Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to może ty też odpuść?
    ale co ja mam odpuszczać? ja za kilka miesięcy kończę akcję...i wiele razy pisałam, że nie mam wielkiej spinki - bo mm dwoje dzieci, które mi wystarczająco dają w kość...poza tym - u mnie raczej nie jest problem w blokadach - skoro mam dzieci - a chciałam je bardzo mieć....

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak po punkcji mnie tak bolało, to nie chcę wiedzieć jak to jest w trakcie

Paszczu współczuję

paszczakin, ivf-ivf, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję
    A mnie wspolczuc, to co? Pies?

paszczakin, ComeToMeBaby, ivf-ivf, moremi, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no nie wiem....pewnie, że nie jest to remedium na wszystko...ale przecież mnóstwo jest historii, że jak ktoś już u kresu sił i walki odpuszcza temat - idzie inną drogą, wchodzi w adopcje, czy tam w podróże, karierę itp i wewnętrznie godzi się na porażkę - to wtedy czasami to dziecko się pojawia....więc dla niektórych pewnie jest to jakiś problem - ta blokada.....
    moim zdaniem te "blokady" są przeceniane.
    to tylko alibi dla lekarzy, którzy nie potrafią zdiagnozować problemu 9niepł. idiopatyczna) lub koszt badań jest zbyt wysoki aby przeciętna para je opłacała. No i to wszystko trwa latami. A to, że akurat ktoś zaciążył wtedy gdy już zrezygnował ze starań, "odpuścił" nie wskazuje wcale tego że to w głowie mu się coś poprzekładało. Owszem, stresy mają wpływ na gospodarkę hormonalną, ale myślę, że to mniejszość z tych przypadków- przecież na bank hormony były badane i wszystko grało, skoro przyczyna nie była znaleziona. Czynników powodujących zajście lub niezajście jest tak dużo że w większości przypadków nie wiadomo co pomogło- zmiana diety, trybu życia, może kąpiel w zimnym morzu, może..., może..., może... Bla bla bla.

ivf-ivf, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A mnie wspolczuc, to co? Pies?
    A Ty miałaś tak samo? Trzeźwa byłaś?

Simba, paszczakin, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję

no musi być ból jak cholera
    skoro u nas do hsg nie dają, bo ponoć nie boli ;)
    a do punkcji dają, bo boli, to ja nie chcę wiedzieć jak to boli, podziękuję za tą wiedzę ;)

ComeToMeBaby, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A Ty miałaś tak samo? Trzeźwa byłaś?
    Jak kurna to samo! Ja mialam dwa razy gorzej - przeciez z blizniakami! ;)

Reni, kapturnica, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Czynników powodujących zajście lub niezajście jest tak dużo że w większości przypadków nie wiadomo co pomogło- zmiana diety, trybu życia, może kąpiel w zimnym morzu, może..., może..., może... Bla bla bla.

a może wystarczy wizyta w pustelni ks. Natanka, który już księdzem nie jest, ale jest

Simba, ivf-ivf, moremi, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co ja mam odpuszczać? ja za kilka miesięcy kończę akcję...i wiele razy pisałam, że nie mam wielkiej spinki - bo mm dwoje dzieci, które mi wystarczająco dają w kość...poza tym - u mnie raczej nie jest problem w blokadach - skoro mam dzieci - a chciałam je bardzo mieć....
    no nie wiem- wierzysz w odpuszczanie to odpuść a zajdziesz zapewne.
    niezależnie jak wielka to spinka - zawsze to jakaś spinka, no nie?
    jeśli twoje starania "mają" trwać ileś czasu a ty kończysz akcję np w połowie to na bank właśnie zajdziesz po zakończeniu akcji i jak zajdziesz to powiesz: odpuściłam i zaszłam...
    nie wiadomo ile czasu organizm potrzebuje prób aby prawidłowo przyjąć zarodek i rozwinąć ciążę. nie wiadomo.

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Paszczu współczuję
    bidoku, ja tobie też.

c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    bidoku, ja tobie też.
    A jej czego?
    Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie bez prawa

Reni, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dooobry :)

Nawet nie próbuję nadrabiać.

Sabcia - kiedy masz wizytę?
    Wacia - super że już wychodzicie :)
    Reni - nooooo ;) kciukam

Większość się skonspirowała, więc największa atrakcja forum została pogrzebana.

A u mnie dziwnie - przez duuuże D
    @ miała być obfita i długa - a tu ledwo jeden dzień się załapał na "średnie"
    Temperatura skoczyła w 7 dc O.o
    Śluzu R brak o.O
    Także ten...obserwuje dalej

I trzymam za wszystkie które potrzebują

Miłego

Bozia3, ComeToMeBaby, Reni, moremi, BISCA, Aasiula, efcia, Sabina, beates lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no nie wiem- wierzysz w odpuszczanie to odpuść a zajdziesz zapewne.
    niezależnie jak wielka to spinka - zawsze to jakaś spinka, no nie?
    jeśli twoje starania "mają" trwać ileś czasu a ty kończysz akcję np w połowie to na bank właśnie zajdziesz po zakończeniu akcji i jak zajdziesz to powiesz: odpuściłam i zaszłam...
    nie wiadomo ile czasu organizm potrzebuje prób aby prawidłowo przyjąć zarodek i rozwinąć ciążę. nie wiadomo.
    a co Ty mnie się tak czepiasz?? czy ja CI radzę, żebyś odpuściła, albo sugeruję - że to Twój problem? Ty akurat masz dosyć jasną sytuację i nie ma co doszukiwać się innych przyczyn :) ja tylko napisałam, że w niektórych przypadkach - jest to przyczyna..i to wszystko...sama znam kobietę, która nie zaszła w ciążę do 38 roku życia - a bardzo chciała - przyczyna idiopatyczna (starali się około 10 lat. Zaadoptowała chłopczyka i była zadowolona - rok później ciąża, spotkałam ją z drugą ciążą - na badaniach prenatalnych....miała 42 lata...więc wierzę - że u niektórych akurat to jest przyczyną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 12:52

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jej czego?
    ehehehe bo mnie na przykład nic po punkcji nie bolało. ale na wątku moim klinikowym kilka dziewczyn też odczuwało nieprzyjemności, z hiperkami włącznie i hospitalizacją. Mnie nic nie było. Kompletnie nic. Zero bóli itp. Uważam, że mi się poszczęściło, więc współczuję tym, które coś bolało, bo wiem z doświadczenia że może nie boleć.

No dobra- tobie też. Podwójnie ;)

Simba, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jej czego?
    chociażby tego, że bolało (mniej, ale jednak) i to na darmo!

ComeToMeBaby, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbie nie wspolczujcie, bo mi nie powiedziala, jak to ku***wsko boli.. bym sie nastawila i nie bylby to taki szok.. Ja z tych, co wola wiedziec. ;)

Reni, Simba, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a co Ty mnie się tak czepiasz?? czy ja CI radzę, żebyś odpuściła, albo sugeruję - że to Twój problem? Ty akurat masz dosyć jasną sytuację i nie ma co doszukiwać się innych przyczyn :) ja tylko napisałam, że w niektórych przypadkach - jest to przyczyna..i to wszystko...sama znam kobietę, która nie zaszła w ciążę do 38 roku życia - a bardzo chciała - przyczyna idiopatyczna (starali się około 10 lat. Zaadoptowała chłopczyka i była zadowolona - rok później ciąża, spotkałam ją z drugą ciążą - na badaniach prenatalnych....miała 42 lata...więc wierzę - że u niektórych akurat to jest przyczyną...
    a ja ci właśnie w tym wcześniejszym poście przedstawiłam schemat w jaki sposób ludzie myślą, że to chodzi o odpuszczanie. a nikt nie doszukuje się przyczyn rzeczywistych. i czynników, które sprawiły że się zaszło. łatwiej wszystkim powiedzieć: bo odpuściłam. dlatego w to wierzysz. przecież wolno ci. dlatego zasugerowałam, żebyś zrobiła to w co wierzysz. twierdzisz, że się nie spinasz. no i ok.

a z tą naszą diagnostyką to też nie tak do końca- znamy efekt, nie znamy przyczyny. diagnostyka była połowiczna, w zasadzie. wykluczyliśmy genetykę i tyle. Ale to też tylko w znanym medycynie obecnie zakresie, w najczęściej występujących mutacjach. I tak nie wszystkich, bo byśmy musieli jaki bank obrobić. Tyle, że niewiele by nam ta wiedza zapewne dała. Taka prawda.

moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciiiiiiiiiiiiiiiiisza, bo się wqrwię, a mam dobry dzień

Simba, kapturnica, moremi, BISCA, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4aa50e5451.jpg

Simba, moremi, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 13170 13171 13172 13173 13174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ