35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Czy ja naprawdę ci cos narzucam? Pfffff
Wyrazilam swoje zdanie, ze mnie to smieszy i tyle.
Kolejny raz czytasz bez zrozumienia i tyle.ale tak, uważam, że często poprzez wieczne deprecjonowanie zdrobnień i wyśmiewanie się - narzucany był taki trend...widzisz..że nawet Kometa uznaje to jako zasadę forum...
SolarPolar, caffe, Magda*, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Mamy sie czuc dobrze na forum co nie znaczy, ze mamy sie wszystkie lubic ale to tez nie znaczy, ze mamy prawo skakac sobie do gardel albo obowiazek mowienia jednym glosem.
Bozia3, Iwone, caffe, Magda*, krycha.stara, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Bozia wiesz, "akceptacja" to jest coś więcej niż np. tolerancja.
Jeśli czegoś nie znosisz - to jesteś w stanie to co najwyżej tolerować.
Akceptacja - oznacza, że przyjmujesz jakieś zachowanie czy postawę, tak jak swoje. Utożsamiasz się z tym.
Tak ja to rozumiem, nie jestem co prawda polonistką ani językoznawcą.
moremi, ComeToMeBaby, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Odnoszę się cały czas do podstawowego przedmiotu naszej dyskusji, tj. zastrzeganiu niepierdzioszkowania. Solar napisała o zasadach przyjmowania nowych zestawem pytań.
nie ma oczywiście co robić z igły widły.....tak mnie tylko dziś naszła refleksja..
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Bozia wiesz, "akceptacja" to jest coś więcej niż np. tolerancja.
Jeśli czegoś nie znosisz - to jesteś w stanie to co najwyżej tolerować.
Akceptacja - oznacza, że przyjmujesz jakieś zachowanie czy postawę, tak jak swoje. Utożsamiasz się z tym.
Tak ja to rozumiem, nie jestem co prawda polonistką ani językoznawcą.
akceptacja
1. «aprobata»
2. «formalna zgoda na coś»
3. «pogodzenie się z czymś, czego nie można zmienić»
4. «uznanie czyichś cech, czyjegoś postępowania za zgodne z oczekiwaniami»
Może rzeczywiście tolerancja byłoby trafniej...ale akceptacja mi też pasuje...
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Odnoszę się cały czas do podstawowego przedmiotu naszej dyskusji, tj. zastrzeganiu niepierdzioszkowania. Solar napisała o zasadach przyjmowania nowych zestawem pytań.
ivf-ivf, Bozia3, Iwone, caffe, krycha.stara, Berenika, Misiabella lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Slabe jednostki wchodzac do grupy staraja sie przypodobac i krakac jak inne byleby nie byc odrzuconym......przykre.
jak by to powiedział klasyk, a raczej klasyczka "nikt nikogo nie zmusza do czytania i bycia tu na forum"coś w ten deseń
i ja się z Ewką w tym temacie zgodzę
ComeToMeBaby, moremi, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ja mam coś takiego, że jak wstawię buźkę z telefonu, to mi tą buźkę ucina i tekst, który jest za nią...spróbuj pisać bez buziek, powinno być ok..
Jak uśmiechu nie dodam to nie zrozumiom i się jeszcze obrażomWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:09
Dziobak, ComeToMeBaby, moremi, paszczakin lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:chyba znowu większość przed @, siekierę można zawiesić
no to może o gołąbkach?
ja na ten przykład lubię z kaszą gryczanąefcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a ja nie cierpię kaszy gryczanej...., za to z ryżem lubię bardzo i dużo mięsa...dziwi mnie też połączenie takie stołówkowe...że niektorzy jedzą gołąbki z ziemniakami...
jak jadłam ziemniaki, to jadłam z ziemniakami, u nas taki zwyczaj,
teraz to mi się dopiero ludzie dziwią, że same albo z kaszą jemIwone, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Ej bo się tu zaraz podzielicie na lepszy i gorszy sort
to ja się zapisuję na ten lepszy jak jest wybórpierwiastka, Iwone, efcia, BISCA, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość