Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W jedynce jest debata o programie 500+.

Nie mogę tej rudej klamczuchy słuchać :-)

Berenika lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Berenika, a ile masz lat, że Ci taką diagnozę postawili? no że to menopauza lub jej początki, a przy takich wynikach to jaka jest realna szansa na powodzenie ivf? z dawstwem komórki? Może porozmawiaj z lekarzem jakie są szanse... pomyśl i rozważ czy jest sens się zadlużać. Ja wolałabym kubeł zimnej wody na głowę niż życie w niepewności.

A ja nie. Moze dlatego, ze walcze o pierwsze, ale jestem gotowa na wszystko. A szansa z dawczynia jajka lub zarodka znacznie zwieksza szanse na ciaze. Dlaczego wiec nie miec nadziei.
    Dopoki jest najmniejsza nadzieja, mamy prawo sie " Ludzdic "

Ty moze widzisz to inaczej bo masz mniejsze parcie ? Nie osadzam, ale to takie nietaktowne oskubac kogos z ostatniej nadziei. Nie tuataj ;-)

Berenika, malgos741, Iwone, beates lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie mogę tej rudej klamczuchy słuchać :-)
    wszystko to obłuda i za to wszyscy zapłacimy. Szkoda, że nie mogę brać tych 500 zł bo przynajmniej jak będą odbierali to oddawałabym to co wzięłam, a tak to będę własną kasę dokładała do interesu

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wszystko to obłuda i za to wszyscy zapłacimy. Szkoda, że nie mogę brać tych 500 zł bo przynajmniej jak będą odbierali to oddawałabym to co wzięłam, a tak to będę własną kasę dokładała do interesu

Ja bym wolała zwolnienie z dochodowego od trzeciego dziecka... Tsk jest na Węgrzech.

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ja bym wolała zwolnienie z dochodowego od trzeciego dziecka... Tsk jest na Węgrzech.
    ale w naszym kraju najpierw coś robią, a potem myślą, o ile w ogóle myślą...

Berenika lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    A ja nie. Moze dlatego, ze walcze o pierwsze, ale jestem gotowa na wszystko. A szansa z dawczynia jajka lub zarodka znacznie zwieksza szanse na ciaze. Dlaczego wiec nie miec nadziei.
    Dopoki jest najmniejsza nadzieja, mamy prawo sie " Ludzdic "

Ty moze widzisz to inaczej bo masz mniejsze parcie ? Nie osadzam, ale to takie nietaktowne oskubac kogos z ostatniej nadziei. Nie tuataj ;-)

Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...

caffe, Bozia3, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam własnie ze spotkania z przyjaciółką - dinozaurzycą z mojego rocznika która w czerwcu dopiero wychodzi po raz pierwszy ;-) za mąż.

Dowiedziałam się, że za dwudniowe nauki przedmałżeńskie księżulo ich ostatnio skasował całe 160 złotych! Oczywiście, nawet paragonu nie dostali z kasy fiskalnej, ani potwierdzenia darowizny ;-). Hehe.

Wiadomo też, że osobne opłaty kościelne będą za dodatkowe specjalne kościelne papiery, w tym pozwolenie na ślub z innej parafii (tej z której psiapsióła jest), zaświadczenia o spowiedzi, jakieś tam potwierdzenia dotyczące świadków (chyba też o spowiedzi?) .. itd. Specjalną naukę dostali i pouczenia, w związku z tym że mieszkają razem już teraz czyli żyją w grzechu - to spowiedź jest wymagana na 3 miesiące i na tydzień przed ślubem. I każda z nich poświadczona osobnym papierem, zdaje się podpisanym przez księdza.
    No i nie wypada tych papierów fałszować za bardzo ;-).

Ja miałam cywilny, z mężem jesteśmy niewierzący ale nie mieści mi się to w głowie, mimo wszystko, że za tak to w Polsce wygląda...i ludzie się na takie traktowanie masowo godzą.

malgos741, iwcia77, moremi, paszczakin, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ale parametry zdrowotne masz chyba inne... nie będę zasłaniać palcem słońca i udawać, że zaszło. Tu dochodzi jeszcze czynnik finansowy, zwrocilas na to uwagę? Można się łudzić, jeśli chodzi o nietaktowne wypowiedzi, to może poczytaj co pisały inne dziewczyny, dużo ostrzej niz ja...
    Dlatego napisałam, że finanse odgrywają większą rolę niz chęci i starania. Niestety mamy tego wiele przykładów w życiu

ivf-ivf, Bozia3, kapturnica, Berenika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:

Ja miałam cywilny, z mężem jesteśmy niewierzący ale nie mieści mi się to w głowie, mimo wszystko, że za tak to w Polsce wygląda...i ludzie się na takie traktowanie masowo godzą.

Jeśli wierzą i chcą mieć ślub kościelny to się godzą. Może wkurzać biurokracja i koszty, ale to, ze ksiądz wymaga spowiedzi i zaświadczeń to chyba normalne.

ivf-ivf, Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dlatego napisałam, że finanse odgrywają większą rolę niz chęci i starania. Niestety mamy tego wiele przykładów w życiu

Nie ma miedzi, dupa siedzi. Ot cała filozofia. :-)

ivf-ivf, Bozia3, caffe, kapturnica, Berenika, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

No tak, niestety nieraz pieniądze to bariera nie do przeskoczenia... polskie realia i polskie przeciętne zarobki czasem nie pozwalają się nawet łudzić :-( znam takie historie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:14

Bozia3, caffe, kapturnica, Berenika, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wróciłam własnie ze spotkania z przyjaciółką - dinozaurzycą z mojego rocznika która w czerwcu dopiero wychodzi po raz pierwszy ;-) za mąż.

Dowiedziałam się, że za dwudniowe nauki przedmałżeńskie księżulo ich ostatnio skasował całe 160 złotych! Oczywiście, nawet paragonu nie dostali z kasy fiskalnej, ani potwierdzenia darowizny ;-). Hehe.

Wiadomo też, że osobne opłaty kościelne będą za dodatkowe specjalne kościelne papiery, w tym pozwolenie na ślub z innej parafii (tej z której psiapsióła jest), zaświadczenia o spowiedzi, jakieś tam potwierdzenia dotyczące świadków (chyba też o spowiedzi?) .. itd. Specjalną naukę dostali i pouczenia, w związku z tym że mieszkają razem już teraz czyli żyją w grzechu - to spowiedź jest wymagana na 3 miesiące i na tydzień przed ślubem. I każda z nich poświadczona osobnym papierem, zdaje się podpisanym przez księdza.
    No i nie wypada tych papierów fałszować za bardzo ;-).

co za brednie...
    za żadne "dodatkowe papiery" się nie płaci - pobierałam różne zaświadczenia i nie płaciłam nigdzie. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś płacił za kartkę ze spowiedzi...
    Poza tym, jakie to ma znaczenie, że mieszkają razem??? Zawsze przed ślubem kościelnym są dwie spowiedzi - pierwsza bardziej generalna 2-3 miesiące przed ślubem i druga tuż przed nim...
    Jeśli mieliby fałszować papiery ze spowiedzi - to po cholerę im ten ślub? Czy on jest przymusowy?
    Czy Ty nie płaciłaś za ślub cywilny? (Ach no tak...dostałaś rachunek...)
    To jest dobrowolna sprawa - i wybór osobisty, jeśli ktoś tego nie chce - to nie musi robić... bo potem właśnie ateiści takie bzdurne historie opowiadają....co za ignorancja....ja pierdziu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:19

ivf-ivf, kapturnica, Berenika, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No tak, niestety nieraz pieniądze to bariera nie do przeskoczenia... polskie realia i polskie przeciętne zarobki czasem nie pozwalają się nawet łudzić :-( znam takie historie.
    ja jednego nie potrafię zdzierżyć. Nieraz się słyszy, w zasadzie to dość często, że jest chore jakieś dziecko i jest szansa na jego uratowanie, problemem są tylko pieniądze. I co? I jak się ludzie zbiorą i w darowiźnie dadzą te pieniądze rodzicom, to oni mają szanse leczyć dalej dziecko. A co robi państwo? nie powie nawet dziękuję

kapturnica, Berenika, Simba lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co za brednie...
    za żadne "dodatkowe papiery" się nie płaci - pobierałam różne zaświadczenia i nie płaciłam nigdzie. Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś płacił za kartkę ze spowiedzi...
    Poza tym, jakie to ma znaczenie, że mieszkają razem??? Zawsze przed ślubem kościelnym są dwie spowiedzi - pierwsza bardziej generalna 2-3 miesiące przed ślubem i druga tuż przed nim...
    Jeśli mieliby fałszować papiery ze spowiedzi - to po cholerę im ten ślub? Czy on jest przymusowy?
    Czy Ty nie płaciłaś za ślub cywilny? (Ach no tak...dostałaś rachunek...)
    To jest dobrowolna sprawa - i wybór osobisty, jeśli ktoś tego nie chce - to nie musi robić... bo potem właśnie ateiści takie bzdurne historie opowiadają....co za ignorancja....ja pierdziu

No niewierzący, nie chodzacy do Kościoła zawsze na jego temat msja najwięcej do powiedzenia i jeszcze się martwią losem tych, którzy dobrowolnie tsm chodzą i akceptują zasady :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:27

Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja jednego nie potrafię zdzierżyć. Nieraz się słyszy, w zasadzie to dość często, że jest chore jakieś dziecko i jest szansa na jego uratowanie, problemem są tylko pieniądze. I co? I jak się ludzie zbiorą i w darowiźnie dadzą te pieniądze rodzicom, to oni mają szanse leczyć dalej dziecko. A co robi państwo? nie powie nawet dziękuję

NFZ to klika, chora instytucja, zbiurokratyzowana, armia urzędników... Ludzie to dla nich czesto numery w statystykach. Już kiedyś pisałam, ale służba zdrowia to zarządzanie deficytem :-( masakra.

BISCA lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia
    Tzn co konkretnie jest bzdurą? Co ja powtórzyłam czy co przyjaciółka - wierząca osoba, mi przedstawiła? Widać we Wrocławiu to się zdarza. Nie piszę o wsi Ujsoły, tylko o dużej parafii w centrum dużego miasta. Usłyszałam te rzeczy przedstawione jak najbardziej rzeczowo i konkretnie. Psiapsióła przejdzie to wszystko, żeby doszło do ślubu..Oczywiście, że jej zależy. A ja to szanuję.
    Szanuję każdą wiarę, ale przecież nie o tym piszę. Dla mnie to normalne nie jest - że w tym kraju się wymaga opłaty za spowiedź własną i świadków. Może faktycznie jestem nieobiektywna, bo niewierząca... Ale nie pamiętam już nawet który to walczył z takimi zjawiskami w Kościele, czy to był Kalwin czy Luter.. Pewnie Luter. Dawno temu.

moremi, Sabina, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    NFZ to klika, chora instytucja, zbiurokratyzowana, armia urzędników... Ludzie to dla nich czesto numery w statystykach. Już kiedyś pisałam, ale służba zdrowia to zarządzanie deficytem :-( masakra.
    Przykre to i tyle, bo nie wiadomo w jakiej człowiek się kiedyś sytuacji znajdzie.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry z wieczora :-) Hela nie chce spac i wali mlotkiem w podloge :-) ,caly dzien wialo i padalo :-(

ivf-ivf, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przykre to i tyle, bo nie wiadomo w jakiej człowiek się kiedyś sytuacji znajdzie.

Masz rację, oglądałam dziś historię rocznego malucha z siatkowczakiem w obu oczkach, operacja w USA 1,5 mln zł, do tego pózna diagnoza bo lekarz lekceważył obawy matki, płakać się chce.

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Masz rację, oglądałam dziś historię rocznego malucha z siatkowczakiem w obu oczkach, operacja w USA 1,5 mln zł, do tego pózna diagnoza bo lekarz lekceważył obawy matki, płakać się chce.
    ja nawet nie jestem w stanie takich reportaży oglądać bo normalnie serce pęka. Nie każdy też ma taką szansę żeby się do telewizji dostać i sprawę nagłośnić, bo gdyby tak był to musiałby powstać oddzielny kanał i miałby co emitować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:40

ivf-ivf, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 13288 13289 13290 13291 13292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ