X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Simbie nie wspolczujcie, bo mi nie powiedziala, jak to ku***wsko boli.. bym sie nastawila i nie bylby to taki szok.. Ja z tych, co wola wiedziec. ;)
    No dobra, bo mnie tak kure.wsko nie bolalo a poza tym ja mam jajniki w normalnym miejscu ;) To nie moja wina, ze lekarz ci sie wbil w watrobe :)

paszczakin, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4aa50e5451.jpg
    No i co narobilas?
    Przez ciebie zachcialo mi sie brukselki.

Reni lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mysmy sobie z Paszcza wczoraj uciely pogawedke przy plocie? :)

ivf-ivf, sandra80, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, moremi, Mimbla, BISCA, Aasiula, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No i co narobilas?
    Przez ciebie zachcialo mi sie brukselki.

to do hery!
    podazaj za "aromatem", juz kolo Aachen powinnas go zlapac ;)

Reni, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Fajne, duże kapuchy na gołąbki :-P

BISCA, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to do hery!
    podazaj za "aromatem", juz kolo Aachen powinnas go zlapac ;)
    Przepraszam, ale jednak monopol na brukselke ma Bruksela. A ja jeszcze chwilowo miastowa :)

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

no to do której Kargul mówić?

Reni, Simba, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciiiiiiiiiiiiiiiiisza, bo się wqrwię, a mam dobry dzień
    co ci się stało?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

zazdroszczę płotu

Simba, sandra80, SolarPolar lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

gołąbki będziesz dla całego forum robić? ;)

Reni, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    co ci się stało?

NIC
    mam dobry dzień, słońce świeci, odwołali szefa, jestem najedzona, nic mnie dzisiaj nie boli, w domu mam wyborne wino i znowu słońce świeci

sandra80, ComeToMeBaby, Mimbla, moremi, BISCA, Dziobak, kapturnica, efcia, beates, gretka, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    no to do której Kargul mówić?
    Do Paszczy bo ona wyzsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:25

sandra80, Reni, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja ci właśnie w tym wcześniejszym poście przedstawiłam schemat w jaki sposób ludzie myślą, że to chodzi o odpuszczanie. a nikt nie doszukuje się przyczyn rzeczywistych. i czynników, które sprawiły że się zaszło. łatwiej wszystkim powiedzieć: bo odpuściłam. dlatego w to wierzysz. przecież wolno ci. dlatego zasugerowałam, żebyś zrobiła to w co wierzysz. twierdzisz, że się nie spinasz. no i ok.

a z tą naszą diagnostyką to też nie tak do końca- znamy efekt, nie znamy przyczyny. diagnostyka była połowiczna, w zasadzie. wykluczyliśmy genetykę i tyle. Ale to też tylko w znanym medycynie obecnie zakresie, w najczęściej występujących mutacjach. I tak nie wszystkich, bo byśmy musieli jaki bank obrobić. Tyle, że niewiele by nam ta wiedza zapewne dała. Taka prawda.
    A skąd Ty masz taką pewność, że schemat, który "przedstawilas " jest prawdziwy? Naprawdę uważasz, że psychika to bzdury i nierzeczywista możliwa przyczyną różnych chorób? Osobiście uważam, że lekarka, która sciemnila z cyklem, bardziej próbuje szukać i sprawdzać różnych przyczyn, niż taka, która rozkłada ręce i przypisuje dupka. Za kompleksowe podejście cenię też swoją klinikę.

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e71f843d4643.jpg

Reni, Simba, Bozia3, moremi, BISCA, Dziobak, Aasiula, nick nieaktualny, kapturnica, efcia, paszczakin, *aga*, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    NIC
    mam dobry dzień, słońce świeci, odwołali szefa, jestem najedzona, nic mnie dzisiaj nie boli, w domu mam wyborne wino i znowu słońce świeci
    brawo! :) :) :)

Mimbla lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Patrzaj Kazmirz! Witia wierzchem jedzie!
    - Nie moze byc! Na kocie?

:)

sandra80, BISCA, Aasiula, nick nieaktualny, kapturnica, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    NIC
    a u mnie leje, zimno, Kajtkowi rosną zęby,padł mi dziś laptop, zepsuł się znowu odkurzacz, wypadły też wielkie drzwi lustrzane przesuwne w przedpokoju - więc ustawiliśmy je do czasu naprawy oparte o regał - kot w nocy wskoczył na nie i z łomotem wypierdaszył - cud, że się nie rozwaliły...

Reni, nick nieaktualny, kapturnica, efcia, *aga*, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    - Patrzaj Kazmirz! Witia wierzchem jedzie!
    - Nie moze byc! Na kocie?

:)
    super macie z tym sąsiedztwem....od razu człowiekowi łatwiej się oswoić z nowym miejscem, jak za płotem masz znajomych...:)

BISCA, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ważne, że czasami są efekty...bo to nieszczęsne wyluzowanie, to wielka szansa na sukces (jeśli przyczyna idiopatyczna). Koncepcje w pewnym momencie się kończą - i co wtedy?

wtedy najlepsze to wrzucić na luz :D

np. mój mąż dzisiaj zgadał się z sąsiadem (rzadko z nimi rozmawiamy, część to niestety na granicy meliniarstwa) i umówił się na whisky. Jestem trochę rozżalona, ale tylko trochę. Na jego miejscu też bym pewnie piła!

A z innej beczki : poproszę bardzo o sprawdzone przez Was namiary na schroniska psie oraz insze OPP na które wpłacacie 1%. My z małżem każdego roku zasilaliśmy jakieś schronisko czy straż dla zwierząt, ale w tym roku zastanawiam się nad jakąś fundacją która przeprowadza badania nad rakiem, chorobami genetycznymi azaliż coś z tej branży "medycznej"? Macie jakieś pomysły.

Jestem otwarta na propozycje, jeśli coś znacie i same zasilacie swoim 1%. Chciałabym jeszcze przed punkcją złożyć nasze "pity" i mam ten KRS odręcznie sobie dopisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:54

moremi, BISCA, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A skąd Ty masz taką pewność, że schemat, który "przedstawilas " jest prawdziwy? Naprawdę uważasz, że psychika to bzdury i nierzeczywista możliwa przyczyną różnych chorób? Osobiście uważam, że lekarka, która sciemnila z cyklem, bardziej próbuje szukać i sprawdzać różnych przyczyn, niż taka, która rozkłada ręce i przypisuje dupka. Za kompleksowe podejście cenię też swoją klinikę.
    oj Bozia, z Tobą to jak kopanie się z koniem. Ty nic a nic nie kapujesz co do ciebie mówię. Piszę. Może piszę niewyraźnie.

Otóż:
    - przedstawiłam ci schemat nie tego co jest przyczyną niepłodności, a tego w jaki sposób ludzie dochodzą do wniosku że to pewnie o odpuszczenie chodzi.
    - napisałam że stres ma wpływ na gospodarkę hormonalną, ale co jeśli był badany profil hormonalny i ten jest ok? przy okazji- stresu w życiu nie da się uniknąć. również tego związanego ze staraniami.
    - o jakiej lekarce ty piszesz, o jakim ściemnianiu z cyklem??? Masz na myśli sugestię lekarki aby wyluzować? Oczywiście- można, w pierwszych 12 miesiącach starań do 35 roku życia lub w pierwszych sześciu miesiącach starań kiedy ma się już 35+. Później należy wdrożyć diagnostykę a nie "odpuszczać".
    - kompleksowe podejście klinika wykazuje, wg mnie, kiedy parę traktuje holistycznie- wypytuje o różne przebyte choroby, również te które pozornie nie są związane z niepłodnością. Bada i szuka przyczyn. Kiedy rozważa za i przeciw dalszym poszukiwaniom przyczyn i wdrażania leczenia kontra pójściem na "skróty". To jest kompleksowe działanie- gybym usłyszała od lekarza "proszę odpuścić" to bym odpuściła- jego.

No ale to jest moje podejście i tak właśnie uważam.
    Ty uważasz inaczej i już ci pisałam, ze masz do tego prawo.
    To ty się czepiasz mojego podejścia, nie ja twojego- ja ci wyjaśniam co ja myślę na ten temat. Czy jesteś w stanie zaakceptować to, że mamy różne zdania na ten temat?

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 13171 13172 13173 13174 13175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ