Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To co? Szukasz trzeciego? Suplementy jakieś bierzesz?
    szukam ,chwytam się rożnych możliwości ,co biorę napisałam powyżej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wiem o soi ale jest nie wskazana przy hashimoto

już o tym pisałam i jeśli rzeczywiście to będzie już ona to przyczyniły się do tego moje dwie choroby z autoagresji WZJG i Hasi

• satori Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    biorę oprócz wit.D ,coś podobnego do DongQuai,inofem piję no i leki Euthyrox 88 (po ostatniej wizycie u endo),tabsy na jelita,HTZ nie biorę chciała mi coś dać ale ja wole iść i w gyn to skonsultować...

jak się czuję : jestem dość nerwowa i może parę razy miałam uderzenia goraca ale ja mam inne dolegliwości które mogę wiązać z takimi epizodami jak np. hashimoto czy problemy z kręgosłupem

No czyli działasz. :)
    Nie wiem co robi Dong bo mało o nim sprawdzonych informacji. Koniczyna czerwona to całe stado fito-estrogenów. Jest lepsza od soi bo nasza i nie wywołuje uczuleń. Poczytaj w wolnej chwili.

Berenika, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Powiem tak, Berenika nie obraź się bo to nie jest uderzenie w Ciebie, jak się nie ma kasy konkretnej na leczenie to można sobie palcem w dupie pogrzebać i napić się przy tym herbaty malinowej.

Ja nie wierze, że gdyby Berenika miała wystarczającą ilość kasy to by siedziała i nic nie robiła.
    A skoro ma początki meno i to nie od dziś, bo od dawna problemy były, to piciem rumianku ma to przerwać? To już wymaga specjalistycznego leczenia i niezbyt tanich leków.
    no i dzięki bo właśnie o to w tym wszystkim chodzi bo jestem napalona na to if jak szczerbaty na suchara ,ale ja swoje a życie swoje

i dużo osób myśli ze nic z tym nie robię bo to nieprawda ,składaliśmy ponad rok temu papiery w invimed na rządówkę ale niestety AMH nas wykluczyło

caffe, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika, a ile masz lat, że Ci taką diagnozę postawili? no że to menopauza lub jej początki, a przy takich wynikach to jaka jest realna szansa na powodzenie ivf? z dawstwem komórki? Może porozmawiaj z lekarzem jakie są szanse... pomyśl i rozważ czy jest sens się zadlużać. Ja wolałabym kubeł zimnej wody na głowę niż życie w niepewności.

Berenika, macduska, moremi, caffe, satori, iwcia77, Sabina, kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    No czyli działasz. :)
    Nie wiem co robi Dong bo mało o nim sprawdzonych informacji. Koniczyna czerwona to całe stado fito-estrogenów. Jest lepsza od soi bo nasza i nie wywołuje uczuleń. Poczytaj w wolnej chwili.
    a dzięki poczytam ,to co biorę nazywa się SHATAVARI hinduskie zioła na płodność znane od wieków ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uratowani!

Przytachałam 10 l wody z beczkowozu przed południem, na pierwszy ranny rzut już się nie załapałam, po wejściu do domu z butlami weszłam na strone urzędu miasta i pierwsza wiadomość - woda zdatna do spożycia.

To prawie tak jak z ciążą. Trzeba nakupować podpasek, tampomnów i czegoć do prasowania i od razu trach - dwie krechy jak malowanie.

moremi, satori, caffe, macduska, BISCA, Mimbla, Bozia3, kapturnica, Mega, malgos741, iwcia77, Iwone, ania.g, beates, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza piszą o Was w internetach i zdjęcia beczkowozu są, więc może i Ty na zdjęciach? ;-)

Sabina, Mimbla, Mega, malgos741, iwcia77, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Uratowani!

Przytachałam 10 l wody z beczkowozu przed południem, na pierwszy ranny rzut już się nie załapałam, po wejściu do domu z butlami weszłam na strone urzędu miasta i pierwsza wiadomość - woda zdatna do spożycia.

To prawie tak jak z ciążą. Trzeba nakupować podpasek, tampomnów i czegoć do prasowania i od razu trach - dwie krechy jak malowanie.

To już była bym w ciąży z dziesięć razy.

Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Berenika, a ile masz lat, że Ci taką diagnozę postawili? no że to menopauza lub jej początki, a przy takich wynikach to jaka jest realna szansa na powodzenie ivf? z dawstwem komórki? Może porozmawiaj z lekarzem jakie są szanse... pomyśl i rozważ czy jest sens się zadlużać. Ja wolałabym kubeł zimnej wody na głowę niż życie w niepewności.
    jest szansa szczególnie z dawstwa,już pisałam jak odpisywałam Reni

wkleję ponownie bo nie chce mi się tego pisać

cyt :to tak

robiłam parę dni temu badania niestety znów od ginki z osiedla z braku laku,FSH tragiczne ponad 60 ,estradiol <5,robione w Diagnostyce ,@ nadal brak ostatnia była 10 maja stwierdziła ze to początki menopy, endo badała jest 40 mm (ale nie na @ bo za małe) i jakiś zapadnięty już pęcherzyk w jajniku .

Kiedyś wam pisałam ze robiłam też badania w diagnostyce i FSH było wysokie ale nie tak jak te teraz to było luty lub marzec 2015,byłam z tym w gyn centrum w maju (wtedy @ przyszła po czterech miesiącach przerwy w kwietniu i potem w maju ,była normalna) )i miałam tam robione w 3dc fsh,lh i wszystko było w normie ,po paru dniach powtórzone i też nie było źle.Wtedy nawet dr.Czerwińska zadzwoniła do diagnostyki skąd ten wynik u nich wysoki to odpowiedzieli ze może pomyłka nastąpiła.
    Był wtedy pęcherzyk, dostałam ovitrelle ale nie pękł,padła wtedy propozycja if ,program 2+1 ...

a teraz to chyba if al ez komórka dawczyni bądź zarodka,no chyba zeby podrasowali lekami i jakąś @ a potem po stymulce komórkę wystrugali ...,chociaż jestem nastawiona na ta gorszą opcję

kolejny cyt:

przykre,mam szansę tylko na komórkę dawczyni bądź zarodka,tak mi powiedziała dr.Czerwińska z Gyncentrum w Katowicach wtedy co pokazałam te pierwsze podwyższone wyniki,jak zrobiła u nich w 3dc i były wtedy dobre powiedziała że jest szansa na moje,ale to było w maju ...

40ści lat minęło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Zaraz będzie kolejny maj :-P może nie doczytałam, bo nie zawsze mam czas, a od tamtej pory coś się zmieniło w wynikach badań? okresu od maja też nie masz?
    wszystko tam napisałam

• Reni Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika masz dopiero dzieści lat skończone
    Pamiętaj, że Barbara S. urodziła w wieku 60 lat.
    Masz jeszcze sporo czasu :-)

Zrób tyle ile teraz możesz, a w miedzy czasie może z pracą się polepszy, może uda Ci się odłożyć.
    Trzymam kciuki. Wiem, że masz chwile zwątpienia i często dajemy Ci popalić, ale dobrze Ci życzymy.

Berenika, caffe, BISCA, Mimbla, Mega, malgos741, iwcia77, moremi, beates, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozwolę sobie oddalić się w kierunku legowiska. Jutro wielki dzień. Zaczynam robić moje szczenię! Boniu o Twój palec też poproszę!

caffe, BISCA, Mimbla, sandra80, Mega, malgos741, iwcia77, moremi, Berenika, paszczakin, beates, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

Musze odpocząć ,śni mi się to już po nocach to wszystko

parę nocy temu ze dostałam @ dość obfitą a poprzedniej nocy ze miałam ciążę biochemiczna ,i w tym samym śnie poronienie gdzie musiałam byc czyszczona i ginka mi pokazywała taki mikroskopijny płód ,dziwne i straszne to było (to tylko w skrócie)

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam i usunęłam wpis zamiast edytować :-)

Już doczytałam, podtrzymam wpis caffe, nie masz czasu na czekanie moim zdaniem... :-(

Berenika, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jedynce jest debata o programie 500+.

Berenika lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    wszystko tam napisałam

No ja jestem zakręcona i nie czytałam ze zrozumieniem, ale już wiem :-) mózg mi paruje dziś, przepraszam.

Berenika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Berenika masz dopiero dzieści lat skończone
    Pamiętaj, że Barbara S. urodziła w wieku 60 lat.
    Masz jeszcze sporo czasu :-)

Zrób tyle ile teraz możesz, a w miedzy czasie może z pracą się polepszy, może uda Ci się odłożyć.
    Trzymam kciuki. Wiem, że masz chwile zwątpienia i często dajemy Ci popalić, ale dobrze Ci życzymy.
    Dzięki Reni poprawiłaś mi humor hehe serio :D

mówisz ze my wszystkie gówniary jeszcze są :P

jednak w wieku 60 to już wnuki będę bawić :)

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No ja jestem zakręcona i nie czytałam ze zrozumieniem, ale już wiem :-) mózg mi paruje dziś, przepraszam.
    czas udać się w objęcia Morfeusza ale nie tego z Matrixa ;)

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    czas udać się w objęcia Morfeusza ale nie tego z Matrixa ;)

Masz rację :-)

‹‹ 13287 13288 13289 13290 13291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ