X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Melduje ze wczoraj nie zjadlam paczka ale za to dzisiaj jednego ale wczorajszego a to sie nie liczy bo ponoc czerstwe poeczywo jest zdrowe i nie tuczy:-)
    to może byc brak potasu...mój ojciec kiedys tak miał

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Czy obywatelom polskim pracujacym poza granicami Polski, placacymi podatki nie w Polsce i bioracymi dodatki pieniezne na dzieci w kraju przebywania nalezy sie 500 zl ? Na jakiej podstawie? A tak pytam z ciekawosci.

Nie należy się jesli w kraju w którym przebywa pobiera świadczenia , też uważam, że jak ktoś płaci podatki poza Polską nie powinien nic z budżetu dostawać. No bo dlaczego skoro nic do niego nie wkłada...

SolarPolar, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielebnaxx wrote:
    to może byc brak potasu...mój ojciec kiedys tak miał
    brak potasu a nie serce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:57

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Czy obywatelom polskim pracujacym poza granicami Polski, placacymi podatki nie w Polsce i bioracymi dodatki pieniezne na dzieci w kraju przebywania nalezy sie 500 zl ? Na jakiej podstawie? A tak pytam z ciekawosci.
    to oczywiste powinno być, że się nie należy...tam płacą podatki, dostają dodatki - i się jeszcze będą rzucać na 500 zeta....

ivf-ivf, SolarPolar, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również całe życie piję bardzo mało (nie mówię o alko), dodatkowo kawa i nie przepadam za zupami - i nigdy nie miałam z tego powodu żadnych problemów ze zdrowiem.....a już słynne 1,5-2 litry wody coraz częściej jest krytykowane - jako niepotrzebne "zalewanie wnętrzności".... czy ktos z naszych rodziców, babć piło tyle wody???? Napiły się szklankę kranówy przegotowanej z czajnika i do przodu....

kapturnica, ivf-ivf, nick nieaktualny, SolarPolar, SolarPolar, caffe, satori, pierwiastka, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to oczywiste powinno być, że się nie należy...tam płacą podatki, dostają dodatki - i się jeszcze będą rzucać na 500 zeta....

Wolałabym, żeby dostały dzieci pełnoletnie, a uczące się.

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrazcie sobie ze lekarz dzwonił wlasnie zapytać jak sie Marek czuje.....Niemcy mnie ciagle zaskakuja

Bozia3, nick nieaktualny, SolarPolar, efcia, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałam dziś, że ok 7-10 mld z tej kasy wróci do budżetu w postaci podatków, jak zostanie wpompowana kasa to ruszy konsumpcja, tak wiec jest szansa, że i kasa na program będzie i Grecja nam nie grozi ;-)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja również całe życie piję bardzo mało (nie mówię o alko), dodatkowo kawa i nie przepadam za zupami - i nigdy nie miałam z tego powodu żadnych problemów ze zdrowiem.....a już słynne 1,5-2 litry wody coraz częściej jest krytykowane - jako niepotrzebne "zalewanie wnętrzności".... czy ktos z naszych rodziców, babć piło tyle wody???? Napiły się szklankę kranówy przegotowanej z czajnika i do przodu....
    mnie sie wydaje ze wlasnie nadmiar wody wypłukuje mikroelementy...niedawno byl przypadek smierci na maratonie bo uczestnik wypij 8 butelek wody, dostal ataku serca

ivf-ivf, Bozia3, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wlewanie wody ponad normę, uszkadza tez nerki, ale to ekstremalne przypadki.

Bozia3, nick nieaktualny, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jeżeli masz niedomoge lutealna, to w takim razie ta dawka luteiny wystarcza. To jest normalny progesteron w tym dniu cyklu i jeżeli jesteś w ciąży, to wystarczy ten poziom. Marny to by był na poziomie 8 ng/ml, a i tak przy takim ciąże się zdarzają.

Dzięki moremi za wskazówki:)

Rozumiem, że normy labo jeszcze nic nie przesądzają:
    1 trymestr:16,42- 48,56
    2 trymestr:19,73-51,74
    3 trymestr:25,27-93,42
    faza lutealna: 1,7-27

i na chwilę obecną nie mam się co emocjonawać a raczej odczekać czy małpa się pojawi?

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Dzięki moremi za wskazówki:)

Rozumiem, że normy labo jeszcze nic nie przesądzają:
    1 trymestr:16,42- 48,56
    2 trymestr:19,73-51,74
    3 trymestr:25,27-93,42
    faza lutealna: 1,7-27

i na chwilę obecną nie mam się co emocjonawać a raczej odczekać czy małpa się pojawi?
    te normy sa dla kobiet w ciazy.Posiadanie nawet bardzo wysokiego poziomu progesteronu nie jest wyznacznikiem ciazy.Ja mialam wysoko nie raz i nie bylo ciazy a kiedy zaszlam bylo raptem 10(dupka bralam)a on jest niewykrywalny i byla ciaza.Trzeba czekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:54

moremi, ivf-ivf, nick nieaktualny, satori, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jesli chodzi o plyny to jestem na bakier.Teraz jak karmie staram sie pic wiecej bo widze,ze jak wypije mniej to mam problemy w toalecie ;-) Ale w ciazy to mialam ssawke straszna.Poltora litra wody potrafilam za jednym przylpzeniem wciagnac ptzy tych upalach.

ivf-ivf, Bozia3, satori, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • satori Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:46

pierwiastka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    pokrzywę piłam z nagietkiem w 2 fazie cyklu. Pokrzywa ma podnosić progesteron a nagietek działać rozkurczowo. Dalej będę je pić. Mi zioła smakują bardzo i tym mogę płyny uzupełniać. Przyzwyczaiłam się :)
    O pokrxywe tez lubie i melise :-)

ivf-ivf, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to napedzilas sobie i rodzinie stracju.Ty wez moze troche z ta dieta wyluzuj bo nie sadze ,ze to takie bardzo zdrowe przy staraniach o dziecko

ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula wyraźnie napisala, ze to odwodnienie, a nie dieta, czy brak potasu.
    Poza tym krytykowane jest 2,5 litra wody, bo to właśnie te 2,5 było z czapy. Chodzi o optymalna ilość płynów dla przeciętnego człowieka i jest to 1,5 litra (nie samej wody) - w to są wliczane wszystkie płyny spozywane z pożywieniem.
    A to ze Wam nic nie jest, to się tylko cieszyc.
    Ja paliłam papierosy przez 20 lat i nic mi nie było. Ba, mialam rewelacyjne wyniki, oddawałam honorowo krew, ale to wszystko nie oznacza, że palenie jest zdrowe i że będę polecać palenie na poprawę nastroju czy uspokojenie. Też kiedyś nie pilam tych 1,5 litra i niby się dobrze czulam, ale po kolejnym poronieniu lekarz mnie pytał ile pije i kazał zwiększyć ilość płynów. Poza tym, tak jak pisałam - mialam styczność ze śmiercią z odwodnienia, więc trochę poczytałam o tym "zjawisku".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:04

efcia, BISCA, Mimbla, satori, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jakoś Hera z wiecznym tekstem o mące i cukrze cię nie drażni :-P

Ps. To nie jest generalizowanie, a wskazania medyczne, ale cóż... Na biologii uczą z czego sklada się ludzki organizm.

Hera też mnie nieraz drażni swoimi wypowiedziami o mące i cukrze, ale ja uznaję umiar, więc mnie problem nie dotyczy. Każdy je co chce i tak jak ona (może się mylę) wolę zjeść porcję żeberek zamiast paczki chipsów czy czekolady. Ale to moje upodobania żywieniowe, a nie jakieś trzymanie się wskazań medycznych.
    A wskazania medyczne dzisiaj sa takie, a jutro będą inne. Przykładem może być spożywanie masła i margaryny. Zalecenia lekarskie są dopasowane do potrzeb rynku.

Fajnie, że chodziłaś na wszystkie lekcje biologii :)

nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Asiula wyraźnie napisala, ze to odwodnienie, a nie dieta, czy brak potasu.
    Poza tym krytykowane jest 2,5 litra wody, bo to właśnie te 2,5 było z czapy. Chodzi o optymalna ilość płynów dla przeciętnego człowieka i jest to 1,5 litra (nie samej wody) - w to są wliczane wszystkie płyny spozywane z pożywieniem.
    A to ze Wam nic nie jest, to się tylko cieszyc.
    Ja paliłam papierosy przez 20 lat i nic mi nie było. Ba, mialam rewelacyjne wyniki, oddawałam honorowo krew, ale to wszystko nie oznacza, że palenie jest zdrowe i że będę polecać palenie na poprawę nastroju czy uspokojenie. Też kiedyś nie pilam tych 1,5 litra i niby się dobrze czulam, ale po kolejnym poronieniu lekarz mnie pytał ile pije i kazał zwiększyć ilość płynów. Poza tym, tak jak pisałam - mialam styczność ze śmiercią z odwodnienia, więc trochę poczytałam o tym "zjawisku".

To kiedy Ty zaczelas palić? :-P

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój dziadek tyle pije.
    Weź pod uwagę, że duza część pokolenia naszych babc umierała w wieku 40-50 lat, więc tego nie da się porownać. Podobnie jak słyszę, ze kiedyś dzieci nie mialy alergii, nie były takie chorowite itp. Tyle że kiedyś śmiertelność wśród noworodków i niemowląt była wyższa.
    Nie da się porównywać dawnych czasów z obecnymi i tyle.

BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 13243 13244 13245 13246 13247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ