35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:Bozia- bez rzadnej smietany jK NAPISALA IVF
zoltko, parmezan ( opcjonalnie) i taki tluszczyk tylko zapomnialam jak on sie zowie. smietana to wymysl chytrych szefow kuchni, zeby za duzo zoltek nie szlo
edit - guanciale od swinki ( policzki swinki) - wez se przetlumacz na googlu
i pieprz ! konieczieto przegrałam w dyskusji - wydawało mi się, że carbonara bez smietanki to już nie to...
Sprawdzałam w necie - są różne przepisy, a Gesslerowa jako oryginalny przepis podaje ze śmietanką - po raz kolejny przekonuje się, że to zwykła pieniaczka, a nie żadna znawczyni kuchni....
Wielabnaxxx, iwcia77, Simba, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:dzięki...
to przegrałam w dyskusji - wydawało mi się, że carbonara bez smietanki to już nie to...
Sprawdzałam w necie - są różne przepisy, a Gesslerowa jako oryginalny przepis podaje ze śmietanką - po raz kolejny przekonuje się, że to zwykła pieniaczka, a nie żadna znawczyni kuchni....
smaze boczek z piersia kurczaczo pokrojona drobno na oleju, pozniej do tego dodaje dwie starte cukinie na duzych oczkach, gotuje makaron wstązki, w miseczce przygotowuje dwie puszki smietany kwasnej do ktorej wbijam dwa zółtka i 3 ząbki czosnku zmiezdzonego mieszam ten sos, jak makaron miekki odcedzam i do goracego wlewam ta cukinie z boczkiem i kurczakiem a na to ten sos, wszystko mieszam dosc długo....palce lizaćiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Wielabnaxxx wrote:ja robie cos podobnego do carbonary ale jest przepyszne
smaze boczek z piersia kurczaczo pokrojona drobno na oleju, pozniej do tego dodaje dwie starte cukinie na duzych oczkach, gotuje makaron wstązki, w miseczce przygotowuje dwie puszki smietany kwasnej do ktorej wbijam dwa zółtka i 3 ząbki czosnku zmiezdzonego mieszam ten sos, jak makaron miekki odcedzam i do goracego wlewam ta cukinie z boczkiem i kurczakiem a na to ten sos, wszystko mieszam dosc długo....palce lizaćchyba sobie zrobię bez makaronu - obleci?
Wielabnaxxx, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Berenika wrote:jak byś uważnie poczytała to nie same dobre
Przykro mi Berenika. Mam nadzieję, że jednak znajdziesz jakiś sposób żeby zrobić in vitro, a może uda się i bez. Różne cuda się zdarzają. Pisałam ostatnio, że taka moja rejonowa ginekolog opowiadała mi, że dziewczyna 27-letnia miała hormony jak na menopauzę, a za 3 lata w ciąży była.Berenika, Sabina lubią tę wiadomość
-
Wiecie co ? Mialam leciec w delegacje 25/02
Odwolalm wlasnie ze wzgeldu na transfer. Nie wiem czy slusznie, bo pamietam, ze Paszcza latala. À le jakos mi to nie dawalo spokoju
2-3 dni po trasferze zrywac sie skoro swit, na lotnisko, lot, 100 km autem + spotkanie + 100 km autem, lot i w domu pozna noca.
Wiec sklamalam, ze bede "operowana" i mam zakaz na samolot 10 dni po ....
Mialam odwiedzic Iwci rejony
Klient nie zajacReni, Aasiula, Sabina, malgos741, Bozia3, iwcia77, ComeToMeBaby, paszczakin, Mimbla, megan8, beates, Simba, moremi, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysandra80 wrote:Przykro mi Berenika. Mam nadzieję, że jednak znajdziesz jakiś sposób żeby zrobić in vitro, a może uda się i bez. Różne cuda się zdarzają. Pisałam ostatnio, że taka moja rejonowa ginekolog opowiadała mi, że dziewczyna 27-letnia miała hormony jak na menopauzę, a za 3 lata w ciąży była.
-
BISCA wrote:Wiecie co ? Mialam leciec w delegacje 25/02
Odwolalm wlasnie ze wzgeldu na transfer. Nie wiem czy slusznie, bo pamietam, ze Paszcza latala. À le jakos mi to nie dawalo spokoju
2-3 dni po trasferze zrywac sie skoro swit, na lotnisko, lot, 100 km autem + spotkanie + 100 km autem, lot i w domu pozna noca.
Klient nie zajac
dobra decyzja, w I trymestrze nie zaleca się lataniaBISCA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam maly problem.
Kupilam bilety lotnicze na Swieta dla taty i jego zony.
Okazalo sie, ze zona taty chce przyjechac autem i nie poleci. Bo nie.
Pomijajac drobny "wkoorw" chcialaby sprzedac te bilety , zeby odzyskac kase ( easy jet nie zwraca). Jest w Polsce jakis powazny portal gzdie mozna dokonac takiej tranzakcji ? -
Berenika to zrób coś z tym a nie ciągle się żalisz..
ania.g, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kapturnica, Berenika lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
BISCA wrote:Dziewczyny, mam maly problem.
Kupilam bilety lotnicze na Swieta dla taty i jego zony.
Okazalo sie, ze zona taty chce przyjechac autem i nie poleci. Bo nie.
Pomijajac drobny "wkoorw" chcialaby sprzedac te bilety , zeby odzyskac kase ( easy jet nie zwraca). Jest w Polsce jakis powazny portal gzdie mozna dokonac takiej tranzakcji ?
Ja nie wiem ale popytam.
Wkoorw zupelnie na miejscu.Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
jest, jest, jest! @ przyszła
jutro zaczynamSabina, BISCA, ania.g, malgos741, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77, Mimbla, Natka_79, macduska, Simba, moremi, satori, Berenika, gretka, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Wiecie co ? Mialam leciec w delegacje 25/02
Klient nie zajacBISCA lubi tę wiadomość