X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To a propos zatrzymania faceta.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jak o brukselce to źle, jak o gołąbkach źle, jak dyskusja - źle, jak nic sie nie dzieje i cisza - źle....teee Pani.....Ty się dobrze zastanów czego chcesz..;) :)
    poza tym Boziu powiedziałaś, że nie dyskutujesz z Kometą, więc sama rozumiesz
    ja się dyskusji nie czepiam

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A fajcie spokoj z chlopami.
    Moja bdb kolezanka miala wczoraj 40 urodziny. Chlop mial focha. Poklocili sie. Ona do drzwi a on na odchodne puszka z kocim żarciem w plecy jej rzucil. Az sie zgiela. O.o
    Że co?? No to ja bym już chyba nie wróciła...no chyba po to, żeby mu oddać....

ivf-ivf, ComeToMeBaby, kapturnica, Berenika lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I w ogóle rozmowa nie dotyczyła tego, że jakis lekarz karze pacjentce "odpuścić"...ale to już na marginesie Twojego czytania ze zrozumieniem....

A o czym ta rozmowa?
    *aga* wrote:
    A propo bezowulacyjnych cykli , kiedyś moja ginekolog stwierdziła że jak para za długo się stara a nie ma przeszkód - czyli że wyniki są super...sama mówi że cykl jest bezowulacyjny żeby ciśnienie opadło, wszystko jest na luzaka i przeważnie się wtedy udaję :-)
    <- tu lekarz każe odpuścić, tyle że robi to podstępem. Ja bym wolała, żeby mój lekarz nie robił mnie w konia. Poza tym- musi kłamać o wielkości pęcherzyka lub jego pęknięciu/ niepęknięciu i wcale nie ma gwarancji, że skoro im powie że bezowulacyjny to wskoczą ochoczo do łóżka. Pary, które się latami starają czasem uprawiają seks prokreacyjny z kalendarzem / termometrem w ręce czy po wizycie usg. Po takim tekście to może być pozamiatane.
    Bozia3 wrote:
    Osobiście uważam, że lekarka, która sciemnila z cyklem, bardziej próbuje szukać i sprawdzać różnych przyczyn, niż taka, która rozkłada ręce i przypisuje dupka. Za kompleksowe podejście cenię też swoją klinikę.
    Osobiście się z tobą nie zgadzam. Odpuszczenie czyli zaniechanie wszelkich działań to jest prawie to samo co rozłożenie rąk, tylko że nawet bez dupka. Chce sprawdzić aspekt psychiczny to niech parę wyśle do psychologa a nie robi ludzi w konia ściemniając z cyklami bezowulacyjnymi.
    ComeToMeBaby wrote:
    o jakiej lekarce ty piszesz, o jakim ściemnianiu z cyklem??? Masz na myśli sugestię lekarki aby wyluzować? Oczywiście- można, w pierwszych 12 miesiącach starań do 35 roku życia lub w pierwszych sześciu miesiącach starań kiedy ma się już 35+. Później należy wdrożyć diagnostykę a nie "odpuszczać".
    Podtrzymuję.

Nie denerwuj się i wy dziewczyny. To zwykła wymiana poglądów i nie wiem czemu zaraz część sierść postawiła na baczność. Przecież nie rzucamy w siebie kredą.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co ja o lekarce wspominałam ;-)
    Moja wina , moja wina , moja bardzo wielka wina ....ja po prostu nie mam takiego parcia na kolejne dziecko. Jak się uda będę mega zadowolona ale jak się nie uda to świat mi się nie zawali :-) . Dlatego mogę psychicznie wyluzować. Wierzę w istnienie duchów co dla innych może być nie wyobrażalne, uwielbiam potęga podświadomości murphy'ego....każdy ma jakiegoś bzika ;-)
    Nie ważne w jaki sposób dążymy do osiągnięcia naszego celu , byle by był skuteczny dla każdej z nas :-)

Bozia3, Sabina, Iwone, Berenika lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Że co?? No to ja bym już chyba nie wróciła...no chyba po to, żeby mu oddać....

No i jej walkuje to samo.
    Ale jakos nie dociera.
    Bo sie boi sama byc.

Bozia3, ivf-ivf, kapturnica lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zmiany tematu wejdę do kuchni i powiem wam że właśnie dochodzą w piekarniku dwie piękne piersi z gęsi, pieczone w jabłkach i majeranku. Do tego serwis przewiduje jeszcze kaszę i czerwoną kapustę.
    :)

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Osobiście się z tobą nie zgadzam. Odpuszczenie czyli zaniechanie wszelkich działań to jest prawie to samo co rozłożenie rąk, tylko że nawet bez dupka. Chce sprawdzić aspekt psychiczny to niech parę wyśle do psychologa a nie robi ludzi w konia ściemniając z cyklami bezowulacyjnymi."

A ja z Tobą też.... i skończmy juz z tym. Tu nie było mowy o odpuszczaniu na wieki wieków - tylko na jeden cykl - że się go oleje i a nuż się uda..a Ty robisz z Tego wielką akcję o zaniechaniu starań..dajże spokój bo to nie o to w ogóle chodziło....

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry ale po odpuszczenie to chyba tylko do Wielebnego nalezy się udać

ComeToMeBaby, Mimbla, moremi, SolarPolar lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A fajcie spokoj z chlopami.
    Moja bdb kolezanka miala wczoraj 40 urodziny. Chlop mial focha. Poklocili sie. Ona do drzwi a on na odchodne puszka z kocim żarciem w plecy jej rzucil. Az sie zgiela. O.o

Straszne.

Magdala lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzież to podziewa się Dziobak?

• *aga* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rosół, znów na 3 dni i.....zjem go sobie z ziemniakami ;-)

Powinnam jako kucharka na stołówce pracować...nie potrafię gotować w małych ilościach, a ziemniaki marnuje kilogramami :-)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak mi zepsujecie swoimi kłótniami zajebisty poniedziałek, to was podam do sondu i fbijaje przyjado na forum
    ja nie rozumiem czemu wymiana zdań traktowana jest jako kłótnia.
    to mamy się we wszystkim zgadzać i siedzieć cicho? toć zaraz nie będzie o czym pisać, chyba że znów o gołąbkach.

ivf-ivf, SolarPolar lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa. Lekarz wcale nie musi klamac. Wystarczy ze sam nie jest pewny co widzi na zdjeciu.
    Sa i tacy specjalisci. ;-)

• ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a gdzież to podziewa się Dziobak?

Szuka nowej roboty :-P bo stara ją wkurwia.

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja nie rozumiem czemu wymiana zdań traktowana jest jako kłótnia.
    to mamy się we wszystkim zgadzać i siedzieć cicho? toć zaraz nie będzie o czym pisać, chyba że znów o gołąbkach.

nie musicie
    oczywiście, że nie, ale wałkowanie w kółko tematu i co post znowu to samo i na siłę udowadnianie komuś, że nie ma racji do niczego nie prowadzi
    wystarczy raz, a jak ktoś nie rozumie, to trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:38

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    sorry ale po odpuszczenie to chyba tylko do Wielebnego nalezy się udać

Nam, potencjalnym ivfkom i tak nie odpusci.
    Trzeba wyzej.
    Papiez?

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    A ja mam rosół, znów na 3 dni i.....zjem go sobie z ziemniakami ;-)

Powinnam jako kucharka na stołówce pracować...nie potrafię gotować w małych ilościach, a ziemniaki marnuje kilogramami :-)

a kopytka?

*aga* lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Nam, potencjalnym ivfkom i tak nie odpusci.
    Trzeba wyzej.
    Papiez?

Tylko ksiądz Natanek ;-)

Reni lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Po co ja o lekarce wspominałam ;-)
    Moja wina , moja wina , moja bardzo wielka wina ....ja po prostu nie mam takiego parcia na kolejne dziecko. Jak się uda będę mega zadowolona ale jak się nie uda to świat mi się nie zawali :-) . Dlatego mogę psychicznie wyluzować. Wierzę w istnienie duchów co dla innych może być nie wyobrażalne, uwielbiam potęga podświadomości murphy'ego....każdy ma jakiegoś bzika ;-)
    Nie ważne w jaki sposób dążymy do osiągnięcia naszego celu , byle by był skuteczny dla każdej z nas :-)
    o to chodzi....zamiast cieszyć się, że może to komuś pomóc - to będzie drążenie, że to nie rzeczywisty problem....ale to nic...niech każdy działa, jak chce.....
    a pamiętacie, jaka Kapta była szczęśliwa, że jej teściowa pokręciła sznurkiem, czy nitką - i młody spał jak na zawołanie?? :) Grunt, że zadziałało....

*aga*, Reni, Magdala, kapturnica, Iwone, anna maria, Berenika lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 13173 13174 13175 13176 13177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ