35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrawa wrote:a my w końcu w gości nie pojechaliśmy
niestety
ale goście przyjechali do nas
ja jednak wolę być gościem niż goszczącym :>Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Hej Laseczki, ja w niedziele rano zaczęłam plamic na brązowo
Wczoraj byłam u ginka i niby jak narazie wszystko wygląda dobrze tzn, ciąży nie widać ale endometrium jest grube jak na ciążę i niby jest tam jakas kropeczka. Jutro mam o 14:30 betę i będzie wiadomo. Dostałam progesteron doustnie przez miesiąc dwa razy dziennie. Oby pomógł i plamienia niech znikną...
Pozdrawiam Was cieplutkobeates, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
hej
dziewczyny napisze co mi się przytrafiło ogólnie dużo tego będzie
4 maja byłam na prenatalnych to był 12 tydzień i 4 dzień
ryzyko według FMF to
trisomia 121 wyjściowe 1:120 skorygowane po usg i paapa 1:2398
trisomia 18 wyjściowe 1:289 skorygowane 1:5780
trisomia 13 wyjściowe 1:908 skorygowane 1:18152
myślę, że to ok
wczoraj w pracy dostałam plamienia myślałam, że zawału dostanę bo generalnie jeszcze w pracy szefowej nie powiedziałam bo ostatnio jak powiedziałam( przed poronieniem) to były komentarze o pękniętych prezerwatywach masakra. skontaktowałam się lekarzem swoim i kazał jechać na IP.Tam zbadał mnie lekarz dyżurny i powiedział ze mam krwiaka 5cmX1,5cm i ze może być rożnie i powinnam zostać. Z racji tego ze nie mam z kim zostawić syna 15 lat bo córka w tygodniu u mojej mamy jest to wróciłam do domu z lekami i ze mam się zgłosić do lekarza prowadzącego po zwolnienie
Wczoraj zadzwoniłam do szefowej i powiedziałam jak sytuacja w szoku byłą i wkurzona ze nie mówiłam i do dziewczyn z pracy jak jest.
Dziś poszłam do lekarza i zbadał mnie jeszcze raz zrobił usg przezpochwowe i badanie i usg przez brzuch chyba z pół godziny i powiedział ze krwiaka nie ma i on nie rozumie skąd ten lekarz to wziął.Dobrawa lubi tę wiadomość
-
hejka
o jaka miła niespodzianka,jest parę postów
dziewczyny widzę ze u was dobrze się dzieje
Bozia,i jak tam przygotowania do czwartku? posprzątane?pichciasz coś ?
Bułka ,ciebie podglądałam na sąsiednim wątku ,skąd wiem ze mim malych niepokoi wszystko okoby dalej tak bezproblemowo szło !
widze ze jednak idziesz po polsku,tzn bety i tak dalej
Kicia,to się porobiło u ciebie,ale grunt ze wszystko dobrze i krwiaka niet.Odpocznij se od pracy
U mnie raczej oki,nic wielkiego sie nie dzieje,upały męczą,dobrze ze dziś troche chłodniej ogródek balkonowy cieszywszystko sie rozrosło,dobrze ze balkon duży
Rzodkiewka pyszna,słodka i ostrawa zarazem,ogórków w sumie mamy 10 roślin-mam nadzieje ze ladnie urosną,jeszcze pomidory i papryki czekają w domu na przesadzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 10:21
beates, bulkaasia lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Dobrawa wrote:Beates, a kiedy ty rodzisz? i co z wakacjami ?
Dobre pytanie. Sama chciałabym wiedzieć
Już czuję tykający zegar.
Typowych wakacji oczywiście w tym roku nie będzie. Ale moze uda nam się pojechać do Polski. Na razie nic nie planuję, bo po prostu nie wiem jak to się wszystko poukłada.
Teraz najwaźniejsze żeby z Maluchem było wszystko ok i zeby nam z M udało sie odnaleźxć w nowej roli
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Hej Laseczki, ja w niedziele rano zaczęłam plamic na brązowo
Wczoraj byłam u ginka i niby jak narazie wszystko wygląda dobrze tzn, ciąży nie widać ale endometrium jest grube jak na ciążę i niby jest tam jakas kropeczka. Jutro mam o 14:30 betę i będzie wiadomo. Dostałam progesteron doustnie przez miesiąc dwa razy dziennie. Oby pomógł i plamienia niech znikną...
Pozdrawiam Was cieplutkoPisz tu szybko jaki wynik
Dobrawa, beates, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
kicia 123 wrote:nie wiem co myśleć
kazał iść na zwolnienie i się niczym nie martwić cieszyć pogodą i ciążąkicia 123 lubi tę wiadomość
-
beates wrote:Dobre pytanie. Sama chciałabym wiedzieć
Już czuję tykający zegar.
Typowych wakacji oczywiście w tym roku nie będzie. Ale moze uda nam się pojechać do Polski. Na razie nic nie planuję, bo po prostu nie wiem jak to się wszystko poukłada.
Teraz najwaźniejsze żeby z Maluchem było wszystko ok i zeby nam z M udało sie odnaleźxć w nowej rolinie będziesz mieć innego wyjścia
. Teraz się ciesz ostatnimi chwilami spokoju. Bo ja np. nie pamiętam już, kiedy przespałam normalnie całą noc...no jakieś chyba półtora roku temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 14:00
Dobrawa, beates lubią tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:hejka
Bozia ,kosztowne to wszystko a staracie się jeszcze tylko 2 czy 3 cykleDobrawa, beates lubią tę wiadomość
-
Dobrawa wrote:hejka
Bozia,i jak tam przygotowania do czwartku? posprzątane?pichciasz coś ?
No a potem goście. Wszyscy na diecie, w tym jeden cukrzyk...Tak więc żadnego piwa czy wina....będzie czysta wódka i whisky. Do jedzenia na ciepło będzie lazania z cukinią zapiekana z mozzarellą. A na stół sałatka brokułowa z fetą i ziarnami, sałatka cezar, deska serów, kabanosy, truskawki. Orzechy laskowe, pistacje i migdały, wędzonego węgorza w kawałkach i marynowanego w soli i cukrze łososia. Ciasteczka francuskie z figą lub suszonymi śliwkami. bardziej już dietetycznie nie potrafię...Dobrawa, beates lubią tę wiadomość
-
wspieram Bozia,oby wasz plan został zrealizowany
a powiedz mi jeszcze pamiętasz jak Kajtek był malutki ?
tzn.chodzi mi o to kiedy zrobił się na prawdę ruchliwy,
bo nasz egzemplarz nie przepada za brzuszkową pozycją,nie czołga się,nie raczkuje jeszcze,no i ten tego zastanawiam się wspomagać jakoś?,jesli tak to jak..?
Dodam ze od dwóch dni jest 7 miesięczniakiem
Wszyscy w domu