X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja nie wariowałam dopóki nie zobaczyłam zgonu z odwodnienia. Tak że ten...
    A stany jak u Asiuli miewałam. Uważałam, że drzenie rąk to taka moja uroda. A dupa. Teraz pije minimum 1,5 litra i nic mi się nie trzęsie. Nawet cycki sterczą jak skały ;-)
    Ludzie zwyczajnie nie zdają sobie sprawy, ze część ich "dolegliwości" jest skutkiem odwodnienia.
    a ja odkąd piję więcej to mam same problemy. Ot taka ciekawostka.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    I chyba chodzi o bilans wszystkich płynów, kawy, herbaty, zupy i inne soki.
    Kawa, herbata odpada, bo są moczopędne.
    Powinno się wodę pić, ale jak komuś nie wchodzi (miałam z tym problem) to np. herbata owocowa (bez dodatku czarnej, zielonej, czy czerwonej), albo kompot bez cukru.

Magdala, Magda* lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję Waszej rady:

jestem w 22dc i dziś miałam badany progesteron - wynik 17,84 ng/ml. Marniutko co ?

Obawiam się, że wynik jest zawyżony bo od owulki czyli od 28.01 do 02.02.2016r. brałam luteinę.

Co myślicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Szpital ...
    Kable, monitory, kroplowki .
    Bez odbioru .

Będzie dobrze Aasiula. Musi być dobrze. Nie ma inaczej. Wracaj do nas jak najszybciej :)

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Dziewczyny potrzebuję Waszej rady:

jestem w 22dc i dziś miałam badany progesteron - wynik 17,84 ng/ml. Marniutko co ?

Obawiam się, że wynik jest zawyżony bo od owulki czyli od 28.01 do 02.02.2016r. brałam luteinę.

Co myślicie ?
    Jeżeli masz niedomoge lutealna, to w takim razie ta dawka luteiny wystarcza. To jest normalny progesteron w tym dniu cyklu i jeżeli jesteś w ciąży, to wystarczy ten poziom. Marny to by był na poziomie 8 ng/ml, a i tak przy takim ciąże się zdarzają.

Magdala, satori, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja herbaty właściwie nie piję, zielona ma teinę i kofeinę, czarnych nie lubię, owocowe lubię, ale nie te torebkowe :-) wodę piję niegazowaną, czystek i ostatnio kawa. Ciekawe jak to się stało, że nam się Asiek odwodnił, bo to dość drastyczny niedobór płynów.

Magda* lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A stany jak u Asiuli miewałam. Uważałam, że drzenie rąk to taka moja uroda. A dupa. Teraz pije minimum 1,5 litra i nic mi się nie trzęsie. Nawet cycki sterczą jak skały ;-)
    Ludzie zwyczajnie nie zdają sobie sprawy, ze część ich "dolegliwości" jest skutkiem odwodnienia.

Dałaś mi do myślenia.

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 1,5 litra to minimum (i tak - zupy i sok zawarty w owocach się wlicza), a 2,5 litra samej wody to już przesada, bo można wypłukać minerały z organizmu.
    I do odwodnienia naprawdę niewiele trzeba. Wystarczy ograniczać spożywane płyny do dwóch filizanek kawy dziennie.

Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sabinka? Jesteś? Jak Milena? Już wyszłyście z tego szpitala?
    Nie. Mamy przepustkę do poniedziałku. W poniedzialek rano powrót i będzie cystoskopia mikcyjna :/ bardzo się martwię tym badaniem. Nie mogę wejść z Milena. Mąż da radę. Ale to bardzo nieprzyjemne badanie, boję się reakcji córki :(

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    i to jeszcze zgodnie z wyznaczonym terminem porodu ;)
    i najlepiej w weekend wieczorem, żeby ekipa mogła zasiąść przygotowana przed monitorem

moremi, caffe, Magdala, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I do odwodnienia naprawdę niewiele trzeba. Wystarczy ograniczać spożywane płyny do dwóch filizanek kawy dziennie.
    Moremi, proszę Cię, nie wszystkie przypadki są takie same i kończą się drastycznie.
    Ja wody nigdy nie lubiła i piłam tyle co w kawie, czyli jeden kubek dziennie, przez wiele wiele lat tak było i nigdy się nie odwodniłam. I ten "kubek" piłam przez cały dzień w pracy, a w domu przeważnie nic więcej.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie. Mamy przepustkę do poniedziałku. W poniedzialek rano powrót i będzie cystoskopia mikcyjna :/ bardzo się martwię tym badaniem. Nie mogę wejść z Milena. Mąż da radę. Ale to bardzo nieprzyjemne badanie, boję się reakcji córki :(
    Dzielna dziewczynka. Przejdzie badanie i zapomni.

Magdala, Sabina, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wypijam dzbanek 1,5 l herbaty w pracy i drugi taki w domu

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Odwodnienie jest bardzo groźne.
    Dziewczyny pilnujcie wypijania 1,5 litra wody dziennie.
    A dziewczyny w ciąży szczególnie.

Starajacym sie tez woda jest esencjalna. Sluz jest lepszy!

moremi, efcia, BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja wypijam dzbanek 1,5 l herbaty w pracy i drugi taki w domu
    ja piję od jakiegoś czasu ok. 1l herbaty w pracy i dwa drinki w domu :P

Bozia3, SolarPolar, satori lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Amen!!!

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Moremi, proszę Cię, nie wszystkie przypadki są takie same i kończą się drastycznie.
    Ja wody nigdy nie lubiła i piłam tyle co w kawie, czyli jeden kubek dziennie, przez wiele wiele lat tak było i nigdy się nie odwodniłam. I ten "kubek" piłam przez cały dzień w pracy, a w domu przeważnie nic więcej.
    Caffe, ale jak widać to ze ciebie nie ruszylo, nie oznacza, że jest to dobry sposób postępowania. Nie każe Ci pić, nie twierdzę, że wszyscy umra na odwodnienie, ale niestety skutki odwodnienia mogą być smiertelne. I pytanie - badalas się, czy na oko stwierdzasz, że nie mialaś odwodnienia?
    I kolejne - jesz zupy? Owoce? Warzywa? Czy tylko krakersy i inne suchary?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:49

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze czasami je gołąbki chytryke.gif

moremi, ivf-ivf, efcia, BISCA, satori, Mimbla, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiem, ze czasami je gołąbki chytryke.gif
    W sosie pomidorowym. I patrz ile w tym płynów.

Reni, efcia, satori, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Absolutnie nie chce Cie atakowac, ale skad wiesz, ze sie nie odwodnilas. Faksu ze srodka nie dostalas. ;-) Moze balansowalas na krawedzi. Jeden kubek na dzien to jest jednak malo. A kawa odwadnia..

W wypadku braku wody wszystkie przypadki sa takie same. Bez wody umrzesz. Jeden wczesniej inny pozniej.

BISCA, Magda* lubią tę wiadomość

‹‹ 13241 13242 13243 13244 13245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ