X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek :-)

Miłego dnia

p.s. dzołk
    Siedzi blondynka w ciąży na kanapie i tak się zastanawia:
    -a może to nie moje?

bliska77, caffe, Mango, inessa, polarmiś, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, po zastrzyku brzuch boli jak zawsze (w sensie jajec własnie, wszystko jest nabite i napuchnięte) a tak ok

caffe, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, po zastrzyku brzuch boli jak zawsze (w sensie jajec własnie, wszystko jest nabite i napuchnięte) a tak ok
    hehehe, mnie własnie brzuch nigdy nie boli :P
    ale wczoraj byłam właśnie taka nabita i napuchnięta, tzn. takie miałam odczucie wieczorem w brzuchu. W ciągu dnia tak nie miałam i teraz też nie. Ale wczoraj to aż kasłać nie mogłam tylko musiałam się za brzuch przytrzymać żeby mi wnętrzności nie popękały.
    Dobra, to tyle, nie chcę się nakręcać :P bo pójdę na wizytę i dostanę obuchem w łeb i będzie wkurw :P

bliska77, Mango, inessa, Bozia3, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi to wygląda na znoszenie jaja :-)
    caffe wrote:
    hehehe, mnie własnie brzuch nigdy nie boli :P
    ale wczoraj byłam właśnie taka nabita i napuchnięta, tzn. takie miałam odczucie wieczorem w brzuchu. W ciągu dnia tak nie miałam i teraz też nie. Ale wczoraj to aż kasłać nie mogłam tylko musiałam się za brzuch przytrzymać żeby mi wnętrzności nie popękały.
    Dobra, to tyle, nie chcę się nakręcać :P bo pójdę na wizytę i dostanę obuchem w łeb i będzie wkurw :P

caffe, bliska77, Mango, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mi to wygląda na znoszenie jaja :-)
    Siłą rzeczy człowiek sobie coś wmawia lub próbuje dopasować, ale tak naprawdę to nie wiem czy jajo rosło, czy to był chwilowy "pryszcz". Pewnie, ze chciałabym żeby wszystko było ok, ale im bliżej wizyty to się nakręcam, niezaleznie w którą stronę. Kiepskie to uczucie.
    Bo robi się wszystko tak żeby było dobrze, a w efekcie jest dupa. I jak można się starać o dziecko skoro nie ma ku temu "warunków"? Swoje starania nazwę staraniami jak organizm zacznie działać, a teraz to się tylko leczę.

bliska77, inessa, polarmiś, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Caffe dlatego ja podchodzę do tej IUI z bardzo wielkim dystansem i na spokojnie i raczej będę szczerze zdziwiona jak coś z tego będzie, spróbuję i tyle

caffe, inessa, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    właśnie Caffe dlatego ja podchodzę do tej IUI z bardzo wielkim dystansem i na spokojnie i raczej będę szczerze zdziwiona jak coś z tego będzie, spróbuję i tyle
    Spróbować warto i nawet trzeba <3

Nie da się nie nakręcać, ale trzeba to odczucie minimalizować. Ja to określenie "nakręcać się" może niezbyt fortunnie używam, bo chodzi mi o pewnego rodzaju stres co tym razem będzie i nadzieję żeby było dobrze, a nie o nakręcanie się, że skoro mam jakies tam objawy to na pewno będzie dobrze.

bliska77, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Spróbować warto i nawet trzeba <3

Nie da się nie nakręcać, ale trzeba to odczucie minimalizować. Ja to określenie "nakręcać się" może niezbyt fortunnie używam, bo chodzi mi o pewnego rodzaju stres co tym razem będzie i nadzieję żeby było dobrze, a nie o nakręcanie się, że skoro mam jakies tam objawy to na pewno będzie dobrze.
    wiesz co, ja już chyba doszłam do tego momentu "nie nakręcania się", jakoś w ogóle się w to nie angażuje, tak jakby ta cała IUI działa się poza mną......na zasadzie że idę spróbować żeby potem nie żałować

caffe, inessa, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, ze to forum powinno mieć zmienioną nazwę np. "Nakręcone". Mogę zostać nawet prezeską ;) jeżeli taka będzie wola większości ;)
    Pozdrawiam wszystkie nakręcone :)

bliska77, caffe, inessa, Lucky, samira, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiesz co, ja już chyba doszłam do tego momentu "nie nakręcania się", jakoś w ogóle się w to nie angażuje, tak jakby ta cała IUI działa się poza mną......na zasadzie że idę spróbować żeby potem nie żałować
    Ja mam chwile takie, że czasami jest mi wszystko obojętne (szczególnie takie uczucie jest po usg :P ), a czasami mam nerwy na to wszystko (przed usg). W międzyczasie to sie wygłupiam zeby nie myślec :P

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Oj widzę, ze to forum powinno mieć zmienioną nazwę np. "Nakręcone". Mogę zostać nawet prezeską ;) jeżeli taka będzie wola większości ;)
    Pozdrawiam wszystkie nakręcone :)
    Ale pozytywnie nakręcone? :P

inessa, bliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :D
    U nas dziś piękne słoneczko i bezchmurne niebo jest poprostu cudnie :D
    A tak czytam Was i wiecie co mam naprawde wielka nadzieje,ze w końcu musi się któejś z Was udać tyle zabiegów w kierunku ciaży,ze szok <3
    Zycze Aga aby sie udało, Caffe dziś super wiadomości A Lucky moze jednak za wcześnie na testowanko :D
    Ja chyba ten cykl mam bezowulacyjny i coś jest chyba nie tak z moimi jajnikami bo naprawde czuje dziwne ciagnięcie i jakby rozpychanie w nich nogdy nie miałąm tego tak długo no i jeszcze w obu naraz, dobrze,ze mam te wizyte w piątek.
    Dobrego dnia ja zaraz do okulisty ide :)

bliska77, caffe, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej dziewczynki :D
    U nas dziś piękne słoneczko i bezchmurne niebo jest poprostu cudnie :D
    A tak czytam Was i wiecie co mam naprawde wielka nadzieje,ze w końcu musi się któejś z Was udać tyle zabiegów w kierunku ciaży,ze szok <3
    Zycze Aga aby sie udało, Caffe dziś super wiadomości A Lucky moze jednak za wcześnie na testowanko :D
    Ja chyba ten cykl mam bezowulacyjny i coś jest chyba nie tak z moimi jajnikami bo naprawde czuje dziwne ciagnięcie i jakby rozpychanie w nich nogdy nie miałąm tego tak długo no i jeszcze w obu naraz, dobrze,ze mam te wizyte w piątek.
    Dobrego dnia ja zaraz do okulisty ide :)
    dzięki :-), powodzenia u okulisty :-) a może powinnaś iść ze dwa trzy razy w cyklu na monitoring, nawet nie pod kątem starań tylko po to by sprawdzić co się dzieje i jakie zmiany zachodzą w Twoim organiźmie w cyklu :-)

inessa, caffe, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś myślisz,że bym nie chciała ale żaden z lekarzy nigdy mi tego nie zaproponował :( widocznie nie potrzebuje :(
    Odezwe się jak wróce :)

bliska77, caffe, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aguś myślisz,że bym nie chciała ale żaden z lekarzy nigdy mi tego nie zaproponował :( widocznie nie potrzebuje :(
    Odezwe się jak wróce :)
    to weź te sprawy w swoje ręce, niestety znaczna część lekarzy ma wszystko w doooopie

inessa, caffe, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a niby co mam powiedzieć lekarzowi,ze chce mieć monitoring, to jak poprzedni lekarz mnie wyśmiał i mi powiedział,ze za słąbo sie staram i widocznie nie chce mieć dzieci :(
    Oj tu gdzie mieszkam jest zadupie a mój lekarz w moim mieście nie przyjmuje :(

bliska77, caffe, Lucky, samira, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście pozytywnie nakręcone i pozytywnie zapylone ;) Innej opcji nie dopuszczam ;)
    caffe wrote:
    Ale pozytywnie nakręcone? :P

caffe, Lucky, inessa, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aguś a niby co mam powiedzieć lekarzowi,ze chce mieć monitoring, to jak poprzedni lekarz mnie wyśmiał i mi powiedział,ze za słąbo sie staram i widocznie nie chce mieć dzieci :(
    Oj tu gdzie mieszkam jest zadupie a mój lekarz w moim mieście nie przyjmuje :(
    powiem Ci, ze to straszne .lekarze z takim podejściem w ogóle nie powinni wykonywać swojego zawodu, ja też przez kilka lat waliłam głową w mur ale na szczęście trafiłam na dobrą lekarkę, moze spróbuj porozmawiać o tym monitoringu, kurcze sama nie wiem co Ci doradzic

caffe, Bozia3, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewuszki

Lucky - jesień jeszcze trwa..mówiłaś o październiku - może intuicja Cię dobrze prowadzi...

Inesska -ręce opadają jak słucham o tych Twoich lekarzach....szkoda, że nie możesz być w Ludwinie lub u kogoś normalnego - zupełnie inaczej byłabyś prowadzona....i jeszcze jedno - jak Ty się słabo starasz o dziecko...ze swoimi serduszkami i zaangażowaniem - to ten lekarz jest dupnięty na maksa....

Aga - może taki luz dobry - i zaskoczy bez niepotrzebnej prolaktyny...

Caffe - pij zdecydowanie mniej...może głowa będzie mniej boleć...;) i nie myśl za dużo - bo widzę, że Ty tu ciu ciu ciu....żarciki - a w głowie mielisz wszystko na maksa..:)

Ja nie wiem czy zrobiłam dobrze - zrobiliśmy bzykoserca wczoraj i przedwczoraj, a dopiero dziś mam śluz rozciągliwy....jak się wystrzelaliśmy niepotrzebnie - to sobie strzelę ja w łeb..:)

caffe, bliska77, Lucky, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia popraw dzisiaj

Lucky, Bozia3, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ