X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Melduje ze wczoraj nie zjadlam paczka ale za to dzisiaj jednego ale wczorajszego a to sie nie liczy bo ponoc czerstwe poeczywo jest zdrowe i nie tuczy:-)
    to może byc brak potasu...mój ojciec kiedys tak miał

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Czy obywatelom polskim pracujacym poza granicami Polski, placacymi podatki nie w Polsce i bioracymi dodatki pieniezne na dzieci w kraju przebywania nalezy sie 500 zl ? Na jakiej podstawie? A tak pytam z ciekawosci.

Nie należy się jesli w kraju w którym przebywa pobiera świadczenia , też uważam, że jak ktoś płaci podatki poza Polską nie powinien nic z budżetu dostawać. No bo dlaczego skoro nic do niego nie wkłada...

SolarPolar, Bozia3, Wielebnaxx, Sabina, kapturnica, BISCA, Magda* lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielebnaxx wrote:
    to może byc brak potasu...mój ojciec kiedys tak miał
    brak potasu a nie serce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:57

Wielebnaxx lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Czy obywatelom polskim pracujacym poza granicami Polski, placacymi podatki nie w Polsce i bioracymi dodatki pieniezne na dzieci w kraju przebywania nalezy sie 500 zl ? Na jakiej podstawie? A tak pytam z ciekawosci.
    to oczywiste powinno być, że się nie należy...tam płacą podatki, dostają dodatki - i się jeszcze będą rzucać na 500 zeta....

ivf-ivf, SolarPolar, BISCA, Berenika, Magda* lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również całe życie piję bardzo mało (nie mówię o alko), dodatkowo kawa i nie przepadam za zupami - i nigdy nie miałam z tego powodu żadnych problemów ze zdrowiem.....a już słynne 1,5-2 litry wody coraz częściej jest krytykowane - jako niepotrzebne "zalewanie wnętrzności".... czy ktos z naszych rodziców, babć piło tyle wody???? Napiły się szklankę kranówy przegotowanej z czajnika i do przodu....

kapturnica, ivf-ivf, Wielebnaxx, SolarPolar, SolarPolar, caffe, satori, pierwiastka, Berenika, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to oczywiste powinno być, że się nie należy...tam płacą podatki, dostają dodatki - i się jeszcze będą rzucać na 500 zeta....

Wolałabym, żeby dostały dzieci pełnoletnie, a uczące się.

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrazcie sobie ze lekarz dzwonił wlasnie zapytać jak sie Marek czuje.....Niemcy mnie ciagle zaskakuja

Bozia3, Sabina, SolarPolar, efcia, caffe, Berenika lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałam dziś, że ok 7-10 mld z tej kasy wróci do budżetu w postaci podatków, jak zostanie wpompowana kasa to ruszy konsumpcja, tak wiec jest szansa, że i kasa na program będzie i Grecja nam nie grozi ;-)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja również całe życie piję bardzo mało (nie mówię o alko), dodatkowo kawa i nie przepadam za zupami - i nigdy nie miałam z tego powodu żadnych problemów ze zdrowiem.....a już słynne 1,5-2 litry wody coraz częściej jest krytykowane - jako niepotrzebne "zalewanie wnętrzności".... czy ktos z naszych rodziców, babć piło tyle wody???? Napiły się szklankę kranówy przegotowanej z czajnika i do przodu....
    mnie sie wydaje ze wlasnie nadmiar wody wypłukuje mikroelementy...niedawno byl przypadek smierci na maratonie bo uczestnik wypij 8 butelek wody, dostal ataku serca

ivf-ivf, Bozia3, caffe, Berenika lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wlewanie wody ponad normę, uszkadza tez nerki, ale to ekstremalne przypadki.

Bozia3, Wielebnaxx, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jeżeli masz niedomoge lutealna, to w takim razie ta dawka luteiny wystarcza. To jest normalny progesteron w tym dniu cyklu i jeżeli jesteś w ciąży, to wystarczy ten poziom. Marny to by był na poziomie 8 ng/ml, a i tak przy takim ciąże się zdarzają.

Dzięki moremi za wskazówki:)

Rozumiem, że normy labo jeszcze nic nie przesądzają:
    1 trymestr:16,42- 48,56
    2 trymestr:19,73-51,74
    3 trymestr:25,27-93,42
    faza lutealna: 1,7-27

i na chwilę obecną nie mam się co emocjonawać a raczej odczekać czy małpa się pojawi?

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo36 wrote:
    Dzięki moremi za wskazówki:)

Rozumiem, że normy labo jeszcze nic nie przesądzają:
    1 trymestr:16,42- 48,56
    2 trymestr:19,73-51,74
    3 trymestr:25,27-93,42
    faza lutealna: 1,7-27

i na chwilę obecną nie mam się co emocjonawać a raczej odczekać czy małpa się pojawi?
    te normy sa dla kobiet w ciazy.Posiadanie nawet bardzo wysokiego poziomu progesteronu nie jest wyznacznikiem ciazy.Ja mialam wysoko nie raz i nie bylo ciazy a kiedy zaszlam bylo raptem 10(dupka bralam)a on jest niewykrywalny i byla ciaza.Trzeba czekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:54

moremi, ivf-ivf, Sabina, satori, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jesli chodzi o plyny to jestem na bakier.Teraz jak karmie staram sie pic wiecej bo widze,ze jak wypije mniej to mam problemy w toalecie ;-) Ale w ciazy to mialam ssawke straszna.Poltora litra wody potrafilam za jednym przylpzeniem wciagnac ptzy tych upalach.

ivf-ivf, Bozia3, satori, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • satori Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 12:46

pierwiastka, Magda* lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    pokrzywę piłam z nagietkiem w 2 fazie cyklu. Pokrzywa ma podnosić progesteron a nagietek działać rozkurczowo. Dalej będę je pić. Mi zioła smakują bardzo i tym mogę płyny uzupełniać. Przyzwyczaiłam się :)
    O pokrxywe tez lubie i melise :-)

ivf-ivf, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to napedzilas sobie i rodzinie stracju.Ty wez moze troche z ta dieta wyluzuj bo nie sadze ,ze to takie bardzo zdrowe przy staraniach o dziecko

ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula wyraźnie napisala, ze to odwodnienie, a nie dieta, czy brak potasu.
    Poza tym krytykowane jest 2,5 litra wody, bo to właśnie te 2,5 było z czapy. Chodzi o optymalna ilość płynów dla przeciętnego człowieka i jest to 1,5 litra (nie samej wody) - w to są wliczane wszystkie płyny spozywane z pożywieniem.
    A to ze Wam nic nie jest, to się tylko cieszyc.
    Ja paliłam papierosy przez 20 lat i nic mi nie było. Ba, mialam rewelacyjne wyniki, oddawałam honorowo krew, ale to wszystko nie oznacza, że palenie jest zdrowe i że będę polecać palenie na poprawę nastroju czy uspokojenie. Też kiedyś nie pilam tych 1,5 litra i niby się dobrze czulam, ale po kolejnym poronieniu lekarz mnie pytał ile pije i kazał zwiększyć ilość płynów. Poza tym, tak jak pisałam - mialam styczność ze śmiercią z odwodnienia, więc trochę poczytałam o tym "zjawisku".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:04

efcia, BISCA, Mimbla, satori, Magda* lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jakoś Hera z wiecznym tekstem o mące i cukrze cię nie drażni :-P

Ps. To nie jest generalizowanie, a wskazania medyczne, ale cóż... Na biologii uczą z czego sklada się ludzki organizm.

Hera też mnie nieraz drażni swoimi wypowiedziami o mące i cukrze, ale ja uznaję umiar, więc mnie problem nie dotyczy. Każdy je co chce i tak jak ona (może się mylę) wolę zjeść porcję żeberek zamiast paczki chipsów czy czekolady. Ale to moje upodobania żywieniowe, a nie jakieś trzymanie się wskazań medycznych.
    A wskazania medyczne dzisiaj sa takie, a jutro będą inne. Przykładem może być spożywanie masła i margaryny. Zalecenia lekarskie są dopasowane do potrzeb rynku.

Fajnie, że chodziłaś na wszystkie lekcje biologii :)

Wielebnaxx, Iwone lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Asiula wyraźnie napisala, ze to odwodnienie, a nie dieta, czy brak potasu.
    Poza tym krytykowane jest 2,5 litra wody, bo to właśnie te 2,5 było z czapy. Chodzi o optymalna ilość płynów dla przeciętnego człowieka i jest to 1,5 litra (nie samej wody) - w to są wliczane wszystkie płyny spozywane z pożywieniem.
    A to ze Wam nic nie jest, to się tylko cieszyc.
    Ja paliłam papierosy przez 20 lat i nic mi nie było. Ba, mialam rewelacyjne wyniki, oddawałam honorowo krew, ale to wszystko nie oznacza, że palenie jest zdrowe i że będę polecać palenie na poprawę nastroju czy uspokojenie. Też kiedyś nie pilam tych 1,5 litra i niby się dobrze czulam, ale po kolejnym poronieniu lekarz mnie pytał ile pije i kazał zwiększyć ilość płynów. Poza tym, tak jak pisałam - mialam styczność ze śmiercią z odwodnienia, więc trochę poczytałam o tym "zjawisku".

To kiedy Ty zaczelas palić? :-P

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój dziadek tyle pije.
    Weź pod uwagę, że duza część pokolenia naszych babc umierała w wieku 40-50 lat, więc tego nie da się porownać. Podobnie jak słyszę, ze kiedyś dzieci nie mialy alergii, nie były takie chorowite itp. Tyle że kiedyś śmiertelność wśród noworodków i niemowląt była wyższa.
    Nie da się porównywać dawnych czasów z obecnymi i tyle.

BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 13243 13244 13245 13246 13247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ