35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:ja nawet nie jestem w stanie takich reportaży oglądać bo normalnie serce pęka. Nie każdy też ma taką szansę żeby się do telewizji dostać i sprawę nagłośnić, bo gdyby tak był to musiałby powstać oddzielny kanał i miałby co emitować.
Ja też nie mogę, zawsze mam z tyłu głowy obawy o zdrowie własnych dzieci.Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Bozia
Tzn co konkretnie jest bzdurą? Co ja powtórzyłam czy co przyjaciółka - wierząca osoba, mi przedstawiła? Widać we Wrocławiu to się zdarza. Nie piszę o wsi Ujsoły, tylko o dużej parafii w centrum dużego miasta. Usłyszałam te rzeczy przedstawione jak najbardziej rzeczowo i konkretnie. Psiapsióła przejdzie to wszystko, żeby doszło do ślubu..Oczywiście, że jej zależy. A ja to szanuję.
Szanuję każdą wiarę, ale przecież nie o tym piszę. Dla mnie to normalne nie jest - że w tym kraju się wymaga opłaty za spowiedź własną i świadków. Może faktycznie jestem nieobiektywna, bo niewierząca... Ale nie pamiętam już nawet który to walczył z takimi zjawiskami w Kościele, czy to był Kalwin czy Luter.. Pewnie Luter. Dawno temu.ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:nie chce mi się o tym gadać...bo po co?? może gdzieś pobierają kasę za spowiedź - ja się nie spotkałam nigdy z czymś takim, natomiast pitolenie o podwójnej spowiedzi, bo mieszkają razem - to albo koleżanka niepisata, albo Ty coś pokręciłaś....
Bozia3, Reni, BISCA, Berenika, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Ifevka, 12 lat temu orzez trzy miesiace usiłowałam przekonać kilku lekarzy, że z moim synem jest cos nie tak. Mieli mnie za hiateryczkę szukajacą chorób u zdrowego niemowlaka. Aż dostał oczopląsu.
Do okulistycznej poradni która by zbadała takiego malucha kolejka była na dwa miesiace. Okrężną drogą załatwiliśmy wizytę za dwa dni.
Okulistka na wstępie nas opieprzyła, że jak to, dzirecko ma od srody oczopląs a my przychodzimy dopiero w piątek????
No, także, ten...
Do CZDz w Wawie trafiliśmy po dwóch tygodniach. I tam kolejny opieprz, że tak długo czekalismy skoro dzieciak ma już cztery miesiace. "Nie łaska było pójść wcześniej do okulisty?"
Nigdy w zyciu tego nie zapomnę.Nie pozbędę lęku, ze cos przegapię.
Nie pozbędę poczucia winy, że może gdyby wczesniej to mój syn miałby lepsze szanse?
A teraz historia się powtarza. Jak jakiś koszmar.
Więc jesteś matka lwica, jak jaja bym życie za zdrowie i życie swoich dzieci oddała...
caffe, macduska, Mega, iwcia77, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ivf-ivf wrote:Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...
Fajna ta metafora o zachodzie slonca. I znowu palec miesza
Tak czy inaczej, Berenika, powodzenia.Berenika lubi tę wiadomość
-
Bozia, a w Twoim regionie jest zwyczaj, ze po nocy poślubnej pokazuje się poplamione
prześcieradło? ahahahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:05
BISCA, Mimbla, anna maria, Reni, moremi, Simba, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Bozia, a w Twoim regionie jest zwyczaj, ze po nocy poślubnej pokazuje się poplamione
prześcieradło? ahahahahaha
Mąż sobie rękę natnie jak w historycznych filmach, żeby Bozi honor ratowaćcaffe, moremi, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość
-
Kisiel, no pieknie !
Do da, wyjechalas, odpoczelas od staran, przetrawilas ostatnia porazke, zarobias kase. Nawet tatuaz sobie zafundowalas. No pieknie.
Moze juz czas do nas wrocic ,hm ??
PS. Uwazaj, bo ponoc tatuaze uzalezniaja. Moj maz chcial jeden. Po dwoch powiedzial stanowczo : koniec. Aktualnie przymierza sie do piategoKisiel, malgos741, moremi, megan8, ania.g, Sabina, efcia, Simba, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość