35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:jak wrócę do domu, to wypiję za Was zdrowie i za Milenę i Sabcie
a za resztę to już nie przejdzie? gryzie w gardłokaro36, sandra80 lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
paszczakin wrote:Tego "wstawie sie" w innym kontekscie niz alkoholowym (no i wspierajacym tez) nigdy nie slyszalam.
Widocznie w pomorskim sie nie wstawia w sądzie..
Paszczu- ty się w elokwentnym towarzystwie musisz obracaćhyhyhy
moremi lubi tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:Dziewczyny
bardzo rzadko sie juz tutaj pojawiam,ale wciaz pamietam ze przez kilka lat to forum bylo dla mnie ogromnym wsparciem.
dokladnie rok temu,rano o 10tej cali w strachu nerwach i nadziei jechalismy do szpitala, wlasnie 5 lutego poczał sie nasz maly cudowny skarbek,nie w sypialni jak to zazwyczaj bywa ale w klinice,dziekuje za ten dzie codziennie i ta rocznica bedzie chyba wazniejsza nisz dzien jej narodzin,bo po dlugim oczekiwaniu wszystko zaczelo sie tego dnia...
Nasza Olivka rosnie jak na drozdzach,ma juz 15 tyg mierzy 68cm i ma 7300,jest cudowna ,w tym tygodniu zasmiala sie na glos pierwszy raz,i to w jak najbardziej odpowiednim momencie - przy czytaniu Trabalskiego,to bylo takie slodkie
Pozdrawiam goraco i zycze powodzenia wszystkim staraczkom))
Asia wpadaj częściej
a co u wnuka? Jak dzieciaki się dogadują?
moremi, AsiaPoli, Berenika, Magda* lubią tę wiadomość
-
Tez nie slyszalam wstawiania sie w sadzie. Czyli Pomorskie sie nie wstawia.
Aktualnie czaje sie w lozku w pokoju corki, chlopaki na dole nie wiedza, ze jestem w domu hue hue. Powiedzialam wczoraj, ze ide dzis do pracy, bo bym musiala wstac pewnie do Adasia z rana, bo chlop taki chory.
Ale ale... Jak wstalam z rana, niby do pracy, to chlop zrobil mi na sniadsnie jajecznice. I herbata byla... Moze on juz ozdrowial?
Ide ostroznie sprawdzic...paszczakin, moremi, efcia, Magdala, Sabina, Bozia3, satori, Berenika lubią tę wiadomość
-
Wwa tez się nie wstawia
ale moja koleżanka katuje mnie wezne, wchódź, włanczam, rozłanczamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:50
Simba, Magdala, Sabina, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Wwa tez się nie wstawia
ale moja koleżanka katuje mnie wezne, wchódź, włanczam, rozłanczam
Ciebie koleżanka a mnie mój ślubny ( łódzkie) katuje tym, że on się kompe, łape mnie za słówka, obiad był galanty a ja jestem galanta. Teściowa moja rychtuje rosół na niedzielę a jej teściowa się galancie najadła.
moremi, efcia, Magdala, Sabina, SolarPolar, satori, Berenika, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wspomnę o tym, że koleżanka z pracy (Ciechanów) siedząca naprzeciw mnie lubi kieczup a dzwoniąc chce rozmawiać z Panio Agnieszko a tak w ogóle cała reszta to ćwoki
BISCA, Reni, paszczakin, moremi, Simba, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, Sabina, satori, Berenika, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a reszta chora? albo poważnie chorowała?
To ja się w to łapie. Reszcie też nie zaszkodzi a może pomoże .
Jakby co dziewczyny to mam zapas na wieczór żubrówki ewentualnie mojito mogę polać
Oczywiście z umiarem żeby głowa nie bolała.moremi, efcia lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
nick nieaktualnyReni wrote:co to galanty??
Wbrew pozorom jest to poprawna wymowa i występuje tu nawet odmiana co mnie powaliło
Oznacza tyle co dobry, porządny, elegancki, ładny.
https://pl.wiktionary.org/wiki/galantymoremi, efcia, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierwiastka wrote:i jeszcze 'o czym ty do mnie rozmawiasz'
i spolegliwa
i zmieżgły ew. zmieżglon
ale to chyba jakas gwara wielkopolska jest
'o czym ty do mnie rozmawiasz' - nienawidzę tego, dostaję wysypki jak to słyszę
i spolegliwa - uległa, łagodna tak ?
i zmieżgły ew. zmieżglon - what ? -
nick nieaktualny
-
karo36 wrote:'o czym ty do mnie rozmawiasz' - nienawidzę tego, dostaję wysypki jak to słyszę
i spolegliwa - uległa, łagodna tak ?
i zmieżgły ew. zmieżglon - what ?
zmieżgły - robi na złość, psocimoremi, megan8 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
karo36 wrote:głodnemu zawsze chleb na myśli
tutaj 'pod galantem' znaczy odświętnie ubrany, w garniturze
nie wiem co miałaś na myśli?ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
pierwiastka wrote:i jeszcze 'o czym ty do mnie rozmawiasz'
to i ja używam gdy sobie jaja robię, bo to z "chłopaki nie płaczą"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:13
pierwiastka, paszczakin, moremi, efcia, Dziobak, ComeToMeBaby, Mimbla lubią tę wiadomość