X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W jedynce jest debata o programie 500+.

Nie mogę tej rudej klamczuchy słuchać :-)

Berenika lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Berenika, a ile masz lat, że Ci taką diagnozę postawili? no że to menopauza lub jej początki, a przy takich wynikach to jaka jest realna szansa na powodzenie ivf? z dawstwem komórki? Może porozmawiaj z lekarzem jakie są szanse... pomyśl i rozważ czy jest sens się zadlużać. Ja wolałabym kubeł zimnej wody na głowę niż życie w niepewności.

A ja nie. Moze dlatego, ze walcze o pierwsze, ale jestem gotowa na wszystko. A szansa z dawczynia jajka lub zarodka znacznie zwieksza szanse na ciaze. Dlaczego wiec nie miec nadziei.
    Dopoki jest najmniejsza nadzieja, mamy prawo sie " Ludzdic "

Ty moze widzisz to inaczej bo masz mniejsze parcie ? Nie osadzam, ale to takie nietaktowne oskubac kogos z ostatniej nadziei. Nie tuataj ;-)

Berenika, malgos741, Iwone, beates lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie mogę tej rudej klamczuchy słuchać :-)
    wszystko to obłuda i za to wszyscy zapłacimy. Szkoda, że nie mogę brać tych 500 zł bo przynajmniej jak będą odbierali to oddawałabym to co wzięłam, a tak to będę własną kasę dokładała do interesu

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wszystko to obłuda i za to wszyscy zapłacimy. Szkoda, że nie mogę brać tych 500 zł bo przynajmniej jak będą odbierali to oddawałabym to co wzięłam, a tak to będę własną kasę dokładała do interesu

Ja bym wolała zwolnienie z dochodowego od trzeciego dziecka... Tsk jest na Węgrzech.

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja bym wolała zwolnienie z dochodowego od trzeciego dziecka... Tsk jest na Węgrzech.
    ale w naszym kraju najpierw coś robią, a potem myślą, o ile w ogóle myślą...

Berenika lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A ja nie. Moze dlatego, ze walcze o pierwsze, ale jestem gotowa na wszystko. A szansa z dawczynia jajka lub zarodka znacznie zwieksza szanse na ciaze. Dlaczego wiec nie miec nadziei.
    Dopoki jest najmniejsza nadzieja, mamy prawo sie " Ludzdic "

Ty moze widzisz to inaczej bo masz mniejsze parcie ? Nie osadzam, ale to takie nietaktowne oskubac kogos z ostatniej nadziei. Nie tuataj ;-)

Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...

caffe, Bozia3, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam własnie ze spotkania z przyjaciółką - dinozaurzycą z mojego rocznika która w czerwcu dopiero wychodzi po raz pierwszy ;-) za mąż.

Dowiedziałam się, że za dwudniowe nauki przedmałżeńskie księżulo ich ostatnio skasował całe 160 złotych! Oczywiście, nawet paragonu nie dostali z kasy fiskalnej, ani potwierdzenia darowizny ;-). Hehe.

Wiadomo też, że osobne opłaty kościelne będą za dodatkowe specjalne kościelne papiery, w tym pozwolenie na ślub z innej parafii (tej z której psiapsióła jest), zaświadczenia o spowiedzi, jakieś tam potwierdzenia dotyczące świadków (chyba też o spowiedzi?) .. itd. Specjalną naukę dostali i pouczenia, w związku z tym że mieszkają razem już teraz czyli żyją w grzechu - to spowiedź jest wymagana na 3 miesiące i na tydzień przed ślubem. I każda z nich poświadczona osobnym papierem, zdaje się podpisanym przez księdza.
    No i nie wypada tych papierów fałszować za bardzo ;-).

Ja miałam cywilny, z mężem jesteśmy niewierzący ale nie mieści mi się to w głowie, mimo wszystko, że za tak to w Polsce wygląda...i ludzie się na takie traktowanie masowo godzą.

malgos741, iwcia77, moremi, paszczakin, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...
    Dlatego napisałam, że finanse odgrywają większą rolę niz chęci i starania. Niestety mamy tego wiele przykładów w życiu

ivf-ivf, Bozia3, kapturnica, Berenika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Ja miałam cywilny, z mężem jesteśmy niewierzący ale nie mieści mi się to w głowie, mimo wszystko, że za tak to w Polsce wygląda...i ludzie się na takie traktowanie masowo godzą.

Jeśli wierzą i chcą mieć ślub kościelny to się godzą. Może wkurzać biurokracja i koszty, ale to, ze ksiądz wymaga spowiedzi i zaświadczeń to chyba normalne.

ivf-ivf, Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dlatego napisałam, że finanse odgrywają większą rolę niz chęci i starania. Niestety mamy tego wiele przykładów w życiu

Nie ma miedzi, dupa siedzi. Ot cała filozofia. :-)

ivf-ivf, Bozia3, caffe, kapturnica, Berenika, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

No tak, niestety nieraz pieniądze to bariera nie do przeskoczenia... polskie realia i polskie przeciętne zarobki czasem nie pozwalają się nawet łudzić :-( znam takie historie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:14

Bozia3, caffe, kapturnica, Berenika, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wróciłam własnie ze spotkania z przyjaciółką - dinozaurzycą z mojego rocznika która w czerwcu dopiero wychodzi po raz pierwszy ;-) za mąż.

Dowiedziałam się, że za dwudniowe nauki przedmałżeńskie księżulo ich ostatnio skasował całe 160 złotych! Oczywiście, nawet paragonu nie dostali z kasy fiskalnej, ani potwierdzenia darowizny ;-). Hehe.

Wiadomo też, że osobne opłaty kościelne będą za dodatkowe specjalne kościelne papiery, w tym pozwolenie na ślub z innej parafii (tej z której psiapsióła jest), zaświadczenia o spowiedzi, jakieś tam potwierdzenia dotyczące świadków (chyba też o spowiedzi?) .. itd. Specjalną naukę dostali i pouczenia, w związku z tym że mieszkają razem już teraz czyli żyją w grzechu - to spowiedź jest wymagana na 3 miesiące i na tydzień przed ślubem. I każda z nich poświadczona osobnym papierem, zdaje się podpisanym przez księdza.
    No i nie wypada tych papierów fałszować za bardzo ;-).

co za brednie...
    za żadne "dodatkowe papiery" się nie płaci - pobierałam różne zaświadczenia i nie płaciłam nigdzie. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś płacił za kartkę ze spowiedzi...
    Poza tym, jakie to ma znaczenie, że mieszkają razem??? Zawsze przed ślubem kościelnym są dwie spowiedzi - pierwsza bardziej generalna 2-3 miesiące przed ślubem i druga tuż przed nim...
    Jeśli mieliby fałszować papiery ze spowiedzi - to po cholerę im ten ślub? Czy on jest przymusowy?
    Czy Ty nie płaciłaś za ślub cywilny? (Ach no tak...dostałaś rachunek...)
    To jest dobrowolna sprawa - i wybór osobisty, jeśli ktoś tego nie chce - to nie musi robić... bo potem właśnie ateiści takie bzdurne historie opowiadają....co za ignorancja....ja pierdziu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:19

ivf-ivf, kapturnica, Berenika, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No tak, niestety nieraz pieniądze to bariera nie do przeskoczenia... polskie realia i polskie przeciętne zarobki czasem nie pozwalają się nawet łudzić :-( znam takie historie.
    ja jednego nie potrafię zdzierżyć. Nieraz się słyszy, w zasadzie to dość często, że jest chore jakieś dziecko i jest szansa na jego uratowanie, problemem są tylko pieniądze. I co? I jak się ludzie zbiorą i w darowiźnie dadzą te pieniądze rodzicom, to oni mają szanse leczyć dalej dziecko. A co robi państwo? nie powie nawet dziękuję

kapturnica, Berenika, Simba lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co za brednie...
    za żadne "dodatkowe papiery" się nie płaci - pobierałam różne zaświadczenia i nie płaciłam nigdzie. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś płacił za kartkę ze spowiedzi...
    Poza tym, jakie to ma znaczenie, że mieszkają razem??? Zawsze przed ślubem kościelnym są dwie spowiedzi - pierwsza bardziej generalna 2-3 miesiące przed ślubem i druga tuż przed nim...
    Jeśli mieliby fałszować papiery ze spowiedzi - to po cholerę im ten ślub? Czy on jest przymusowy?
    Czy Ty nie płaciłaś za ślub cywilny? (Ach no tak...dostałaś rachunek...)
    To jest dobrowolna sprawa - i wybór osobisty, jeśli ktoś tego nie chce - to nie musi robić... bo potem właśnie ateiści takie bzdurne historie opowiadają....co za ignorancja....ja pierdziu

No niewierzący, nie chodzacy do Kościoła zawsze na jego temat msja najwięcej do powiedzenia i jeszcze się martwią losem tych, którzy dobrowolnie tsm chodzą i akceptują zasady :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:27

Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja jednego nie potrafię zdzierżyć. Nieraz się słyszy, w zasadzie to dość często, że jest chore jakieś dziecko i jest szansa na jego uratowanie, problemem są tylko pieniądze. I co? I jak się ludzie zbiorą i w darowiźnie dadzą te pieniądze rodzicom, to oni mają szanse leczyć dalej dziecko. A co robi państwo? nie powie nawet dziękuję

NFZ to klika, chora instytucja, zbiurokratyzowana, armia urzędników... Ludzie to dla nich czesto numery w statystykach. Już kiedyś pisałam, ale służba zdrowia to zarządzanie deficytem :-( masakra.

BISCA lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia
    Tzn co konkretnie jest bzdurą? Co ja powtórzyłam czy co przyjaciółka - wierząca osoba, mi przedstawiła? Widać we Wrocławiu to się zdarza. Nie piszę o wsi Ujsoły, tylko o dużej parafii w centrum dużego miasta. Usłyszałam te rzeczy przedstawione jak najbardziej rzeczowo i konkretnie. Psiapsióła przejdzie to wszystko, żeby doszło do ślubu..Oczywiście, że jej zależy. A ja to szanuję.
    Szanuję każdą wiarę, ale przecież nie o tym piszę. Dla mnie to normalne nie jest - że w tym kraju się wymaga opłaty za spowiedź własną i świadków. Może faktycznie jestem nieobiektywna, bo niewierząca... Ale nie pamiętam już nawet który to walczył z takimi zjawiskami w Kościele, czy to był Kalwin czy Luter.. Pewnie Luter. Dawno temu.

moremi, Sabina, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    NFZ to klika, chora instytucja, zbiurokratyzowana, armia urzędników... Ludzie to dla nich czesto numery w statystykach. Już kiedyś pisałam, ale służba zdrowia to zarządzanie deficytem :-( masakra.
    Przykre to i tyle, bo nie wiadomo w jakiej człowiek się kiedyś sytuacji znajdzie.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry z wieczora :-) Hela nie chce spac i wali mlotkiem w podloge :-) ,caly dzien wialo i padalo :-(

ivf-ivf, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przykre to i tyle, bo nie wiadomo w jakiej człowiek się kiedyś sytuacji znajdzie.

Masz rację, oglądałam dziś historię rocznego malucha z siatkowczakiem w obu oczkach, operacja w USA 1,5 mln zł, do tego pózna diagnoza bo lekarz lekceważył obawy matki, płakać się chce.

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Masz rację, oglądałam dziś historię rocznego malucha z siatkowczakiem w obu oczkach, operacja w USA 1,5 mln zł, do tego pózna diagnoza bo lekarz lekceważył obawy matki, płakać się chce.
    ja nawet nie jestem w stanie takich reportaży oglądać bo normalnie serce pęka. Nie każdy też ma taką szansę żeby się do telewizji dostać i sprawę nagłośnić, bo gdyby tak był to musiałby powstać oddzielny kanał i miałby co emitować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:40

ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 13288 13289 13290 13291 13292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ