tam
Dzień dobry
Powtorz za dwa dni. ☺
Ile razy robicie iui?Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
sandra80 wrote:Ślisko jak na lodowisku to się łamiom wszyscy.
Wacia kciuki.
Wysikałam dziś (10-11 dpo) wielkie nic, no ale może ja za bardzo niecierpliwa? Nie, gdzież tam
Dzień dobry
Sandra, a dlaczego tak dziwnie sikałaś? 10-11 dpo??? za karę masz negatyw
siknij za jakieś 2-3 dniivf-ivf, malgos741, ComeToMeBaby, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:3 góra 4, taki plan jest na razie, a Ty, o in vitro myślisz?
Sandra, Wy je komercyjnie robicie? czy na fundusz? Przepraszam jesli mowilas, nie pamietam..ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Sandra, a dlaczego tak dziwnie sikałaś? 10-11 dpo??? za karę masz negatyw
siknij za jakieś 2-3 dni
kończy mi się dufaston, jakbym wysikała pozytyw, to bym poszła do rodzinnej nawet i poprosiła o przepisanie, a tak to musze prywatnie do gina zasuwać po receptę -
Magdala wrote:Dobry. Ale spać sie chce. Moze jeszcze przycupne na sofie na godzinke.
A babcie juz nie działają? W kwestii żłobka. Te miejscowe oczywiście.
Ide dzis do konowalow szpitalnych ale bez powodu. Tzn oni mysla, że to będzie kwalifikacyjna wizyta do ivf. Gupki. Za 5700 to sam niech sie zapladnia w tym swoim szpitalu.
Szukam innych opcji. W gre wchodzi Białystok, Katowice i Kopenhaga.
Czuje oddech smierci jaj na plecach i to wcale nie pomaga.
Moze pójdę na jakie studia medyczne skoro już tyle wiem. ☺
w Artemidzie mówią, że od 5000-7000 in vitromalgos741 lubi tę wiadomość
-
sandra80 wrote:w Artemidzie mówią, że od 5000-7000 in vitro
a leki?
bo to koszt chyba samej procedury
a milion innych wizyt i zleceń
lepiej chyba pakiety braćivf-ivf, malgos741 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a mozesz mi powiedziec, jakie to sa koszty?
u Was tez nie ma specjalnego powodu nieplodnosci?
ze wszystkim około 1000,-
powody pewnie są tylko nie zdiagnozowane
mam lekką endometriozę ale doktor mówi, że 30% kobiet ma taką i zachodzi w ciążę, tyłozgięcie - też podobno nie przeszkadza, wydaje mi się ostatnio że coś w drugiej fazie nie funkcjonuje jak powinno
lekarz mi powiedział, że my powinniśmy z naszymi wynikami naturalnie w ciążę zajść, a IUI jest po to żeby te szanse zmaksymalizować, o in vitro kazał nie myśleć. -
Reni wrote:a leki?
lepiej chyba pakiety brać
On mi powiedział, że tyle wyjdzie ze wszystkim, Artemida to jedna z najtańszych klinik, Małgoś też tam będzie podchodzić, ciekawe ile Jej powiedzą.moremi, malgos741, Kisiel lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a leki?
lepiej chyba pakiety braćmalgos741, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Sabina wrote:Kometa Ale Twoja mama rozwalila rękę tak? To jaka endoproteze jej zrobia?
ivf-ivf, Sabina lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:W Artemidzie pakiet diagnostyczno-terapeutyczny (z lekami) 2850 maksymalnie i samo ivf maksymalnie 3950.01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:tak. w stawie łokciowym jej coś poszło. główka kości czy rzepka. wiesz jak się rozmawia z kimś kto chyba nie umie powtórzyć słów lekarza. w każdym razie na rtg jest pęknięcie i kilka odłamków. lekarz zdecydował o endoprotezie. Są różne- już patrzyłam w necie.