X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia spokojnie. Leż i odpoczywaj !

bulkaasia lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to dziwne ,że na wyniki bety każą czekać kilka dni

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, leżę w łóżku ale jest poprawa tzn, jest tylko już lekko brązowe przy podcieraniu :) Trochę mi ulżyło ale nie skaczę z radości bo wiem, że w tej ciąży muszę być bardzo ostrożna i przede wszystkim odpoczywać.
    Betę robiłam w pl klinice bo w angielskiej niestety nie da się. Może dzis bedzie wynik?
    Juz nie pamietam kiedy piłam kawe w łóżku :):):)

Mika2009, Dobrawa lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Asia - dobrze ze już lepiej, oby tak dalej. Dawaj znać jak będziesz mieć wyniki a teraz odpoczywaj.
    Beates - bierz bierz znieczulenie, ja dostałam ale na sam poród znieczulenie przestało działać to był koszmar :( Jeśli uda mi się jeszcze zajść w ciąże i doczekać szczęśliwie rozwiązania to też wezmę znieczulenie.
    Ja dziś chodzę na rzęsach plus spadek ciśnienia... rano wstałam o 6 bo miałam wizytę u urologa tak się spieszyłam, bałam się ze korki duże a okazało się ze przyjechałam 40 min za wcześnie :) Zaraz jakiś obiadek nastawię i zmykam po małą do przedszkola a potem na rehabilitację mojej biednej nogi. To już 3 miesiące po operacji a ja nadal kuleję :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates,powiedz im na wjsciu o znieczuleniu,u mnie przeprowadzali wywiad jeszcze raz jak przyjechalam rodzic.pamietaj ze moze byc tak iz wpierw ci wody odejda,wiec bedziesz na pewno na czas w szpitalu

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulka,milego relaksu :)

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki badań ze szpitala i cholera są OK (to znaczy dobrze że ok) ale w takim razie w ciąży białko S mi leci w dół i wówczas nie jest OK. No cóż jeśli zajdę będę się martwić by zdobyć leki (póki co mam leków na jakieś 6 tyg). Gdyby nie fakt że kuracja taka droga to bym sobie tym wszystkim głowy nie zawracała. Bez tego jest co robić :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety: 134. Czyli to 4 tydzień???

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobie który wychodzi ?

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Aga81 Nowa

Wysłany: 13 maja 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Chciałam prosić o opinie ,zrobiłam ostatnio badania i jestem załamana.
    w 4dc
    estradiol e2 28 pg/ml
    fsh 13,21 mlu/ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    lh 8.82 mlu/ml
    W 12 dc
    estradiol e2 232
    fsh 3.61
    lh 11.68
    Pokazałam te wyniki lekarzowi ,ale on twierdzi ,że są dobre jak na mój wiek (prawie 35).|Dodam,że jestem po chorobie,nie miałam miesiączki prawie 2 lata,wynikało to z anemii,utaty wagi,brała dłużo leków.Jak rok temu wyzdrowiałam ( mialam operacje i usuneli mi to co było chore),wróciłam do normalego życia ,moja waga wróciła do normy to okres sa się pojawił,bez farkologii we wrześniu.
    Proszę o opinie czy mam jeszcze szanse na dziecko?
    dzięki i pozdrawiam

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Wynik bety: 134. Czyli to 4 tydzień???
    powtórz betę po 2 dniach - powinna przyrosnąć i odpoczywaj dużo :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Dostałam wyniki badań ze szpitala i cholera są OK (to znaczy dobrze że ok) ale w takim razie w ciąży białko S mi leci w dół i wówczas nie jest OK. No cóż jeśli zajdę będę się martwić by zdobyć leki (póki co mam leków na jakieś 6 tyg). Gdyby nie fakt że kuracja taka droga to bym sobie tym wszystkim głowy nie zawracała. Bez tego jest co robić :(
    eee warto powalczyć :) trochę się pomęczysz, pokombinujesz z lekami i nie będziesz żałować przynajmniej, że nie zrobiłaś wszystkiego co można :)

FZuMp1.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 rano kibel, krew leci :( Nie mam sił już, załamana jestem :(:(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - u mnie też nie wiele czasu zostało, to wszystko jest uzależnione od pracy ... długa historia. Więc w sumie mam 2 cykle. Będę się później martwić jak się już uda. Jeszcze powalczę o wyniki z zagranicy tam były robione zaraz po poronieniu i wychodziły źle. Więc może na nich będę bazować i lekarze dadzą mi leki na refundację.
    Asia - przykro mi. Ta beta strasznie mała a teraz ta krew. :( dobrze to nie wygląda :( Trzymaj się !!

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety poronilam :(:(:(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - strasznie mi przykro :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia - no przykre to bardzo. Trzymaj się jakoś i nie poddawaj - masz przecież wciąż szansę....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia - u mnie też nie wiele czasu zostało, to wszystko jest uzależnione od pracy ... długa historia. Więc w sumie mam 2 cykle. Będę się później martwić jak się już uda. Jeszcze powalczę o wyniki z zagranicy tam były robione zaraz po poronieniu i wychodziły źle. Więc może na nich będę bazować i lekarze dadzą mi leki na refundację.
    Asia - przykro mi. Ta beta strasznie mała a teraz ta krew. :( dobrze to nie wygląda :( Trzymaj się !!
    no nic - rób to co możliwe...:) ja teraz łykam podwójną dawkę clo...jakos dziwacznie mi z tym - no ale ostatnie podrygi będą na całego hehe :)

Mika2009, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro Bulka :/ mam nadzieje ze niedługo poczujesz się lepiej,i moze spróbuj zdiagnozować czemu,to już drugi raz

i jak mówi Bozia nie trać nadzieji,masz jeszcze szanse :)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia a to clo wpływa jakoś na twoje samopoczucie?
    ja nigdy nie musiałam brać zadnych leków hormonalnych ,więc nie wiem jak to jest

‹‹ 13594 13595 13596 13597 13598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ