X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ważne, że czasami są efekty...bo to nieszczęsne wyluzowanie, to wielka szansa na sukces (jeśli przyczyna idiopatyczna). Koncepcje w pewnym momencie się kończą - i co wtedy?

I wtedy trzeba wyluzować ;-) kurcze, ja w to nie wierzę, ale to ja. Przyczyna jakaś jest tylko nie zdiagnozowana, same wiecie i czytam tutaj wszędzie, że czasem pacjentka ma większe zacięcie w diagnizowaniu siebie i zapał niż lekarz. Ciągłe kombinacje jakie badania robić, jaką ewentualną przyczynę wykluczyć i czasem tylko z własnej inicjatywy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:10

kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ferie.
    Wacia trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystkie wyniki wyjdą dobrze.
    Gretka 100 lat!

gretka lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W maju będę działać nie działając zero temperatur wykresów obserwacji- żywioł...sprawdzę działanie plotek na temat odpuszczania w staraniach :-)

Reni u nas stonka z ulic znika dopiero jak studenci na wakacje wyjeżdżają...nagle luźno w autobusach i ulice przejezdne.

Pierwiastka dzisiaj smoka mżawka Ci może przysłonić...ale jego oddech na pewno poczujesz ;-)

Reni, efcia, moremi lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    W maju będę działać nie działając zero temperatur wykresów obserwacji- żywioł...sprawdzę działanie plotek na temat odpuszczania w staraniach :-)

Reni u nas stonka z ulic znika dopiero jak studenci na wakacje wyjeżdżają...nagle luźno w autobusach i ulice przejezdne.

Pierwiastka dzisiaj smoka mżawka Ci może przysłonić...ale jego oddech na pewno poczujesz ;-)

No odpuścić tez się starałam, ale pytanie czy umiesz odpuścić tak na stówę? Bo ja nie.

*aga*, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domu!!!

Lekarz jest świetny. Wszystko powie, odpowiada na pytania, pomaga, uspokaja. Moja wiara w ludzi i polską służbę zdrowia wzrasta.

sandra80, *aga*, ivf-ivf, BISCA, ComeToMeBaby, Aasiula, Reni, efcia, kapturnica, Dziobak, Simba, Bozia3, Sabina, moremi, beates, Mega, gretka lubią tę wiadomość

• *aga* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    No odpuścić tez się starałam, ale pytanie czy umiesz odpuścić tak na stówę? Bo ja nie.

Wydaje mi się że jestem w stanie...przede wszystkim dlatego że mam całą listę rzeczy do ogarnięcia w tym czasie więc głowę zajmę czymś innym. Ale wiesz dopiero w praniu wyjdzie czy rzeczywiście się tak da :-)

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:

a u nas za każdym razem :-) dzieci plus rodzice
    uwielbiam

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Idziemy do domu!!!

Lekarz jest świetny. Wszystko powie, odpowiada na pytania, pomaga, uspokaja. Moja wiara w ludzi i polską służbę zdrowia wzrasta.
    Świetnie! :-D

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy da się też wyluzować gdy 35+ na karku? Chyba tylko gdy się już posiada gromadkę dzieci. Zawsze w tyle głowy słychać "płodne ", "płodne? ", "płodne! ".

ivf-ivf, kapturnica, Simba, moremi, BISCA, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja nie mam gromadki bo tylko jeden rodzynek, ale już go mam- dlatego napisałam czy tak się da wyluzować to się okaże . Mnie bardziej dobija sikanie na patyka niż to że się nie udało. Może dlatego że przez lata nie braliśmy pod uwagę drugiego dziecka, bo było nam cudownie wygodnie....syn samodzielny, człowiek miał luz . Jednak na stare lata poprzekładały nam się szufladki w głowie i mąż zaczął drążyć temat :-)

efcia, Bozia3, Sabina, BISCA, Magda* lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki,moj gops sie spisal bo w ciagu tyg dostalam decyzje o przyznaniu mi macierzynskiego. W sumie wpadnie w kieszen8400 niezly zastrzyk gotowki :-)

ivf-ivf, *aga*, paszczakin, Simba, efcia, Bozia3, ComeToMeBaby, Sabina, moremi, BISCA, Mega, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Może ja nie mam gromadki bo tylko jeden rodzynek, ale już go mam- dlatego napisałam czy tak się da wyluzować to się okaże . Mnie bardziej dobija sikanie na patyka niż to że się nie udało. Może dlatego że przez lata nie braliśmy pod uwagę drugiego dziecka, bo było nam cudownie wygodnie....syn samodzielny, człowiek miał luz . Jednak na stare lata poprzekładały nam się szufladki w głowie i mąż zaczął drążyć temat :-)
    To cos jak u mnie.13lat nie chcialam kolejnego dziecka.Niby jeden byl a i tak rylo mi beret.

*aga*, efcia, Bozia3, moremi, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ja z innej beczki,moj gops sie spisal bo w ciagu tyg dostalam decyzje o przyznaniu mi macierzynskiego. W sumie wpadnie w kieszen8400 niezly zastrzyk gotowki :-)

coś dużo?
    dlaczego?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

Super :-) a od kwietnia kolejną kasę dostaniesz :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    coś dużo?
    dlaczego?
    za 8 i pol miesiaca :)

ivf-ivf, Reni, efcia, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • *aga* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta całkiem niezła kwota , będzie na dodatkowe potrzeby jak znalazł ;-)

ivf-ivf, kapturnica lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Super :-) a od kwietnia kolejną kasę dostaniesz :-)
    No jak wejdzie i bede miala czarno na bialym te pincet to bedzie zastrzyk dla starszego znow :)

ivf-ivf, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierzę w to, że da się wyluzować

nie i koniec
    albo się chce dziecko albo nie
    i można się okłamywać, ale jak ktoś świadomie się stara, walczy, to z tyłu głowy zawsze się będzie kołatała myśl "dziecko", "płodne", "czy udało się"

ivf-ivf, kapturnica, paszczakin, sandra80, Berenika, Simba, ComeToMeBaby, moremi, BISCA, Mimbla, krycha.stara lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jak wejdzie i bede miala czarno na bialym te pincet to bedzie zastrzyk dla starszego znow :)

:-) ja chyba bym poszła też Twoją koncepcją i będę to odkładać na konto, jak już coś mi dadzą :-P

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko i tak cos mi nie pasi.Mlody urodzony jest 14tego a oni mi wyliczyli 400zl za okres od 01.09 do 12.09 o.O . Jakby nie patrzyl sie nie zgadza data bo powinno byc do 14 wtedy kiedy konczy roczek.Chyba sie tam przejde
    EDIT.Zajarzylam juz.To maja byc rowne 52tygdnie zycia dziecka.Siedze na dupie i nie ide hehhe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:53

Sabina, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13168 13169 13170 13171 13172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ