X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Simbie nie wspolczujcie, bo mi nie powiedziala, jak to ku***wsko boli.. bym sie nastawila i nie bylby to taki szok.. Ja z tych, co wola wiedziec. ;)
    No dobra, bo mnie tak kure.wsko nie bolalo a poza tym ja mam jajniki w normalnym miejscu ;) To nie moja wina, ze lekarz ci sie wbil w watrobe :)

paszczakin, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4aa50e5451.jpg
    No i co narobilas?
    Przez ciebie zachcialo mi sie brukselki.

Reni lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mysmy sobie z Paszcza wczoraj uciely pogawedke przy plocie? :)

ivf-ivf, sandra80, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, Mimbla, BISCA, Aasiula, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No i co narobilas?
    Przez ciebie zachcialo mi sie brukselki.

to do hery!
    podazaj za "aromatem", juz kolo Aachen powinnas go zlapac ;)

Reni, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Fajne, duże kapuchy na gołąbki :-P

BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to do hery!
    podazaj za "aromatem", juz kolo Aachen powinnas go zlapac ;)
    Przepraszam, ale jednak monopol na brukselke ma Bruksela. A ja jeszcze chwilowo miastowa :)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

no to do której Kargul mówić?

Reni, Simba, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciiiiiiiiiiiiiiiiisza, bo się wqrwię, a mam dobry dzień
    co ci się stało?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

zazdroszczę płotu

Simba, sandra80, SolarPolar lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

gołąbki będziesz dla całego forum robić? ;)

Reni, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    co ci się stało?

NIC
    mam dobry dzień, słońce świeci, odwołali szefa, jestem najedzona, nic mnie dzisiaj nie boli, w domu mam wyborne wino i znowu słońce świeci

sandra80, ComeToMeBaby, Mimbla, moremi, BISCA, Dziobak, kapturnica, efcia, beates, gretka, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    no to do której Kargul mówić?
    Do Paszczy bo ona wyzsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:25

sandra80, Reni, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja ci właśnie w tym wcześniejszym poście przedstawiłam schemat w jaki sposób ludzie myślą, że to chodzi o odpuszczanie. a nikt nie doszukuje się przyczyn rzeczywistych. i czynników, które sprawiły że się zaszło. łatwiej wszystkim powiedzieć: bo odpuściłam. dlatego w to wierzysz. przecież wolno ci. dlatego zasugerowałam, żebyś zrobiła to w co wierzysz. twierdzisz, że się nie spinasz. no i ok.

a z tą naszą diagnostyką to też nie tak do końca- znamy efekt, nie znamy przyczyny. diagnostyka była połowiczna, w zasadzie. wykluczyliśmy genetykę i tyle. Ale to też tylko w znanym medycynie obecnie zakresie, w najczęściej występujących mutacjach. I tak nie wszystkich, bo byśmy musieli jaki bank obrobić. Tyle, że niewiele by nam ta wiedza zapewne dała. Taka prawda.
    A skąd Ty masz taką pewność, że schemat, który "przedstawilas " jest prawdziwy? Naprawdę uważasz, że psychika to bzdury i nierzeczywista możliwa przyczyną różnych chorób? Osobiście uważam, że lekarka, która sciemnila z cyklem, bardziej próbuje szukać i sprawdzać różnych przyczyn, niż taka, która rozkłada ręce i przypisuje dupka. Za kompleksowe podejście cenię też swoją klinikę.

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e71f843d4643.jpg

Reni, Simba, Bozia3, moremi, BISCA, Dziobak, Aasiula, krycha.stara, kapturnica, efcia, paszczakin, *aga*, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    NIC
    mam dobry dzień, słońce świeci, odwołali szefa, jestem najedzona, nic mnie dzisiaj nie boli, w domu mam wyborne wino i znowu słońce świeci
    brawo! :) :) :)

Mimbla lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Patrzaj Kazmirz! Witia wierzchem jedzie!
    - Nie moze byc! Na kocie?

:)

sandra80, BISCA, Aasiula, krycha.stara, kapturnica, efcia, macduska, Sabina, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    NIC
    a u mnie leje, zimno, Kajtkowi rosną zęby,padł mi dziś laptop, zepsuł się znowu odkurzacz, wypadły też wielkie drzwi lustrzane przesuwne w przedpokoju - więc ustawiliśmy je do czasu naprawy oparte o regał - kot w nocy wskoczył na nie i z łomotem wypierdaszył - cud, że się nie rozwaliły...

Reni, Berenika, kapturnica, efcia, *aga*, macduska, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    - Patrzaj Kazmirz! Witia wierzchem jedzie!
    - Nie moze byc! Na kocie?

:)
    super macie z tym sąsiedztwem....od razu człowiekowi łatwiej się oswoić z nowym miejscem, jak za płotem masz znajomych...:)

BISCA, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ważne, że czasami są efekty...bo to nieszczęsne wyluzowanie, to wielka szansa na sukces (jeśli przyczyna idiopatyczna). Koncepcje w pewnym momencie się kończą - i co wtedy?

wtedy najlepsze to wrzucić na luz :D

np. mój mąż dzisiaj zgadał się z sąsiadem (rzadko z nimi rozmawiamy, część to niestety na granicy meliniarstwa) i umówił się na whisky. Jestem trochę rozżalona, ale tylko trochę. Na jego miejscu też bym pewnie piła!

A z innej beczki : poproszę bardzo o sprawdzone przez Was namiary na schroniska psie oraz insze OPP na które wpłacacie 1%. My z małżem każdego roku zasilaliśmy jakieś schronisko czy straż dla zwierząt, ale w tym roku zastanawiam się nad jakąś fundacją która przeprowadza badania nad rakiem, chorobami genetycznymi azaliż coś z tej branży "medycznej"? Macie jakieś pomysły.

Jestem otwarta na propozycje, jeśli coś znacie i same zasilacie swoim 1%. Chciałabym jeszcze przed punkcją złożyć nasze "pity" i mam ten KRS odręcznie sobie dopisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:54

moremi, BISCA, Simba, krycha.stara lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A skąd Ty masz taką pewność, że schemat, który "przedstawilas " jest prawdziwy? Naprawdę uważasz, że psychika to bzdury i nierzeczywista możliwa przyczyną różnych chorób? Osobiście uważam, że lekarka, która sciemnila z cyklem, bardziej próbuje szukać i sprawdzać różnych przyczyn, niż taka, która rozkłada ręce i przypisuje dupka. Za kompleksowe podejście cenię też swoją klinikę.
    oj Bozia, z Tobą to jak kopanie się z koniem. Ty nic a nic nie kapujesz co do ciebie mówię. Piszę. Może piszę niewyraźnie.

Otóż:
    - przedstawiłam ci schemat nie tego co jest przyczyną niepłodności, a tego w jaki sposób ludzie dochodzą do wniosku że to pewnie o odpuszczenie chodzi.
    - napisałam że stres ma wpływ na gospodarkę hormonalną, ale co jeśli był badany profil hormonalny i ten jest ok? przy okazji- stresu w życiu nie da się uniknąć. również tego związanego ze staraniami.
    - o jakiej lekarce ty piszesz, o jakim ściemnianiu z cyklem??? Masz na myśli sugestię lekarki aby wyluzować? Oczywiście- można, w pierwszych 12 miesiącach starań do 35 roku życia lub w pierwszych sześciu miesiącach starań kiedy ma się już 35+. Później należy wdrożyć diagnostykę a nie "odpuszczać".
    - kompleksowe podejście klinika wykazuje, wg mnie, kiedy parę traktuje holistycznie- wypytuje o różne przebyte choroby, również te które pozornie nie są związane z niepłodnością. Bada i szuka przyczyn. Kiedy rozważa za i przeciw dalszym poszukiwaniom przyczyn i wdrażania leczenia kontra pójściem na "skróty". To jest kompleksowe działanie- gybym usłyszała od lekarza "proszę odpuścić" to bym odpuściła- jego.

No ale to jest moje podejście i tak właśnie uważam.
    Ty uważasz inaczej i już ci pisałam, ze masz do tego prawo.
    To ty się czepiasz mojego podejścia, nie ja twojego- ja ci wyjaśniam co ja myślę na ten temat. Czy jesteś w stanie zaakceptować to, że mamy różne zdania na ten temat?

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 13171 13172 13173 13174 13175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ