X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to może ty też odpuść?
    ale co ja mam odpuszczać? ja za kilka miesięcy kończę akcję...i wiele razy pisałam, że nie mam wielkiej spinki - bo mm dwoje dzieci, które mi wystarczająco dają w kość...poza tym - u mnie raczej nie jest problem w blokadach - skoro mam dzieci - a chciałam je bardzo mieć....

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak po punkcji mnie tak bolało, to nie chcę wiedzieć jak to jest w trakcie

Paszczu współczuję

paszczakin, ivf-ivf, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję
    A mnie wspolczuc, to co? Pies?

paszczakin, ComeToMeBaby, ivf-ivf, moremi, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no nie wiem....pewnie, że nie jest to remedium na wszystko...ale przecież mnóstwo jest historii, że jak ktoś już u kresu sił i walki odpuszcza temat - idzie inną drogą, wchodzi w adopcje, czy tam w podróże, karierę itp i wewnętrznie godzi się na porażkę - to wtedy czasami to dziecko się pojawia....więc dla niektórych pewnie jest to jakiś problem - ta blokada.....
    moim zdaniem te "blokady" są przeceniane.
    to tylko alibi dla lekarzy, którzy nie potrafią zdiagnozować problemu 9niepł. idiopatyczna) lub koszt badań jest zbyt wysoki aby przeciętna para je opłacała. No i to wszystko trwa latami. A to, że akurat ktoś zaciążył wtedy gdy już zrezygnował ze starań, "odpuścił" nie wskazuje wcale tego że to w głowie mu się coś poprzekładało. Owszem, stresy mają wpływ na gospodarkę hormonalną, ale myślę, że to mniejszość z tych przypadków- przecież na bank hormony były badane i wszystko grało, skoro przyczyna nie była znaleziona. Czynników powodujących zajście lub niezajście jest tak dużo że w większości przypadków nie wiadomo co pomogło- zmiana diety, trybu życia, może kąpiel w zimnym morzu, może..., może..., może... Bla bla bla.

ivf-ivf, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A mnie wspolczuc, to co? Pies?
    A Ty miałaś tak samo? Trzeźwa byłaś?

Simba, paszczakin, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję

no musi być ból jak cholera
    skoro u nas do hsg nie dają, bo ponoć nie boli ;)
    a do punkcji dają, bo boli, to ja nie chcę wiedzieć jak to boli, podziękuję za tą wiedzę ;)

ComeToMeBaby, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A Ty miałaś tak samo? Trzeźwa byłaś?
    Jak kurna to samo! Ja mialam dwa razy gorzej - przeciez z blizniakami! ;)

Reni, kapturnica, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Czynników powodujących zajście lub niezajście jest tak dużo że w większości przypadków nie wiadomo co pomogło- zmiana diety, trybu życia, może kąpiel w zimnym morzu, może..., może..., może... Bla bla bla.

a może wystarczy wizyta w pustelni ks. Natanka, który już księdzem nie jest, ale jest

Simba, ivf-ivf, moremi, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co ja mam odpuszczać? ja za kilka miesięcy kończę akcję...i wiele razy pisałam, że nie mam wielkiej spinki - bo mm dwoje dzieci, które mi wystarczająco dają w kość...poza tym - u mnie raczej nie jest problem w blokadach - skoro mam dzieci - a chciałam je bardzo mieć....
    no nie wiem- wierzysz w odpuszczanie to odpuść a zajdziesz zapewne.
    niezależnie jak wielka to spinka - zawsze to jakaś spinka, no nie?
    jeśli twoje starania "mają" trwać ileś czasu a ty kończysz akcję np w połowie to na bank właśnie zajdziesz po zakończeniu akcji i jak zajdziesz to powiesz: odpuściłam i zaszłam...
    nie wiadomo ile czasu organizm potrzebuje prób aby prawidłowo przyjąć zarodek i rozwinąć ciążę. nie wiadomo.

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję
    bidoku, ja tobie też.

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    bidoku, ja tobie też.
    A jej czego?
    Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie bez prawa

Reni, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooobry :)

Nawet nie próbuję nadrabiać.

Sabcia - kiedy masz wizytę?
    Wacia - super że już wychodzicie :)
    Reni - nooooo ;) kciukam

Większość się skonspirowała, więc największa atrakcja forum została pogrzebana.

A u mnie dziwnie - przez duuuże D
    @ miała być obfita i długa - a tu ledwo jeden dzień się załapał na "średnie"
    Temperatura skoczyła w 7 dc O.o
    Śluzu R brak o.O
    Także ten...obserwuje dalej

I trzymam za wszystkie które potrzebują

Miłego

Bozia3, ComeToMeBaby, Reni, moremi, BISCA, Aasiula, efcia, Sabina, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no nie wiem- wierzysz w odpuszczanie to odpuść a zajdziesz zapewne.
    niezależnie jak wielka to spinka - zawsze to jakaś spinka, no nie?
    jeśli twoje starania "mają" trwać ileś czasu a ty kończysz akcję np w połowie to na bank właśnie zajdziesz po zakończeniu akcji i jak zajdziesz to powiesz: odpuściłam i zaszłam...
    nie wiadomo ile czasu organizm potrzebuje prób aby prawidłowo przyjąć zarodek i rozwinąć ciążę. nie wiadomo.
    a co Ty mnie się tak czepiasz?? czy ja CI radzę, żebyś odpuściła, albo sugeruję - że to Twój problem? Ty akurat masz dosyć jasną sytuację i nie ma co doszukiwać się innych przyczyn :) ja tylko napisałam, że w niektórych przypadkach - jest to przyczyna..i to wszystko...sama znam kobietę, która nie zaszła w ciążę do 38 roku życia - a bardzo chciała - przyczyna idiopatyczna (starali się około 10 lat. Zaadoptowała chłopczyka i była zadowolona - rok później ciąża, spotkałam ją z drugą ciążą - na badaniach prenatalnych....miała 42 lata...więc wierzę - że u niektórych akurat to jest przyczyną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:52

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jej czego?
    ehehehe bo mnie na przykład nic po punkcji nie bolało. ale na wątku moim klinikowym kilka dziewczyn też odczuwało nieprzyjemności, z hiperkami włącznie i hospitalizacją. Mnie nic nie było. Kompletnie nic. Zero bóli itp. Uważam, że mi się poszczęściło, więc współczuję tym, które coś bolało, bo wiem z doświadczenia że może nie boleć.

No dobra- tobie też. Podwójnie ;)

Simba, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jej czego?
    chociażby tego, że bolało (mniej, ale jednak) i to na darmo!

ComeToMeBaby, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbie nie wspolczujcie, bo mi nie powiedziala, jak to ku***wsko boli.. bym sie nastawila i nie bylby to taki szok.. Ja z tych, co wola wiedziec. ;)

Reni, Simba, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co Ty mnie się tak czepiasz?? czy ja CI radzę, żebyś odpuściła, albo sugeruję - że to Twój problem? Ty akurat masz dosyć jasną sytuację i nie ma co doszukiwać się innych przyczyn :) ja tylko napisałam, że w niektórych przypadkach - jest to przyczyna..i to wszystko...sama znam kobietę, która nie zaszła w ciążę do 38 roku życia - a bardzo chciała - przyczyna idiopatyczna (starali się około 10 lat. Zaadoptowała chłopczyka i była zadowolona - rok później ciąża, spotkałam ją z drugą ciążą - na badaniach prenatalnych....miała 42 lata...więc wierzę - że u niektórych akurat to jest przyczyną...
    a ja ci właśnie w tym wcześniejszym poście przedstawiłam schemat w jaki sposób ludzie myślą, że to chodzi o odpuszczanie. a nikt nie doszukuje się przyczyn rzeczywistych. i czynników, które sprawiły że się zaszło. łatwiej wszystkim powiedzieć: bo odpuściłam. dlatego w to wierzysz. przecież wolno ci. dlatego zasugerowałam, żebyś zrobiła to w co wierzysz. twierdzisz, że się nie spinasz. no i ok.

a z tą naszą diagnostyką to też nie tak do końca- znamy efekt, nie znamy przyczyny. diagnostyka była połowiczna, w zasadzie. wykluczyliśmy genetykę i tyle. Ale to też tylko w znanym medycynie obecnie zakresie, w najczęściej występujących mutacjach. I tak nie wszystkich, bo byśmy musieli jaki bank obrobić. Tyle, że niewiele by nam ta wiedza zapewne dała. Taka prawda.

moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciiiiiiiiiiiiiiiiisza, bo się wqrwię, a mam dobry dzień

Simba, kapturnica, moremi, BISCA, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4aa50e5451.jpg

Simba, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 13170 13171 13172 13173 13174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ