35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ze tak sie wepchne tu Wam w te pasjonujace wywody..
Golabki to w sumie z ..
A nie... Nie o tym mialam. DZIOBAK, Ty jako Norek prawie, swoich somsiadow Szwedow troche znasz. Czy uni maja jakis ebay czy inny secondhand online?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:05
Simba lubi tę wiadomość
-
Wchodze ja na forum jak do siebie do duzego pokoju, po pracy zmeczona, a tu takie tematy...
Oesu, cukier mi od razu spadl i bede znowu musiala Delicje jesc! Przez was taka gruba bede!!
Biszkopt, na ten rosol do mnie to z mezem przyjedz, coooooo? Eh, blondyni z niebieskimi oczami...
Idena gulasz z indyka.moremi, BISCA, Sabina, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Najważniejsze, że mąż Biszki ma niebieskie oczy i blond włosy.
Bo gdyby było inaczej... to kto wie, jak dalej potoczyłaby się dyskusja?
http://smileys.sur-la-toile.com/repository/divers/zarbi-9782.gif
nadal moze byc muzułmanem a ona moze nosic chuste
w sumie bym sie nie zdziwiła skoro sponiewierane kobiety niemieckie nazwała poszczypanymi w tyłki -
Dziobak wrote:Wchodze ja na forum jak do siebie do duzego pokoju, po pracy zmeczona, a tu takie tematy...
Oesu, cukier mi od razu spadl i bede znowu musiala Delicje jesc! Przez was taka gruba bede!!
Biszkopt, na ten rosol do mnie to z mezem przyjedz, coooooo? Eh, blondyni z niebieskimi oczami...
Idena gulasz z indyka. -
krycha.stara wrote:Dokladnie. To mnie wkurza najbardziej. Podobnie jak reakcja na sytuacje opisana przez Pinde. Bo zakladam, ze kobiety w takich sprawach nie klamia. Zamiast pomoc, atakuje sie je na nowo. Gwalt to qwa gwalt, ucinac jaja przy samej doopie, tyle mam do powiedzenia w temacie.
ale o naszej reakcji piszesz? bo zem sie zagubila -
nick nieaktualnyPinda 6769 wrote:co w sumie o niczym nie swiadczy
nadal moze byc muzułmanem a ona moze nosic chuste
w sumie bym sie nie zdziwiła skoro sponiewierane kobiety niemieckie nazwała poszczypanymi w tyłki
Bisca, to ci twój szanowny małzonek takie pranie mózgu zrobił czy nie wierzysz ze jest tyle ofiar gwałtów i napadów? to jest kompletny brak szacunku dla tych kobiet....nawet Merkel nazwała te akty odrazajacymi a ty takie teksty wstawiasz?
jestem przekonana że twoj facet to allach
tyle w temacie
aha...i oburzona -
Pinda 6769 wrote:Sandra twierdziła że bedziesz rozpaczać
to nawet mało powiedziane, bałam się coby się z tej ichniejszej słynnej wieży z rozpaczy nie rzuciłaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:13
BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Delicje mozna kupic w sklepie u Pakisow ( o, sa winni!
) ale te oststnio zjedzone mam z Pl.
Paszcza, o jakie sekendhendy chodzi?
A czemu szwedzkie? Norkowe to Finn.no jakbuco, szwedzkie moge pozniej poszukac.
nie no, chodzi mi o jakis szopping z drugiej reki. Kolezanka se wymyslila spacerowkie-biegowke Thula i tak myslalam, ze moze u zrodla zobaczyc?
Thule Glide szuka..
edit:
eee, na norkowym jest tylko wersja dla Simby
http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=70020676
una szuka pojedynczej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:14
Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Dziobak,
Ty tak nie szastaj "zaproszeniami" bo moj chuop cos o podrozy de sniegowcow ostatnio burczy. Bedziesz musiala tydzin urlopu brac na gotowanie rosoluZaraz biale noce, wiesz jak piknie bedzie!
BISCA lubi tę wiadomość
-
BISCA wrote:Nie bronie zadnych nacji. Jestem uczulona na wszystkie skrajne formy braku tolerancji wobec wszystkich mniejszosci, w tym rowniez wobec gejow.
Moja reakcjA na co ? Na to, ze uchodzcy poszczypali niemkom tylki ? Czy na to , ze w Syrii cywile nie maja co jesc, ze codzinnie spadaja na nich bomby, ze w Calais jest miejsce, gdzie tysiace uchodzcow "ciapatych" zyje w skrajnych warunkach, zimnie i nedzy ? Moja reakcja jest taka, ze to smutne i bardzo, bardzo, bardzo niesprawiedliwe. Czesto tez, czytajac niektore z Waszych wypowiedzi, zastanawiam sie, jakim wielkim czynem przyczynilyscie sie do tego, ze urodzilyscie sie w Europie ? I co strasznego musieli zrobic "ciapaci", ze urodzili sie w kraju wojny, nedzy, braku wolnosci (niepotrzebne skreslic). Tak strasznie sie oburzacie, ze "to bydlo" smie chciec zyc w "Waszej" Europie i ze chce "waszego" dobrobytu. Naprawde dziwicie sie , ze Ci LUDZIE ryzykuja zycie swoje i rodziny, zeby zyc godnie. Co w tym zlego. Urodzic sie w Europie, to fart, nie zasluga.
Oczywiscie nie jestem naiwna, wiem, ze niewiele moge zrobic, zeby pomoc. À le Wasze rasistowskie i pelne nienawisci wypowiedzi rowniez nic nie zmienia. Jestem "emigrantka" od ponad 18 lat. Polska nie byla jeszcze w Uni kiedy wyjechalam i znalazlam tu duzo zyczliwosci i ciepla i zrozumienia. Moze dlatego czuje sie blizsza "ciapatym" niz Wy. Na swoj sposob, tez kiedys bylmam "Ciapata"
I jeszcze jedno, odnosnie tych, ktorych mezowie pracuja "na zachodzie". Ciekawa jestem ich reakcji gdyby nagle tubylcy zaczli nimi gardzic, pluc im w twarz i wyzywac od zlodziei, wiesniakow lub innych ...
Pierwszy i otstatni raz wypowiadam sie na ten temat.
Rasistowkie i prostackie wypowiedzi bede, jak dotad, omijac wielkim lukiem.
Pisendlow
Przepraszam, to nic osobistego.
Rowniez wyemigrowalam przed wstapieniem Polski do Unii. Zaznalam duzo zyczliwosci. Mimo wsztystko niepokoi mnie to, co sie dzieje.
My tez zylismy w nedzy i rozpaczy swojego czasu niezapomnaj. Tragedie chodza falami po swiecie nie rozpatruje tego w kwestii fartu. Teraz cierpia oni. Ale robia to tak glosno i z przytupem.
A w twarz pluja nam caly czas. Dlaczego zabieramy im prace itp. Jezeli cos jakis osobnik zbroi i czyta sie o tym w gazecie zawsze kilka razy jest podkreslona jego nacja jezeli to nie Anglik.
Wiem jak to jest byc emigrantem. Jakkolwiek zimno i zle by mi bylo nie "wysylalabym" meza na polowanie na bialych.
Ja po prostu nie rozumiem tych zachowan. Glownie postawy ze cos im sie nalezy.
Przykro mi.
Bozia3, ivf-ivf, Dziobak, Pinda 6769, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
To czas, zebym ja się wypowiedziała hehehehehe
Ja do innych nacji nic nie mam i rasistka nie jestem.
Natomiast uważam, że jeśli jest się gdzies gościem, to trzeba się dostosować do zasad panujących w danym domu/państwie. I nie lubie gdy przybysz na siłę zmienia moją rzeczywistość, a ja tych zmian nie chcę.
Uważam, że władza nie powinna ulegać takim naciskom, natomiast powinna jasno sprecyzować warunki, na jakich ktos może przebywać na danym obszarze.
Ale...
obserwując od listopada 2015r polską rzeczywistość, to nie trzeba przyjmować "inwazyjnych" obcokrajowców, żeby otrzymywac wytyczne jak żyć...Bozia3, paszczakin, Mega, Mimbla, Dziobak, kapturnica, Simba, SolarPolar, ania.g, Iwone, satori, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość