35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:W takiej sytuacji powinnaś poprosić policjanta, który Cię przesłuchał o potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia popełnienia wykroczenia czy przestępstwa. To jest podstawa.
A policjant nie przyjmuje zwykle raportu, tylko spisuje zeznania...albo sporządza notatkę.
Papiery podpisywałaś po niemiecku, czy był tłumacz przysięgły?
wiesz co nie popisuj sie wiedza o policji i tak dalej
mnie to w niczym nie pomoze nie sadzisz? to ja pzrezyłam ten stres a ty mnie chcesz jeszcze jakos karać z tego powodu? albo sobie jaja robic? albo mnie testować z wiedzy o policji? na co mnie to? rozmawiałam po niemiecku -
Pinda 6769 wrote:napewno
i przy okazji do torebki zajrzeć
ustalałysmy już tu chyba nie tak dawno że my torby nie torebkiReni, paszczakin, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pindo, my kobiety w ogóle w życiu wiele stresów przeżywamy.
Jeśli ta historia jest prawdziwa - no to współczuję. Ja w pracy sporo czasu siedzę z prawnikami i wiem, że ich sposób rozmowy byłby jeszcze bardziej "hardkorowy" dla Ciebie niż te moje pytania...
Mogłabyś złożyć kilka wniosków - na wspomnianą policję, albo do prokuratury- ale do tego jest potrzebny numer zgłoszenia. Czy ktoś sporządził rysopis? W 1,5 godziny - wątpię.
Mogłabyś nawet do mediów niemieckich czy inszych uderzyć, z tą swoją historią.
Dziwię się, że szukasz pociechy tylko na polskim forum. -
nick nieaktualnyMimbla wrote:Pindo, my kobiety w ogóle w życiu wiele stresów przeżywamy.
Jeśli ta historia jest prawdziwa - no to współczuję. Ja w pracy sporo czasu siedzę z prawnikami i wiem, że ich sposób rozmowy byłby jeszcze bardziej "hardkorowy" dla Ciebie niż te moje pytania...
Mogłabyś złożyć kilka wniosków - na wspomnianą policję, albo do prokuratury- ale do tego jest potrzebny numer zgłoszenia. Czy ktoś sporządził rysopis? W 1,5 godziny - wątpię.
Dziwię się, że szukasz pociechy tylko na polskim forum.
nie wiem czy wiesz ale jedna z ofiar napasci sylwestrowych ma teraz problem z prawem i została oskarżona o rasizm?
tak jest tutaj w DEkrycha.stara, ivf-ivf lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Pindo, my kobiety w ogóle w życiu wiele stresów przeżywamy.
Dziwię się, że szukasz pociechy tylko na polskim forum.
Mimbla, oni takich przypadków molestowania mają dziennie z pewnieością mnóstwo, myślisz, że media zainteresuje tak mało spektakularny przypadek? Ze ktoś ją zaczepił... W mediach niemieckich przez 5 dni nie wspomniano o wydarzeniach z sylwestra w Kolonii, a jest już 1000 zgłoszeń. Molestowanie na basenach, ulicach to niemiecka codzienność. Minister ichni przyznał, że nie mają nad tym kontroli...
krycha.stara, Bozia3, Magda*, Pinda 6769, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Pinda 6769 wrote:nie tylko, napisałam równiez na forum polakow w naszym landzie na FB o czym już wczoraj wspomniałam....miałam wrażenie że maja mnie w nosie
no jeśli ich traktujesz tak jak nas, to nie dziw się
sandra80, Mega, moremi, BISCA, Berenika, gretka, Kisiel, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Pinda 6769 wrote:a moze beke z tego ma?
jak sobie nie bedzie zyczyc to przyjdzie i powie ze sobie nie życzy, tyle
matki jej nie zabijamy żeby gównoburze robic
no, na pewno aż ją trzęsie...ze śmiechumoremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Pinda, daj spokoj, zaden Polak nie jest w stanie zrozumiec glebi Twoich postow. Wlasnie sie sama zdyskryminowalam, o!
chyba tylko ktoś na niezłym haju może tą głębię zrozumiećkrycha.stara, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:no jeśli ich traktujesz tak jak nas, to nie dziw się
na forum byl duzy odzew a moja znajoma z kregu rodzicow z dziecmi z zd wyłąłą mi zdjecie swojej posiniaczonej twarzy z napadu...mieszka jakies sto kilometrów dalej, tez o tym wczoraj pisałam -
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Bisca - mam do Ciebie pytanie - bo Ty zawsze bronisz wszystkich możliwych innych nacji...powiedz- jaka jest Twoja reakcja na to, co dzieje się teraz? Naprawdę wciąż murem stajesz za tymi, którzy robią co robią?
Nie bronie zadnych nacji. Jestem uczulona na wszystkie skrajne formy braku tolerancji wobec wszystkich mniejszosci, w tym rowniez wobec gejow.
Moja reakcjA na co ? Na to, ze uchodzcy poszczypali niemkom tylki ? Czy na to , ze w Syrii cywile nie maja co jesc, ze codzinnie spadaja na nich bomby, ze w Calais jest miejsce, gdzie tysiace uchodzcow "ciapatych" zyje w skrajnych warunkach, zimnie i nedzy ? Moja reakcja jest taka, ze to smutne i bardzo, bardzo, bardzo niesprawiedliwe. Czesto tez, czytajac niektore z Waszych wypowiedzi, zastanawiam sie, jakim wielkim czynem przyczynilyscie sie do tego, ze urodzilyscie sie w Europie ? I co strasznego musieli zrobic "ciapaci", ze urodzili sie w kraju wojny, nedzy, braku wolnosci (niepotrzebne skreslic). Tak strasznie sie oburzacie, ze "to bydlo" smie chciec zyc w "Waszej" Europie i ze chce "waszego" dobrobytu. Naprawde dziwicie sie , ze Ci LUDZIE ryzykuja zycie swoje i rodziny, zeby zyc godnie. Co w tym zlego. Urodzic sie w Europie, to fart, nie zasluga.
Oczywiscie nie jestem naiwna, wiem, ze niewiele moge zrobic, zeby pomoc. À le Wasze rasistowskie i pelne nienawisci wypowiedzi rowniez nic nie zmienia. Jestem "emigrantka" od ponad 18 lat. Polska nie byla jeszcze w Uni kiedy wyjechalam i znalazlam tu duzo zyczliwosci i ciepla i zrozumienia. Moze dlatego czuje sie blizsza "ciapatym" niz Wy. Na swoj sposob, tez kiedys bylmam "Ciapata"
I jeszcze jedno, odnosnie tych, ktorych mezowie pracuja "na zachodzie". Ciekawa jestem ich reakcji gdyby nagle tubylcy zaczli nimi gardzic, pluc im w twarz i wyzywac od zlodziei, wiesniakow lub innych ...
Pierwszy i otstatni raz wypowiadam sie na ten temat.
Rasistowkie i prostackie wypowiedzi bede, jak dotad, omijac wielkim lukiem.
Pisendlow
Reni, Sabina, moremi, Magda*, Aasiula, Mimbla, Mega, beates, Dziobak, caffe, ania.g, Iwone, Berenika, Simba, gretka, satori, Kisiel, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Oj wypraszam sobie, ja tam żadną torbą nie jestem
Jedną z dwóch które znam to przyjaciółka Wujka Dobra Rada- Torba Borba
Druga mieszka za płotem...
Meliskę komuś?
Gołąbki się przejadły dziś były naleśniki.
Ach tak w ogóle, to rozmnażać się rozmnażać ....ciało do ciała usta do ust a nie jakieś tam opierdzielanie się na forum w wersji słownejkrycha.stara, Sabina, Bozia3, BISCA, Berenika lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
*aga* wrote:
Ach tak w ogóle, to rozmnażać się rozmnażać ....ciało do ciała usta do ust a nie jakieś tam opierdzielanie się na forum w wersji słownej
takie słowa na forum, gdzie kobiety mają problemy z zajściem - moim zdaniem nietakt
trzeba to zgłosić
p.s. kobieta z kobietą nie może się rozmnażać, a faceci chyba na naszym forum nie udzielają siękrycha.stara, moremi, Mimbla, *aga*, Mega, Sabina, BISCA, Simba, Kisiel, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Reni a to ty myślałaś że to na forumie się zachodzi?
Dzwoń do chłopa własnego prywatnego on Ci wyjaśni metodą dotykową
Przyłoży i uleczy
No ciekawe ilu tu mężczyzn zagląda;-)Reni, krycha.stara, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
Dzięki Bisca za wyjaśnienie...bo ja po prostu mam wrażenie, że czasami ludzie ustawiają się totalnie skrajnie na dwóch biegunach....z jednej strony rzeczywiście skrajny rasizm, a z drugiej - tolerancja i kredyt zaufania trochę na wyrost....
Uchodźcy chcą do krajów cywilizowanych...ktoś tę cywilizację zbudował, rozwinął i tp....Polacy wyjeżdżający na Zachód jechali za chlebem, a nie po to, żeby wprowadzać zasady panujące w ich rodzimym kraju...Jeśli Arabom jest źle u siebie - to dlaczego na siłę chcą wprowadzać zasady swojego państwa tam, gdzie ma byc im lepiej?
Zgwałcone kobiety nazywasz "podszczypane tyłki" - czy to trochę nie jest łagodzenie tego, co Ci ludzie wyprawiają?krycha.stara, ivf-ivf, Berenika, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
*aga* wrote:Reni a to ty myślałaś że to na forumie się zachodzi?
Dzwoń do chłopa własnego prywatnego on Ci wyjaśni metodą dotykową
Przyłoży i uleczy
No ciekawe ilu tu mężczyzn zagląda;-)
a to nie tuuu??
Rany Bozi*aga*, moremi lubią tę wiadomość