35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
BISCA wrote:Skrajne przypadki cytujecie.
Mnie razi, jak ktos mowi, ze "w gazecie pisze" . Poprawna wersja : "jest napisane"
A to podobno sie juz tez naprawilo i wolno. Jak moje "unikalne"..
moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
tutaj (Poznań) tak mówiąReni wrote:to i ja używam gdy sobie jaja robię, bo to z "chłopaki nie płaczą"

i jeszcze 'nie zaczynaj się WE mnie' zamiast 'nie zaczynaj ze mną'
'psocić się' zamiast 'psocić (komuś)'
i cała masa innych jakichs takich ozdobników językowych które mnie i drażnią i bawią w sumie
moremi lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
karo36 wrote:Nie wspomnę o tym, że koleżanka z pracy (Ciechanów) siedząca naprzeciw mnie lubi kieczup a dzwoniąc chce rozmawiać z Panio Agnieszko a tak w ogóle cała reszta to ćwoki

lubie juz Twoja kolezanke..
tez uwazam, ze reszta to cwoki!
moremi, sandra80, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
Zdziwiłabyś się. I nie mówię o słoikach, ale o rodowitych warszawiakach.Reni wrote:Wwa tez się nie wstawia
ale moja koleżanka katuje mnie wezne, wchódź, włanczam, rozłanczam
Po prostu za rzadko się w sądach wstawiacie
BISCA, Simba, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:A to podobno sie juz tez naprawilo i wolno. Jak moje "unikalne"..
O czym Ty do mnie rozmawiasz ???????
Ja cala moja rodzine terrorem nauczylam tej poprawnej wersji aTy mi tu takie cos ?
Nic nie slyszalam. Ma byc "jeste napisane "i koniec
lalalalalalalalalalalala
Reni, efcia, paszczakin, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
karo36 wrote:Nie wspomnę o tym, że koleżanka z pracy (Ciechanów) siedząca naprzeciw mnie lubi kieczup a dzwoniąc chce rozmawiać z Panio Agnieszko a tak w ogóle cała reszta to ćwoki

Ciechanów to nie tak daleko ode mnie, u nas rzeczywiście problem z końcówkami
-
moremi wrote:Zdziwiłabyś się. I nie mówię o słoikach, ale o rodowitych warszawiakach.
Po prostu za rzadko się w sądach wstawiacie
Morka a w Białym króluje jeszcze otako? albo weź dla mnie?
pamiętam jak kiedyś na polibudzie, dwóch chłopaków się kłóciło, i jeden do drugiego mówi:
weź się zamknij bo dla ciebie wpierdol spuszczę, padłam wtedy
Reni, nick nieaktualny, pierwiastka, Simba, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, satori, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Morka a w Białym króluje jeszcze otako? albo weź dla mnie?
pamiętam jak kiedyś na polibudzie, dwóch chłopaków się kłóciło, i jeden do drugiego mówi:
weź się zamknij bo dla ciebie wpierdol spuszczę, padłam wtedy
sandra80, Simba lubią tę wiadomość
-
A ja mialam kiedys miec faceta ale jak mi powiedzial ze tylko zrobi wokol siebie i przyjedzie to mu powiedzialam, zeby juz nie przyjezdzal. Wiecej.
Reni, sandra80, nick nieaktualny, efcia, moremi, paszczakin, Dziobak, ComeToMeBaby, BISCA, nick nieaktualny, satori, nick nieaktualny, Mega, Mimbla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mnie najbardziej na swiecie drażni "tanten" zamiast tamten.
Moja koleżanka z pracy tak mówi. Wzbudza to we mnie agresję a ja w sumie to spokojny człowiek jestem.
kapturnica, Simba, nick nieaktualny, efcia, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, nick nieaktualny, Bozia3, satori, nick nieaktualny, Mimbla lubią tę wiadomość
-
karo36 wrote:efcia u mnie jest tak:
09.12 do 12.2012 - 4
01.2013 do 12.2013 - 12
01.2014 do 12.2014 - 12
01.2015 do 12.2015 - 12
01.2016 do 02.2016 - 2
Jak nic 42 cykle )
ups
żle wpisałam
ja sie staram od pażdziernika 2011 , a nie 2012
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałe sprostowanie bo wyrzuty sumienia mam. Mój wpis o moim ślubnym i teściowej nie oznaczają, że ich wyśmiewam. Oboje kocham bardzo i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć
Ale gwarę mają śmieszną
efcia, moremi, ComeToMeBaby, BISCA, nick nieaktualny, satori, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Za puzno, jusz o wszyskim wiedzomkaro36 wrote:Małe sprostowanie bo wyrzuty sumienia mam. Mój wpis o moim ślubnym i teściowej nie oznaczają, że ich wyśmiewam. Oboje kocham bardzo i złego słowa o nich nie mogę powiedzieć
Ale gwarę mają śmieszną 
kapturnica, nick nieaktualny, efcia, moremi, paszczakin, Reni, BISCA, nick nieaktualny, Bozia3, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W scyzorykowie nagminnie słyszę u swojej rodzinki słowo tędyk- pójdę tędyk, zrobię ci pytkę ( bez skojarzeń
)...na dolnym śląsku rozbrajają mnie idę z tatem 
Ale fajnie tak wytężyć szare komórki doszukując się znaczenia.
kapturnica, efcia, nick nieaktualny, satori, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór