X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia spokojnie. Leż i odpoczywaj !

bulkaasia lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dziwne ,że na wyniki bety każą czekać kilka dni

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, leżę w łóżku ale jest poprawa tzn, jest tylko już lekko brązowe przy podcieraniu :) Trochę mi ulżyło ale nie skaczę z radości bo wiem, że w tej ciąży muszę być bardzo ostrożna i przede wszystkim odpoczywać.
    Betę robiłam w pl klinice bo w angielskiej niestety nie da się. Może dzis bedzie wynik?
    Juz nie pamietam kiedy piłam kawe w łóżku :):):)

Mika2009, Dobrawa lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Asia - dobrze ze już lepiej, oby tak dalej. Dawaj znać jak będziesz mieć wyniki a teraz odpoczywaj.
    Beates - bierz bierz znieczulenie, ja dostałam ale na sam poród znieczulenie przestało działać to był koszmar :( Jeśli uda mi się jeszcze zajść w ciąże i doczekać szczęśliwie rozwiązania to też wezmę znieczulenie.
    Ja dziś chodzę na rzęsach plus spadek ciśnienia... rano wstałam o 6 bo miałam wizytę u urologa tak się spieszyłam, bałam się ze korki duże a okazało się ze przyjechałam 40 min za wcześnie :) Zaraz jakiś obiadek nastawię i zmykam po małą do przedszkola a potem na rehabilitację mojej biednej nogi. To już 3 miesiące po operacji a ja nadal kuleję :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates,powiedz im na wjsciu o znieczuleniu,u mnie przeprowadzali wywiad jeszcze raz jak przyjechalam rodzic.pamietaj ze moze byc tak iz wpierw ci wody odejda,wiec bedziesz na pewno na czas w szpitalu

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulka,milego relaksu :)

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki badań ze szpitala i cholera są OK (to znaczy dobrze że ok) ale w takim razie w ciąży białko S mi leci w dół i wówczas nie jest OK. No cóż jeśli zajdę będę się martwić by zdobyć leki (póki co mam leków na jakieś 6 tyg). Gdyby nie fakt że kuracja taka droga to bym sobie tym wszystkim głowy nie zawracała. Bez tego jest co robić :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety: 134. Czyli to 4 tydzień???

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobie który wychodzi ?

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Aga81 Nowa

Wysłany: 13 maja 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Chciałam prosić o opinie ,zrobiłam ostatnio badania i jestem załamana.
    w 4dc
    estradiol e2 28 pg/ml
    fsh 13,21 mlu/ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    lh 8.82 mlu/ml
    W 12 dc
    estradiol e2 232
    fsh 3.61
    lh 11.68
    Pokazałam te wyniki lekarzowi ,ale on twierdzi ,że są dobre jak na mój wiek (prawie 35).|Dodam,że jestem po chorobie,nie miałam miesiączki prawie 2 lata,wynikało to z anemii,utaty wagi,brała dłużo leków.Jak rok temu wyzdrowiałam ( mialam operacje i usuneli mi to co było chore),wróciłam do normalego życia ,moja waga wróciła do normy to okres sa się pojawił,bez farkologii we wrześniu.
    Proszę o opinie czy mam jeszcze szanse na dziecko?
    dzięki i pozdrawiam

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Wynik bety: 134. Czyli to 4 tydzień???
    powtórz betę po 2 dniach - powinna przyrosnąć i odpoczywaj dużo :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Dostałam wyniki badań ze szpitala i cholera są OK (to znaczy dobrze że ok) ale w takim razie w ciąży białko S mi leci w dół i wówczas nie jest OK. No cóż jeśli zajdę będę się martwić by zdobyć leki (póki co mam leków na jakieś 6 tyg). Gdyby nie fakt że kuracja taka droga to bym sobie tym wszystkim głowy nie zawracała. Bez tego jest co robić :(
    eee warto powalczyć :) trochę się pomęczysz, pokombinujesz z lekami i nie będziesz żałować przynajmniej, że nie zrobiłaś wszystkiego co można :)

FZuMp1.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 rano kibel, krew leci :( Nie mam sił już, załamana jestem :(:(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - u mnie też nie wiele czasu zostało, to wszystko jest uzależnione od pracy ... długa historia. Więc w sumie mam 2 cykle. Będę się później martwić jak się już uda. Jeszcze powalczę o wyniki z zagranicy tam były robione zaraz po poronieniu i wychodziły źle. Więc może na nich będę bazować i lekarze dadzą mi leki na refundację.
    Asia - przykro mi. Ta beta strasznie mała a teraz ta krew. :( dobrze to nie wygląda :( Trzymaj się !!

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety poronilam :(:(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - strasznie mi przykro :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia - no przykre to bardzo. Trzymaj się jakoś i nie poddawaj - masz przecież wciąż szansę....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia - u mnie też nie wiele czasu zostało, to wszystko jest uzależnione od pracy ... długa historia. Więc w sumie mam 2 cykle. Będę się później martwić jak się już uda. Jeszcze powalczę o wyniki z zagranicy tam były robione zaraz po poronieniu i wychodziły źle. Więc może na nich będę bazować i lekarze dadzą mi leki na refundację.
    Asia - przykro mi. Ta beta strasznie mała a teraz ta krew. :( dobrze to nie wygląda :( Trzymaj się !!
    no nic - rób to co możliwe...:) ja teraz łykam podwójną dawkę clo...jakos dziwacznie mi z tym - no ale ostatnie podrygi będą na całego hehe :)

Mika2009, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro Bulka :/ mam nadzieje ze niedługo poczujesz się lepiej,i moze spróbuj zdiagnozować czemu,to już drugi raz

i jak mówi Bozia nie trać nadzieji,masz jeszcze szanse :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia a to clo wpływa jakoś na twoje samopoczucie?
    ja nigdy nie musiałam brać zadnych leków hormonalnych ,więc nie wiem jak to jest

‹‹ 13594 13595 13596 13597 13598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ