X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja nawet nie jestem w stanie takich reportaży oglądać bo normalnie serce pęka. Nie każdy też ma taką szansę żeby się do telewizji dostać i sprawę nagłośnić, bo gdyby tak był to musiałby powstać oddzielny kanał i miałby co emitować.

Ja też nie mogę, zawsze mam z tyłu głowy obawy o zdrowie własnych dzieci.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Bozia
    Tzn co konkretnie jest bzdurą? Co ja powtórzyłam czy co przyjaciółka - wierząca osoba, mi przedstawiła? Widać we Wrocławiu to się zdarza. Nie piszę o wsi Ujsoły, tylko o dużej parafii w centrum dużego miasta. Usłyszałam te rzeczy przedstawione jak najbardziej rzeczowo i konkretnie. Psiapsióła przejdzie to wszystko, żeby doszło do ślubu..Oczywiście, że jej zależy. A ja to szanuję.
    Szanuję każdą wiarę, ale przecież nie o tym piszę. Dla mnie to normalne nie jest - że w tym kraju się wymaga opłaty za spowiedź własną i świadków. Może faktycznie jestem nieobiektywna, bo niewierząca... Ale nie pamiętam już nawet który to walczył z takimi zjawiskami w Kościele, czy to był Kalwin czy Luter.. Pewnie Luter. Dawno temu.
    nie chce mi się o tym gadać...bo po co?? może gdzieś pobierają kasę za spowiedź - ja się nie spotkałam nigdy z czymś takim, natomiast pitolenie o podwójnej spowiedzi, bo mieszkają razem - to albo koleżanka niepisata, albo Ty coś pokręciłaś....

ivf-ivf lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja też nie mogę, zawsze mam z tyłu głowy obawy o zdrowie własnych dzieci.
    to jest własnie to co mnie też przeraża

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:48

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie chce mi się o tym gadać...bo po co?? może gdzieś pobierają kasę za spowiedź - ja się nie spotkałam nigdy z czymś takim, natomiast pitolenie o podwójnej spowiedzi, bo mieszkają razem - to albo koleżanka niepisata, albo Ty coś pokręciłaś....
    Bozia, a Tobie zalecili wstrzemięźliwość przed ślubem, tym w przyszłym roku? hehehehehehehe

Bozia3, Reni, BISCA, Berenika, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a Tobie zalecili wstrzemięźliwość przed ślubem, tym w przyszłym roku? hehehehehehehe

Bozia chyba cywilny bierze.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

A szkoda w sumie,
    do nika by pasowało.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bozia chyba cywilny bierze.
    wiem, ale zalecić mogli ;)

Bozia3, BISCA, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    nie - bo ja idę do pana z łańcuchem... - tam więcej można...;)
    w kościele już nie mogę...:)

caffe, Magdala lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ifevka, 12 lat temu orzez trzy miesiace usiłowałam przekonać kilku lekarzy, że z moim synem jest cos nie tak. Mieli mnie za hiateryczkę szukajacą chorób u zdrowego niemowlaka. Aż dostał oczopląsu.
    Do okulistycznej poradni która by zbadała takiego malucha kolejka była na dwa miesiace. Okrężną drogą załatwiliśmy wizytę za dwa dni.
    Okulistka na wstępie nas opieprzyła, że jak to, dzirecko ma od srody oczopląs a my przychodzimy dopiero w piątek????
    No, także, ten...

Do CZDz w Wawie trafiliśmy po dwóch tygodniach. I tam kolejny opieprz, że tak długo czekalismy skoro dzieciak ma już cztery miesiace. "Nie łaska było pójść wcześniej do okulisty?"

Nigdy w zyciu tego nie zapomnę.Nie pozbędę lęku, ze cos przegapię.
    Nie pozbędę poczucia winy, że może gdyby wczesniej to mój syn miałby lepsze szanse?

A teraz historia się powtarza. Jak jakiś koszmar.

Więc jesteś matka lwica, jak ja :-) ja bym życie za zdrowie i życie swoich dzieci oddała...

caffe, macduska, Mega, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Więc jesteś matka lwica, jak ja :-) ja bym życie za zdrowie i życie swoich dzieci oddała...

Jak każda normalna matka.

Bozia3, ivf-ivf, Mega, iwcia77, moremi, Simba, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...

Fajna ta metafora o zachodzie slonca. I znowu palec miesza ;-)

Tak czy inaczej, Berenika, powodzenia.

Berenika lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczór bry I dobranoc :)

Coś wam pokaże
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d87337444f9f.jpg

BISCA, Berenika, malgos741, iwcia77, moremi, ania.g, kapturnica, efcia, SolarPolar, beates lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel wrote:

Coś wam pokaże
    a dzie napis "kisiel"? :P

Bozia3, BISCA, Kisiel, malgos741, iwcia77, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a w Twoim regionie jest zwyczaj, ze po nocy poślubnej pokazuje się poplamione ;) prześcieradło? ahahahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 22:05

BISCA, Mimbla, anna maria, Reni, moremi, Simba, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a dzie napis "kisiel"? :P

Jeszcze nie dokończony :P
    Kto wie co do niego dołożę :)

anna maria, moremi lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilas se tatao ,ladnie .a Ty jeszcze u Holendra siedzisz ?
    Kisiel wrote:

Coś wam pokaże

Kisiel lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • ivf-ivf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, a w Twoim regionie jest zwyczaj, ze po nocy poślubnej pokazuje się poplamione ;) prześcieradło? ahahahahaha

Mąż sobie rękę natnie jak w historycznych filmach, żeby Bozi honor ratować :-P

caffe, moremi, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel, no pieknie !
    Do da, wyjechalas, odpoczelas od staran, przetrawilas ostatnia porazke, zarobias kase. Nawet tatuaz sobie zafundowalas. No pieknie.
    Moze juz czas do nas wrocic ,hm ??

PS. Uwazaj, bo ponoc tatuaze uzalezniaja. Moj maz chcial jeden. Po dwoch powiedzial stanowczo : koniec. Aktualnie przymierza sie do piatego O.o

Kisiel, malgos741, moremi, megan8, ania.g, Sabina, efcia, Simba, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U cyganow tak jest o ile cus nie pomylilam :-)
    caffe wrote:

caffe lubi tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 13289 13290 13291 13292 13293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ