X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję... nie wiem czy doczytam bo duuuzo tego, jak zawsze ;)
    Weekend w rozjazdach, w sobotę trochę stresu bo nam facet konkretnie na czołówkę wyjechał, nie za bardzo było gdzie uciekać... heh... Małż doświadczony kierowca, oczywiście wybrnął z sytuacji, ale ja się spiełam maksymalnie :/ przeryczalam dalszą część drogi, strach ogromny :/ wieczorem plamienie, znowu strach...
    Dzisiaj plamienia, no i znowu strach...
    Jutro wizyta u gina, czekam jak na szpilkach

PITy... taaa... nie lubie ale muszę...
    a 1% przekazuję zawsze dla chrzesniaka mojej koleżanki... fajny chłopak... niestety pare lat temu wpadł do rzeki i dzisiaj jest człowiekiem leżącym, z porażeniem :(

Za oknem wiosna, tyle dobrego

Berenika lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres i płodność... pierwsze i chyba jedyne co słyszałam jak nam sie nie udawało zajść to "za bardzo chcecie, za bardzo się spinacie, musicie odpuścić" blablabla...
    Nikt nie powiedział że przeciez dopiero co odstawiłam hormony, że pewnie jest wielki balagan w hormonach, że moze jeszcze owulacja nie wrocila, że może nie trafiamy w ten dzien bo sie wdzystko rozregulowało... nikt... kazdy ze trzeba odpuscic...
    gdyby to byl taki wazny czynnik (wrecz decydujacy) to by zadna kobieta nie zaszła w ciąze podczas wojny czy jakiegokolwiek wiekszego stresu (rozwód, brak kasy, cokolwiek)
    A jednak zachodzą... Stres ma wplyw na poziom hormonow ale jesli te sa w normie to stres nie ma tu chyba nic do rzeczy, tak mysle... i odpuszczanie na niewiele sie zda

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjatkowo wkurwiajacy poniedzialek. Chyba musze zmienic prace.

ivf-ivf, BISCA, krycha.stara, *aga* lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    super macie z tym sąsiedztwem....od razu człowiekowi łatwiej się oswoić z nowym miejscem, jak za płotem masz znajomych...:)
    Tak a w dodatku wczoraj w skrzynce znalazlam jeszcze jeden klucz od naszego domu, ktory byl w posiadaniu innego sasiada i na kopercie bylo napisane: Witajcie w naszej dzielnicy, zyczymy byscie byli tu szczesliwi :)

BISCA, ivf-ivf, Reni, Bozia3, ComeToMeBaby, paszczakin, Dziobak, moremi, beates, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Wyjatkowo wkurwiajacy poniedzialek. Chyba musze zmienic prace.

Jak ja Cię rozumiem, wszystko mnie dziś wkurza.

Dziobak lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze w wyluzowanie. Przestalismy sie starac naturalnie rok temu Seks bez spiny, i co ? Ciazy brak.
    To taki zarcik na rozladowanie atmosfery ;)

A ja dzisiaj biore ostatnia, z dlugiej, nikonczacej sie serii tabletke na wchloniecie torbieli. 20 dni lecznia za mna. Mam nadzieje, ze wszystko jest OK i z nowym cylkem ruszamy do crio. Bo jak sie okaze, ze znowu cos, to sie pochlastam.
    @ ma przyjsc w sobote i mam nadzieje, ze przyjdzie wg planu.

Co by tu jeszcze.... Bylam na sali. Na obiad zjadlam 2 parowki i warzywa z puszki. Okrutnie nie chce mi sie pracowac. Czy dzisiaj nie moglby byc piatek ?????

Simba, Aasiula, krycha.stara, Reni, Bozia3, ComeToMeBaby, efcia, Mimbla, *aga*, Dziobak, moremi, Sabina, beates, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ja tez nie wierze w wyluzowanie. Przestalismy sie starac naturalnie rok temu Seks bez spiny, i co ? Ciazy brak.
    To taki zarcik na rozladowanie atmosfery ;)

A ja dzisiaj biore ostatnia, z dlugiej, nikonczacej sie serii tabletke na wchloniecie torbieli. 20 dni lecznia za mna. Mam nadzieje, ze wszystko jest OK i z nowym cylkem ruszamy do crio. Bo jak sie okaze, ze znowu cos, to sie pochlastam.
    @ ma przyjsc w sobote i mam nadzieje, ze przyjdzie wg planu.

Co by tu jeszcze.... Bylam na sali. Na obiad zjadlam 2 parowki i warzywa z puszki. Okrutnie nie chce mi sie pracowac. Czy dzisiaj nie moglby byc piatek ?????
    Jakby ten piątek komuś przeszkadzał ;) T rzymam kciuki coby się podejść udało.

BISCA lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o wpisanie mnie na liste chvjowy poniedzialek :/
    Chyba powinnam sie zamknac w piwnicy bo jeszcze do konca dnia moze sie cos krewsko milego wydarzyc :/
    Dziekuje to mowilam ja lama .
    Ps jade na USG zyl bo mnie tak noga boli ze woooooł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 14:41

BISCA, Dziobak, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,
    Widze dziewczyny zescie jakies podminowane nieco,
    Dzis E byl u kontroli z mlodym.
    Sebek ma juz 7,5 kilo i 65cm :-)
    Jedziemy teraz do znajomej co by E pomogl w rozliczeniach podatkowych.

Trzymajta sie w ten poniedzialek,no :-)

krycha.stara, Bozia3, ivf-ivf, Mimbla, BISCA, *aga*, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    oj Bozia, z Tobą to jak kopanie się z koniem. Ty nic a nic nie kapujesz co do ciebie mówię. Piszę. Może piszę niewyraźnie.

Otóż:
    - przedstawiłam ci schemat nie tego co jest przyczyną niepłodności, a tego w jaki sposób ludzie dochodzą do wniosku że to pewnie o odpuszczenie chodzi.
    - napisałam że stres ma wpływ na gospodarkę hormonalną, ale co jeśli był badany profil hormonalny i ten jest ok? przy okazji- stresu w życiu nie da się uniknąć. również tego związanego ze staraniami.
    - o jakiej lekarce ty piszesz, o jakim ściemnianiu z cyklem??? Masz na myśli sugestię lekarki aby wyluzować? Oczywiście- można, w pierwszych 12 miesiącach starań do 35 roku życia lub w pierwszych sześciu miesiącach starań kiedy ma się już 35+. Później należy wdrożyć diagnostykę a nie "odpuszczać".
    - kompleksowe podejście klinika wykazuje, wg mnie, kiedy parę traktuje holistycznie- wypytuje o różne przebyte choroby, również te które pozornie nie są związane z niepłodnością. Bada i szuka przyczyn. Kiedy rozważa za i przeciw dalszym poszukiwaniom przyczyn i wdrażania leczenia kontra pójściem na "skróty". To jest kompleksowe działanie- gybym usłyszała od lekarza "proszę odpuścić" to bym odpuściła- jego.

No ale to jest moje podejście i tak właśnie uważam.
    Ty uważasz inaczej i już ci pisałam, ze masz do tego prawo.
    To ty się czepiasz mojego podejścia, nie ja twojego- ja ci wyjaśniam co ja myślę na ten temat. Czy jesteś w stanie zaakceptować to, że mamy różne zdania na ten temat?
    Nie chce mi się juz z Tobą o tym dyskutować....to Ty kopiesz, nie pamiętając nawet od czego zaczęła się rozmowa - a zaczęła się od lekarki, która czasami mówi kobiecie, że ma cykl bezowulacyjny (choc tak niekoniecznie jest) - bo byc może wtedy kobieta odpuści i się uda....I ja Cię w ogóle do niczego ani nie przekonywałam, ani nie radziłam, napisałam ogólnie, że popieram takie działanie - bo między innymi może trafić na przyczynę, która tkwi w psychice, a jeśli nie, próbuje innych metod, leczenia i szukania przyczyny. I w ogóle rozmowa nie dotyczyła tego, że jakis lekarz karze pacjentce "odpuścić"...ale to już na marginesie Twojego czytania ze zrozumieniem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:08

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle coś napisałam i sru dyskusja gotowa :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 15:12

krycha.stara, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, sezon na co rozpoczynasz?

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi zepsujecie swoimi kłótniami zajebisty poniedziałek, to was podam do sondu i fbijaje przyjado na forum

krycha.stara, Simba, kapturnica, BISCA, Mega, Berenika lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak sie chcom kopać to na udeptano ziemie prosze sie oddalic

czy konie mnie słyszom??!

krycha.stara, Mimbla, ComeToMeBaby, sandra80, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Gra o tron sie 24.4. zaczyna, to se mysle: poodliczam, czemu nie? ;-)

Ok :-)

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Klaniam sie.
    Ajajaj Reni na prowadzeniu. Pierwsza w kolejce. ☺ Chucham i dmucham.

Ja to tak zawislam aktualnie. Staram sie bez przekonania ze ma sie udac. No ale sie staram. Zeby nie bylo, ze nie. Seksy robie w odpowiednim czasie.

I ten moj doktorek polski otworzyl u nas gabinet. Ma tez z bratem lub ojcem klinike w Katowicach. Nigdy o niej nie slyszalam. Ivf clinic. Chodzi o to ze moglabym wizyty i leki miec na miejscu a tam smignac tylko na punkcje i transfer. Zakladajac ze bedzie chcial mi zrobic. ☺

Czy ktos zna te klinike?

krycha.stara, Reni, Bozia3, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tymczasem w internetach..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/937fc0f665e9.jpg

Bozia3, Mimbla, *aga*, ComeToMeBaby, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i jak sie chcom kopać to na udeptano ziemie prosze sie oddalic

czy konie mnie słyszom??!
    jak o brukselce to źle, jak o gołąbkach źle, jak dyskusja - źle, jak nic sie nie dzieje i cisza - źle....teee Pani.....Ty się dobrze zastanów czego chcesz..;) :)

krycha.stara, Reni, ivf-ivf, ComeToMeBaby, Simba, Berenika lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jak o brukselce to źle, jak o gołąbkach źle, jak dyskusja - źle, jak nic sie nie dzieje i cisza - źle....teee Pani.....Ty się dobrze zastanów czego chcesz..;) :)

ja sobie nie życzę kopania

jeszcze dostać z ręki to ok
    ale nogami?!

• Magdala Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fajcie spokoj z chlopami.
    Moja bdb kolezanka miala wczoraj 40 urodziny. Chlop mial focha. Poklocili sie. Ona do drzwi a on na odchodne puszka z kocim żarciem w plecy jej rzucil. Az sie zgiela. O.o

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 13172 13173 13174 13175 13176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ