X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ale cudnie kochana łał a moze od razu bliźniaki :D :D :D

Reni, Lucky, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie wypisuje stąd :( :P bo ja nic nie weim co sie dzieje u mnie w brzuchu a watpie czy wogóle ostatnio coś sie dzieje :(

Bozia3, Lucky, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bozia ale cudnie kochana łał a moze od razu bliźniaki :D :D :D
    inessko nawet nie chcę sie przypalać..bo wiem, czym to sie może skończyć za dwa tygodnie..:) Będę musiała sobie poszukać awataru w stylu podpisu reni...:)
    poza tym może tak być, że tylko jedno z tyj jaj jest wartościowe - bo przecież nie wiadomo jakie było to, które już pękło. Natomiast bardzo się jej podobał ten, który odkryła w drugim jajniku - może któraś z dziewczyn wie o co chodzi - bo ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co w tych jajkach jest ładnego - w każdym razie pokazywała mi to na monitorze - jakieś takie jakby zakończenie tego jaja? wzgórek? jej no nie pamiętam...:).
    No i jeszcze żołnierzyki nie wiadomo czy rozbiły skorupkę porządnie..:).
    Staram się nie napalać bo to nam psuje prolaktynę :)aha endo 1,34 więc trochę clo mi to endo zubożyło - bo miałam w tym dc zwykle 1,60...

inessa, Lucky, bliska77, angela, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nie no pewnie ktoś tam może być :-)

aleeeeeee ja chce uesgieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tantrumsmiley.gif
    poproś go żeby Ci zrobił....- przecież jest stary czy tam stetryczały to może nie zauważy, że masz okres..;)

inessa, Lucky, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dupa. Pęcherzyk o wymiarach 16mm sflaczały, ale nie widać żeby była owulacja, tzn. nie ma żadnych płynów itd. i jego brzegi nie wskazuja na pęknięcie, tylko się zapadły :/
    Prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Od następnego podwójna dawka clo. To tyle w temacie

Bozia gratuluję jaj :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 16:50

inessa, Lucky, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wiedzialam ze jestes kura nioska. Do tego napromieniowany maz - oby podwojnie wyszlo! Bardzo radosna wiadomosc tego dnia.

Inessa przestan biadolic tylko biegaj po tych ginkach i naciskaj i wymuszaj to co Ci sie nalezyz.

Reni avatar w podpisie ekstra.

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe przytulam mocno. Może Ty jednak czekasz na mnie i ma się nam razem udać????

Boziu, :( aż m wstyd że nie umiem tak jak Ty :(
    Gratuluję i cieszę się z sukcesów, tyle jaj, takie jaja!, dwie owulacje, jajo z ogonkiem!, endo kosmiczne....rany julek.... nie za dużo na jedną Bozię? Chyba nazwę córkę Bożenka, co by była tak fartowna jak imienniczka, no i miała ten już wspominany zestaw przymiotników porządanych ;)

Inezzo, tak jak pisze Miś, walcz i nie odpuszczaj! Trzymam kciuki!

co do Clo, to mnie gin tłumaczył że jak nie ma własnych owulacji to sie daje zdecydowanie wcześniej czyli od 1dc lub 2 dc, gdy owulacje są ale wymagają podkręcenia, to zaczyna się tą stymulację póxniej

inessa, caffe, bliska77, grosza, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiem wiem nie odpuszczam ale fajnie tak wiedzieć co sie dzieje w brzuszku podczas staranek :D
    Lucky a ja mam nadal nadzieję co do Twojego cyklu :D
    Caffe a mozę jednak była owulka ale już płyny znikneły i ich nie widać i jutro skoczy tempka w góre!!!

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiecie,ze u Nati 74 jednak dzieciątko przetsało sie rozwijać pamietajmy o niej bardzo mocno, wczoraj była u lekarza :( :( :(
    Nati przytulam bardzo mocno <3

caffe, bliska77, Iwone, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane wiem wiem nie odpuszczam ale fajnie tak wiedzieć co sie dzieje w brzuszku podczas staranek :D
    Lucky a ja mam nadal nadzieję co do Twojego cyklu :D
    Caffe a mozę jednak była owulka ale już płyny znikneły i ich nie widać i jutro skoczy tempka w góre!!!
    Lucky, Inessa, dzięki za pocieszenie :) ten cykl spisuję na straty i nie "podnieci" mnie nawet wzrost temperatury. Po prostu nic z tego i tego się trzymam.

Ja nie wiem czemu ten mój organizm nie dopuszcza do owulacji, tzn. nawet pęcherzyki wstrzymuje.
    Nie wiem czy zwiększona dawka clo pomoże, czy czasem nie kupić oleju z wiesiołka, ale nie chce przedobrzyć.
    Lekarz mi powiedział, że jak po clo mnie będzie brzuch bolał to mam natychmiast do niego dzwonić. A i jeśli w ogóle uda mi się zajść w ciążę to od początku mam leżeć i obchodzić się ze sobą jak z jajkiem do czasu aż okaże się, ze jest bezpiecznie, czyli od razu na L4.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane wiecie,ze u Nati 74 jednak dzieciątko przetsało sie rozwijać pamietajmy o niej bardzo mocno, wczoraj była u lekarza :( :( :(
    Nati przytulam bardzo mocno <3
    O Jezu, tak mi strasznie przykro :( <3

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to skutek leków, jesli tak to powiedzcie czy tez tam miałyście. Mam coś w rodzaju zaparć, tzn. nie takich tradycyjnych, że ktoś chce a nie może. Tylko ja po prostu - nie muszę.
    Widać było na usg, ze z tymi jelitami coś nie halo, a potem mnie tak zagadał lekarz, ze zapomniałam się go zapytać.
    Podobno jabłka dobrze robią na te sprawy, podobnie jak śliwki. Zaraz, jak tylko dopiję szkocką :P to idę do piwnicy po jabłka smażone...

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe również jest dobre zsiadłe mleko albo płatki owsiane zalane wodą na noc i rano na śniadanie mozna zjeśc dodając wlaśnie marmolade ze sliwek dla smaku.

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe również jest dobre zsiadłe mleko albo płatki owsiane zalane wodą na noc i rano na śniadanie mozna zjeśc dodając wlaśnie marmolade ze sliwek dla smaku.
    Czytałam, ze trzeba zmielone siemię lniane zalać ciepłą wodą i odstawić na 2-3 godziny i wypić na noc. Ja mam w ziarenkach, ale to chyba nie przeszkadza?

Bozia, Aga ile cykli i po ile tego clo brałyście? Nie chce mi się wertować postów, a nie pamietam, więc sorry za zawracanie głowy? :P
    Bozia, a tego wiesiołka ile brałas i jaki to był?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, dajesz czadu, nie ma co!!!!!! jestem z Ciebie dumna :-)
    Caffe, nie martw sie, ja w tym cyklu miałam potrójną dawkę CLO (drugi cykl z rzędu) ja w sumie mam za sobą serię 6 stymulacji CLO, dwa miesiace odpoczynku i to jest mój 3ci cykl po przerwie, drugi na potrójnej dawce, u mnie jedna tabletka dziennie nie miała sensu
    kurcze, bardzo mi przykro z powodu straty Nati, człowiek bardzo przeżywa takie sprawy

caffe, inessa, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, dajesz czadu, nie ma co!!!!!! jestem z Ciebie dumna :-)
    Caffe, nie martw sie, ja w tym cyklu miałam potrójną dawkę CLO (drugi cykl z rzędu) ja w sumie mam za sobą serię 6 stymulacji CLO, dwa miesiace odpoczynku i to jest mój 3ci cykl po przerwie, drugi na potrójnej dawce, u mnie jedna tabletka dziennie nie miała sensu
    kurcze, bardzo mi przykro z powodu straty Nati, człowiek bardzo przeżywa takie sprawy
    Z tymi pęcherzykami to jest karuzela. Najgorsze jest to, ze tyle czasu to wszystko trwa :/
    No nic, trzeba czekać i mieć nadzieję.

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - clo zażywam teraz trzeci cykl 1x1. Zapytałam, czy jeśli nie zajdę - to mam zacząć nowy cykl z clo? Trochę niechętnie kręciła głową, ale wróciła do moich badań i powiedziała, że mam ok FSH 4,85 więc się zgadza na jeszcze jeden cykl..ale widzę, że ona jest bardzo ostrożna z lekami...w sumie nie wiem czy dobrze (np. kompletnie nie poleca mi dupka - bo twierdzi, że mam dobry progesteron - to po co?).
    Dziewczyny dzięki za miłe słowa, ale ja już się nie nakręcam....bo to im lepsze jaja, tym potem większa jajecznica na koniec.. i nic poza tym..:). Jeśli chodzi o wiesiołek - to ja zażywam 2x2 tabletki, ale dziewczyny biorą chyba więcej. Po clo nie mam prawie śluzu...no chyba, że ten pęknięty to jakiś dupiany był i teraz dopiero przyjdzie konkretna owulka - zobaczymy. To ciekawe, że caffe ma testy owu dodatnie - u mnie same minusy i prawie zero śluzu...

Aga - Ty jutro rano zapylasz jajeczko - tak? :)

Nati = bardzo mi przykro

inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - clo zażywam teraz trzeci cykl 1x1. Zapytałam, czy jeśli nie zajdę - to mam zacząć nowy cykl z clo? Trochę niechętnie kręciła głową, ale wróciła do moich badań i powiedziała, że mam ok FSH 4,85 więc się zgadza na jeszcze jeden cykl..ale widzę, że ona jest bardzo ostrożna z lekami...w sumie nie wiem czy dobrze (np. kompletnie nie poleca mi dupka - bo twierdzi, że mam dobry progesteron - to po co?).
    Dziewczyny dzięki za miłe słowa, ale ja już się nie nakręcam....bo to im lepsze jaja, tym potem większa jajecznica na koniec.. i nic poza tym..:). Jeśli chodzi o wiesiołek - to ja zażywam 2x2 tabletki, ale dziewczyny biorą chyba więcej. Po clo nie mam prawie śluzu...no chyba, że ten pęknięty to jakiś dupiany był i teraz dopiero przyjdzie konkretna owulka - zobaczymy. To ciekawe, że caffe ma testy owu dodatnie - u mnie same minusy i prawie zero śluzu...

Aga - Ty jutro rano zapylasz jajeczko - tak? :)

Nati = bardzo mi przykro

Zastanawiam się nad wiesiołkiem, w zasadzie się waham...
    A ja własnie po clo mam śluz. Co prawda nie ten płodny, ale w ogóle. A do tej pory go nie miałam.

Moze te pozytywne testy to od tego pęcherzyka. Wydziela sobie LH, a za chwilę zabierze dupe w troki o.O

Patrząc na mój wykres to na pierwszy rzut oka widać, ze jest pierdolnięty, a rangi mu "dodają" pozytywne testy owu o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 19:00

inessa, inessa, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zastanawiam się nad wiesiołkiem, w zasadzie się waham...
    A ja własnie po clo mam śluz. Co prawda nie ten płodny, ale w ogóle. A do tej pory go nie miałam.

Moze te pozytywne testy to od tego pęcherzyka. Wydziela sobie LH, a za chwilę zabierze dupe w troki o.O

Patrząc na mój wykres to na pierwszy rzut oka widać, ze jest pierdolnięty, a rangi mu "dodają" pozytywne testy owu o.O
    Nie pierdolnięty - tylko na razie jakby bezowulacyjny....bo nie masz skoku...ale przecież jeszcze może skoczyć...Może byłaś świeżo po owulce i jeszcze nie widać było płynu?

inessa, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie pierdolnięty - tylko na razie jakby bezowulacyjny....bo nie masz skoku...ale przecież jeszcze może skoczyć...Może byłaś świeżo po owulce i jeszcze nie widać było płynu?
    Ale nie ma z czego być owulacji. Nawet jeśli była owu to nie widac ciałka, ani płynu. W tygodniu niemożliwe żeby była, bo pęcherzyk był zbyt mały, a teraz nie widać pęknięcia tylko to nieszczęsne wklęśnięcie.
    Gin powiedział, ze na to że była owu są minimalne szanse. A poza tym testy owu wychodzą + więc to wszystko się wyklucza.
    Poza tym mało urósł pęcherzyk od 10 dc i to świadczy o tym, ze po prostu przestał się rozwijać.
    Nawet nie liczę na cud w tym cyklu. Start od następnego i już :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ